Warren G - Regulate...G Funk Era (1994)

Label: Def Jam

7. So Many Ways (3:24)

met Wayniac

8. This D.J. (3:23)

met O.G.L.B.

9. This Is the Shack (4:05)

met The Dove Shack

10. What's Next (3:26)

met Lil' Malik

11. And Ya Don't Stop (3:22)
  12. Runnin' Wit No Breaks (3:32)

met Twinz, Jah Skillz en The Dove Shack

13. Regulate [Remix] * (4:19)

met Nate Dogg

avatar van Jorge-E
Ja, inderdaad. Geweldig album ook.

Harco
Step to this
I dare ya
Funk
On a whole new level

Ik heb hem weer eens opstaan, en toen ik aan jouw bericht toe was, begon dit stukje net, haha.

G-Funker
master...betere g-funk krijg je niet meer =(...ik vindt Super Soul Sis echt geweldig, die beat dJah Skillz en een productie van Warren..echt top

Savour Music
Zo ik was echt lang opzoek naar het album waar Regulate op stond, heb hem als klein jongentje op (toen nog) The Box gezien en vond het een geweldig nummer. Ik ga nu de rest van het album ook checken en hem aan m'n collectie toevoegen.

Super Soul Sis vindt ik echt te chill gewoon

Die vrouwelijke rapper: Jah Skilzz

avatar van PaulieWalnuts
Dit is toch heerlijke G-Funk. Een hip-hop classic. Warren wist dit niveau helaas nooit meer te bereiken. Top productie, wat mij betreft beter dan Dre. Een echt feel-good album.

avatar van T.O.
Vind het gemiddelde toch erg hoog hier. Qua lyrics is hier namelijk echt niets bijzonders te ontdekken.

PaulieWalnuts schreef:

Warren had toch wel een niveau zo hoog als 2 keer de Mount Everest op de albums I Want It All en Return Of The Regulator.

RedLightCityBoy
Dit is gewoon een album voor het gevoel, de teksten moet je niet te erg beoordelen hier.

4 clips toegevoegd.

avatar van Psycholamp
Ben niet echt kapot van Warren's werk, maar dit is stiekem wel een lekker albummetje. Ik voel me wel genaaid door de totale speelduur. Wat Warren hierna gemaakt heeft, kun je gerust skippen.

RedLightCityBoy
Dit moet je niet gelijk aan de kant schjiven denk ik. Vaker draaien, net als Madvillainy het groeit misschien snel en het album heeft een echt eigen sound. En Warren's latere werk is zeker niet slecht...I Want It All, The Game Don't Wait, In The Mid-Night Hour, PYT, Gangsta love>?

avatar van MAS
MAS
Leuk album. Teksten zijn niet hoogstaand maar gfunk maakt veel goed.

Kingsnake
G-Funk

Met de absolute hiphop klassierker Regulate.

Lekkere phonk, goede beats.

Mezelf
Ik vind dit echt een raar album om te beoordelen. Persoonlijk houd ik namelijk best wel van de hele G-Funk-sound, maar ik krijg toch echt het gevoel dat het allemaal wat langer en beter uitgewerkt had kunnen zijn. Ik vind 12 nummers (op de originele cd) inclusief 2 skits toch vrij weinig.

Maar aan de andere kant heb je eigenlijk nog niet genoeg gehad als je klaar bent met de cd, dus zet je hem maar weer opnieuw op in de hoop je voldoening daar uit te halen...

Zoals gezegd staan er wel steengoede nummers tussen als This D.J. en What's Next maar nummers als And Ya Don't Stop en Running With No Breaks (goede spelling trouwens...) zijn toch echt niet gepferctioneerd. Ik waardeer dit album gevoelsmatig, maar kwaliteit is iets anders. En daar ontbreekt het nogal eens aan.

avatar van Santo09
Let nu toch eens op die heerlijke basslijnen...

