Coldplay - LeftRightLeftRightLeft (2009)

Alternatieve titel: Left Right Left Right Left

Label: Parlophone

1. Glass of Water (4:43)
  2. 42 (4:52)
  3. Clocks (4:40)
  4. Strawberry Swing (4:16)
  5. The Hardest Part / Postcards from Far Away (4:15)
  6. Viva La Vida (5:24)
  7. Death Will Never Conquer (1:39)
  8. Fix You (5:39)
  9. Death and All His Friends (4:22)
Mjuman schreef:
Tja, wat moet ik hier nog over zeggen:gratis download voor de fans/liefhebbers.... obligaat klusje van 13 in een dozijn, inspiratieloos; geen wonder dat je het gratis aanbiedt - oja "the fans will eat it" sure, maar deze niet meer - ondanks alle gewone albums van Coldplay achter me - I'll take a raincheck!

Het is dus niet alleen een download maar LeftRightLeftRightLeft wordt als gratis cd uitgedeeld bij concerten. Van die cd is de geluidskwaliteit prima.

Ik kan je niet volgen. Ik vond juist de laatste 2 studioalbums meer een obligaat klusje. Het minste was (natuurlijk) X&Y, wat een dieptepunt. Op Viva La Vida en zeker op de extra EP stonden ook een aantal betere (ouderwetse) tracks.

Ik ben desondanks naar een live concert geweest van Coldplay en als het iets niet was dan was het inspiratieloos. Er was juist veel plezier en dat kan je ook horen. Coldplay Live is beter dan in de studio. Zelfs de nummers van X&Y zijn daardoor te pruimen. Instrumentaal is het beter (luister eens naar die oh zo mooie klassieke piano op Postcards From Far Away) , de arrangementen zijn mooier en het klinkt naar mijn idee een stuk bevlogener en daardoor aangenamer. Het haalt natuurlijk niet het fantastische niveau van Coldplay Live uit 2003. Dat is één van de beste live concerten ooit en daar speelden ze (natuurlijk) alleen nummers van hun eerste 2 albums, die van zeer hoog niveau waren.
Alles bij elkaar is dit album niet alleen een aanrader voor fans, maar voor iedereen die van mooie muziek houdt.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Een leuk stukje concert op een schijfje, die eenieder kreeg die het concert bezocht had in het Goffert Park in Nijmegen (in de Ahoy kreeg je ze namelijk nog niet).

De nummers die erop staan zijn een leuke toevoeging aan je Coldplaycollectie in deze (live)uitvoering, want een beetje fan had natuurlijk al lang de Prospekts March EP in huis. Ik toen nog niet en daarom vond ik vooral de nieuwe nummers (Glass of Water met name) leuk om te horen.

Voor de rest niet heel erg interessant, maar toch een voldoende.

3.0*

avatar van guitarwally
Dit is een live album. De liedjes kennen we allemaal al, en het enige wat er anders is, is dat de zanger ons soms toeroept. Als ik dit album hoor, sta ik weer in het koude gras in het goffertpark. Voor mij staan twee mensen waar ik niet over heen kan kijken, maar als ik op mijn tenen ga staan, zie ik nog net voor 1 seconde Chris Martin. Toch beleef ik de waanzinnigste en vetste show ooit en ben nog dagen compleet overdonderd door het gevoel dat ik zoiets heb meegemaakt. Het enige wat ik kon zeggen tegen mijn ouders, na de vraag hoe het was: 'wow'.

Ik beoordeel dit album dus niet op het aantal foutjes, de hier en daar magere zang en de rommeligheid. Ik beoordeel dit album op het meemaken van dit album. Ik beoordeel dit album op koude en pijnlijke voeten, na 5 uur wachten in de kou. Ik beoordeel dit album op kramp in mijn nek van het naar boven kijken.

Ik geef dit album de 5 felste en eerlijkst-verdiende sterren die ik ooit op deze site zou kunnen geven.

Wat een album om gratis weg te geven! Al was het maar voor de zangkwaliteiten van "Mister William Champion" of het beroerende The Hardest Part. Het duet tussen Martin en Champion geeft je kippenvel tot en met!