KISS - Sonic Boom (2009)

Label: Roadrunner

1. Modern Day Delilah (3:36)
  2. Russian Roulette (4:32)
  3. Never Enough (3:26)
  4. Yes I Know (Nobody's Perfect) (3:01)
  5. Stand (4:47)
  6. Hot and Cold (3:34)
  7. All for the Glory (3:50)
  8. Danger Us (4:21)
  9. I'm an Animal (3:45)
  10. When Lightning Strikes (3:42)
  11. Say Yeah (4:23)
  12. Deuce * (3:08)
  13. Detroit Rock City * (3:57)
  14. Shout It Out Loud * (2:54)
  15. Hotter Than Hell * (3:10)
  16. Calling Dr. Love * (3:26)
  17. Love Gun * (3:14)
  18. I Was Made for Lovin' You * (4:42)
  19. Heaven's on Fire * (3:24)
  20. Lick It Up * (3:56)
  21. I Love It Loud * (4:09)
  22. Forever * (3:53)
  23. Christine Sixteen * (2:59)
  24. Do You Love Me * (3:39)
  25. Black Diamond * (4:20)
  26. Rock and Roll All Nite * (2:49)
Cabeza Borradora schreef:
Ik dacht dat echte Rock & Roll toch nog een tikkeltje rebels moest zijn, en niet uitsluitend op het commerciele gericht...

Got news for you!

Elke band die platen uitbrengt is commercieel!

manitobas
Von Helsing schreef:
[Voor iedereen die wat te klagen heeft over dit album..... Jullie zijn niet goed wijs.

Als iemand als Gene Simmons nu eens zijn klep hield, was er inderdaad niets te klagen over een Kiss album. Zolang hij blijft zingen, zal Kiss nooit een geweldige cd uitbrengen. Gene Simmons heeft hetzelfde probleem als bijv. Keith Richards, ze vinden zichzelf geweldig en denken dat de wereld niet zonder hun kan. Nou, als er 2 muzikanten zijn die zwaar overschat worden, zijn het Gene Simmons en Keith Richards wel.

avatar van Cabeza Borradora
Tonyr schreef:

Got news for you!

Elke band die platen uitbrengt is commercieel!

@ Tonyr: Het trefwoord gemist? > "uitsluitend"...

avatar van Sebashuis
Vandaag maar binnen gehaald.

Sonic Boom was mijn eerste kennismaking met KISS en ik heb dus gelijk maar de Deluxe editiie gekocht. Ik kreeg een DVD met een 6 nummers live en een CD met 15 opnieuw opgenomen "KISS Klassicks" plus natuurlijk Sonic Boem! Met dit pakket kan ik nog wel even vooruit.

De 4.0 blijft voorlopig nog wel staan denk ik.

avatar van Ataloona
Sebashuis schreef:
Vandaag maar binnen gehaald.

De 4.0 blijft voorlopig nog wel staan denk ik.

Dan gelijk maar de albums tot en met Creatures of the night gaan luisteren die zijn nog beter dan deze aardige plaat.

avatar van Von Helsing
Volgens de eerste cijfers komt KISS volgende week binnen op #1 in Amerika en in de top 10 in de UK.

avatar van Ataloona
Von Helsing schreef:

Zo KISS doet het goed

krelis
Van 3,5 naar 4 sterren, rockt lekker weg in de auto.

Moet niet gekker worden. Ik hoorde vanmorgen "Modern Day Delilah" bij Giel!!!!!

LocoHermano
museradio schreef:
Moet niet gekker worden. Ik hoorde vanmorgen "Modern Day Delilah" bij Giel!!!!!

Had die theemuts nog commentaar op het nummer of de band?

krelis
Sonic Boom op nr 13 binnen in de album top 100.....
(dutchcharts.nl)

avatar van richiedoom
Heb deze vandaag gekocht, samen met het Klassicks album en de dvd. Ik ben niet een super grote KISS fan, ik vind het wel gewoon lekkere rock n roll. Aan deze bundel heb ik eigenlijk ook genoeg. Sonic Boom op zichzelf krijgt van mij voorlopig 3,5 ster, het klinkt allemaal wel lekker, maar er staan weinig nummers op die na 1 luisterbeurt zijn blijven hangen. Maar ga er maar van uit dat deze plaat na meer luisterbeurten een hoger cijfer van mij krijgt.

krelis schreef:
Sonic Boom op nr 13 binnen in de album top 100.....
(dutchcharts.nl)

De hoogste notering in Nederland sinds 1980!

In Duitsland is Sonic Boom op #8 binnengekomen en in Italië op #15.

avatar van VanDeGriend
Berichten verplaatst naar KISS

Beter dan verwacht!

