The Temper Trap - Conditions (2009)

Australië
Rock / Pop
Label: Liberation

1. Love Lost (3:41)
  2. Rest (3:45)
  3. Sweet Disposition (3:58)
  4. Down River (3:54)
  5. Soldier On (6:03)
  6. Fader (3:14)
  7. Fools (4:39)
  8. Resurrection (5:41)
  9. Science of Fear (4:23)
  10. Drum Song (3:24)
  11. Little Boy * (3:51)
  12. Hearts * (2:44)
DennisGTI
Waarom zijn er zo weinig mensen die dit album kennen? Voor mij is The Temper Trap dé revelatie van het jaar. Science of Fear is de huidige single en voor mij één van de betere nummers van het afgelopen jaar.

avatar van Boris1
Ik ken het album (nog) niet, maar 'Sweet Disposition' is alvast een geweldig nummer.

avatar van blonde redhead
Op andere fora wordt al gesproken dat hij er tegen viel. Science of Fear en sweet dsposition zijn idd wel aardige nummers. Misschien toch even luisteren. (Edit) Ik hoop niet dat het eerste nummer de kwaliteit van de plaat aangeeft want dan haak ik snel af. Wat een afknapper idd.

DennisGTI schreef:

Omdat-ie nog niet uit is ?

avatar van Bill
Hun geluid wordt vaak vergeleken met die van U2, wat ze zelf een groot compliment vinden, maar zelf vind ik dat maar af en toe doorschemeren. Die U2-sound. Grotendeels doen ze gewoon hun eigen ding, en dat klinkt zeker goed! Dit album is erg lekker, klinkt prima en wanneer deze band zo door gaat dan zal een doorbraak zeker niet lang uitblijven gok ik.

djarend schreef:
Omdat-ie nog niet uit is ?

Maar hij is al wel gelekt, dus luitjes: Checken dit album! Is zeker de moeite waard.

avatar van Gründafjørdøhur
DennisGTI schreef:

Ja, ik kwam ook pas bij deze band toen ik hoorde dat deze band op Lowlands komt te staan, het is gewoon niet standaard Indie muziek, en nummers als Science Of Fear & Sweet Disposition zijn echt geweldig, oja niet te vergeten Down River natuurlijk .. En de intro mag ook genoemd worden, Love Lost, dat is ook een fijne plaat.

avatar van Gründafjørdøhur
Gründafjørdøhur schreef:

Moet er even aan toevoegen dat ik 'Fader' ben, wat een lekkere plaat is dat

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Lovende recensie in de krant De Morgen,
zal dit binnenkort maar eens beluisteren.

avatar van Boris1
Op de luisterpaal van 3voor12 inmiddels te beluisteren !

Album nu een aantal keer helemaal beluisterd, klinkt erg goed!

avatar van Matthijs72
Als voorprogramma van Silversun Pickups gezien. Indrukwekkend, band bleef in de wat sneue bijrol, die een voorprogramma toch altijd is, kinderlijk eenvoudig overeind. Goeie muzikanten, strotje van de zanger mag er zijn en wat ik belangrijk vindt: het muzikale plezier spat eraf. Zo speelden ze o.a. het instrumentale Drum Song, zanger pakt een dikke trommel, lekker meerammelen, dikke grijns

3.5* na 2 luisterrondjes, openingstrack springt er naar mijn mening in negatieve zin uit, iets te hoog Fine Young Cannibal-gehalte

avatar van Osiris Apis
Sweet Disposition is een erg mooi nummer. Ik hoorde dat nummer in een commercial en in de trailer van '500 Days of Summer'. Maar ik wist niet van wie het nummer was en ik hoorde het nu op de Luisterpaal.
Down River bevalt me ook. De rest moet ik nog beter beluisteren, maar de zanger mag van mij wel soms minder hoog zingen.

avatar van djarend
Zo, net voor het eerst gehoord want is nu uit, en vind hem leuk, moet hem nog vaker horen en ga ze zeker eens bekijken op LL en om terug te komen op feit dat nog weinig mensen hem kennen, Als een plaatr gelekt is wil nog niet zeggen dat mensen hem kennen, je kan immers niks binnenhalen als je het niet kent, en nu hij in de winkel ligt gaat er ook echt over worden geschreven in de pers e.d. en krijgt hij bv ook bij mij in de winkel aandacht en gaan meer mensen hem leren kennen dan dat handjevol mensen die hem van het net plukken. Eerste oplage overigens met gratis remix EP 3x science of fear, 2x sweet disposition

avatar van Matthijs72
Whaha, net gekocht, die EP is ehm...bijzonder...Track 1 daar van is Science of Fear in dubstep, helemaal niet verkeerd, maar verder niet mijn straatje. Ook track 5 is een dubstep-variant. Meer een leuke gadget dan dat ik dat nou vaker dan 1 x ga draaien. Overige artwork is overigens ook netjes verzorgd.

