Warren G - Regulate...G Funk Era (1994)

Label: Def Jam

7. So Many Ways (3:24)

met Wayniac

8. This D.J. (3:23)

met O.G.L.B.

9. This Is the Shack (4:05)

met The Dove Shack

10. What's Next (3:26)

met Lil' Malik

11. And Ya Don't Stop (3:22)
  12. Runnin' Wit No Breaks (3:32)

met Twinz, Jah Skillz en The Dove Shack

13. Regulate [Remix] * (4:19)

met Nate Dogg

Social_Mask
Ken dit album niet (Regulate natuurlijk wel), maar vind zelf This D.J. ook vrij briljant.

RedLightCityBoy
Dat zijn voor mij ook de 2 toppers, maar elk nummer is voor mij geniaal. Gewoon checken dit!

avatar van Pooiertje
W00T!?
Had ik hier nog niet op gestemd?
Bij deze dan.

avatar van Chuck Taylor
Social_Mask schreef:
vind zelf This D.J. ook vrij briljant.

Moet je eens de remix luisteren van Too Phat (Maleisisch hip-hop duo) met Warren G. Erg dope

avatar van MAS
MAS
Deze verhoogd naar een 4 vind dit eigenlijk gewoon een klassieker!

avatar van MC-Baka
Deze album is zo lekker funky en relaxt......f*kin luv it

avatar van daboytomson
Zal ik toch eens even gaan luisteren deze. Toffe avatar trouwens MC-Baka

avatar van Anne Maaike
Een album wanneer ik hem opzet met plezier naar luister. Warren G heeft een relaxte flow en past goed bij de funky beats.

Bigup2
Vergelijkbaar met The Chronic en Doggystyle

Geweldig , waarom zo weinig stemmen ?!

avatar van UmindC
Omdat het niet zo bekend is op MuMe.

avatar van Ataloona
Zo weinig stemmen zijn het niet hoor, Er zijn veel meesterwerken die de 50 stemmen nog niet eens halen.

avatar van KILLERBEE99
Do You See

avatar van Harderwiek
In het begin is die erg sterk. Imo ieder geval het beste G Funk album dat ik tot nu toe gehoord heb. Warren heeft echt een hele relaxte flow en het hele album is om lekker bij de chillen! Erg ontspannend. Toch is het album mij iets te eentonig. Op de helft lijkt die al op automatische piloot te staan. Erg jammer, want had zeker meer in gezeten. Eerste 2 nummers zijn het sterkst! 3,5* doordat het mij niet lang genoeg boeit!

Harco
36:50 minuten lang en dan nog kan het niet je aandacht vasthouden? Dan heb ik weinig hoop voor je wat g-funk betreft.

Die laatste verse van Warren op What's Next? is wel heel belabberd, trouwens. Het lijkt alsof hij de tekst ter plekke uit zijn duim zuigt.

Woo!!
I say whats next, whats next whats N-X-E-T
its me, Warren to the muthafuckin G
flowin with my little homey named Malik
yes, everybody will just tweak
off the new style ill ease that we got
yes, its me Warren G on the block
pump pump, block glock, let me just tick tock
its me Warren G on the muthafuckin rock n roll
stroll, then stiff back to the rap
its me with the big black mack 11 strap
so let me uhh flix into the flex
Woo!! So whats next

En dan die pauze voor "tweak," zo van: wat zal ik nu eens gaan zeggen? En zo staan er tekstueel nog veel meer te makkelijke dingen op G-Funk Era. Zo zegt Warren op de helft van de tracks iets in de trant van "It's me, Warren to te G," en heeft hij wel meer van dat soort terugkerende zinnen. Daar moet je dan ook niet te lang stil bij staan bij dit album, want dan ga je je er aan ergeren.

Begrijp me niet verkeerd, ik houd van dit album, maar na verloop van tijd beginnen zulke dingen gewoon op te vallen.

avatar van Harderwiek
Harco schreef:

Haha, nee daar lijkt het niet echt op he. Doggy Style sprak mij ook niet echt aan. Deze is inderdaad maar 36 en verveelt toch al snel, heb ik niet vaak maar door de eentonigheid lijkt het heel langdradig. Misschien geen G Funk meer voor mij. Zeg niet dat ik deze niet lekker kan opzetten op een mooie zomerdag hoor, anders had ik wel lager gegeven. Regulate blijf wel echt een gruwelijk nummer!

