Slaughterhouse - Slaughterhouse (2009)

Label: E1

1. Sound Off (5:51)
  2. Lyrical Murderers (4:04)

met K. Young

3. Microphone (4:42)
  4. Not Tonight (3:39)
  5. The One (3:37)

met The New Royales

6. In the Mind of Madness (Skit) (1:23)
  7. Cuckoo (4:30)
  8. The Phone Call (Skit) (0:58)
  9. Onslaught 2 (4:27)

met Fatman Scoop

10. The Phone Call 2 (Skit) (0:56)
  11. Salute (4:31)

met Pharoahe Monch

12. Pray (It's a Shame) (3:53)
  13. Cut You Loose (4:43)
  14. Rain Drops (5:00)

met Novel

15. Killaz (4:09)

met Melanie Rutherford en C. Brown

Harco
Hij begint toch wel te groeien hier. Kan nog niet echt zeggen wie ik het beste vind, en een top vier maken zou teveel afdoen aan de nummer vier.

Crooked's got a guuuun.

avatar van 'State Of Mind'
1. Budden
2. Joell
3. Crooked
4. Royce

Maar de laatste 3 liggen erg dicht bij elkaar.

1: Joe Budden
2; Royce
3: Ortiz
4: Crooked

avatar van Word_Play
Redelijk boner-inducing album voor de hiphop quotable-liefhebbers:

Me and Joey we a perfect fit
He likes startin shit, I like endin shit
I don't squash the beef, I don't bend a bit, it ain't intricate
I'm gon' shoot yo' stupid ass
You too could laugh, you gon' die smilin
Try whylin I get hostile then I'm violent
I don't make threats nigga I promise
My style is Stalin mixed with sick lyrics
if you hear it it'll lift your spirit
Turn your appearance to a disappearance

I'm one in a mil', comin to kill
It's like you wanting a pill, my gun put your back on the streets
Spine on the concrete lookin at the sun
Eyelids heavy, "Why did Crooked have to come?
He was full of 'gnac and rum, like a bully actin dumb"
Fully-automatic umm, that's Crooked havin fun

16's used to be sweet, now they're a bit of a tease
A nigga need a infinite instrumental just to be pleased
Used to dream about livin now I'm livin my dreams

I'm in a state, of mind that should be the fifty verse
I run radio, but I don't use them itty bitty words
I ain't shabby with the nouns, I ain't shitty with the verb
When I reach heaven I want the nigga Biggie to be like "Word"

I disagreed with my shadow when he got on Twitter
Don't like being followed so I shot that nigga
A known loner; that's backwards
I'm a loner that's known to attempt to put a comber in a coma
You lookin at the prime suspect, with enough stress
If you can give a FLUCK, I can give a FLUCK less

En dit zijn maar samples van drie tracks. Oeff. Productie is ook echt top-notch; de 'mindere' producties (bijv. Microphone en Cuckoo) worden gelukkig alsnog naar een hoger niveau getild door de emcees die echt killen.

Enige minpuntjes zijn de skits die je uit het album halen. In the Mind of Madness is nog wel geinig, maar de andere twee zijn standaard skipmateriaal.

En Pharoahe Monch voor alleen een (nog steeds dope) hook ZONDER verse vragen is zoiets als Pharrell als gastrapper te vragen zonder Neptunes-productie.

Voorlopig het beste album van dit jaar.

avatar van MJ_DA_MAN
Qua productie een stuk beter dan verwacht. Bij vlagen commercieel getint, maar dat hoeft lang niet altijd te beteken dat het minder is dan zogenaamde ''echte'' hiphop-beats. Staan een paar echte banger-producties op zoals Microphone en Not Tonight. Maar ik vind de combinatie van de MC's niet zo. Royce is altijd wel goed, maar Budden en Crooked vind ik niet bepaald sterk en Ortiz heeft zijn belofte ook nog niet waargemaakt. Teksten van de heren zijn wel aardig, maar daar red je het niet alleen mee. Verder ben ik het met Word_Play eens over de skits en de bijdrage van Pharoahe Monch. Maar absoluut een aardige plaat die ik met 3,5* beloon.

Harco
Ik vind Cuckoo juist een van de betere beats bevatten op dit album.

avatar van MJ_DA_MAN
Vond dat de eerste keer ook een irritante rukbeat maar nu kan ik er wel naar luisteren.

avatar van Game
Hey, meer mensen vinden Cuckoo tof

avatar van René.
Damn, dit is de eerste keer dat ik dit album (en daarbij deze groep) zie.

Snel eens checken.

avatar van Jurrien
MJ_DA_MAN schreef:

Ja ik heb precies hetzelfde. In eerste instantie klonkt het heel slecht.

X-man
Het klinkt vrij onsamenhangend. Er is geen twijfel over mogelijk dat alle 4 de heren kwaliteit hebben en ze staan alle 4 hun mannetjes tekstueel. Maar ik vind het een net-niet plaat. Het klinkt allemaal leuk, maar ik vind het jammer dat het van de hak op de tak springt.

Word_Play schreef:
Redelijk boner-inducing album voor de hiphop quotable-liefhebbers.

co-sign

Aan de ene kant begrijp ik de kritiek die op het album gegeven ordt (niet altijd samenhangend, meer afwisseling in de volgorde van MC's, productis niet altijd geweldig) maar tóch blijf ik het opzetten...

