Fakkelbrigade - Colucci Era (2009)

Label: Top Notch

1. Intro (Niet Normaal) (3:32)
  2. Colucci (4:07)

met Sanders

3. Daar met Ons (3:52)
  4. Kostbaar (3:28)
  5. Gezegd en Geschreven (3:28)
  6. Levensgroot (3:32)
  7. Hitte (3:11)
  8. Groen Gras (3:59)
  9. Kosmos (4:55)
  10. Zo Fris (3:25)
  11. Corazón (4:17)
  12. Karavaan (5:09)
  13. Fakkels en Bananen (3:27)

met DuvelDuvel

14. Medicijn (5:10)
  15. Tot Hier (3:36)
  16. Exclusief (3:25)

met BlaBla

17. Chocolade * (5:12)

met New Cool Collective

18. Intro * (0:50)
  19. Werk in Uitvoering * (4:34)

met Kebapie en Blaxtar

20. Toekomstmuziek * (3:19)
  21. BlokBoy * (3:11)

met Royston Drenthe

22. Wat het Is * (3:09)
  23. Wandelaars * (3:02)
  24. Schouders Ophalen * (2:35)
  25. Praat Tot Je * (3:57)
  26. Ingeschakeld * (3:20)

met Zo Moeilijk

27. Maak Moves * (4:08)
  28. Mijn Leven Is * (3:15)
avatar van Outblasty
Niek schreef:
Niet, maar als je zegt dat gemiddeldes altijd terecht zijn, dan volgt daaruit dat albums in het algemeen ook niet onderschat of overschat kunnen woorden, maar dat iedereen die van dat gemiddelde afwijkt dat individueel doet.

Ik weet wel dat je dat er niet mee bedoelt. Jij bedoelt denk ik dat gemiddeldes altijd het resultaat zijn van ieders persoonlijk gegeven mening, en die meningen kunnen niet onterecht dus de gemiddeldes ook niet.

Als ik zeg dat ik het gemiddelde onterecht hoog of laag vind, dan bedoel ik dus dat ik vind dat het album over of onderschat wordt.

Enfin, back ontopic.

MJ, kun je je uberhaupt nog herinneren op welke discussie ik terugkom of komt bovenstaande als raaskallen over?
Gemiddeldes zijn altijd geldig als er veel op gestemd is. Na 100 stemmen zegt het nog niet zo heel veel, de stemmers kunnen in principe alleen liefhebbers zijn en daardoor het gemiddelde dus te hoog is.

avatar van TheFunkyM
Ik kan dit album nog niet waarderen.. Dit had ik ook met fakkelteit en dat vind ik nu een best lekker album..

Ik heb vooral moeite met de beats die me niet helemaal trekken, hierdoor kan het album nooit als album luisteren maar meer als losse nummers.
Ook vind ik het tekstueel niet zo chill als de voorgaande albums van de heren.

Wel een voldoende een krappe 3, maar dit kan zeker groeien aangezien ik dat altijd met opgezwolle enz. heb

Outblasty schreef:

Geldig is best een vreemd adjectief als het om gemiddeldes gaat. Een gemiddelde is nooit absoluut. Als dit album op de 'Fakkelbrigade-verheerlijkingsblog' een gemiddelde van 4.0 op 850 stemmen haalt, wilt dat nog niets zeggen.

avatar van Outblasty
DevendraBan schreef:

Misschien is geldig niet helemaal het goede woord. Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat na 500+ stemmen de kans dat het gemiddelde op MuMe overeenkomt met het gemiddelde van iedereen die het album ooit gehoord heeft redelijk groot is. Terwijl dit bij 100 gewoon een stuk kleiner is.

avatar van Urbanoetang
TheFunkyM schreef:

Hier het geval geweest. Maar nu stoot ik op een ander probleem - de verveling slaat al snel toe bij deze plaat. In tegenstelling tot de platen van Opgezwolle (en zelfs Fakkelteit) die ik nog vrijwel altijd een aantal keren kan draaien. Met Colucci Era zie ik dat echter op een aantal tracks na niet gebeuren. Terug naar 3 dus.

avatar van dilladawg
kheb em eindelijk, er zit zo'n postertje in maar die is tegelijkertijd de voorkant van de cd, dus als je die eruithaalt en ophangt dan heb je dus geen voorkant meer, maarja.

