Jay-Z - The Blueprint 3 (2009)

Label: Roc Nation

1. What We Talkin' About (4:04)

met Luke Steele

2. Thank You (4:10)
  3. D.O.A. (Death of Auto-tune) (4:15)
  4. Run This Town (4:27)

met Rihanna en Kanye West

5. Empire State of Mind (4:36)

met Alicia Keys

6. Real as It Gets (4:12)

met Young Jeezy

7. On to the Next One (4:17)

met Swizz Beatz

8. Off That (4:06)

met Drake

9. A Star Is Born (3:48)

met J. Cole

10. Venus Vs. Mars (3:10)
  11. Already Home (4:29)

met Pharrell

15. Young Forever (4:13)

met Mr. Hudson

avatar van Willemsb
Dat nummer Hate, jeeeee wat lelijk zeg.

Antonio
Wou jullie deze opmerking over Jay-Z en dit nummer van een of andere idioot op Youtube toch niet onthouden:

This is the wackest fucking song I've ever heard, alicia keys can go get ass fucked by her fucking mom so fuck jay z's rich ass, he's only rich cause he picks up hoes on the corner but makes them pay him for sex

avatar van Kill_illuminati
Daar moet je nooit op in gaan, enkel op inhoudelijke comments.

avatar van Ilyasse15
The Opinionated schreef:
Ik vind Jay-Z sowieso één van de weinige die perfect dat evenwicht kan vinden tussen commercialiteit en kwaliteit.

naast Eminem inderdaad een van de weinigen

avatar van Hendrix4live
Ik vind Empire State of Mind echt een heerlijk nummer om naar te luisteren. Veel te lage score trouwens van het gemiddelde. Van mij mag het nummer sowieso wel naar een 3,5.

Zeertjuh
Begin toch steeds meer waardering te krijgen voor dit album verhoogd naar 3,5*

avatar van TheFunkyM
Het doet mij goed dat dit album qua waardering vooruit gaat.
Ik vond het vanaf het begin opzich een best fris album.
Niet te diep gewoon een makkelijk luisterbaar album van J.
Jammer dat Empire state of mind ieder uur minimaal 2 keer voorbij komt op alle radio stations.

Antonio
TheFunkyM schreef:

Toch niet op Sky (Saai) Radio, Holland FM, Radio 4, Radio 10 Gold, 100% NL, Radio Libelle of Feestradio Caramba ?

avatar van frusciflea
TheFunkyM schreef:
Het doet mij goed dat dit album qua waardering vooruit gaat.
Ik vond het vanaf het begin opzich een best fris album.
Niet te diep gewoon een makkelijk luisterbaar album van J.

Ik heb echter wel goede herinneringen als ik dit nr. telkens hoor, want hij werd behoorlijk vaak op TV getoond (live-versie) toen ik in Washington DC was. Een nr. van NYC die me doet denken aan WDC

Ik heb soms wel een beetje moeite met Jay-Z's flow... het flowt gewoon vaak niet zo lekker vind ik, tijdens mijn eerste luisterbeurten vond ik dit. De verwijzing naar Rakim in Run This Town (een nr. waar ik voorheen ook nooit aandacht aan besteedde op tv/radio) vond ik erg gaaf!

We are, yeah, I said it, we are
You can call me Caesar, in a dark Caesar
Please follow the leader, so Eric B we are
Microphone fiend, it’s the return of the God, peace God

avatar van Silky & Smooth
Alica Keys is ook met haar eigen versie gekomen van Empire State Of Mind. Vind het nummer met Jay toch wel beter, maar dit is ook erg mooi!
Snoop Dogg ook trouwens. Klik

avatar van lowieke
Silky & Smooth schreef:
Snoop Dogg ook trouwens. Klik

YouTube - Alicia Keys - Empire State of Mind (Part II)

avatar van lowieke
Ik ben ontzettend bijgedraaid. Dit album krijgt een dikke vette 4

avatar van thgryda
Ik kan nauwelijks geloven dat dit album zo goed onthaald wordt. Ik heb me speciaal ingeschreven op deze site om mijn mening erover te geven. Ik gebruik deze site vaak om te checken of een hip hop album het waard is te downloaden en/of te kopen en meestal komt jullie oordeel vrij goed overeen met het mijne.

