Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
fastpulseboy
boring boring boring
matig is een understatement

totally agree. Ik vind dit watjes-muziek.
beetje melodietjes stelen van andere groepen (cfr computer love van kraftwerk) en er iets meligs van maken.
muziek voor de massa!!!

avatar van John Doe
Dat is 1 nummer van een ander Coldplay album en ook niet melig, het was zelfs meliger. Bob Dylan is ook muziek voor de massa.

avatar van Jan Wessels
Het nummer Clocks was voor mij reden genoeg om dit album te kopen. Wat een prachtig nummer! De rest van het album is goed tot redelijk maar op de één of andere manier wordt het wat langdradig. Het mooie van Coldplay is wel dat als je één album hebt je de rest niet meer hoeft te kopen, het lijkt erg veel op elkaar...;-)
Zo houd je geld over voor andere leuke muziek!

avatar van Hans Brouwer
Jan Wessels schreef:
Zo houd je geld over voor andere leuke muziek!

Ik hoor toch duidelijk verschillen in albums..
Ik snap wel wat je bedoeld maar om dat nu allemaal hetzelfde te noemen gaat mij toch echt veelste ver.. Dan moet je toch echt beter luisteren..

avatar van bloempje24
Klopt, de albums zijn totaaaal verschillend. Er is in geen velden of wegen een verband tussen Speed of Sound en Clocks etc. etc.

avatar van Nicolage Rico
bloempje24 schreef:

Parachutes en AROBTTH zijn aardig verschillend. X&Y lijkt wel op AROBTTH, maar beetje flauw om Speed of Sound en Clocks er dan bij te halen. Elke band heeft nummers die op elkaar lijken, op enkele uitzonderingen na misschien.

Ik vind speed of sound en clocks wel erg op elkaar lijken... En de albums zijn allemaal zeer verschillend, zoals er al gezegt is lijken AROBTTH en X&Y nog wel een miniem beetje op elkaar maar Parachutes is totáál anders.

avatar van Jan Wessels
OK, OK, ik hoorde X&Y en vond het allemaal wel erg op A Rush lijken. Maar even Parachutes lenen van mijn neefje. Die zegt echter weer dat hij A rush zo op Parachutes vindt lijken.... Binnenkort maar eens zelf oordelen

Ik vind dit album echt niet beter dan Parachutes, de meeste vinden dat blijkbaar wel en dat verbaasd me ook niet omdat er zeer hitgevoelige nummers op staan... maar geef mij toch maar parachutes

ik geef het album een 3,5

parachutes is een muziekaal veel beter album dan a rush of blood to the head X&Y lijkt wel veel op a rush of blood to the head

avatar van otherfool
svenno schreef:

Parachutes heeft anders een hoger gemiddelde alhier... (en terecht!)

amen!

ik vind AROBTTH wel beter dan Parachutes. Parachutes is wat rustiger en deze plaat heeft wat meer afwisseling.

AROBTTH zit wat mij betreft qua muziek tussen Parachutes en X&Y is, en dat is voor mij de ideale coldplay.

(NB: Warning sign heeft weinig stemmen zie ik net, dacht dat die wel hoog zou staan. vind ik na scientist mooiste track)

De nummers hebben een paar dingen gemeen. Dat is gewoon een feit. Wat ook een feit is, is dat het een mooi album is. De afsluiter Amsterdam laat dat zien. De tweede album van Coldplay is gewoon goed, jammer dat veel populaire acts nou haat...

avatar van Bighead
Coldplay heeft wel een eigen geluid... maar er is toch genoeg, soms subtiele, variatie te ontdekken.

shappy1010
paffy schreef:

Hmm is meer iets van deze site omdat sommige nogal in de diepte i.p.v. in de breedte bewegen van muziek. Ik zeg soms wel eens, er zitten meer muziekhaters op MuMe dan liefhebbers. Ik snap ook niet hoe mensen coldplay kunnen "haten" echt het tot 5 meter in de grond schoppen. Maarja...waarschijnlijk omdat het verkoopt, daar zijn indie/alternatieve liefhebbers wat allergies voor.

Ze willen nou eenmaal graag met onbekende bandjes schermen, als er dan een keer een kwalitatief goeie band doorbreekt richting groot publiek richten ze meteen al hun zwaar geschut erop, want stel je voor dat die domme, domme massa ineens naar goeie muziek gaat luisteren...

Ik krijg heus geen orgasme van Coldplay en X&Y is een mooie album, maar wel weer meer van hetzelfde. Maar als band zou ik geen kritiek op ze durven los te laten, een en al respect voor hun albums tot nu toe. Ik vind ze een helder licht in donkere tijden.

avatar van bloempje24
shappy1010 schreef:

De Proef op de som nemen in het forum ipv bij dit album?

shappy1010
bloempje24 schreef:

De Proef op de som nemen in het forum ipv bij dit album?

Mooie bloempie!!

aardig album, kabbelt lekker verder maar heeft een aantal toptracks als 'The Scientist' en 'Pretty Green Eyes' geen klassieker, wel fijn luistervoer

avatar van Kikuichimonji
Leuke singletjesband, Coldplay, maar verder stelt het maar weinig voor. Het is echt muziek voor de massa, en dat is over het algemeen niet mijn ding. 2*

avatar van KampF
Kikuichimonji schreef:

Zeg, jij bent hypocriet met die top10 dan.

Mojo Pin
Ik vind Parachutes 10x beter omdat daar Shiver op staat.

avatar van KampF
Ik hou van de 'niet populaire' nummers; High Speed & A R O B T T H

avatar van HiLL
KampF schreef:

Zeg, jij bent hypocriet met die top10 dan.

Wil ik net zeggen.

avatar van Paalhaas
Kikuichimonji schreef:

Met Californication op 1.

Mojo Pin
Het nieuwe typetje van Bob?

avatar van Music4ever
Nee, Bob is veel droger.........

avatar van HiLL
Music4ever schreef:
Nee, Bob is veel droger.........

En een betere smaak......

avatar van Music4ever
HiLL schreef:

En een betere smaak......

Ja, dat sowieso!