The Black Eyed Peas - The E.N.D. (2009)

Alternatieve titel: The Energy Never Dies

Dance / Pop
Label: Interscope

1. Boom Boom Pow (5:08)
  2. Rock That Body (4:29)

met Rob Base

3. Meet Me Halfway (4:44)
  4. Imma Be (4:16)
  5. I Gotta Feeling (4:49)
  6. Alive (5:03)
  7. Missing You (4:35)
  8. Ring a Ling (4:33)
  9. Party All the Time (4:44)
  10. Out of My Head (3:52)
  11. Electric City (4:08)
  12. Showdown (4:27)
  13. Now Generation (4:06)
  14. One Tribe (4:41)
  15. Rockin' to the Beat (3:45)
  16. Mare * (2:55)
  17. Where Ya Wanna Go * (5:08)
  18. A Little Simple Melody * (3:12)
  19. Mare * (2:55)
  20. Don't Bring Me Down * (3:11)
  21. Pump It Harder * (3:52)
  22. Let's Get Restarted * (2:57)
  23. Shut the Phunk Up * (4:19)
  24. That's the Joint * (3:48)
  25. Another Weekend * (4:10)
  26. Don't Phunk Around * (3:47)
avatar van NewYorkCityLight
Boom Boom Pow vind ik een heerlijk nummer. Ik heb daarna Imma Be en I Got A Feeling geluisterd en die zijn allebei niet zo interessant. Maar misschien moet ik er nog aan wennen? De titels zien er wel allemaal leuk uit.

Ben trouwens ook totaal NIET beniewd naar de reworks.

EDIT : Meet Me Halfway is echt een goed nummer!! Ik werd helemaal weggeblazen om zoiets van the BEP te horen.

Ik vind het nog steeds knap dat deze cd nog niet gelekt is Doen ze goed! Net zoals die van Esmée Denters, die lekte ook niet.

Hij is gelekt. Eens kijken of de hele cd net zo lekker is als "Boom Boom Pow".

avatar van Jeroen65
Nou hij is niet echt gelekt, het album is al uit in Japan, vandaar dat het album op internet is te vinden. Wel knap dat het album niet is gelekt, aangezien tegenwoordig bijna elk album lekt...

Ik ga het album morgen ook eens beluisteren!

Ik heb het album nog niet helemaal beluisterd maar de eerste zeven nummers klinken héérlijk!
Zal hem vandaag op school wel goed luisteren! Ga hem denk ik wel kopen!

avatar van Yamato
Ik zag deze vandaag al in een platenzaak staan, zeker een foutje ofzo. Ben er verder totaal niet in geïnteresseerd maar het viel me gewoon op.

Echt? Welke winkel?

Ik wil 'm namelijk ook wel hebben.

avatar van lauradance
The End? Stoppen ze ermee?

avatar van Anne Maaike
The E.N.D staat voor The Energy Never Dies. Dus ze stoppen er nog niet mee.

lauradance schreef:
The End? Stoppen ze ermee?

Nee, het werk van Fergie liep niet lekker en de hypotheek moest worden betaald. Wat een nuffige droevigheid is dit. Ooit in de wereld geholpen door - wie ook weer? - Houtmeer; diezelfde flupper die Esmee Denters groot wil maken - my main man Justin T.

Hmm volgensmij kan fergie allang rentenieren door haar solo succes

Stem volgt nog! Monkey business vond ik iig wel een toffe cd dus deze ook maar eens checken.

Wat een lekker album. De nummers zijn allemaal erg Club-achtig, zeer lekkere beats allemaal met catchy teksten. Fergie heeft een solo nummer btw (Out of My Head). Je kan zeggen dat het eentonig kan worden omdat het bijna allemaal uptempo is, maar er zit echt veel diversiteit tussen. One Tribe klinkt een beetje als Where Is the Love 2. Erg lekkere plaat!

Joy
titeltrack net gehoord

wat een bagger, het kan blijkbaar nog slechter

avatar van NewYorkCityLight
Huh? Er is helemaal geen titeltrack.

avatar van lauradance
Ik denk dat ze dit liedje bedoelt; Boom Boom Pow

Die singel vind ik overigens barslecht maar ik ben over het algemeen niet echt fan van Black Eyed Peas dus dat is geen verrassing.

Mjuman schreef:

B.E.P de wereld in geholpen doot justin T?
hoe kom je erbij ?

B.E.P. bestond al toen J.T. nog bij nsync zat en nog niet zo "groot" als nu
in 1998 hebben ze hun eerste album uitgebracht, toen nog zonder fergie en meer echte hiphop, niet die mainstream shit die ze nu maken

luister maar eens naar
Behind the Front (1998) en
Bridging the Gap (2000)

RedLightCityBoy
Fergie@ Boom Boom Pow

I'm so 3008
You so 2000 and late
I got that boom boom boom
That future boom boom boom
Let me get it now

²

Please geeft iemand Fergie een nekschot, dammm

avatar van Mjuman
Ik ben goedgelovig en geloof in sprookjes en goede prinsen. En Justin was de Prins die The Black Eyes Peas meenam op zijn sprookjestournee en liet optreden als voorprogramma. En de prins was zooo goed dat ie ook nog een liedje meetetterde.

En het publiek zag dat het goed was en geloofde in het sprookje Elephunk en toen werden er veel plaatjes gekocht. En Monkey Business deed het ook goed - maar dat kwam natuurlijk omdat de groep ZOOO goed was en Fergie errrug leuk.

Ik heb mijn neefje blij met de cd's kunnen maken en toen kwam er een grote olifant met een snuit en die blies, die blies en toen was het verhaaltje uit.