Dit album vond ik echter dik tegenvallen. De enige reden waarom het voor mij nog net 2.5 krijgt is omdat jay-z een van mijn all time helden is en omwille van D.O.A. wat ik een sterk nummer vind. Voor de rest moet dit samen met kingdom come zowat het zwakste jay-z album ooit zijn. Blueprint 1 was episch (samen met black album en reasonable doubt beste jay-z album imo), bp 2 vond ik stukken minder omdat het zo commercieel was. Maar dit album slaat alles, elk nummer wordt bijna verkloot door een R&B rifje, rot commercieel. Ik vond forever young niet eens zo slecht maar de rest pffff pure VS mainstream rommel. Empire state of mind heeft ook wel een leuke beat net als run this town maar na het horen van de refreintjes zet ik ze meteen af.

Echt een gemiste kans dit

The Opinionated
Termen als 'mainstream' of 'commercieel' zeggen toch niets over de kwaliteit van de muziek? Ook een R&B refreintje is niet per definitie een minpunt: op zowat elk Jay-Z album zijn ze wel te vinden. Ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik me de eerste keren ook stoorde aan het refreintje van Rihanna, maar dat verminderde naarmate ik het meer hoorde. Het refrein van Alicia Keys vind ik zelfs subliem, het maakt de Empire State of Mind écht top.

En de meningen over dit album zijn toch verdeeld, hoor. Een gemiddelde van 3 sterren kan je niet bepaald goed noemen (al vind jij het misschien zelfs dat niet waard).

thgryda schreef:

Empire State of Mind II (zonder Jay-Z) van het nieuwe album van Alcia Keys vind ik nog steeds geweldig klinken!

vervolgen zijn niet altijd beter als het orgineel...

avatar van gherdt
Frustrerend toch dat mijn 2 favoriete hitsingles van afgelopen jaar op zo´n kutplaat staan. Mijne goden wat heb ik Empire State Of Mind en in mindere mate Run This Town grijsgedraaid. Probeer dat niveau eens vast te houden Jay-Z in plaats van dat halfbakken gereutel met als absoluut dieptepunt Jay´s slechtste nummer ooit: Forever Young. Kotsbah!

avatar van josbosvos
The Opinionated schreef:

Hij kan het in principe wel, zijn eerste Blueprint is daar een voorbeeld van. Op dit album is hij op dat gebied toch wel flink de mist in gegaan hoor, ik noem als voorbeeld on to the next one met swizz beats, echt om te huilen die track.. D.O.A. vindt ik wel erg leuk, maar eigenlijk alleen omdat die productie erg mooi is.

Jay-Z is flink gekelderd na zijn eerste album op een paar uitzonderingen nagelaten. De tracks die ik al ken van dit album vindt ik over het algemeen heel zwak, jammer, want ik weet dat hij het talent wel heeft. Ik zal dit album maar geen stem geven aangezien ik nog niet alle tracks heb beluisterd, maar ik wordt hier niet echt enthousiast van.

X-man
The Opinionated schreef:

Niet per definitie nee. Maar vaak is een te commercieel album erg onsamenhangend en totaal geen geheel. Zo ook bij deze, ik vind bijvoorbeeld een erg groot verschil met de originele Blueprint, want daar hoor je eenzelfde soort nummers (soulvolle back-up). Hier is het los zand. Dan weer een Empire State Of Mind (wat helemaal geen slechte track is), dan weer een futuristische Timbaland productie, dan weer een vrij kale D.O.A., vervolgens een autotune-nummer Hate, enz.

Begrijp me niet verkeerd; meerdere producers kunnen ook een zeer goeide plaat maken (zie Illmatic of The Blueprint), maar in de commercie wordt er vaak gekozen om wat hitjes te plaatsen op een album, en meestal wijken dit soort nummers erg af van de rest. In het ergste geval is alles onsamenhangend.

