Ssscht...
Lees mijn posten nog maar eens opnieuw, zou ik zeggen. Ik heb ten eerste duidelijk vermeld dat commercieel niet altijd slecht hoeft te zijn. Er zijn veel leuke, commerciële bandjes met goeie, degelijke, boeiende popmuziek (bv. Talking Heads waar ik veel van hou). Ten tweede heb ik volgens mij nergens gezegd dat commercieel altijd slaat op saai, voorspelbaar en pretentieus... Nergens een veralgemening... Maar hier bij déze plaat vind ik dat het hier wel zo is. En ik geef je heef je gelijk als je zegt dat "de obscure (soms achterlijke) pretenties van the Mars Volta" niet in het mainstream kader passen, vandaar mijn uitspraak dat het relatief is: in vergelijking mét de andere platen vind ik déze inderdaad heel wat commerciëler en verre van avontuurlijker (hetgeen ik verwacht van een goeie post-rockband en eigenlijk van de meeste bands, het moet boeiend blijven hé). En om die "pretentieus" met het "commerciële" nader te verklaren, ik vind dat ondanks dat ze de wat commerciëlere toer zijn opgegaan ze pretentieuzer geworden zijn, hetgeen niet geheel te rijmen valt met de slappe, drukdoenerige, veel te scherpe, hoofdpijn-muziek van de twee vorige platen en de saaie, duffe, koude ongeïnspireerde brij dat deze nieuwe plaat is. Maar dat is mijn mening maar natuurlijk. Ik weerhoud er niemand van om deze goed te vinden.
Is mijn verhaal zo onduidelijk? Ik snap het niet helemaal hoor, al die reacties... Samengevat komt het er toch maar gewoon op neer dat ik ontgoocheld ben in deze eerst zo veelbelovend band; dat ze er voor mij op achteruit gaan, zowel in compositie als sound en ook - en niet in het minst - in de producing van hun materiaal. Mijn excuses als dat voor enkelen onder jullie zo moeilijk te aanvaarden is.
Ik houd het hierbij, ik ga hier niet meer verder in investeren. Als het nu niet duidelijk is dan zal het dat voor sommigen nooit zijn.