Urbanoetang schreef:

je heb misschien wel gelijk.. ik heb namelijk nooit zin om dit album te luisteren.. ik schrijf em nog niet af..

avatar van alpjuhh33
mijn favoriete nummers: colucci (de hele brigade bij elkaar) - kostbaar (waarop Rico niet te stoppen is) - levensgroot (briljant hoe Typhoon deze track opent) - fakkels en bananen (lekker om Duvel weer is te horen spitten)
al met al lekker album wat waarschijnlijk alleen maar beter word hoe vaker je hem beluisterd wat vaak is bij onze vrienden uit Zwolle.
vind dat vooral Rico dit album kleur geeft. Sticks doet gewoon zijn ding (zonder echte hoogtepunten). Typhoon doet vrolijk mee, terwijl James toch nog wat tekort schiet hier en daar. ART heeft er een goed album van gemaakt en hoewel hij een ander stijl heeft als kubus en/of delic vind ik hem toch best geschikt. Luisteren dus !!!

avatar van PJC
PJC
Heb het album 1x beluisterd en ik vind James lang niet slecht komen hoor. Iedereen zit hier maar te janken dat hij tekortschiet enz... achja ik vind op het 1e gehoor van niet. Album klinkt goed maar is (zoals al vaak hier gezegd) een groeiertje denk ik. Op de bonusdisc staan ook wel toffe dingen

avatar van dilladawg
PJC schreef:

ik vind james ook erg dope, alleen wel de minste van de vier brigadiers.

avatar van MAS
MAS
binnengekomen op nummer 7

avatar van jacknina
alpjuhh33 op 31 mei 2009, 16:33 uur

zegt mijn favoriete nummers: colucci (de hele brigade bij elkaar)

nee hoor James doet niet mee

lol

na lang lang geluisterd te hebbe is deze album gewoon de ergste, fock delic.... ART is de ergste

Erol schreef:

Mijn ogen bloeden na het lezen van dit bericht. Niet door het belabberd Nederlands maar "fock delic"? Moest ik een vrouw zijn, met plezier.

avatar van dusso
DevendraBan schreef:

Je kan te ver gaan..

dusso schreef:

Je kan te ver gaan..

Of mensen te serieus nemen, natuurlijk.

avatar van tovast
Op dit album zijn een paar uitschieters, maar de rest is een beetje afwezig..
Colucci, Groen gras en Levensgroot houden het niveau hoog.

avatar van Eardrum
Ik moet zeggen dat dit wel echt een groeiplaat is hoor. Kwas er niet echt van gecharmeerd, maar na een aantal luisterbeurten ben ik denk ik wel om.

avatar van andnino
Ken het genre nauwelijks, maar bij het beluisteren van Colucci Era valt me iets op. Wanneer hier een track niet echt boeit, gaat die ook niet boeien. Bij bijvoorbeeld Opgezwolle had ik vaak dat er tegen het einde van het nummer nog een interessante twist aan gegeven werd zodat er uiteindelijk toch een goede indruk achter bleef. Dat heb ik hier niet; wanneer een nummer me boeit, boeit het, en wanneer een nummer me niet boeit, kan ik hem net zo goed skippen.

zeg, als Duvelduvel gewoon weer spit op deze plaat, komt Opgeduveld er dan misschien ook nog wel eens? Dat zou echt teringvet zijn!

avatar van thomzi50
"Een strijdbijl was er nooit, we hadden eerder technische meningsverschillen. Opgeduveld 2 zal sowieso niet meer uitkomen, want die is al wijd verspreid, maar deel 3 zou er wel kunnen komen. Anders zou hij inderdaad niet op de cd staan." Rico: "Of het Opgeduveld gaat heten is overigens nog maar de vraag. Opgeduveld bestond natuurlijk uit Opgezwolle en Duvel Duvel, maar een nieuwe samenwerking sluiten we niet uit," aldus Sticks in dit interview.

@thomzi50, bedankt. goed interview is het. Die mannen zijn levende legendes!

avatar van GarnalenPeller
Rico dacht op Colucci k'zet m'n metalen masker op. Je hoort gelijk dat ze een soort underground stijl forceren. Wel een vet nummer daar niet van.

avatar van lauradance
De beats gaan wat te snel voor de rap. Of ze rappen te langzaam voor de beats maar het klinkt vreemd.

avatar van Noc
Noc
Nee, ze experimenteren gewoon met flows.

avatar van MAS
MAS
Het album lijkt wel bij elke luisterbeurt nog beter geworden. Voor mij is dit het beste NL hiphopalbum sinds Fakkelteit en miscchien zelfs sinds tussen licht en lucht. Ze laten zien dat ze nog steeds tot de top behoren.

dion_odinot
MAS schreef:

Fakkelteit en tussen licht en lucht werden toch tegelijkertijd gereleased?

avatar van TheFunkyM
Ik heb helemaal niks met dit album, het pakt me helemaal niet..
Had er veel van verwacht maar het stelt zwaar teleur imo.
Erg jammer.. weer een ster eraf.

jieuwst
Waar is Jawat! op dit album?!

avatar van PJC
PJC
het botert niet meer tussen de Zwollenaren en Jawat! dacht ik

met of zonder Jawat!, ik begin dit album echt héél goed te vinden.