Slaughterhouse - Slaughterhouse (2009)

Label: E1

1. Sound Off (5:51)
  2. Lyrical Murderers (4:04)

met K. Young

3. Microphone (4:42)
  4. Not Tonight (3:39)
  5. The One (3:37)

met The New Royales

6. In the Mind of Madness (Skit) (1:23)
  7. Cuckoo (4:30)
  8. The Phone Call (Skit) (0:58)
  9. Onslaught 2 (4:27)

met Fatman Scoop

10. The Phone Call 2 (Skit) (0:56)
  11. Salute (4:31)

met Pharoahe Monch

12. Pray (It's a Shame) (3:53)
  13. Cut You Loose (4:43)
  14. Rain Drops (5:00)

met Novel

15. Killaz (4:09)

met Melanie Rutherford en C. Brown

avatar van Game
Voor mij één van de meest geanticipeerde releases van het jaar. Eerst was mijn favoriet Joe Budden, maar nu twijfel ik tussen Crooked en Royce. Snippets op Amazon klinken goed, er zitten weinig skippers tussen. Dat is vrij goed voor een album dat in een week is opgenomen.

Releasedate staat op 11 augustus.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is dan weer zo'n hype die ik niet helemaal snap. Joe Budden en Crooks vind ik ondermaatse rappers. Ortiz haalt vaak zijn goede niveau niet en is dus een matige MC. Met Royce is het altijd nog afwachten, de laatste tijd vind ik hem echter een stuk minder presteren. Op de track met Pharoahe zit ik dan wel weer te wachten.

avatar van Game
Joe Budden heeft zeer sterke teksten, alleen zijn stem kan een struikeblok zijn. En Crooked I flowt iedereen eruit op elke track. Die twee zijn zeker niet ondermaats. Alleen Joell Ortiz doet me eigenlijk vrij weinig.

Ik ben trouwens ook benieuwd naar het producer lijstje.

avatar van MJ_DA_MAN
Figuren als Focus, DJ Khalil en Alchemist produceren; vrij jammer dus gezien die nooit echt overtuigen (alhoewel, Focus op Salah Edin's debuut...).

avatar van Rhythm & Poetry
Alchemist vind ik zelf een sterke producer. Dus dat kan nog leuk worden.

avatar van Game
DJ Khalil maakt toch vaak echt heel sterke beats hoor. Oke, Cuckoo (die hij heeft geproduceerd) klink niet zo sterk maar normaal gesproken klinkt het meestal erg goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Alchemist was ''vroeger'' nog wel een aardige producer maar heeft de laatste jaren amper overtuigd.

Heb hier wel zin in

Sampler zaten paar goed klinkende snippets tussen.

Game schreef:

Ik ben trouwens ook benieuwd naar het producer lijstje.

Ik vind zijn teksten goed & zijn stem echt super vet

Dus voor mij zeker geen struikelblok

'State Of Mind' schreef:

Ik vind zijn teksten goed & zijn stem echt super vet

Dus voor mij zeker geen struikelblok

Voor mij ook niet

Not Tonight heeft trouwens dezelfde sample als de 1e track van Padded Room, Now I Lay. Prachtige sample

avatar van 'State Of Mind'
Jaah man viel me ook op, die bangt echt lekker

avatar van 'State Of Mind'
Uit de sampler is dit m'n favo:

Pray (It's a Shame)

Samen met Rain Drops

Die snippets staan hier op 24/7 op repeat
Pray en Rain Drops zijn volgens mij echt van die diepe, emotionele nummers. Daarin laten de mannen hopelijk zien dat ze meer kunnen dan brag & boasten (Budden heeft dat al laten zien op Padded Room)

Ik hoop zo erg dat het album dit weekend gaat lekken.

Uiterlijk dinsdag

avatar van uaintlikeme
Vandaag gelekt mensen. Ga 'm zo voor de eerste keer opzetten, ben erg benieuwd. "The One" en de snippets klonken in ieder geval al veelbelovend.

