Europe - Last Look at Eden (2009)

Zweden
Label: earMUSIC

1. Prelude (0:52)
  2. Last Look at Eden (3:55)
  3. Gonna Get Ready (3:35)
  4. Catch That Plane (4:46)
  5. New Love in Town (3:33)
  6. The Beast (3:23)
  7. Mojito Girl (3:44)
  8. No Stone Unturned (4:48)
  9. Only Young Twice (3:51)
  10. U Devil U (4:10)
  11. Run with the Angels (4:03)
  12. In My Time (6:15)
  13. Yesterday's News [Live] * (7:47)
  14. Wake Up Call [Live] * (4:19)
  15. Sign of the Times [Live] *
  16. Start from the Dark [Live] *
  17. Scream of Anger [Live] *
avatar van petdetect
"Last look at eden" en 'U devil u' (van de single uitvoering) beloven veel goeds, dus ben erg benieuwd naar het nieuwe album!

avatar van richiedoom
Ik hoop dat ze voortgaan op hun laatste albumsecret society. Dat was echt een killer van een album. Ben alleen bang dat deze het niet gaat overtreffen. Ik vind de zanglijn in het refrein van last look at eden zwaar irritant. Vraag me niet waarom. Ook vind ik de synthesizer iets te overheersend. Verder heb ik U Devil U, Gonna Get Ready, Mojito Girl en Only Young Twice gehoord. Lekkere nummertjes, dus ik kijk echt wel uit naar dit album.

richiedoom schreef:

U Devil U heb ik ook gehoord bij de CD-single; maar langs welke kanalen zijn de andere nummers te beluisteren?
Ben hier ook benieuwd naar!

petdetect schreef:

Ben hier ook benieuwd naar!

Gonna Get Ready kan je op youtube vinden in een live-versie. Niet fantastische kwaliteit, maar je kan wel horen dat het een goed nummer is.
Mojito Girl was het allereerste nummer wat ze live hebben gespeeld van het nieuwe album. Dit dateert alweer van een paar maanden terug, het concert in Chili. Ook deze is op youtube terug te vinden, in een betere kwaliteit dan Gonna Get Ready.
Only Young Twice is tevens op youtube te vinden.

Bedankt voor de tips.
Even youtube afgestruind.
Klinkt toch allemaal erg best. Mijn eerste gevoel is dat het allemaal wat terug grijpt naar Out of this World en Prisoners in Paradise. (voor zover er bij Norum natuurlijk sprake kan zijn van teruggrijpen in dit verband ). Wat mij betreft is dat prima.
Maar (ook) los van iedere vergelijking, na het horen van deze nummers kijk ik alleen nog maar meer uit naar het album!

avatar van richiedoom
Ik kijk er ook erg naar uit! Man wat duurt het nog lang En dan 17 januari naar Paradiso om ze te bewonderen! Ze MOETEN dan forever travelling spelen. Naar mijn mening hun allerbeste nummer! Tot nog toe heb ik geen nummer van dit album gehoord die mij dat kippevel gevoel geeft wat ik bij forever travelling krijg. Daarom ben ik des te meer benieuwd naar de nummers op deze cd die ik nog niet heb gehoord. Ik hoop echt op een pareltje a la forever travelling.

avatar van Stormwind
Wat ik tot nu toe van het album gehoord (en gezien) heb, vind ik echt te gek.
Gonna Get Ready is voor mij het leukste nummer wat Europe ooit gemaakt heeft. Heb het voor het eerst live op Sweden Rock gezien en het rockte meteen, het raakte me ook meteen. Last Look at Eden is écht een super concertopener, geweldig!!!!
Kan niet wachten op het album! En op het concert!!!

Ik heb tot nu toe al 9 nieuwe nummers gehoord (allemaal via hun eigen website forum). Al deze nummers hebben die typische europe feel. Alle voorgaande albums hebben wel iets en dus wil ik deze niet persé gaan vergelijken, maar hij is wel erg goed hoor. Ik zie uit naar deze release. Lijkt voor mij een 5-ster te gaan worden.

avatar van richiedoom
Heb inmiddels ook de nummers New Love In Town, No Stone Unturned en In My Time gehoord. Stuk voor stuk hele goede nummers, maar toch........Toch ben ik bang dat ie minder wordt dan secret society. Ik mis toch een beetje de beukers op dit album, zoals je die wel op secret society had. Om een paar voorbeelden te noemen: Secret Society, the Getaway Plan, Let the Children Play en Love In Not the Enemy. Maar goed, nog steeds is het afwachten, misschien als ik het album straks in zijn geheel hoor dat ik het wel heel tof vind.

