Florence + the Machine - Lungs (2009)

Alternatieve titel: Between Two Lungs

Label: Island

1. Dog Days Are Over (4:13)
  2. Rabbit Heart (Raise It Up) (3:52)
  3. I'm Not Calling You a Liar (3:05)
  4. Howl (3:34)
  5. Kiss with a Fist (2:04)
  6. Girl with One Eye (3:39)
  7. Drumming (3:44)
  8. Between Two Lungs (4:09)
  9. Cosmic Love (4:16)
  10. My Boy Builds Coffins (2:57)
  11. Hurricane Drunk (3:13)
  12. Blinding (4:40)
  13. You've Got the Love (2:49)
  14. Bird Song Intro * (1:20)
  15. Bird Song * (2:55)
  16. Dog Days Are Over [Demo] * (3:33)
  17. Falling * (3:35)
  18. Hardest of Hearts * (3:25)
  19. Ghosts [Demo] * (2:58)
  20. Girl with One Eye [Bayou Percussion Version] * (3:55)
  21. Swimming * (3:23)
metronomy
Dit zou wel eens m'n nummer 1 van 2009 kunnen worden, de songs die ik al ken (6 nummers) zijn stuk voor stuk kwaliteit.

avatar van Chronos85
Fantastische stem heeft deze dame, zeg! Ik kan het album nog nergens vinden maar Dog Days Are Over smaakt naar meer...

Ben hier ook erg benieuwd naar!

avatar van Papartis
Zag haar vannacht op de BBC Glastonbury live.
Super goed. Echt een topper en hoe ze op die zeer hoge hakken nog kon lopen.....

88Fabian
Ik zal hier eens naar luisteren.

Ik heb zonet 6 nummers gehoord,waarvan ik er maar 1 goed vindt,
en dat is 'Dog Days Are Over' voor de rest vindt ik het niet zo bijzonder.
ik hoop dat het volledige album wel nog nummers bevat die ik goed vindt.

(verwijderd)
Stem zit qua uithalen richting Alela Diane, stemtechniek Adele, maar daarbij zeer plezierige instrumentarium.. lekker krachtige songs met enorm veel potentie. Sowieso band-to-watch op Lowlands!

avatar van hellboy.ray
ben wel benieuwd hoe dit klinkt...
misschien eens kijken of ik wat op het internet kan vinden.

avatar van Matthijs72
Het internet...ook toevallig, daar kijk ik ook wel eens

88Fabian
Oke ik heb het hele album nu gehoord en er zit gellukig meer dan 1 nummer bij die goed zijn.

avatar van Freggel
Nog niet de hele plaat gehoord, maar dit klinkt bijzonder leuk!

fastpulseboy
vrijdag gezien als een van de voorprogramma's van Blur.
Had hier nog nooit van gehoord. Live aardig, maar niet erg bijzonder. Zal de plaat eens luisteren.

avatar van Yamato
Op het eerste gehoor is het allemaal wel grappig maar niet geniaal ofzo.

avatar van djarend
Gelukkig hoef ik niet te zoeken op internet, hij staat hier gewoon in de winkel en net gedraaid, ben er niet helemaal weg van maar ga ze wel even bekijken op Lowlands, misschien dat ze me dan wel kunnen overtuigen.

Vind het juist verrassend leuk klinken allemaal. Erg fris.

avatar van barrett
Het is net een nieuwe trend in de muziek, vrouwelijke singers-songwriters die het donkerder en met electronische muziek gaan proberen, lijkt naar mijn mening toch een beetje een mix van Bat for Lashes en Litlle Boots. ( maar dat is natuurlijk maar na een keer luisteren)

avatar van Albert Filth
Goeie goeie goeie muziek! Heerlijke nummers zitten hier tussen. Het lijkt inderdaad wel de 'nieuwe shit' met zingende vrouwen die catchy, maar toch ook houdbare songs creëeren. Ik hou dr van.

Hij bevalt me nog beter dan verwacht. Mag wel een 0.5* bij.

Antagoon
Fijne plaat met een paar uitschieters. Die single Rabbit Heart (Raise It Up) is toch wel een van de lekkerste popnummers van dit jaar. En dan die cover You've Got the Love. Had ze iets vaker mogen doen; van die volle uptempo nummers.

