Jay-Z - The Blueprint 3 (2009)

Label: Roc Nation

1. What We Talkin' About (4:04)

met Luke Steele

2. Thank You (4:10)
  3. D.O.A. (Death of Auto-tune) (4:15)
  4. Run This Town (4:27)

met Rihanna en Kanye West

5. Empire State of Mind (4:36)

met Alicia Keys

6. Real as It Gets (4:12)

met Young Jeezy

7. On to the Next One (4:17)

met Swizz Beatz

8. Off That (4:06)

met Drake

9. A Star Is Born (3:48)

met J. Cole

10. Venus Vs. Mars (3:10)
  11. Already Home (4:29)

14. So Ambitious (4:12)

met Pharrell

15. Young Forever (4:13)

met Mr. Hudson

Already home is een zeer lekker nummer.

avatar van Silky & Smooth
Wel jammer dat een nummer als History niet op het album staat:

Now victory is mine, it tastes so sweet
She's my trophy wife, you're coming with me
We have a baby who stutters repeatedly
We'll name him Histroy, he'll repeat after me
he's my legacy, son of my hard work
Future of my past, he'll explain who I be

The Opinionated
Klopt. Jockin' is ook zo'n nummer. Had verwacht dat hij ze als bonustracks zou meegeven.

avatar van Arrie
Young Forever is wel een van de meest verschrikkelijke covers ooit, zeg.

avatar van MAS
MAS
Ja klopt en de radio draait hem volgens mij weer kapot.

Ik vind dit wel een van de mooiste albumcovers van vorig jaar.

Nummers 1 t/m 5 zijn erg dope. Met name Kanye op Run This Town vind ik echt gruwelijk, wat klinkt ie hongerig zeg. Real As It Gets vind ik behoorlijk saai, trek Young Yeezy gewoon niet. On To The Next One gaat nog wel. Vervolgens weer het hele saaie Off That (Timbo waar ben je toch mee bezig?!) A Star Is Born is vervolgens een erg lekkere track. Eén van de betere tracks van 't album. Venus vs Mars vind is echt een draak van een nummer. Het lijkt net of ie daar helemaal geen zin in heeft. Die vibe past wel een beetje bij de beat. Maar nogmaals; Timbo, waar ben je toch mee bezig?! Wat klinkt het weer simpel.
Already Home is de enige track die daarna nog de moeite is, mijn favo.

"And as for the critics, tell me i don’t get it
Everybody can tell you how to do it, they never did it
Now these nigga’s is mad and they call me a Camel
But I mastered the drought, what the fuck i’m an animal
Half-man half-mammal
My sign is a Sag, this is just what i plan to do
Oh don’t be mad"

De afsluiters zijn echt ontzettend slecht. Hate en Young Forever moeten wel de slechtste producties van Kanye ooit zijn. Echt niet om aan te horen. So Ambitious vind ik ook irritant, ben dat verschrikkelijke zingen van Pharrell een beetje zat

Dit was voor mij dé tegenvaller van 2009. Toen ik DOA hoorde kreeg ik echt hoge verwachtingen maar die zijn verre van ingelost. Helaas, hopelijk de volgende keer beter bij z'n nieuwe album. Maar ik houd me hart vast

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Jezus ik hoor net Young Forever en wat is dat een verschrikking. Hij mist de beat compleet.

Maxmus
panjoe schreef:

Hij verpest die hele sample, echt slecht gewoon.
Beat en Jay Z zijn beide wack, laatste tijd worden wel vaak tracks van vroeger gebruikt en ernstig verneukd.

88Fabian
Sorry maar dit album moet ik toch echt een 2 geven,dit is niet waar ik van hou,te dom voor worden deze muziek,echte rap gaat niet over bling bling en grote auto's,zag laatst op tv dat jay-z de best verdienende rapper is op het moment,naar mijn mening is dat echt niet te geloven.

avatar van Kill_illuminati
88Fabian schreef:
want er lopen veel betere rappers rond.