khonnor
bone machine schreef:
Lovende recensie in de krant De Morgen,
zal dit binnenkort maar eens beluisteren.

en.... zoals gebruikelijk de zoveelste door bart steenhaut over het plaat getilde semi-kut-plaat. ik hoor hier echt niet meer in dan een zeer gemiddeld bandje met een lichte coldplay adoratie, een paar frisse songs en een hoop saaie ideetjes. nope, in muziekland is er veel betere stuff te verkrijgen dan dit...

avatar van lazerus
Ben benieuwd, Science of Fear klinkt al wel okay en
Sweet Disposition klinkt ook niet slecht, maar wel erg glad
en een hoog Where The Streets Have No Name gehalte
Maar eerst es het album goed luisteren en misschien
vind ik het na een paar luisterbeurten wel een irritante
plaat.. het zou in mijn beleving (op voorhand) maar zo een
2e White Lies kunnen zijn.. (te glad, commercieel en het ligt
er te dik boven op waar ze de mosterd gehaald hebben).
Dit is gebaseerd op één nummer, dus wellicht zit ik er naast.

Jammer dat ze op Lowlands tegelijk spelen met Promo,
daar ben ik dan toch meer benieuwd naar.
In de recensie van de Morgen staat dat ze einde jaar een clubtournee
in België gaan doen, ik neem aan dat ze dan ook NL aan doen.

Maar goed, eerst het album maar es luisteren.

Voor de grap luisterde ik dit album bij de luisterpaal en het beviel me verassend goed. Ik heb toen het album gedownload en nu weet ik niet wat ik ervan moet vinden.

Het is een soort rivella, het is raar maar lekker.

avatar van djarend
goh, vind hem eigenlijk steeds beter worden. vind idd begevoegd eptje niet echt geweldig, maar goed, die krijg je gratis dus wat wil je

Echt wel een geslaagd album

avatar van Guinness1980
Zojuist voor de eerste keer beluisterd, vond het niks bijzonders maar was wel alles behalve slecht.

Nummers die zijn blijven hangen: Sweet disposition, Fader.

Binnenkort nog eens een nieuwe poging wagen.

3***

avatar van rkdev
Plaat zojuist voor het eerst gehoord. Klinkt prima, een soort mix tussen Coldplay, Kings of Leon, U2 en Mika (..) . Kom binnenkort even terug voor een cijfer.
Overigens lekker zo'n instrumentaaltje aan het einde !

avatar van trebremmit
Wat een flauwe, nietszeggende, middle of the road pop is dit zeg.
Bah dit vind ik helemaal niks, zal het wel goed doen op de radio dit soort zielloze muziek.

khonnor
trebremmit schreef:
Wat een flauwe, nietszeggende, middle of the road pop is dit zeg.

exactly, en triest dat dit wordt binnengehaald als the next big thing... goed voorbeeld van hoe dom sommige muziekjournalisten zijn...

u2 meets coldplay meets mika meets kings of leon?

pass!!!!!!!

avatar van djarend
of hoe dom mensen zijn om zelfs maar moeite nemen om op iets te stemmen wat ze niet goed vinden

avatar van trebremmit
Of hoe slecht mensen het kunnen hebben als iemand een andere mening heeft.
ik dacht dat dat de bedoeling was van deze site, stemmen op albums, maar ik wist niet dat je alleen mag stemmen als je het goed vindt.

avatar van djarend
tuurlijk mag je dat doen, maar blijkbaar houdt je ook nog in de gaten wat iedereen zegt van deze plaat, als ik dat zou moeten doen heb je een dagtaak aan deze site en gelukkig zijn er weer andere mensen het niet met julilie eens, verkoop er net weer 2 aan mensen die hem nu hier in de winkel horen en blijkbaar meteen aanspreekt

avatar van trebremmit
Frans Bauer verkoopt ook goed, dat mensen dit kopen zegt niks over de kwaliteit, en ja ik kijk vaak bij mijn updates en als iemand mij voor dom uitmaakt dan reageer ik daarop. Ik heb tenminste inhoudelijk op deze plaat gereageerd, van jou heb ik nog niet gehoord wat hier zo goed aan is.

avatar van rkdev
Wat is "Sweet Disposition" een lekker nummer zeg !
En "Resurrection" en "Science of Fear" mogen er ook zijn.

avatar van TaraB
Ligt allemaal lekker in het gehoor... maar er mist iets. Maar zielloze muziek zou ik 't niet noemen! Misschien dat het na meerdere keren luisteren wel komt, wie weet.
Volgens mij wordt dit wel leuk live, op Lowlands

avatar van alpeko
rkdev schreef:
Overigens lekker zo'n instrumentaaltje aan het einde !

Mika hoor ik er gelukkig niet. Als iemand me had gezegd dat Down River van Arcade Fire was, dan had ik dat ook geloofd. De rest van de nummers doet me daar overigens niet aan denken. Eerder een beetje aan Band of Horses.