RedLightCityBoy
Inderdaad. G-Funk classic in elk opzicht. Hoe Warren G met de juiste samples een nieuw genre heeft laten ontstaan (The Chronic was eerder, maar naar mijn mening andere G-Funk) vind ik werkelijk geniaal.

avatar van Gyzzz
T.O. schreef:

Op The Chronic net zo min, en dat is dan weer een grote favoriet van je.

Mezelf
Qua lyrics is The Chronic vele malen beter dan deze hoor. Warren G doet hier zijn best om simpele teksten af te leveren, zo lijkt het af en toe.

RedLightCityBoy
Bullshit. De teksten zijn echt niet velen malen beter.
Het is zowat het zelfde, ik zie echt geen verschil, alleen dat het op The Chronic met veel meer agressie wordt opgerapt.

gipspoot
Nou ja de teksten zijn niet zo goed hoor en daar zitten we allemaal heel erg mee :S NIET DUS!!!

Dit album is gewoon laid back g-funk van de bovenste plank en stijgt uit boven The Chronic en Doggystyle. Dit album luister je voor de heerlijke productie van Warren G. Beats kunnen eigenlijk niet "G-Funkier" en wat eerder al werd gezegd de basslijntjes zijn ook heerlijk. Warren G en zijn featurings vullen de beats erg goed aan met hun laidback stijltje van rappen. Raps zijn idd niet bijzonder en gaan een beetje over de gangster uithangen, over hun buurt, bitches en dat soort onzin. Maar het wordt allemaal nooit te dik aangezet en dat is een pluspunt. Dat gevoel krijg ik dus wel een beetje bij eerder genoemde albums van Dr. Dre en Snoop.

Ik heb het album nog niet heel lang maar kgeef toch alvast 5 sterren misschien dat hij nog eens een halfje zakt maar ik ben al een paar weekjes verslaafd aan deze cd

avatar van P Jay
Ik vind de teksten, of nee beter gezegd hoe de teksten flowen en qua ritme, op de The Chronic ook beter dan hier, hoor... Lyrics als "The Day the Niggaz Took Over", "Stranded On Deathrow", "Nigga With a Gun"... vind je hier niet...

avatar van T.O.
Teksten (en flows) op The Chronic vind ik inderdaad beter dan hier ja.

avatar van Gyzzz
De flows zijn op The Chronic inderdaad stukken beter, en bovendien afwisselender. Mijn voorkeur gaat daar dan ook naar uit, maar ik bedoelde meer dat je beide albums toch in principe niet opzet omdat de heren iets interessants te melden hebben.

RedLightCityBoy schreef:
Bullshit. De teksten zijn echt niet velen malen beter.

Qua onderwerpen is het misschien hetzelfde, maar je wilt toch niet zeggen dat Warren G betere raps kan maken dan Snoop Dogg, Kurupt (in die tijd dan), The Lady of Rage en The D.O.C. (heeft een deel meegeschreven)?

RedLightCityBoy
Dat wil ik wel zeggen (alleen warren G, heeft denk ik, in jouw ogen) een wat softe stem. Zo komen de lyrics misschien minder goed over, maar Kurupt en Warren G's teksten bijv. verschillen niks van elkaar.

Mezelf
Nou, Kurupt is toch veel meer een rapper die "gangstateksten" neerzette, vooral in die periode. Op dit album is Warren G veel gematigder qua teksten, het gaat niet alleen over niggas en bitches. Maargoed meningen verschillen he

avatar van Jorge-E
Ik vind de stem van Warren G juist erg relaxt en zijn flow ook. Ik hoor veel liever Warren rappen dan Dre.
En als je de mannen van The Dove Shack en The Twinz hoort rappen vind ik het minstens even goed als Snoop en DPG op The Chronic.

Vind dit een zalige G Funk CD, zeker aan te raden

avatar van MJ_DA_MAN
Goede G-funk-plaat met als uitschieters Regulate, Do You See en And Ya Don't Stop.