Florence + the Machine - Lungs (2009)

Alternatieve titel: Between Two Lungs

Label: Island

1. Dog Days Are Over (4:13)
  2. Rabbit Heart (Raise It Up) (3:52)
  3. I'm Not Calling You a Liar (3:05)
  4. Howl (3:34)
  5. Kiss with a Fist (2:04)
  6. Girl with One Eye (3:39)
  7. Drumming (3:44)
  8. Between Two Lungs (4:09)
  9. Cosmic Love (4:16)
  10. My Boy Builds Coffins (2:57)
  11. Hurricane Drunk (3:13)
  12. Blinding (4:40)
  13. You've Got the Love (2:49)
  14. Bird Song Intro * (1:20)
  15. Bird Song * (2:55)
  16. Dog Days Are Over [Demo] * (3:33)
  17. Falling * (3:35)
  18. Hardest of Hearts * (3:25)
  19. Ghosts [Demo] * (2:58)
  20. Girl with One Eye [Bayou Percussion Version] * (3:55)
  21. Swimming * (3:23)
aERodynamIC schreef:
Bat for Lashes, Marina & the Diamonds, The Mummers, en dan nog dames als de zangeres van jj of the Magic Theatre om maar eens wat voorbeelden te noemen.
Allemaal doen ze het prima bij mij. Het lijkt haast wel een nieuwe lichting sterke dames en daar mag Florence + The Machine best aan toegevoegd worden.

Sapperdeflap - Aero noemt even wat dames op een rijtje, waarvan ik een enkeling niet ken en dus moet checken. Maar qua zangstijl zijn ze wel heel verschillend imo - Bat for Lashes heeft wel iets van 1000-en-één-nacht-sfeer, Mummers heeft een musical sfeer - En deze Flo vind ik meer een stoere rock-chick in schone gewaden, waarbij ze beauty and beast ineen is. Live is dit erg goed - levendig.

Laura Marling al gehoord en VV Brown? Corinne Bailey is vast al besproken met de kapper.

Nee qua stijl verschillen ze wel alhoewel ik de stemmen niet idioot ver uit elkaar vind liggen (en dat is bij andere dames wel anders).
Marina & the Diamonds vind ik er het dichtst bij in de buurt komen alleen is zij de popvariant waar Florence de rockkant meer vertegenwoordigd.
Corinne is niet besproken omdat er iets mis ging met overzetten op cd (komt later nog wel)

avatar van Luky12
TaraB schreef:
Veels te over de top, voor mij. Trek de stem na een paar nummers erg slecht. Kan best begrijpen dat mensen dit geweldig vinden, Dog Days are Over is ook best leuk. Maar dit is niet mijn ding, te zweverig of gothic, hoe noem je dat.

Gotic is het zeker niet... Zweverig kan ik heel goed begrijpen want elke keer als ik dit weer luister droom ik helemaal weg. Hopen dat ze PP komen!

Ookal komt dit album uit 2009, voor mij is het album nog steeds hét album van 2010 (want downloadde, en later kocht het album pas in 2010 )

Ik begreep nooit waarom mij het nummer "You've got the love" zo bekend voorkwam ookal kende ik de hele zangeres niet. Nu was dit dus een cover, maar wel een cover die ervoor (gelukkig!) zorgde dat ik ging verder zoeken naar nummers van deze vrouw met een giga stemgeluid!

Heb de eerste keer wel echt het album moeten 'ervaren' en pas vanaf de tweede luisterbeurt viel alles op z'n plek en draai ik het album grijs.

Vooral de teksten vind ik briljant en vaak met een symbolische klank "Here I am, a rabbit hearted girl, Frozen in the headlights".

Verder heeft die vrouw gewoon een stem om U tegen te zeggen en heb er zin in om haar eens live te zien tijdens RockWerchter

avatar van Dridge
Lekkere zang ,vooral in het nummer "Girl With One Eye"
Verder vind ik dit album eigenlijk best wel toegangkelijk met soms redelijk poppie nummers.
De stem doet me soms wel wat denken aan Amy Mc Donald of zeg ik nu vreselijke dingen?

avatar van Kos
Kos
Nou, het zorgt er in ieder geval voor dat mijn net opgewakkerde interesse weer snel keldert.