avatar van richiedoom
Inderdaad! Nieuwsgierig als ik was heb ik m gedownload en paar keer geluisterd. Ik hou t voorlopig op 4 sterren. Zoals ik al had verwacht vind ik het een stuk minder dan secret society, maar het is wel een goede plaat. Nummers als Mojito Girl, Only Young Twice en U Devil U zijn wel goed, maar ik vind ze veel op elkaar lijken. Het refrein van Run With the Angels is haast een kopie van die van Yesterday's News. The Beast heeft heerlijke riffs maar er zit een heel erg vreemde break in, die er m.i. totaal niet inpast en het tempo van het nummer er flink uithaalt.

21 september krijg ik m pas binnen via bol.com dus hij is wel erg vroeg gelekt. Dit album moet nog gaan groeien bij mij. Staan een paar standaardnummers op, maar ook een paar hele goede. Last Look at Eden, Gonna Get Ready en vooral In My Time zijn voorlopig mijn favorieten.

avatar van petdetect
Clip van New Love in Town nu ook te bewonderen.

Heb maar even een emmer onder het lek gezet
Toppers voor mij zijn No Stone Unturned, The Beast en Gonna Get Ready. Vind het breakje in The Beast juist fantastisch (smaaktwist-allert!). Maar ook Last Look at Eden, In My Time en Running With The Angels zijn zeer mooie nummers. Heerlijk die enorme gitaar-outro! Op U Devil U ben ik een beetje uitgekeken, maar de overige tracks zijn zeker van een bovengemiddeld niveau.
Al met al een zeer consistent album, en mijn scandinavische pre-order nu al meer dan waard. Het album grijpt terug naar 'oudere sferen'. Het is min of meer de 'missing link' tussen Prisoners in Paradise en Start From the Dark (althans, imho).
En hoe langer ik er over mijmer: volgens mij zou Gonna Get Ready wel eens in de lijst van klassiekers kunnen komen; is van eenzelfde stempel als Ready or not, Yesterday's News, Rock the Night. Het is volgens mij het enige nummer dat op ieder willekeurig ander Europe album zo tussengevoegd kan worden. Maar nu begeef ik mij vast op glad ijs

avatar van petdetect
Vandaag mailtje dat de CD onderweg is.
Wat een spanning, wordt het de rode, gele of groene

Ik heb m bij bol.com besteld en ik krijg m pas op 21 september
En inderdaad, het voelt voor mij ook als de missing link tussen prisoners en start from the dark.

avatar van petdetect
Volgens de uitleg op het officiele Europe-forum zou de gesigneerde versie van het Universal-label (zijnde de Scandinavische versie) alleen beschikbaar zijn voor klanten in Scandinavische landen (althans, dat lijkt mij 'Nordic')...
Maar heb vandaag toch de gesigneerde Scandinavische versie ontvangen (niet dat die gouden handtekeningen mij nu zo raken, maar vind 't toch wel grappig omdat de uitleg op het forum om voor opheldering te zorgen dus toch nog verwarring geeft ).
Snelle jongens overigens, die vikingen
Nu maar weer eens genieten.

avatar van Stormwind
Ik vind het album briljant, niets meer en niets minder! Of om John Norum te quoten: "best album of the decade, end of story."

Favorieten: Gonna Get Ready, Only Young Twice (echt de leukste solo die ik in tijden gehoord heb!), No Stone Unturned, The Beast, enz enz
Op dit album heb ik geen enkel skipnummer, wat best wel uniek is voor mijn doen. Er zijn wel 2 nummers die ik iets minder vind (Mojito Girl en U Devil U) maar die skip ik nog steeds niet.