Alleen vonden de Black Eyed Peas het nodig om terug te komen met E.N.D. en dat snap ik niet - waarom was er dan die olifant? Mijn neefje slaapt de laatste tijd ook erg onrustig.

Joy
lauradance schreef:
Ik denk dat ze dit liedje bedoelt; Boom Boom Pow

werd aangekondigd als the end

avatar van Capo Regime
Mjuman schreef:

Een heel mooi sprookje hoor maar een beetje overdreven om te zeggen dat the BEP hun succes te danken hebben aan justin. Die gasten begonnen muziek te maken in de jaren negentig toen JT nog vrolijke dansjes aan het doen was met NSYNC. en sinds fergie ongeveer ze zich meer laten verleiden tot het poppy hiphop wat ze nu maken. en dit album is ook echt drama eigenlijk.

avatar van Kill_illuminati
Eindelijk staat het album op de site. Boom Boom Pow word nu aardig irritant vooral als je dit nummer om de half uur hoord.

avatar van Shelter
1,0
Mjuman schreef:

Het is een fantasievol verhaal hoor en wellicht vond je het zelf grappig, maar als je geen verstand van zaken hebt over BEP....
Voor die kut cd Elephunk hadden ze al 2 albums gemaakt, toen zat Justin nog bij Nsync, vers uit de micky mouse club.
1 album bevatte nog een mini hitje voor het grote publiek, met ene Macy Grace genaamd Request Line.
Toen Fergy erbij kwam ging het snel bergafwaards kwa hiphop en stormden ze de lijsten binnen met zoete popliedjes met hier en daar nog wat hiphop elementjes.

avatar van Niek
Ik snap niet zo goed wat er nou niet klopt aan Mjumans verhaal..

avatar van lauradance
Ze waren blijkbaar al heel groot voordat Justin zich ermee ging bemoeien. Ze hadden JT helemaal niet nodig.

lauradance schreef:

Tja, alles is relatief, al zou ik niet zo snel heel groot gebruiken als typering. Van Bridging the Gap, het tweede album zijn wereldwijd 1,2 miljoen exemplaren verkocht (volgens gegevens van de Engels wiki); 1,2 is idd geen kattepies, maar diezelfde wiki vermeldt:

"Elephunk is the third album by the Black Eyed Peas, released in 2003. It was their first commercially-successful album, selling over 4,040,000 copies worldwide, and their first album to feature their new female vocalist, Stacy Ferguson (a.k.a. Fergie)."

Bijna 3,5 * zo veel verkopen als het voorgaande album en één van de beste verkopende single acts in 2003 zijn (ruim 800.000 in de UK alleen al) - zou ik toch zeggen dat hier het echte succes begon.

Tja en dan de naam van het album van Fergie: The Dutchess - a.h.w. een woordspel en een verwijzing naar Sarah Ferguson, Duchess of York; alleen 'dutch' heeft in zowel in US als UK English een nogal negatieve bijbetekenis (dutch treat: sigaar uit eigen doos; dutch party: ieder neemt zijn eigen drank mee). Zou je voor Dutchess een NL vertaling moeten vinden, zou Snertogin een optie zijn.

Even terugkomen op waarom mijn neefje (kind van gescheiden ouders) nu onrustig slaapt: hij blijft maar woelen met de vraag of zijn ouders misschien ook nu weer bij elkaar komen.

avatar van NewYorkCityLight
Ik heb 'm in huis gehaald en ik ben helemaal niet teleurgesteld. Ik durfde nooit een heel album van the BEP's aan maar ik vind het helemaal niet slecht. Er staat hier gewoon een album vol met allemaal beats. Het lijkt misschien een beetje rommelig en teveel van hetzelfde maar ik weet dat de nummers nog wel een eigen identiteit krijgen als ik ze vaker luister.

Nummers die ik erg aanraad (naast de al bekende eerste single) :
- Meet Me Halfway
- Missing You
- Rock That Body
- Ring-A-Ling

Ik ben het zeker eens met Mjuman. JT heeft deze band groot gemaakt. Dat betekent niet dat ze daarvoor niets waren. Alleen sinds "Where is the Love?" zijn ze echt 'Huge'. Where is the Love is dan ook een prachtig nummer. Een mooi refrein dat je niet snel vergeet. Sterke raps van met name Will en Apl en natuurlijke een boodschap waar iedereen wel wat mee kan. Daarna zijn ze helaas heel snel over gegaan op makkelijk succes d.m.v. feestmuziek met soms belachelijke tekst. Geen enkel nummer heb ik nog goed gevonden daarna. Nu echter zijn ze bij het dieptepunt met Boom Boom Pow. Wat is dit in hemelsnaam? Het is echt om te lachen zo triest. Hier zit in de verste verte geen muziek meer in. En toch scoort het weer. Dit zal vast en zeker door de speakers knallen op menig examenfeest de komende weken. Dat is probleem he? Men vreet alles wat BEP maakt. Zo wordt het wel erg makkelijk cashen voor Will.I.Am en co.

avatar van Ingo
mooi gesproken

Mb.
Wat een gehaat weer. Boom Boom Pow is gewoon een goede productie. Dat die teksten van Fergie dan weer om te janken zijn is niet nieuw toch? Wat dacht je dan, dat ze in zo'n liedje als dat een duidelijke redenatie geeft hoe de crisis is ontstaan ofzo?

De nieuwe single "I Gotta Feeling" is jammer genoeg niet zo geslaagd. Will.I.Am voelt zich opeens een... tjsah wat moet ik zeggen. Slechtste single van de BEP ooit in ieder geval; het lijkt wel een zeer slechte mix van lighthearthed indie rock met dance.

Mb. schreef:

Dat is meteen wel weer een heel overdreven uiterste wat je nu noemt he? Er mogen in ieder geval wel hersencellen aan te pas komen.