Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van Wib0__
Inmiddels verhoogd naar een 4,5*

avatar van Hans Brouwer
Rammetje* schreef:
Blijft heerlijk om naar te luisteren, vooral als je in een depri bui bent!
Ik ben nooit depressief . Zou het dan daarom komen dat het album "A Rush of Blood to the Head (2002)" mij niet aanspreekt .

avatar van dan k
0,5
De meest overschatte headliner van de laatste 7 jaar.
Hun eerste klinkt alweer vreselijk gedateerd, deze zal niet beter zijn en hun laatste plaat was bij de release alweer heel snel achterhaald.
Dat festivalboeren hier 2 ton voor neerleggen is een teken aan de wand...
halve ster

avatar van Yak
Yak
Paar berichten verwijderd.

avatar van Ayreonfreak
Wat een heerlijk album. Niet het meest creative en briljanste van de muziekhistorie, maar gewoon een lekker album, met mooie compostities als "God put a.." en "A rush of blood..." en "Politik". En dan Clocks natuurlijk, dat ongetwijfeld in mijn top 10 van beste singles ooit zou komen. Nogmaals, niet geniaal en een beetje commerieel, maar ik zou geen afstand willen doen van deze cd als ik ooit gedwongen mijn cd collectie zou moeten verkopen. Wat heb ik dit album vaak gedraaid toen het uitkwam..... Alle kritieken hier eerder geplaatst, zijn voor mijn oren niet gestemd, en ik verwerp ze dan ook bij deze....

Super album, destijds helemaal grijs gedraaid. Tegenwoordig luister ik zelden meer Coldplay, ik ben er tijdelijk een klein beetje zat van geworden na het vele luisteren. Maar dat betekend niet dat Coldplay geen goede band is en AROBTTH geen geweldige cd is!

AROBTTH bevat zeer sterke en gevoelige pop-rock songs en zit qua richting tussen het "rustige" Parachutes en het "drukkere" X&Y. Wat mij betreft is dit de beste richting voor Coldplay.

Favoriet: The Scientist (eigenlijk samen met Warning sign), een gevoelig nummer met een mooie opbouw. Vooral de piano maakt het tot een prachtig stukje muziek.

5.0*

avatar van Nainamo
prima band hoor, Coldplay.
Maar waarom eindigt Clocks altijd zo hoog in lijstjes (top 2000 e.d.)??

Snap ik nie.
Nummers als Trouble en The Scientist zijn wel dik oké

avatar van avdj
The Sceintist krijgt recent commentaren als "Vooral die piano" en "dik oké" en staat bovenaan bij de aangevinkte nummers van dit album. Opvallend, want die prachtige piano lijkt verdomd veel op Getting in Tune van The Who. Zelf kreeg ik vijf jaar terug kippenvel van Clocks maar het is jammer dat de DJ's het maand in maand uit grijs hebben gedraaid.

avatar van Lamontagne
Prachtig album,

Zet Scientist op en je bent verkocht.

Toen dit album uitkwam stond de muziekwereld even stil.
He er kunnen toch nog tijdloze klassiekers gemaakt worden

Elk nummer is raak!!!

avatar van Nanne-1995
een 4,5 met dit album begon ik coldplay te kennen het was zelfs mijn eerst zelfgekogte cd,

ze vergelijken het met een light radiohead maar ik vind het totaal anders.

avatar van Rammetje*
Hans Brouwer schreef:

Haha.. Ik ben eigenlijk ook nooit in een depri bui, maar een aantal jaartjes geleden toen ik nogal last had van sterke hormoonwisselingen wel.. Maar ook als je niet depri bent, is 't mooi, dus daar ligt 't denk ik niet aan

avatar van mr-mucho
king_arthur schreef:
Vandaag dit album nog eens aan een grondige luisterbeurt onderworpen, maar het wordt bij mij niet beter dan middelmatig. Het openingsnummer Politik is met de staccato snare op elke tel gecombineerd met een vloeiende melodielijn een truukje dat imho iets te vaak is gedaan. Green Eyes is niet meer dan een 13 in een dozijn ballade op acoustische gitaar. De afsluiters A Rush of Blood to the Head en Amsterdam kunnen nog maar net de aandacht vast blijven houden tot het einde van het album. Ik blijf op 3*.

&%&$$#"$&# gekk !! maja ieder zijn eigen mening.

avatar van Eline1990
Donders goed album vooral The Scientist, Politik, Clocks, Warning Sign, en Amsterdam zijn echt juweeltjes.. XX

mr-mucho schreef:

&%&$$#"$&# gekk !! maja ieder zijn eigen mening.

