Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
Rene1979
Ik was bij velvet vandag daar gingen de limited edition als warme broodjes over de toonbank... Zelf niet gekocht

avatar van 'State Of Mind'
Ik hoop maar voor de FRS & TNT dat ik morgen m'n LTD heb anders blaas ik ze op XD Ik heb al betaald enzo, dus maar hopen dat ze de verzending niet ''zogenaamd kwijt zijn'' geraakt

colucci is wel hard, en kosmos en groen gras is heerlijk
aardige plaat minder als fakkelteit of eigen wereld van ri en st zelf maar daar moet je het niet mee vergelijken

Rene1979
De tracks waar je typhoon in hoort zijn wel vet hoor ook Rico komt hard.

avatar van Outblasty

colucci is wel hard, en kosmos en groen gras is heerlijk

Geen wonder dat dit album nu al vrij goed scoort, veel mensen stemmen sowieso een 5 lijkt wel.

Wat ik tot nu toe gehoord heb klinkt niet echt super al komt rico wel weer gruwelijk hard en zitten er een paar leuke beats tussen.

Rene1979
Ik heb me stem toch een halfje verlaagd na een paar keer luisteren...Sommige nummers trek ik niet...

P-DawG
Ik vind het album juist steeds beter worden.

Karavaan

Album wordt idd steeds beter. Karavaan, Corazon, Groen Gras. Echt heerlijk herkenbaar. Zwolle baby

avatar van RestLove
Beetje een tegenvaller, ben geen grote fan van die elektronische beats. Had liever Delic op de beats of iets totaal anders zoals Soulsearchin' ofzo. Zitten ook wel weer lekkere tracks tussen hoor, maar dit had beter kunnen zijn.

Outblasty schreef:

colucci is wel hard, en kosmos en groen gras is heerlijk

Ik vind ART een beetje TE experimenteel waardoor ik sommige nummers totaal niet trek (weet zo gauw al niet meer welke)[/quote

nee klopt ik ben het er mee eens doe mij alsnog maar delic, ik ben zwaar opgezwolle fan maar 5 is ie niet waard ik hou het bij 4

Harco
Je hebt een 5 gestemd.

verses zijn van typhoon rico james en sticks dus ik snap het niet

De verse waarvan jij denkt dat die van James is, is van Sanders. James is namelijk helemaal niet op de track te horen. Sanders komt van BlaBla, ook een rapgroep uit Zwolle. James zat daar vroeger ook bij.

avatar van Stapler
Inderdaad ik dacht eerst dat Sanders en James dezelfde persoon waren maar Grafkist heeft gelijk.

Het album valt mij trouwens best wel tegen, ik moet hem nog wel een paar keer goed luisteren voor een oordeel.

avatar van dusso
Ik heb ART zwaar onderschat. Ik dacht dat ik hier niks aan zou vinden (gebasseerd op eerdere dingen die ik van hem gehoord heb), maar ART is een degelijke producer. Meer dan dat zelfs. Ik zie hier de heletijd een vergelijking met Delic, maar dat slaat gewoon nergens op. Delic is de beste producer van Nederland. Het is niet eerlijk naar ART toe om de heletijd die vergelijking te maken.
Ik zelf vind die elektronische beats juist keihard, en verheug me er nu al op om dit live te zien. Daar met ons, Kostbaar en Medicijn zijn gewoon keiharde beukers. Levensgroot, Groen gras en Karavaan zijn ook heerlijk geproduceerd.

Rico en Sticks komen zoals altijd weer hard, met dit keer Rico als de fakkeldrager. Typhoon ook dope, al slaat ie in Gezegd en Geschreven volledig de plank mis. Ik vind sowieso dat hele nummer niet zo tof. James de minste van de 4, maar dat wisten we van te voren eigenlijk al.

Alles bij elkaar maakt een degelijk album. Voorlopig een 3.5

'' Als blikken konden doden kost het 1 ogenblik''
''A.R.T. haalt de beat weg voor de focus
Nou breng de beat back als bonus!''
''Glen ken je als de Grand canyon''

helemaal mee eens, Delic is de beste van NL daar kun je A.R.T niet mee vergelijken.

avatar van Jordy
Ik ben helaas niet zo heel enthousiast over dit album. De beats zijn het voor mij net niet, en tekstueel klinkt het allemaal wel erg makkelijk en afgeraffeld, alleen James en Typhoon komen een paar keer sterk uit de hoek. Zo'n track als Medicijn vind ik hier een goed voorbeeld van, voortkabbelende beat, wat gebrag en boast, vervelend refreintje en we zijn weer een track verder.

Er zit ook echt niet een lijn in het album, het voelt allemaal wat onsamenhangend aan. Nou valt er hier en daar natuurlijk genoeg te genieten, maar als geheel valt het me toch tegen helaas.

dion_odinot

dat is niet james, dat is sanders van BlaBla

SANDERS = KEIHARD

avatar van Vizzle
Ik begin bij 4*

"Sjoerdie Sjoelbox Dolby Surround Sound, Speciaal Extra Exclusief Voor Jou Nou!!"

Geniaal!!!

avatar van J.M.
Jordy schreef:

Hier ben ik het wel mee eens. Er staan gewoon teveel matige tracks op.

dion_odinot schreef:

dat is niet james, dat is sanders van BlaBla
dus dat is die gene die begint van is het niet goed geld terug zet die standaard

avatar van 'State Of Mind'
Niks kant en klaar, hier is alles met de hand gemaakt, ''Sanders'' van Bla op die Carlo Colucci, met Ty, Rico, ST & A.R.Tahoeni!

avatar van Sjaakspeare
'State Of Mind' schreef:
SANDERS = KEIHARD

Op Colluci vind ik hem anders simpelweg zwak. Zonde zelfs, bij die sterke beat.

Dan hebben wij een meningsverschil

Relax
Vind er geen zak aan.

avatar van Sjaakspeare
'State Of Mind' schreef:
Dan hebben wij een meningsverschil

Oké.

avatar van J.M.
Levensgroot heeft echt een nice beat!

avatar van 'State Of Mind'
Heerlijke melody in die track

avatar van dilladawg
Relax schreef: