The Temper Trap - Conditions (2009)

Australiƫ
Rock / Pop
Label: Liberation

1. Love Lost (3:41)
  2. Rest (3:45)
  3. Sweet Disposition (3:58)
  4. Down River (3:54)
  5. Soldier On (6:03)
  6. Fader (3:14)
  7. Fools (4:39)
  8. Resurrection (5:41)
  9. Science of Fear (4:23)
  10. Drum Song (3:24)
  11. Little Boy * (3:51)
  12. Hearts * (2:44)
avatar van Co Jackso
Wat een schitterend debuut van The Temper Trap. Natuurlijk valt de single Sweet Disposition als eerste op. Maar er staat zoveel meer op dit album, wat ook van een veel hogere kwaliteit is. Denk bijvoorbeeld aan de trage opbouw bij Soldier On en Resurrection, waarna beide nummers na een aantal minuten volledig op stoom raken. Vooral bij Ressurection is dit zeer sterk gedaan.

Dan zijn er nog de relatief simpele nummers als Rest, Down River en Fader. Al deze nummers klinken zeer goed en vooral fris. Referenties naar Coldplay zijn misplaatst volledig overbodig. De grootste parel op het album is opener Love Lost. Dit nummer laat duidelijk de kwaliteiten van The Temper Trap zien, het is een nummer dat alle goede kwaliteiten van de band combineert. De prachtige opbouw, een aanstekelijk ritme en een prachtig einde.

Helaas geldt dit prachtige einde niet voor het album zelf. Bij Science of Fear lijkt het alsof de band niet precies weet wat ze willen en Drum Song beschouw ik als een soort opvulling om boven de 40 minuten uit te komen. Gelukkig staan beide nummers aan het einde van het album, en is de rest van dit debuut van topkwaliteit. Ik wacht in ieder geval met veel interesse op het volgende album.

avatar van bvds63
Leuk album en vooral Love lost is mijn favo, komt ook door die ontwapenende videoclip.
Briljant....