Harco schreef:

Mij viel dat de eerste luister beurt al meteen op. Komt een beetje simpel over.

avatar van GijsV
Ik vind Regulate een geweldig nummer met ene heeeerlijk ebeat. De rest van het album vind ik nogal saai..

avatar van Nr.4
Lekker G Funk plaatje dit. Gewoon een goed album om op te chillen met Regulate als absolute topper natuurlijk. Warren G is zeker niet een van de meest boeiende rappers, maar wel lekker relaxt.

avatar van bennerd
Ik begin dit meer en meer te zien als een meesterwerk. Heerlijk poppy hip-hop, heerlijk relaxt, zomerse vibe en veel mooie refreintjes. Warren G is geen legendarische rapper, maar hij stoort ook nergens. Al heeft hij wat problemen met spellen...

avatar van RebelINS
Oké, Warren G vind ik een hele matige rapper. Op dit album heb ik geen één memorabele verse van hem voorbij horen komen. Echter is zijn stemgeluid wel erg fijn en al helemaal op zulke heerlijk geproduceerde beats als op deze plaat. Dit is hoe G-funk bedoelt is, super laidback.

Rap technisch gezien een onvoldoende, maar de productie maakt het op deze plaat meer dan goed!

avatar van Illmaticly Ill
Ik sluit me aan bij RebelINS.

De beats zijn heerlijk laidback, Warren G is een heel goede producer, maar als het op rappen aankomt kan het vies tegenvallen. Ik vind het ook iets minder goed dan wanneer ik dit pas net kende, toen vond ik het helemaal geweldig. Nog steeds chill om af en toe eens wat G-Funk te draaien, maar als het op rappen aankomt bij G-Funk dan is het meestal wat minder goed. Daarom verlaag ik 'm met een halfje: 3,5*

avatar van Robbie Keane
This DJ zeker het beste nummer! Die beat van You Dont See heeft trouwens dezelfde drums als Juicy alleen hier staat die sample op de voorgrond. Goed album, ik vind Warren een goeie laid back rapper. Hij vult de productie goed aan.

avatar van Illmaticly Ill
Damn.. This DJ is zeker het beste nummer samen met Regulate dan, heerlijk! Vooral dat begin is echt te relaxed.

PriestMaiden
Na the Chronic en Doggystyle mijn 3e favoriete G-funk album.

avatar van pureshores
ik las net bij Doggystyle dat nate Dogg vorig jaar overleden is, nooit geweten

van dit album kan ik me herinneren dat ik Do you see grijsgedraaid heb

GCITY050
Ik weet t nie hoor, maar die oldskool hiphop, voornamelijk gfunk voel ik echt niet. Moet echt moeite doen om niet elk nummer na pak m beet 1,5 minuut te skippen.

avatar van MB23
Regulate skip ik NOOIT!

avatar van bennerd
GCITY050 schreef:

Jammer, want deze plaat heeft echt zo'n ultiem gelukzalig sfeertje dat je op maar heel weinig andere platen hoort.

Ozric Spacefolk
HipHop op deze wijze vind ik erg lekker om naar te luisteren.

Goede vibe, lekker sfeertje en ik nergens zwaarmoedig of bedreigend.

avatar van iggy
Ik ben de laatste dagen wat in mijn rap verzameling aan het duiken. En heb meer rap cd's dan ik aanvankelijk dacht ha.
En aan deze vind ik helaas niet veel.
Rugulate zweeft er nog lekker relaxt in. Een stuk relaxter dan een Pac of een Dre of die gekke blondie in ieder geval. En een meer dan prima nummer wat mij betreft. De volgende nummers blijven ook relaxt. En daar zit tevens ook het probleem. Ten eerste zijn ze best wel saai . De nummers zijn ook niet echt sterk te noemen. Met af en toe een redelijke opleving. Alles word bijna in hetzelvde tempo gespeeld en gerapt.
Zelfs als hij qua tekst pissig is of zelfs dead serious is . Of lijkt te zijn. Teminste wat ik ervan begrijp. Dan nog blijft hij rappen op een manier van ik ben boos omdat er geen wc papier in mijn wc te vinden is. Je hoeft natuurlijk niet bij ieder nummer zwaar pissig te zijn. Maar dit is best wel saai om eerlijk te zijn. Ik mis behoorlijk wat emotie bij deze dude. De dames die hier en daar mee komen rappen hebben in ieder geval meer peper in hun kont zitten dan die slaap verwekkende G raps.

avatar van FunkStarr
Regulate is nog steeds een lekkere klassieker. De rest moet je van houden.