Echt een meesterwerkje dit, bring on november!! (tour in Duitsland)

Enne, hier liggen overigens alledrie de kleurtjes, met 3 extra boekjes met handtekeningen ach, je zou maar eens iets missen in de verzameling he.... er zijn namelijk ook nog 3 extra versies onderweg....

avatar van richiedoom
Eindelijk eindelijk ik heb m ook binnen. En ik geef m toch maar 5 sterren, want het is inderdaad gewoon weer een topper (maar ik blijf er bij, secret society vind ik beter). Mooie artwork ook trouwens, ik heb de groene versie. Het verbaast me dat zo weinig mensen op Europe stemmen, want Europe is een moderne rockband. Maar ja, dat krijg je als Europe nooit gedraaid word op TV en radio zenders (althans, ik zie of hoor ze nooit voorbij komen).

avatar van Edwynn
Helaas moet Europe altijd gebukt blijven gaan onder die ene hit van 25 jaar geleden.
Ook ik ben van mening dat de huidige Europe gemakkelijk mee kan doen in het huidige populaire muziekklimaat. Aan de andere kant vind ik het wel prima dat de band zich niet laat leiden door platenmaatschappijen die verkoopaantallen koste wat het kost willen forceren.
Last Look At Eden klinkt heerlijk direct en toch warm. Ik heb een paar nummers gehoord nu en het smaakt zeker weer naar meer.

avatar van Killeraapje
Prima plaat van Europe en voor mijn gevoel hun beste sinds ze weer bijelkaar zijn. Almost Unplugged liet al een band horen die erg in vorm is en deze cd bevestigd dat nog eens.
Beste nummers zijn voor mij Last Look at Eden, In my time, new love in Town, Mojito Girl en Run with the Angels

avatar van richiedoom
En ik vind die break in the beast nog steeds stom.

richiedoom schreef:
En ik vind die break in the beast nog steeds stom.

Heeft bij mij ook even geduurd.... maar nu, ach, hij hoort erbij, ik ben 'm gewend en het maakt het liedje wel af voor mijn gevoel.
Ik hoop echt dat ze het nummer live gaan spelen!!

avatar van sinkthepink
Erg goede plaat, voor mij misschien wel de beste van het jaar tot nog toe...

avatar van Von Helsing
Langzaam komt het echte succes van de band Europe weer bovendrijven daar deze plaat weer in de verschillende albums lijsten voorkomt, waaronder zelfs een met stip op 1 notering in hun eigen land Zweden, wat ze sinds 1988 niet meer voorelkaar hebben gekregen.

Europe is eigenlijk een erg sterk en eigentijdse rockband die veel meer te melden heeft dan die wereldhit uit 1986.

De hardrock (en ook Heavy Metal en aanverwante muziek stijlen) is volgens mij in geen 20 jaar zo populair geweest. Als men ziet dat nieuwe albums van Immortal, Europe, KISS, Alice in Chains, Megadeth, Paradise Lost het overal erg goed doen.

avatar van richiedoom
Ik haal er toch maar een puntje af, want ik vind dat deze plaat op den duur een beetje begint te vervelen. Vanaf Only Young Twice kakt het behoorlijk in. Gelukkig maakt de afsluiter een hoop goed.

avatar van richiedoom
Nou nou, ik dacht dat europe wel bij iets meer mensen bekend zou zijn dan bij slechts 19 mensen .

avatar van sinkthepink
Nadat ik deze plaat had, voorgaande 2 platen ook gekocht, dat vond ik behoorlijke afknappers. Deze blijf ik wel sterk vinden, al zijn niet alle nummers even sterk, maar deze is toch meer bluesier gericht dan de andere 2 na de reunie, die hebben me een te modern geluid.

avatar van Killeraapje
Toch wel treurig dat een schitterend album zoals dit zo slecht wordt opgepikt op musicmeter.

avatar van Stormwind
Jepp.... dat is inderdaad erg jammer. Zal wel te maken hebben met het eeuwige vooroordeel dat mensen hebben ten opzichte van Europe en The Final Countdown.
Maar in Nederland wordt er sowieso geen aandacht aan Europe geschonken; volgens mij weten veel mensen niet eens dat ze weer bij elkaar zijn???
En ontopic: het album verveelt mij dus nog steeds niet!!! Qua favorieten is The Beast wel enorm gestegen in mijn lijst, nadat ik 'm live heb gezien

Enne.... iedereen naar Paradiso 17 januari????? De mannen hebben er zelf heel veel zin in!!

avatar van richiedoom
Jaaaaaaa ik ben er bij hoor!! Ennuh, No stone unturned is nu mijn favoriete track van dit album. Ik kan m zelf op gitaar spelen en hij is zo gigantisch simpel. En daar wil ik mee zeggen, als Europe met zon simpele riff zon giga vet nummer kan maken, RESPECT

avatar van Pooiertje
Shiiiiiiiit dat gemiddelde

Mooi album. De band heeft me weten te verrassen!