Een echte fan ben ik nooit geweest, daarvoor is de band toch echt niet goed genoeg, maar voor de nummers van Paul Stanley heb ik altijd wel een zwak gehad. Voor dit album geldt weer hetzelfde, de nummers van Paul Stanley steken er weer bovenuit, die van Gene Simmons zijn weer voorspelbaar en matig. Desondanks 3,5 punten, omdat het album mij erg is meegevallen en stukken beter is dan het 'psycho circus' drama.

Modern Day Delilah....... wat een heerlijk nummer!

avatar van Brutus
Fantastisch album, als vanouds.

Ze kunnen het nog steeds.

Ze staan nog steeds in de Top 10 van beste bands aller tijden

Ik heb 'Sonic boom' gelijk gekocht op de dag dat ie uitkwam. Na een eerste beluistering gaf ik het album 1 ster voor de moeite. Na een tweede beluistering was ik nog steeds niet overtuigd. Maar hoe vaker ik hem tegenwoordig draai hoe beter ik hem ga vinden. Op de een of andere manier word je er vrolijk van. Al vind ik het nog steeds geen meesterwerk. Het beste nummer vind ik gelijk de eerste track en single 'Modern day Delilah'. Ik moet zeggen dat de nummers van Paul me op dit album tegenvallen. Hij kan beter. De nummers van Gene zijn typisch Gene, maar toch beter dan hij midden jaren tachtig maakte ('Animalize' en 'Asylum'). Al hebben ze de diepgang van een theelepel. Het wordt zelfs misschien wel een beetje genant voor een man van zestig. Hij mag wel oppassen dat hij geen vies oud mannetje wordt.
De titel 'sonic boom' vind ik ook absoluut de lading niet dekken. Deze was meer van toepassing geweest op 'Creatures of the night' of 'Revenge'. En ook een album als 'Psycho circus' vind ik rauwer en heavier klinken en daarom beter.
Kortom, een aardige plaat, maar zeker geen meesterwerk.

avatar van Bartjeking
Verrassend lekkere rock 'n roll waarvan ik niet gedacht had dat Kiss hier nog tot toe in staat zou zijn.

avatar van Von Helsing
Tekstueel zeker geen hoogvlieger maar op één of andere manier zit de plaat erg sterk in elkaar.

Vind er persoonlijk geen enkel nummer bovenuit springen. Alle nummers liggen in dezelfde lijn en het verschilt per luisterbeurt welke nummers knallen. Hopelijk is het succes van Sonic Boom een reden voor KISS om binnen niet al te lange tijd weer met een nieuw album te komen.

Zware concurent om als eerste binnen te komen as dindag in Amerika hebben ze in Michael Bublé.

Cabeza Borradora schreef:

Echte rock 'n roll is dat allebei.

parasite schreef:
Ik heb 'Sonic boom' gelijk gekocht op de dag dat ie uitkwam.

Was dat wel een slim idee?
Over een jaartje zal hij wel opnieuw uitkomen, met extra's en dan zit jij met een uitvoering die niemand wil hebben.

Rizz
Vreselijk.

Maar verder heel leuk. En erg rock n roll natuurlijk ;D

avatar van mxfnck
manitobas schreef:

Ik ben het met je eens over Gene. Maar Keith Richards heeft heel mooie nummers en een erg karakteristieke stem. Dat heeft niet te maken met dat hij denkt dat de wereld niet zonder hem kan, het betekent dat hij erg plezier in heeft nummers te zingen. En zolang mensen dat graag horen, moet hij dat ook vooral blijven doen.

Luister ook maar eens naar zijn zang deel in Memory Motel. Hij doet het met veel passie.

De eerste charts resultaten:

Germany: #4
Holland: #13
Italy: #14
U.K.: #24

Iedere band krijgt vast de fans die bij ze past. Ik heb bij nog geen enkel ander album de chart resultaten (die een indicatie zijn van de verkoopcijfers) gepost zien worden, maar hier komen ze regelmatig voorbij. Typisch Kiss

avatar van Sebashuis
De re-record verzamelaar die bij de Deluxe Editie zit is trouwens ook erg goed. Niet alle nummers zijn beter dan het origineel natuurlijk maar voor de 5euro die hij extra kostte is hij zeker de moeite waard.

MarkJS schreef:

Valt het op dan dat ik KISS fan ben?? Ik probeer zo neutraal mogelijk te zijn hierover op MuMe.

In zowel de States als in Noorwegen staan ze op #2.

MarkJS schreef:

jazeker, Ik heb nog ergens top40-lijsten liggen van de jaren80 met gearceerde album-noteringen.

avatar van noisecommando
Beste Kiss-fans laten we weer es ff de wekelijkse Dutchcharts resultaten van ditmaal 17-10-2009 doornemen

Album top 100 in de tweede week gezakt van nr. 13 naar nr. 29

Alternative top 30 in de tweede week gezakt van nr. 6 naar nr. 18.

Kortom ik geef "Sonic Boom" nog 2 weken in de album top 100 en dan is het gelukkig weer