Jay-Z verdient dat geld echt niet alleen door te rappen hoor. Betere rappers mogen wel beter kunnen rappen maar geen van hen is een betere businessman. En dan nog, de industrie zit zo niet inelkaar. Dat betere artiesten beter verdienen. Jay-Z rapt nooit over bling bling en (bijna) nooit over auto's.

avatar van Snoeperd
Album met zeker wel 10 lekkere nummers. Vooral de eerste 7 nummers en 9,10 en 11 zijn hele lekkere nummers.
DOA mag tot de beste hiphopnummers worden gerekend

FightForMore
Ik vind het maar een slecht album en het enige nummer die ik nog dope vind, is 'Empire State Of Mind'... Niet dat de nummers slecht zijn (behalve 'Young Forever', één of de slechte tracks ooit gemaakt in hiphop), maar ik kan gewoon niet meer luisteren naar Jay-Z, ik irriteer me een beetje aan zijn stem.

avatar van fabblwaps
Snoeperd schreef:
DOA mag tot de beste hiphopnummers worden gerekend
Volgens mij heb jij dan naar een andere versie geluisterd dan ik. De productie is erg lekker, maar Jay-Z heb ik nog nooit zo slecht gehoord.

avatar van Shelter
fabblwaps schreef:

word...productie is vet maar het rappen vind ik ook niet geweldig

88Fabian schreef:
want er lopen veel betere rappers rond.

Waar hoor jij Jay over Bling Bling en / of auto's rappen dan?
En ja natuurlijk is iemand als Common of Black Thought vele malen beter dan Jay-Z, maar zij hebben kledinglijn, platenlabel of een nachtclub in New York. En dat is waar Jay zijn geld mee verdient

avatar van niels94
Ik vind dit album eigenlijk nog best wel meevallen. Uiteraard zijn Reasonable Doubt, The Blueprint en The Black Album véél beter, maar dit album, wat een heel andere stijl heeft als Jay-Z ooit eerder heeft uitgebracht, heeft toch wel iets vind ik. Er staan veel magere tracks op (What We Talkin' About, Thank You, Venus vs. Mars) maar ook enkele tracks die ik zeker kan waarderen: (D.O.A., Real As It Gets, Already Home, On To The Next One, A Star Is Born). Daarom een 3.

FlO
best een lekker album
redelijk commerciel (kanye, rihanna, alicia keys, ...) maar best leuk

spijtig van de lage score

Misschien had hij dit album Kingdom Come 2 moeten noemen , lol

Koning-Phong schreef:
Misschien had hij dit album Kingdom Come 2 moeten noemen , lol

Waarom?

Koning-Phong
Omdat Kingdom Come matig was..
The Blueprint was classic!

avatar van niels94
Maar The Blueprint 2 niet, die was ook matig, dus het kan best .

En zo classic vind ik The Blueprint niet

avatar van Silky & Smooth
Ik vind The Blueprint zeker wel een classic, beter dan Reasonable Doubt. Beide vind ik classics, maar The Blueprint is gewoon totaal anders en ligt mij veel meer. Jammer dat er dan albums gemaakt worden als The Blueprint 2 en 3. Er zit totaal geen overeenkomst in... Bedenk een leuke naam ipv voort te teren op nummer 1 denk ik dan.

avatar van UmindC
Ik vind Reasonable Doubt en The Black Album vele malen beter dan The Blueprint. Die is ook wel goed, maar ik vind hem zeker geen classic.

avatar van MAS
MAS
Ik vind alleen Reasonable Doubt een kleine klassieker van Jay-Z.

avatar van niels94
The Black Album en The Blueprint bevatten een heleboel tracks die ik echt heel hard vind, ook wel een paar mindere tracks, Reasonable Doubt is stukken beter. Ik denk zelf ook niet dat The Black Album en The Blueprint classics zijn, dan kunnen we elk goed rap album een classic noemen, maar het zijn zeker goede albums.

avatar van UmindC
Ik vind de term "classic" ook altijd een beetje krom, wanneer is nou iets een classic en wanneer niet. In ieder geval vind ik The Blueprint geen classic.

avatar van Silky & Smooth
Ja je hebt gelijk, ik vind het eigenlijk ook bullshit. In mijn ogen is het een classis, maar in die van een ander blijkbaar niet.

avatar van niels94
Inderdaad, het is weer eens een geval van smaak en over smaak valt niet te twisten.

Maar dit is in elk geval geen klassieker .

Koning-Phong
Jay-Z is tegenwoordig niks meer, niet slechte MC maar hij stelt niets meer voor, de gemiddelde street joint van Sigel is nog beter dan 4 nieuwe tracks van Jay-Z.
Jay maakt tracks met Drake, Weezy etc. en dat is heel erg leuk !!
Maar treed ook op met Bono, en Black Eyed Peas, wat on-hiphop is !!
Wanneer belt hij eens DMX op voor een song, of Primo of Scarface..

I used to be a fan...