Sting - If on a Winter's Night... (2009)

Label: Deutsche Grammophon

1. Gabriel's Message (2:31)
  2. Soul Cake (3:26)
  3. There Is No Rose of Such Virtue (4:00)
  4. The Snow It Melts the Soonest (3:41)
  5. Christmas at Sea (4:34)
  6. Lo, How a Rose E'er Blooming (2:39)
  7. Cold Song (3:14)
  8. The Burning Babe (2:42)
  9. Now Winter Comes Slowly (3:00)
  10. The Hounds of Winter
  11. Balulalow (5:48)
  12. Cherry Tree Carol (3:07)
  13. Lullaby for an Anxious Child (3:09)
  14. The Hurdy-Gurdy Man (2:48)
  15. You Only Cross My Mind in Winter (2:47)
  16. Bethlehem Down * (2:56)
  17. Blake's Cradle Song * (3:30)
  18. The Coventry Carol * (2:33)
avatar van rkdev
Interessant nieuw album van Sting, dat geheel in het teken staat van Winter.
"Sting and guest musicians interpret a stirring collection of songs, carols, and lullabies including The Snow it Melts the Soonest (traditional Newcastle ballad), Soul Cake (traditional English "begging" song) Gabriel's Message (14th century carol), Balulalow (lullaby by Peter Warlock) and Now Winter Comes Slowly (Henry Purcell)".

En voor de mensen die erin geïnteresseerd zijn, een teaser:
Amazon.com : Entertainment : Sting discusses his new album "If on a Winter's Night"

Er staan 3 nummers op die Sting al eerder opnam (Gabriel's Message, The Hounds of Winter en Lullaby for an Anxious Child), van de eerste 2 weet ik zeker dat het een nieuwe versie betreft (zie ook de teaser).

avatar van lennon
Kan wel heel mooi album worden...

Gabriel's message was al een b-kantje voor Russians, en echt super mooi!

Hounds of winter is 1 van de weinige hoogtepunten op het Mercury falling album, en Lullaby for an anxious child was weer een b-kantje, maar wel mooi!

Ik mis "I saw three ships" welke op zo'n speciaal kerst album stond.. (weet efffe niet meer welke)

Leuk album waarschijnlijk om toch eens rond die tijd van het jaar uit de kast te trekken..

Wel jammer dat Sting zo'n enorm hoog Sky radio gehalte gaat rkijgen nu...

avatar van Ceasar
Gabriel's Message staat op deze:

A Very Special Christmas (1987)

En I saw three ships op deze:

A Very Special Christmas 3 (1999)

avatar van rkdev
De plaat zou volgens de fansite StingUs ondertussen al 'all over the internet, staan. Maar zou volgens hun ook erg saai zijn ...
Het wordt dus echt weer eens tijd voor een Sting rockplaat, als die nog in hem zit... (ik hoopte dat hij geleerd had van de reacties op zijn Broken Music tour en de reunie van The Police).

beaster1256
sting saai ??? dat kan toch niet ???? !!!!

Sting een kerstplaat? Bob Dylan een kerstplaat? Straks vinden ze nog ergens tapes met kerstliedjes van Jimi Hendrix. Het moet allemaal niet gekker worden.

avatar van musician
rkdev schreef:
Interessant nieuw album van Sting, dat geheel in het teken staat van Winter.

Lullabies, ballads, traditionals, carols.

Ik lees het al weer, dat wordt weer een koud plaatje, van die Sting. Waarbij je vanaf het eerste nummer op de bank in slaap kunt vallen. Doet het waarschijnlijk goed bij de familie kerstviering in kleine kring.

Het is natuurlijk altijd beter dan Weihnachten mit..............

Waar zijn de tijden, van zijn uitstapjes met de prima jazz sessiemuzikanten. De inspiratie, het enthousiasme. Zo oud is hij trouwens nog niet, ook al oogt hij 80 en maakt hij muziek als 90-jarige.

We wachten 26 oktober af, daarna een petitie van afkeuring richting zijn adres.

Ha, verwacht je weer eens wat pit van de man (misschien weer iets van The Police?), krijg je zoiets...
Een soort van humor kan Sting niet worden ontzegd.

avatar van barrett
Ben eigenlijk buiten Sacred Love nooit aan een ander Sting album geraakt... Welke zijn aanraders...?

