Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
avatar van Jordy
Ik ben helaas niet zo heel enthousiast over dit album. De beats zijn het voor mij net niet, en tekstueel klinkt het allemaal wel erg makkelijk en afgeraffeld, alleen James en Typhoon komen een paar keer sterk uit de hoek. Zo'n track als Medicijn vind ik hier een goed voorbeeld van, voortkabbelende beat, wat gebrag en boast, vervelend refreintje en we zijn weer een track verder.

Er zit ook echt niet een lijn in het album, het voelt allemaal wat onsamenhangend aan. Nou valt er hier en daar natuurlijk genoeg te genieten, maar als geheel valt het me toch tegen helaas.

avatar van alpjuhh33
mijn favoriete nummers: colucci (de hele brigade bij elkaar) - kostbaar (waarop Rico niet te stoppen is) - levensgroot (briljant hoe Typhoon deze track opent) - fakkels en bananen (lekker om Duvel weer is te horen spitten)
al met al lekker album wat waarschijnlijk alleen maar beter word hoe vaker je hem beluisterd wat vaak is bij onze vrienden uit Zwolle.
vind dat vooral Rico dit album kleur geeft. Sticks doet gewoon zijn ding (zonder echte hoogtepunten). Typhoon doet vrolijk mee, terwijl James toch nog wat tekort schiet hier en daar. ART heeft er een goed album van gemaakt en hoewel hij een ander stijl heeft als kubus en/of delic vind ik hem toch best geschikt. Luisteren dus !!!

avatar van tovast
Op dit album zijn een paar uitschieters, maar de rest is een beetje afwezig..
Colucci, Groen gras en Levensgroot houden het niveau hoog.