The Mars Volta - Octahedron (2009)

Label: Mercury

1. Since We've Been Wrong (7:20)
  2. Teflon (5:04)
  3. Halo of Nembutals (5:30)
  4. With Twilight as My Guide (7:52)
  5. Cotopaxi (3:38)
  6. Desperate Graves (4:56)
  7. Copernicus (7:22)
  8. Luciforms (8:21)
Wel heel erg mak hoor... weet niet of ik het nog eens ga luisteren, hoor TMV liever op volle toeren

avatar van Lennart_M
Ah fijn! De dag voor ik naar Spanje ga lekt deze
Ik weet wel welk album de komende 10 dagen overuren draait op mijn Ipod.

avatar van Gajarigon
Eerste indruk was niet zo beklijvend... maar een eerste indruk is nooit veelzeggend bij the Mars Volta.

avatar van hansjuvefan
Leuk! Ik kijk er naar uit!
Hopelijk beter dan hun voorganger...

hansjuvefan schreef:
Leuk! Ik kijk er naar uit!
Hopelijk beter dan hun voorganger...

Serieus verschillend alvast. Het is echt wel een rustig album.

avatar van itchy
De voorganger vond ik te druk... en deze weer te rustig. Daardoor wordt de zang erg beeldbepalend. En ik weet het nog niet met die zang (die ik doorgaans erg sterk vind bij TMV). Klonk allemaal wel erg 70ies/hippieprog.
Gajarigon schreef:
maar een eerste indruk is nooit veelzeggend bij the Mars Volta.

Die elektronische percussie op Copernicus

ik hou mijn hart vast, echt
Mijn eerste indruk van Cotopaxi was geweldig, maar de andere 3 al eerder gelekte nummers vind ik tot nu toe niet bijzonder...

We zullen zien, The Bedlam is ook met een 2.0 begonnen bij mij

óf deze leak is van een betere kwaliteit, óf er is nog subtiel wat aan de productie gesleuteld

Cotopaxi en Since We've Been Wrong (komt langer zowiezo beter uit de verf) klinken zo wel iets kleurrijker...

Ik ben nu aan het luisteren (ik zit bij Cotopaxi) en ik ben nu al zwaar onder de indruk

voltazy
moeten meer mensen aan De Facto denken bij het beluisteren van dit album?

avatar van Honkie
Ondanks de rust verveelt hij me geen moment.
Mooie tegenhanger van hun vorige release die bij vlagen van gekkigheid de bocht uit vloog. En dan net op het moment dat ik denk, van mij mag het nu wel weer wat harder, voldoen de heren netjes aan mijn verzoek.
Blijft waarschijnlijk nog wel even hangen in mijn rotatielijst.

avatar van THEMARSVOLTA
Vindt 'm geweldig, maar had van mij wel gelijktijdig mogen worden uitgebracht met Bedlam in Goliath.

Ligt het aan mij of klinken de laatste 3 releases wat anders dan Frances en de-loused, ietswat scherp in het gehoor.

voltazy schreef:
moeten meer mensen aan De Facto denken bij het beluisteren van dit album?

Bij het begin van Luciforms moet ik altijd aan Goodbye Cruel World van Pink Floyd denken.

avatar van Albert Filth
Nou, ik heb het album nu zo'n tien keer beluisterd en het is een opluchting, maar het leek in eerste instantie een beetje meer op hetzelfde, vooral de laatste twee nummers vielen me in eerste instantie tegen. Hoewel het lijkt alsof er minder variatie in zit dan vorige album (hoewel het niet het niveau haalt van de-loused) is het een rasechte groeiplaat. En als er iets is wat ik fantastisch vind...

dit klinkt beter als hun vorige 2, die ik niet kon luisteren van begin tot einde

avatar van THEMARSVOLTA
hun vorige 2? Moet jij eens Tetragrammaton van Amputechture in alle rust beluisteren.

avatar van greendog
Tegenvaller van het jaar. Ik verwachte een partij ongeorganiseerde chaos verpakt in een zacht omhulsel van blues, metal en punk. Maar het kan me niet pakken, op de een of andere manier wil ik het album vanaf het begin al weg leggen.
Gelukkig is daar Sonic Youth!

avatar van Honkie
Na een aantal maal draaien wordt ie alleen maar mooier.
Een subtiele groeier.
Half puntje erbij.

Heerlijke cd weer, beter dan hun vorige die ik door een te-grote hoeveelheid aan chaos niet uit kon zitten.
Dit is weer de Mars volta waar ik van houd. Lekker gevarieerd, met prachtige rustige acoustische stukken.

Op dit moment 1e 2 nummers gehoord. Kinkt goed! rustig, maar nog altijd typisch TMV en cedrics stem klinkt fijn zonder al te veel rare effecten.
En het refrein van Teflon! heerlijke drumstukken weer

Anyway volwaardige stem volgt (na nog zeker 5 keer volledig geluisterd te hebben)

avatar van Lau1986
Ik ben zeer benieuwd naar dit schijfje! Maar eens bestellen.

Topplaat, uniek zoals alle andere Mars Volta releases ook uniek zijn. Geen copy cats, deze jongens, maar barstensvol creatieve uitspattingen en fantastisch mooi uitgevoerd.

Ssscht...
Net alle liedjes eens beluisterd op youtube...ontgoochelend.
Het heeft twee albums en een release geduurd maar nu leg ik me er bij neer. De euro is gevallen, de mist opgetrokken en alle illusie en hoop weggedreven. De o zoveel belovende Mars Volta van De-loused in the comatoria en vooral van Francis the muted is niet meer en zal nooit meer zijn!!! Nooit meer (slikt een traan weg en slaakt een diepe zucht.)

Ik zal dan ook maar meteen mijn scores van hen twee laatste wissen, het geeft toch geen zin meer en daarna zal ik wat zitten mokken

Over dit album: slap, voorspelbaar, commercieel (!) en eens te meer te veel treble in de mix, kortom dingen waarvan ik vroeger dacht dat ze nooit konde geassocieerd worden met deze band.

Ssscht...
En oh nog vergeten te vermelden: WAT EEN SPUUGLELIJKE COVER!!!
Ook dat was vroeger wel eens anders geweest... (zucht)

avatar van Tha)Sven
Als je deze muziek commercieel vind, moet je echt weer even terug op aarde komen hoor

Ssscht...
Alles is relatief hé ; Maar ik vind het vooral door zijn voorspelbaarheid eigenlijk echt wel stukken commercieler klinken dan hun eerste twee... En misschien kom ik nu wat pretentieus over, maar ik heb niets tegen een goeie band met commercieel, oerdegelijk materiaal hoor. Maar dit kan ik echt niet meer trekken. Je mag me daarom kortzichtig vinden (wat zever is want ik vind "Frances the mute" wèl wereldschokkend goed) maar ik vrees dat ik niet meer te overtuigen ben.

avatar van Tha)Sven
Alles is relatief, maar zelfs dan vind ik commercieel behoorlijk onterecht. Het is echt niet zo dat ze met dit album voor de makkelijke weg hebben gekozen, want met hun kalme sound hebben ze veel fans waarschijnlijk laten verrassen. Ook denk ik niet dat ze met dit album een nieuw publiek zullen aanspreken. Ze blijven nog steeds behoorlijk experimentele rock maken en ze blijven zichzelf ook steeds weer vernieuwen.

Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

avatar van mpl
mpl
Ssscht... schreef:
Gebruik het dan niet als argument.

avatar van muziekobsessie
Wat ik erg jammer vind is dat er niet meer in t spaans wordt gezongen, dat raakt mij bij vorige platen t meest al versta ik er geen zak van