Father McKenzie
barrett schreef:

Ten Summonor's Tales is veruit zijn meest evenwichtig album, al vind ik The Soul Cages, The Dream Of The Blue Turtles en zeker ook ...Nothing Like The Sun zéér goede albums.

Sacred Love vind ik persoonlijk.... een flinke tegenvaller, alsook het erg flauwe Mercury Falling....

avatar van barrett
K zal zeker eens gaan uitkijken naar Ten Summonor's Tales...

Ben toch eigelijk wel erg benieuwd naar dit album. Ik vind de teaser die Rkdev plaatste van Amazon toch wel iets hebben. Na het verschrikkelijke Sacred Love heb ik Songs from the Labyrinth nooit geluisterd maar deze ga ik wel een kans geven denk ik. Ik houd wel van dat sfeervolle en mysterieuze van Sting. De winter of herfst past het best bij zijn stem lijkt mij. Daarom zijn mijn favoriete platen van hem ook Ten Summonor´s Tales en Nothing Like The Sun. Dit zijn naar mijn mening echte herfst winter platen. Tenminste ik krijg er altijd zo´n bebladerd beeld van een herfstbos in het zonnetje bij. Of van heuvels ofzo met een kasteel. Is vast mijn beleving, de teksten gaan meestal totaal ergens anders over haha..

avatar van RestLove
Ben ook wel benieuwd naar deze plaat. Ik vind Sting's stem altijd wel aangenaam en ik denk dat het gekozen winter/folkmateriaal hier goed bij past. Het zal geen verheffende plaat worden, maar ik verwacht wel een sfeervol geheel, mooie luistermuziek voor de donkere dagen.

Zoiets verwacht ik inderdaad ook. Gewoon een fijn plaatje. Veel slechter dan Sacred Love zal hij er geen meer maken hoop ik.

avatar van HiLL
Wat off-topic berichten verwijderd.

avatar van musician
Ik heb hem toch maar besteld.

Voor echte sneeuw kun je alleen nog maar naar Finland (hoewel dat ook minder wordt), dat wordt dan een wintersportvakantie in Ruka. Cd mee in het vliegtuig.

Ik weet ook niet waar Sting die sneeuw nog vandaan heeft gehaald op die foto. Maar de hang naar nostalgie wordt wel steeds groter bij artiesten zoals Dylan en Sting, met al die kerst cd's.

En toch maar gewoon beoordelen als een reguliere cd, dat kan ook als het zou vallen onder 'mooie luistermuziek'. Maar geen vals sentiment.

musician schreef:

Ik ben absoluut een liefhebber van Sting, maar ik snap van bovenstaande opmerking niks. Jij gaat me toch niet vertellen dat jij in hartje zomer dit album puur gaat beoordelen als "mooie luistermuziek" Op 4 titels staat het woordje "winter" genoemd en ik ga ervan uit dat Sting er ook wel een soort kerstsfeer in gaat brengen. Prima. Met Kerstmis, dus. Je gaat toch ook geen carnavalsplaten draaien in september. Dus een reguliere cd?. Onzin! Gewoon een cd, die met de Kerst even uit de kast mag voor een weekje om misschien een jaartje later weer een weekje eruit te halen.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
We moeten het afwachten, maar het lijkt me onzin om deze plaat alleen met kerst te draaien. Het lijkt me niet dat Sting van die irritante kerstbelletjes gebruikt.

Zomerse muziek draai je toch ook wanneer je daar zin in hebt?

avatar van RestLove
Sting zelf zegt in ieder geval dat hij het verzoek om een kerstalbum te maken afwees. Hij wilde iets breders, een winteralbum. Er zullen vast wel 2 a 3 Kerstnummers op staan, maar de rest kan volgens mij de hele winter (en wie weet een koude lente) mee.

avatar van maartendegroot
Ikzelf vind deze cd ook tegenvallen. Misschien ben ik ook nog niet in de stemming voor winter/kerstmuziek maar sting mag wel weer een beetje gaan rocken vind ik. Valt bij de eerste luisterbeurt erg tegen. Erg zoetsappig gebeuren. Nog een paar keer luisteren voor ik een stem uitbreng.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Zwerft de cd nu al rond? Een maand voordat hij officieel uitkomt.

avatar van barrett
Ja, je maakt me ook nieuwsgierig...

avatar van Chameleon Day
Een "winteralbum". Dat klinkt interessant. Contemplatieve muziek?