Mja, of gewoon al wat meer muziek geluisterd

avatar van Nanne-1995
een helemooie 4,5

avatar van EStevens
Na teveel luisteren word je het gauw zat. Terwijl dit de beste nummers zijn van Coldplay.

avatar van Maiky
Aan de ene kant vind ik dit album een stap terug, maar aan de andere kant is het ook een stap vooruit. Een stap terug, in die zin dat de sfeer van Parachutes heeft plaatsgemaakt voor wat 'grootschaligere' composities. Daar kan ik mij overigens in vergissen, maar het gehele album klinkt in mijn oren strakker, beter geproduceerd en complexer dan Parachutes.

Maar dat is dan ook weer een stap vooruit, omdat ze niet blijven hangen op vertrouwd terrein maar hun grenzen verleggen. En dat doen ze dan met een plaatje dat inderdaad enkele pareltjes bevat. Wat ik alleen jammer vind - en dat heb ik met meer albums - is dat de singles roet in het eten gooien. DIe heb ik zo vaak gehoord, dat ik ze skip. En in mijn ogen mag dat nooit de bedoeling zijn bij een album.

Maar objectief gezien is dit wel een bovengemiddeld album, waarbij de productie zoals gezegd wat beter is, maar ook de opbouw van de nummers; mooie, rustige liedjes worden afgewisseld met uptempo nummers (en het wat hypnotiserende A Whisper), en Amsterdam is perfect om mee af te sluiten. 3,5 ster.

avatar van rien
Leuk album, beetje veel van hetzelfde maar nr's zoals Politik, In my place en Amsterdam vind ik er bovenuit steken.
Toch vallen ze in het niets bij Trouble vind ik

avatar van LeRoi
Ik sluit me aan bij de beschrijving van maiky........een mooie plaat met een paar juweeltjes a la Parachutes (Politik en Clocks) van een band waarvan ik hoop dat ze het niveau van de eerste 2 platen kunnen blijven aanhouden.........(X&Y staat, vooralsnog, niet bij mij in de kast.......)

avatar van Poeha
Vandaag nog maar eens een keer herbeluisterd na een jaar of twee.
En 1 track viel me in het bijznder op, positief dan. En dat nummer is Green Eyes. Een zeer behoorlijke song.
Is me eerder niet echt opgevallen, waarschijnlijk onder het geweld van de 3 topnummers op deze cd (Clocks, In My Place, The Scientist). Al met al toch nog 3,5*

Mayne
Is die video van 'Warning Sign' de officiele videoclip?

avatar van LeRoi
Nog eens geluisterd vandaag, toch wel errug goed en wat ik eerder al zij, zo worden ze de laatste jaren toch nie vuhl gemaak!
Optopping van 4 naar 4,5*!

avatar van marco straaten
Èèn van de beste platen ooit gemaakt met uitblinkers als The scientist, politik en clocks.
Meer dan fantastisch

king_arthur schreef:

hier sluit ik me bij aan, de eerste 7 nummers zijn top maar op het einde raak ik heel vaak mijn aandacht kwijt en ik zet hem veel vaak al af voordat het album helemaal is afgelopen.

Desalniettemin een aantal geweldige nummers op dit album te horen.
Met name god put a smile, scientist, clocks en daylight vind ik top.

avatar van freitzen
Even wat herstelwerkzaamheden: tot vandaag stond dit album bij mij op 2.5*. Ik vond dat de nummers nogal veel op elkaar leken. Blijkbaar had ik niet goed geluisterd, of zo...

In ieder geval, vandaag nog maar eens een keer beluisterd en met name door The Scientist, Clocks en Green Eyes móest ook deze Coldplay naar een 4. De meerderheid van de nummers blijft gewoon sterk, al zijn ze dan doodgedraaid.

Maar nog steeds weiger ik te zeggen dat dit album beter is dan X&Y

avatar van rien
Ik krijg trouwens wel kippevel bij The Scientist, wat een plaat
Sinds Sail to the Moon van Radiohead niet zo'n sterk nr gehoord (Y)

avatar van Lennon/Morrison
Goed nummer The Scientist bijna net zo goed als Amsterdam.

Perfect

5. Daylight
6. Warning Sign
7. In My Place

Feeder
Vorige week draaide ik deze cd nog eens en het viel me zeker niet tegen maar de radiostations hebben bepaalde nummers echt omzeep geholpen, dat staat buiten kijf.

avatar van Lennon/Morrison
Welke nummers?