The Opinionated
josbosvos schreef:

Ik ben zelf ook geen fan van het soort beat van On To The Next One maar ik vind Jay-Z's zelfverheerlijking daar wel top:
'Baby I'm a boss, I don't know what they do / I don't get dropped, I drop the label' en 'Navigation on trying to find my next thrill / Feeling myself I don't even need a X pill'

X-Man: Hier is inderdaad geen sprake van één sound, maar hoewel ik zelf ook liefhebber ben van albums die een duidelijk geheel vormen, zegt dat wat mij betreft niets over de kwaliteit van de muziek zelf.

Massaverkoop of zogenoemde commercialiteit wordt vaak meegenomen in beoordelingen en dat heb ik nooit begrepen. Ik veronderstel dat men met te commercieel in feite doelt op een meer toegankelijke, oppervlakkige sound die gericht is op een breder publiek, maar het blijft gissen.

P-DawG
Het is gewoon een wack album, dat heeft verder niks te maken met het label commercieel dat sommige er (terecht) op plakken.

avatar van Raul
Dit is voor mij een typisch hit or miss album; Jay-Z wisselt hele sterke nummers af met hemeltergende commerciele crap (en nee, commercieel is idd niet per definitie slecht, maar hier wel wat mij betreft!). Heel erg jammer, had toch wel op meer gehoopt. Die hit met Alicia Keys is heerlijk, D.O.A., a Star is Born, Run This Town, allemaal lekkere nummers, maar tussendoor krijg je dan misbaksels als On To The Next One en Venus vs. Mars door je strot geduwd. Zo'n openingstrack als What We Talkin About is dan weer best te pruimen maar heeft dan weer een refrein dat pijn doet aan je oren...

Verder hangt het album inderdaad als los zand aan elkaar en is er van enige consistentie dus geen sprake. Ik vind (als één van de weinigen volgens mij) Forever Young nog wel leuk.

3 sterren, meer kan ik er echt niet van maken, volgende keer weer wat beter je best doen en wat dichter bij je hiphop roots blijven Jay!

avatar van Rudie
Het album is na 8 tracks wel afgelopen, de laatste 7 tracks doen mij helemaal niets. Spijtig, daar waar zijn voorganger American Gangster een genietbaar geheel was met net iets te weinig knallers verslapt op zijn opvolger na een aantal knallers al de spanning, niet geslaagd maar wel met een aantal fijne tracks.

avatar van Kill_illuminati
Young Forver kwam ik vandaag op TMF tegen. Dus maar even toegevoegd.

avatar van Niek
Kill_illuminati schreef:
Young Forver kwam ik vandaag op TMF tegen. Dus maar even toegevoegd.
Prachtige clip, maar het valt me nu pas echt op hoe mensonmogelijk slecht de raps zijn. Dat Jay-z al jaren weinig meer te melden is vergeeflijk en zelfs enigszins logisch maar de man flowt ook nog eens tenenkrommend zwak op Forever Young. Hoe is het toch mogelijk dat iemand die in staat is tot lyrics en flows als Dead Presidents, 99 Problems en (boven alles) Cant Knock the Hustle tevreden kan zijn met de gedrochten die zijn raps op Forever Young zijn!? So if you love me baby, this is how you let me know, don't ever let me go, this is how you let me know, babeah
Stuitend!

avatar van Silky & Smooth
Klopt, maar de tekst zet wel het gevoel neer dat bij de titel past. Misschien dat bij betere raps dat hele effect verloren gaat. Ik vind het verder wel een mooi nummer.

avatar van Niek
Alleen als de titel luidde naar de naam 'Kutraps' dan was dat het geval geweest.

avatar van Kill_illuminati
Thank You bijvoorbeeld vind ik anders een goede tekst hebben.

De Klever
Ik ken eigenlijk alleen empire state of mind, rest van het album zal prob. wel van stuk minder niveau zijn, Jay-Z een beetje kennende..

Maar Empire state of Mind is wel echt een heerlijk nummer zeg...