Ik denk vanavond al.

Nou heb ik nog gelijk ook.

Mijn gebeden zijn verhoord

Edit:

Is het nou wel of niet de ex-Aftermath Focus?
Want bij mij staat er bij Lyrical Murderers: "Produced By TheRealFocus"

avatar van Pooiertje
Het klinkt iig erg slecht

avatar van Pooiertje
Wat een kutplaat zeg, waar de beats al inspiratieloos en slecht zijn, zijn de MC's (voor zover je het MC's kan noemen) nog inspiratielozer en slechter, het enige leuke nummer is nog Salute met Pharoahe Monch.

avatar van 'State Of Mind'
Deze gaat van mij tussen de 3.0 & 3.5 krijgen denk ik.

avatar van 'State Of Mind'
OHHHH IT'S A SHAME BABY, BABY!

Pooiertje schreef:

De beats zijn juist goed, en het grappige is dat de onbekendere namen de beste producties leveren. Over de MC's ga ik al niet eens over beginnen want op elke track gaan ze er voor de 100% erin. Ik ben er nog niet uit welke rapper het beste is op dit album. Ik weet wel dat er een hoge score gaat vallen voor deze plaat.

Rene1979
Ben benieuwd denk wel al te weten dat ik pooiertje ze mening niet ga delen..

KingJames88
Verrassend goed, mijn stem volgt nog.

JWA
Wat een super vet album, komt zeker in mijn top tien voor 2009.. vooraf was ik altijd al wel groot fan van Joell en Royce maar die andere 2 mc's doen niets voor hun onder op dit album. Gewoon beuk beats en dan back to back rappen..heerlijk!

Rene1979
Tot nu toe klinkt dit album gewoon lekker,
De rappers stellen mij niet teleur en de beats zijn in orde.
Nog een goeie spin geven voor ik stem

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ga wel meer met Pooiertje mee. Weliswaar ben ik iets minder negatief maar ik vind dit nog altijd maar een matig album. Met name de producties klinken onverzorgd. Erg chaotisch en druk in de negatieve zin van het woord. Het is dan ook jammer dat iemand als The Alchemist maar een nummer voor zijn rekening neemt. De rappers zijn nog niet eens zo heel slecht, maar zijn toch te weinig bijzonder om echt iets goeds van de plaat te maken. Het zijn vier vergelijkbare mc's die op een vergelijkbare manier rappen. En daardoor juist kunnen ze elkaar niet echt aanvullen. Tegenvallen doet het album echter niet, want mijn verwachtingen waar niet hoog gespannen.

Rene1979
Voor nu van mijn kant een voldoende. Alleen die fatman scoop vind ik echt irritannt

avatar van -marco-
Rene1979 schreef:

Fatman scoop, hahaha, je meent het...............

avatar van 'State Of Mind'
Voorlopig hou ik deze op een 3.5.

Er zitten echt een paar heerlijke topnummers tussen zoals:
- Sound Off (KEIHARD GEWOON)
- Not Tonight (goede beat, lekkere flows)
- Onslaught 2 (geweldige beat)
- Pray It's A Shame (meesterwerkje)
- Cut You Loose (heerlijke samples in de tracks)
- Rain Drops (steengoede tekst, beat & flows alleen dat refrein, zonde)

En de wat mindere tracks vind ik:
- Lyrical Murderers (vervelend refrein + een beat die me niet pakt)
- Cuckoo (irritante beat en refrein)
- Salute (irritant refrein once again xD, beetje te trage flows door de beat)

En dan nog twee tracks die niet goed en niet slecht zijn, maar wel redelijk goed:
- Microphone (keiharde beat)
- The One (leuke aparte track, moest er wel even aan wennen)

Ten slotte: De skits kunnen me helaas niet echt bekoren, die skip ik liever.

Dus voorlopig dikke 3.5