Coldplay - LeftRightLeftRightLeft (2009)

Alternatieve titel: Left Right Left Right Left

Label: Parlophone

1. Glass of Water (4:43)
  2. 42 (4:52)
  3. Clocks (4:40)
  4. Strawberry Swing (4:16)
  5. The Hardest Part / Postcards from Far Away (4:15)
  6. Viva La Vida (5:24)
  7. Death Will Never Conquer (1:39)
  8. Fix You (5:39)
  9. Death and All His Friends (4:22)
avatar van vigil
Dit is toch dat ding dat je gratis krijgt als je naar een concert van Coldplay gaat?

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Klopt, maar je kan hem vanaf 15 mei ook gratis downloaden van hun site.

avatar van Lennonlover
neen, ik denk dat je hem énkel op 15 gratis kan downloaden.

Ja, en ik ga er naartoe, dus ik krijg er eentje

jorisker
Je kan hem downloaden van de site (geen idee of dat alleen 15 mei is of langer). En je krijgt ze bij een concert (uitgezonderd festivals). Hij komt niet in de winkels te liggen. De enige manier om dus een originele te krijgen is door naar een concert te gaan.

avatar van tsjong
Je kan hem vanaf dan downloaden, dus ook daarna. Anders ga je maar gewoon naar the pirate bay. Vrijdag om 10 uur gaat hij online.

avatar van Lennonlover
jorisker schreef:

Als hij niet in de winkels komt te liggen, moet deze dan niet verwijderd worden van MuMe?

Nee, dit soort releases mogen ook (al een tijdje zelfs) op de website.

avatar van RensZ
Maar er staat, vanaf 15 mei te koop. Hij wordt niet te koop aangeboden...

avatar van T91
T91
Glass of Water, prachtig nummer. Ben benieuwd naar The Hardest Part / Postcards from Far Away. Morgen maar ff downloaden en 'm op 09/09/09 in handen krijgen!

avatar van RensZ
Heb dit album net even van de site gedownload en ben hem nu aan het luisteren, klinkt echt goed. Nu nog wachten op het originele exemplaar wat ik op 10/09/09 in handen ga krijgen .

Stem volgt later wel.

avatar van RensZ
Ben ik blij dat ik hem al heb (a)

avatar van RensZ
Ik zit momenteel op school en download hier met 5 mb per seconden dus dat gaat best goed.

Maar ik vind de cd echt goed, de nummers zijn echt goed gespeeld en zeker de beste live versies vind ik.

Denk er toch aan om het album een 4 of 4.5 te geven.

avatar van kaztor
De titel doet me denken aan m'n oude rij-instructrice.

avatar van tsjong
Ik heb hem ook. Na 5 min was hij binnen.
Een hele goede live cd van Viva La Vida.
Goede kwaliteit en ik vind de nummers live nog beter uitkomen dan op de normale cd.

avatar van RensZ
Live cd van Viva La Vida zou ik het niet noemen. Staan niet alleen nummers van dat album op. Ik zou het eerder een live cd van de Viva La Vida Tour noemen om even bijdehand te doen

TvO
Die cover valt wel een beetje uit de toon vergeleken Viva La Vida en Prospekt's March
*iets met gegeven paard*

Gsus
Deze cover vind ik wel weer typisch Coldplay, typisch mooi maar simpel!

Overigens echt een steengoede live-cd. Prachtige sfeer, mooi geluid, mooi tracklist. Heb 'm in 1 dag 3x geluisterd. De eerste, tweede en derde keer dat ik Viva La Vida hoorde kreeg ik best veel kippenvel, en bij Fix You is dat zo onderhand standaard.

Als het zo ook 10/09 gaat ben ik een blij man. Nu nog proberen een béétje dichtbij te staan...

chrismusic

avatar van DrZeldenrustig
chrismusic schreef:
Waarom klinkt de cd niet live? Alle nummers klinken gewoon als in de studio

Misschien de verkeerde site gebruikt?

Ik zelf ben heel blij met dit cadeautje van de Boys van Coldplay!

chrismusic schreef:
Waarom klinkt de cd niet live? Alle nummers klinken gewoon als in de studio

Illegaal gedownload? Had ik namelijk ook. Op de Coldplaysite weet je zeker dat je de goede hebt.

avatar van RestLove
Na een tijdje weinig aandacht te hebben besteed aan Coldplay, gisteren dit gratis aardigheidje gedownload. En BAM!...terug is de liefde, ik was al bijna vergeten dat al hun platen eigenlijk maar 3 meter van mij vandaan in het cd-kastje staan, tijd om die maar weer te pakken en te beluisteren samen met deze prachtige live-EP.
Dankuwel Coldplay !!!

SSS
Heb 'm gedownload en ik hoor dat het een live regristratie is, ''42'' komt mij bekend voor.

avatar van henk_loos
Ik heb hem gisteren ook gedownload en voor mij was het een beetje een tegenvaller.. Ben wel een liefhebber, maar niet wat je zegt een fan van Coldplay. De reguliere albums vind ik eigenlijk allemaal echt goed, maar deze live-cd (? nee geen cd, download!) ging me na "strawberry swing" vooral irriteren.. Ik trok de stem van chris gewoon niet meer, soms uit de maat, soms zelfs vals..
Maarja.. de kwaliteit van de songs blijft natuurlijk erg hoog.. en het is natuurlijk wel een leuk kadootje!
Al met al kan ik er dus niet meer van maken: 3*

wat een fantastisch cadeautje ! vooral het nummer the hardest part vind ik erg goed.

als ze dit niveau op 10 september halen ben ik allang blij

Coldplaying schreef:

Inderdaad, normaal vind ik het niet zo'n goed fijn nummer maar nu klinkt ie echt heerlijk.

Coldplay op zn best, LIVE !

avatar van kazzie
Een prachtig kado, dit onderstreept nogmaals dat deze band weinig arogant is en het ook nog is live geweldig doet!

Coldplay trekt me niet zo, maar dit klinkt zo op het eerste gehoor niet onaardig. Het vervelende is alleen: het klinkt ook niet erg verheffend, 't blijft een beetje in de middelmaat steken.
De beste nummers zijn, wat mij betreft, The Hardest Part en Death Will Never Conquer (in een zeer leuke, alternatieve versie) - weinig opvallend de meest ingetogen nummers op deze plaat. Wellicht is Coldplay iets te groot geworden voor zichzelf, want dat intiemere, minimale (alleen een piano of gitaar) spreekt me een stuk meer aan dan die groots aandoende rotzooi als Viva La Vida.

Een cijfer volgt nog na meerdere luisterbeurten; ik denk dat ik zo rond de 3,0* uit zal komen.