En o ja:
1. Joell
2. Royce & Crooked
4 Joey

Tyn
Ik verwachtte hier best veel van..
Er staan een aantal goede tracks op, vooral Soundoff, Microphone, Not Tonight en Onslaught 2 vind ik goed. In het midden van het album (vanaf The One) vind ik het wat matiger worden. The Cuckoo beat bevalt niet echt (vooral die synth niet). Aan het eind van het album komen iets meer muzikale, en melancholiche tracks die me niet echt raken. Pluspunten zijn voor mij de energie en vaak sterke flows, maar qua tekst boeit het me niet zo..
Ik begrijp dat het album redelijk snel gemaakt is.. niet slecht, maar het kon nog iets beter..

Joell
Budden
Royce
Crooked

ben het album al wel beu tbh

The Opinionated
Eén van de betere hiphopreleases van 2009. Alleen moeten ze af en toe nog betere producties uitkiezen. Dat heb ik met albums van Joe Budden ook.

Rene1979
Heb dit album in amerika gekocht. En moet zeggen dat ik het wel een vermakelijk album vind.

avatar van Makaveli 9
De sample van Not Tonight komt mij erg bekend voor. Kan het alleen zo 1,2,3 niet plaatsen...

Makaveli 9 schreef:

Het is dezelfde sample als de intro track van Joe Budden's Padded Room album dat ook dit jaar is uigekomen.

Redelijk album, kan sommige tracks niet zo waarderen doordat ze mij beginnen te vervelen na een tijdje..

Veel matige tracks met wel hier en daar een uitschieter, ligt bij mij vooral aan de producties maar een track is nou eenmaal een geheel.

X-man
Is een voldoende geworden; een halfje erbij. Ben het toch wat meer gaan waarderen, vooral Crooked I. Volgede hem een aantal jaar geleden nog op de voet (Young Boss 2 en Evolution Of A Boss waren erg goed) maar ben hem een beetje uit het oog verloren. Zijn debuut duurde echt een eeuwigheid en is er nog steeds niet.

Maargoed, vind hem toch wel de beste op deze cd.

The Opinionated
X-man schreef:
Zijn debuut duurde echt een eeuwigheid en is er nog steeds niet.

Zijn debuut zou in 2010 droppen. Hij heeft ook pas een EP gedropt als voorproefje.

avatar van Jorge-E
Ik had geen flauw idee wat ik hiervan moest verwachten toen ik dit downloadde. Iedereen zei dat het heel goed is, dus checkte ik het maar. En het is inderdaad wel vet.

Relax
Je het toch niet serieus nemen dat ze van The One een clip hebben gemaakt.
Ik heb nog nooit zo'n matige beat gehoord.. het enige wat toegevoegd is is een snare dat niet goed afgemixt is... het kickskip stukje... zucht, geen woorden meer voor, voorderest wel een oké album.

Edit: Mr. Porter bewijst zich keer op keer een top hip-hop producer te zijn, bij Guilty Simpson vond ik zijn sound al lekker, maar hier komt hij weer hard met Cut You Loose.

Harco
Harde beat (Cut You Loose), maar ik vind hem niet bombastisch genoeg voor de mannen van Slaughterhouse. Ik zie ze liever op beats als Sound Off, Microphone en Cuckoo. En ja, The One vind ik ook tof.

Relax schreef:

Alsof jij het beter kan.

DJ Khalil is gewoon een beest op de knoppen, klaar.

Alsof jij het beter kan.

Dit vind ik het meest waardeloze wat je maar kunt zeggen: dit staat er compleet los van. Of hij het beter zou kunnen staat er compleet los van. Straks mag je niet eens meer kritiek geven op iets omdat je eerst moet laten zien of je het zelf beter kunt.

avatar van Game
Relax heeft wel vaker opmerkingen op beats, dat de kicks en snares niet goed zijn ingesteld/afgemixed zijn etc. Ik vind het heel professioneel klinken allemaal, daarom die reactie.

Game schreef:

Inderdaad, dat wijsneusgedrag is me ook al vaker opgevallen en het irriteert mij ook.

Omdat meneer zelf een producer is, denkt hij maar te pas en te onpas andermans producties af te moeten kraken, met een toon van een onderwijzer die na 30 jaar genoeg van zijn vak heeft.

Kritiek is goed, maar onderbouw het dan ook, of geef een alternatief waardoor het beter kan, etc. Met "die snare is niet goed ingesteld" kunnen wij vrij weinig. Geef dan aan hoe het volgens jou moet, in plaats van alleen maar tegen van alles aan te schoppen.

Plus: misschien is die snare of kick juist zó bedoeld door de producers, maar vind jij het niet mooi. In andere woorden; onderbouw die loze kritiek eens.

avatar van VanDeGriend
Off topic berichten verwijderd

avatar van V.B.
Ik sta straks te clippen in de melkweg! Is de melk weg? Nee luister wat ik zeg Knallen vanavond!

avatar van thgryda
X-man schreef:

Nagel op de kop imo , Sound off is wel

Voor de rest inderdaad niet mijn ding, die aggresieve vorm van hip hop is niet zo mijn ding. De mc's hebben uiteraard stuk voor stuk skills (al begrijp ik de Budden hype niet zo), maar het zijn allemaal losse tracks. Ik heb album wel destijds maar een keer of drie beluisterd, nu nog eens opnieuw gechecked, moet zeggen het groeit wel wat maar het komt er toch net niet. Een 3 nog steeds imo