Kos schreef:

Laat je niet gek maken, Flo is veel meer een 'rock-chick' dan zuurstok-liedjes-meisje Amy (wat een flutplaat trouwens; en nou al weer één). Af en toe zingt ze echt d'r longen uit haar lijf en ik vind het een van de leukere platen van het afgelopen jaar, net achter Bat for Lashes.

avatar van Dridge
Kos schreef:

Ik doelde op stemgeluid dat soms lijkt op Amy, niet op de muziek in zijn geheel.

avatar van Kos
Kos
Dank u, dat klinkt al beter. .

avatar van Darkzone
Leuk album met een aantal heel aardige songs erop. Maar verder niet zo pakkend dat de nummers in je hoofd blijven zitten.
Mijn voorkeur gaat uit naar Marina & The Diamonds, daar ligt veel meer mijn hart.

Dridge schreef:
Lekkere zang ,vooral in het nummer "Girl With One Eye"

Amy Mc Donald? maare, dan wel met rood haar, that makes the difference

De Schaafkaas
Heb dit nu een aantal keren beluisterd, en ik moet zeggen dat het wel een groeiertje is. Niet alle tracks zijn even sterk, maar er zitten wel een paar steengoede nummers tussen.

Sietse
Het nummer "Cosmic Love" zit in aflevering 8 van de serie V (de nieuwe versie) en wat ik daar hoorde trok mij echt direct. Ik ga dit echt checken...

EDIT: nu een paar nummers gechecked verder...laat ik maar gewoon dat ene nummer blijven luisteren...doet me echt helemaal niets. Klinkt zelfs bij vlagen ernstig vervelend.

Sietse schreef:

't klonk al al een beetje als de vraag van de dag, eerder deze week: (muzikaal) vreemdgaan. Gelukkig heb je het bij een beetje ruiken en proeven gelaten en wel thuis gegeten, want anders ...

Sietse
Mjuman schreef:

Ik ga wel vaker muzikaal vreemd hoor...maar dit is gewoon te gelikt voor mij denk ik.

maar dat ene nummer is wel echt leuk.

avatar van barrett
Te gelikt, nja ok kan ik mij invinden maar het werkt wel bij mij ... Hier kijk ik naar uit om ze te zien op Werchter.

avatar van Shinobi
Was eigenlijk van plan om 'm eerder te luisteren, maar vandaag toch in een opwelling via de bekende weg binnengehaald en ik ben aangenaam verrast.

Het begint sterk met Dog Days Are Over en houdt dit een aantal nummers vol, zakt wat in. Gelukkig komt er dan een knaller met Comic Love en daarna nog wat bonus tracks die zeker ook de moeite waard zijn.

Voor nu 3, 5 sterren, kan wellicht nog een halve ster bijkomen.

avatar van lauradance
poppy liedjes, rifjes en deuntjes en een tekst die in je hoofd blijft zitten.

wat een goede eerste plaat van deze roodharige.

avatar van FRANKY PANKY
Het is de wat vrolijkere vorm van Beth Orton. Erg okee ! Heeft ook iets ouderwets. Ik als "wat oudere" luisteraar, kan hier alleen maar vrolijker van worden !! 4 sterren

avatar van Jottem
Apart!
Ben al een tijdje in het bezit van dit album en soms vind ik het geweldig om naar te luisteren, maar soms moet ik het ook gewoon heel snel even af zetten omdat het me dan heel dwars kan zitten.

Ondanks dat 3,5 **

avatar van rafke pafke
De vrouwen doen het goed in de pop en rock tegewoordig en ook Florence & The Machine heeft een steengoed album afgeleverd.

Muzikaal afwisselend met invloeden die van overal lijken te komen, een intrigerende stem, wat bevreemdende teksten en mooie melodieën.