Een van de beste albums die ik in lange tijd heb ik gehoord. Er staan leuke uptempo nummers op zoals Dog Days are over and Rabbit Heart. Maar ook iets rustiger nummers zoals Girl With One Eye en My Boy builds Coffins. Ik hoop dat ze op Lowlands het niveau van de cd een beetje kunnen halen. Echt een aanrader.

avatar van Boris1
Wat mij betreft veegt deze dame in 1 veeg alle concurrentes (de Adele's, Duffy's etc. van deze wereld) op een hoop. Geweldige stem maar bovenal geweldige nummers. Alle dertien goed... Dit ga ik zeker bekijken op Lowlands.

Dit kan je toch niet vergelijken met de muziek die Duffe of Adele maken? (Gelukkig) een totaal andere stijl.

Redelijk oppervlakkig en saai, over het paard getild denk ik dan. Niet mijn ding.

Die cover van You Got the Love is wel leuk, had nog nooit een pop/rock-versie gehoord volgens mij. En dat terwijl het zo'n bekend nummer is.

Verder spreekt dit me niet al te erg aan, eerlijk gezegd. Het is me iets te doorsnee/onopvallend.

avatar van Cannabooze
Wat een stem !!!
En wat een arrangementen !! (tenminste niet zo doorsnee)

Ja dit ga ik zeker checken op Lowlands !
Tegen die tijd zullen de prutsers van andere radiostations het ook wel doorhebben. (en dan helaas weer nummers compleet stuk draaien, door ze 20 keer per dag langs te laten komen, onder de noemer, kijk eens wat wij ontdekt hebben) noem geen namen hoor 3fm, maak je niet druk

Prima album ! ( ik heb de dubbel-cd, want op de tweede cd staan ook fijne nummers ! )

Welke nummers staan er op de 2e cd dan?

avatar van Oepsje
freakyy schreef:
Welke nummers staan er op de 2e cd dan?

Bird Song Intro * (1:20)
Bird Song * (2:55)
Dog Days Are Over [demo] * (3:33)
Falling * (3:35)
Hardest of Hearts * (3:25)
Ghosts [demo] * (2:58)
Girl with One Eye [Bayou Percussion Version

Erg lekkere cd. Geweldige versie van you've got the love, maar ook de andere liedjes mogen er wel degelijk zijn. Ik moet overigens wel bekennen dat op de nummers op de 2e cd me op het eerste gehoor meer aanspraken.

Hoe dan ook...een act om niet te missen op Lowlands

avatar van Hans Brouwer
Van Zwam schreef:
Redelijk oppervlakkig en saai, over het paard getild denk ik dan.
Ik ken dit album "Lungs (2009)" van Florence + The Machine (nog) niet.
In de Telegraaf van zaterdag 8 augustus 2009 las ik de volgende recensie over "Lungs (2009)":

Opmerkelijk debuut.
Volgens haar platenschappij gaat Florence & The Machine de Mercury Prize winnen voor 't beste Engelse album van het jaar. Een voorbarige conclusie in augustus, maar de debuterende Londense zangeres valt zeker weten op in de bulk broeiende Britse muziek. Met veelzijdige, zevenkoppige band (let op de harpist!), ijle warmkoude stem en haar grijszwarte teksten zoekt Florence Welch de hoekjes van de pop op. Nooit gaat ze over de rand van het vage of het onbegrijpelijke, maar altijd zit ze er tegenaan op debuutplaat Lungs. De boodschap daarop: liever verlaten, dan nooit verliefd geweest. Belangrijker is dat ze dat met eigen stem en geluid doet. Beste album? Moet nog blijken. Maar een debutante die de kelder en de middenmoot overslaat hoor je niet elk jaar.

Desbetreffende resensie is voor mij in ieder geval reden genoeg om snel kennis te maken met "Lungs (2009)". Gebruiker Van Zwam schrijft in zijn bericht van 27 juli jl. dat "Lungs (2009)" een redelijk oppervlakkig album is. Het zou zo maar kunnen zijn dat gebruiker Van Zwam zwamt. Ik heb het donkerbruin vermoeden dat het tegendeel waar is. Binnenkort krijgt U mijn waarde oordeel over dit debuut album van Florence & The Machine.

In die recensie kan ik me prima vinden. Het is absoluut niet oppervlakkig of standaard.

Een nummer als drumming is toch fantastisch. Wat een stem, wat een opbouw.

Toevallig heb ik haar 2 jaar geleden ook gezien op London Calling, toen ze nog maar een nummer of 5 had (kiss with a fist, girl with one eye) en toen maakte ze al indruk. Ben benieuwd hoe het nu op Lowlands is.

avatar van snarf349
Met dit album heb ik mijn vrouw erg blij gemaakt en eerlijk gezegd, helemaal niet zo slecht als ik dacht. Het eerder genoemde nummer "Drumming" vind ik zelfs een erg goed nummer.