Ik ben in afwachting van "lentealbums" en "herfstalbums" Discussiëren is leuk, zeker over muziek. Maar slaan we nou niet een beetje door. Bij Cherry Tree Carol en Christmas At Sea denk ik toch echt aan Kerstmis. Hoe mooi gezongen dan ook!

avatar van R-Know
Sting!
Toen Nothing Like The Sun uitkwam lag hij in Belgie eerder in de winkel dan in Nederland.
Ik ben toen 175 km naar Antwerpen gereden om de cd te kopen.
De eerste 4 lp/cd's kende je van voor naar achteren uit je hooft.En nog.
Als ik de bovenstaande berichten lees en naar de titellijst kijk met in mijn achterhoofd de laatste solowerken van Sting, dan kan ik mij niet voorstellen dat ik op deze nieuwe cd zit te wachten.
Misschien later als ik zelf naar de 70 loop, dan koop ik 'm wle bij het Kruidvat voor 0,99.

bobbee
Na een drukke week heb ik dit album liggend op de bank beluisterd. Net iets te zacht om heel goed te kunnen luisteren maar net hard genoeg om te horen dat dit een heel bijzonder album is.

Inderdaad staat de winter in al zijn aspecten centraal. De geur van speculaas, houtvuur en kaarsen, een mix van oude muziek en traditionele volksmuziek. Heel geschikt voor de lange donkere avonden die komen.

Slecht in 1 nummer (The Burning Babe) is er drums toegevoegd, en klinkt er een echo van zijn eerste soloplaat, met een knappe sax (?) solo aan het eind. Dit is meteen het meest radio fähige nummer.
Cherry Tree Carol is een nummer in de (beste ) traditie van Daniel Lanois. The Snow It Melts the Soonest roept herinneringen op aan Fotheringay van Fairport en John Barleycorn van Traffic. The Hounds of Winter is bluesy nummer met viool en accordeon.

Sting laat horen een zeer integer en smaakvol muzikant te zijn. Het zal lastig worden dit album te marketen want ja, waar luister je nu eigenlijk naar? Pop, Jazz, Klassiek, Folk, Blues? Naar iets dat met de sfeer van winter te maken heeft, maar dat muzikaal in vele kleuren en geuren uit een valt. Wat overheerst is de rust en de warmte.

Je hoor dat Sting erg zijn best heeft gedaan op zijn zangpartijen. Het geheel is heel smaakvol, een aanrader, misschien iets te voorbarig om na 1 draaibeurt al een oordeel te geven maar voor mij een van de hoogte punten van dit jaar.

PS Het past vind ik ook prima in het rijtje van hedendaagse folkies als the Decemberists, Fleet Foxes etc. Dus oudbolligheid is niet direct de beste typering, hoewel het werk zeker in het verlengde ligt van zijn optredens met Karamazov.

avatar van Chameleon Day
Klinkt goed. Ik ben nog steeds geinteresseerd.

Ik zit toch echt benieuwd te wachten op dit album. Heb zin deze muziek en hoop dat het goed uitpakt.

avatar van lennon
Gisteren voor het eerst gehoord, en Gabriels Message en Hounds of winter zijn dus niet de versies die we al kennen. Alle nummers (ook de andere 2) zijn opnieuw opgenomen.
Voor beide genoemde song is dat een groot verlies, want ze zijn erg "slow" gemaakt.

Best een mooi album wat vast lekker wegspeelt bij kaarslicht met een wijntje erbij, maar echt heel erg lyrisch ben ik er niet over.

Sting is duidelijk zijn wilde haren kwijt (en ik hoopte op iets anders na de Police reunie) en dat pakt helaas niet goed uit.. het wordt allemaal wel heel gezapig.

De man zijn stem blijft wel heel mooi om te horen in dit soort muziek, dus gewoon een gemiddelde beoordeling. 2,5 ster

Hij is vandaag al te koop..