Ik kijk al uit naar haar optreden op Werchter!

Cosmic love is momenteel m'n favoriet!

avatar van Thomzic
De bonustracks laat ik voorlopig links liggen, zeer zwak in vergelijking met de originele tracks op Lungs. Wat overblijft is een zeer fraaie uitnodiging in de vorm van de hoes en 13 meeslepende nummers.

Florence, een energiek, gek en chaotisch wijf met theatrale trekjes. Elementen je wat je terug hoort in de muziek. Ze legt er haar volle ziel in, met als gevolg dat het soms nét over het randje gaat. Gelukkig blijft het bij enkele druppels, waardoor het niet gaat irriteren. Ze is een van de weinige vrouwelijke zangeressen die me aanstaat van de afgelopen jaren.

Thomzic schreef:

Ken je ook mannelijke zangeressen? En nou niet meteen Antony noemen

Heb je haar live gezien? Dat lijkt mij nl echt ok; ik nog niet. Een andere UK-dame/band, Bat for Lashes wel en dat vind ik dan weer erg goed - is iets melodieuzer, minder rock - maar wel fijne sferische muziek.

avatar van Papartis
Afgelopen zaterdag was ze te zien in het programma Live in de Abbey Road studio op de zender het Gesprek. Prima optreden (jammer dat ze altijd maar 2 of 3 nummers laten zien). Wel leuk is altijd een kort interview met de band.
Verder met de Killers en Chairlift (grappig bandje).

Mjuman schreef:

Ken je ook mannelijke zangeressen? En nou niet meteen Antony noemen

Alleen op TV haar gezien, komende zomer zie ik haar live op Rock Werchter in de tent. Benieuwd of het echt zo'n podiumbeest is. Bat for Lashes, eens snel opzoeken.

avatar van corn1holio1
En of het een podiumbeest is !!!
Net gezien op rock werchter, en ik vond ze echt van fantastisch. De stem knalde over het publiek, en ze danste er op los al had ze kriebelkruit in haar crumble!
Publiek was ook helemaal mee, voor mij top 3 van wat ik op werchter gezien heb.

avatar van rafke pafke
Inderdaad, één van de beste optredens om een al bij al niet zo heel sterk Werchter. Florence was echter beestig goed!

avatar van Angelo
Stukken beter dan het album van Marina & The Diamonds. Ik denk dat je dit album wat vaker moet beluisteren voordat hij wat mooier wordt. Het album vind ik wel erg origineel en qua stemgeluid luister ik ook liever naar Florence dan Marina. Hetgeen dat mij het meeste irriteert is dat ik had willen zeggen dat ze met haar poten van een nummer Candi Staton had moeten afblijven (Candi = dé Queen of soul, gospel en disco!), maar haar versie van ‘You got the love’ is briljant alleen niet zo goed als het origineel, maar meer dan goed genoeg. Misschien dat het dan toch aan het nummer ligt dat het ruim 7x de hitlijsten bereikte in de charts 1989, 1991, 1993, 1997, 2004, 2006, 2008 van Candi Staton en in 2009-2010 bij Florence & The Machine. Lekker album en ten minste 3* waardig maar dat gaat wellicht meer worden als ik het album wat vaker heb beluisterd.

avatar van Bijdevaate11
Gewaagde uitspraak: maar ik vind haar wel een soort van vrouwelijke jeff buckley....

tegen het valse aanzingen, ongeintereseerd overkomen live en briljante nummers..

Ik weet dat niemand met buckley te vergelijken maar ze doet in ieder geval wel sterk aan hem denken wij veel vlagen muziek

avatar van Thomzic
Euhhh heb je wel de juiste Florence geluisterd?

Om er ééntje puntje uit te pakken: 'ongeïnteresseerd overkomen live'. Als je haar één keer hebt gezien weet je dat ze echt alles geeft op het podium met veel interactie met het publiek. Vol energie bracht ze haar nummers, zoals corn1holio1 al zei: wat een podiumbeest!