Sting - If on a Winter's Night... (2009)

Label: Deutsche Grammophon

1. Gabriel's Message (2:31)
  2. Soul Cake (3:26)
  3. There Is No Rose of Such Virtue (4:00)
  4. The Snow It Melts the Soonest (3:41)
  5. Christmas at Sea (4:34)
  6. Lo, How a Rose E'er Blooming (2:39)
  7. Cold Song (3:14)
  8. The Burning Babe (2:42)
  9. Now Winter Comes Slowly (3:00)
  10. The Hounds of Winter
  11. Balulalow (5:48)
  12. Cherry Tree Carol (3:07)
  13. Lullaby for an Anxious Child (3:09)
  14. The Hurdy-Gurdy Man (2:48)
  15. You Only Cross My Mind in Winter (2:47)
  16. Bethlehem Down * (2:56)
  17. Blake's Cradle Song * (3:30)
  18. The Coventry Carol * (2:33)
Thoommusic schreef:
(...) Anders dan bijvoorbeeld Blof kan hij echter nog wel rocken en ook dat bewijst waarom hij zo'n groot talent is.

Ja. Het is jammer dat Sting al weer zo'n tijd droog staat, in rockland.

musician schreef:
Ja. Het is jammer dat Sting al weer zo'n tijd droog staat, in rockland.

We bidden voor een Ten Summoners Tales part 2.

barrett schreef:
Je zult volgens mij niet ontevreden zijn het is een zeer innemende plaat van een artiest die vooral de sfeer belangrijk vind... En niet meer perse de grote hits schrijven...
Da's helemaal waar, barrett. Prachtige "wintermuziek" van een zeer hoog niveau. Het enige wat mij ervan weerhoud dat ik uit mijn ervaring weet dat dit soort platen met een kerstachtige sfeer meer dan 11 maanden per jaar in de kast staan. (bij mij tenminste) Vandaar dat ik met smacht wacht op een weer reguliere cd van Sting, waarin hij deze muziek best door mag blijven trekken met al dan niet weer een heerlijk up-tempo nummer van hem.

Father McKenzie
Ja, zoals iemand al suggereerde; een "Ten Summoner's Tales" part two, voor mij zijn beste album in elk geval, part one dan hé?

X-man
Ben zeer benieuwd, ga zo beginnen aan deze. De hoes ziet er in ieder geval prachtig en sfeervol uit. Met dit weer kom je wel in de mood dat je deze speciaal voor de winter gemaakte cd op wilt zetten.

avatar van Darkzone
Ik hoorde net het nummer "Soul Cake" op Radio Rijnmond en was vanaf de eerste noten al verkocht. Een erg goed nummer. Ben benieuwd hoe de rest van het album klinkt.

Heb namelijk al lang geen muziek meer van Sting gehoord en las dat dit een soort kerst of winter-achtig album zou zijn. Maar als ik Soul Cake hoor, is dat toch minder het geval dan het season's album van Tori Amos dat een half jaar na haar meest reguliere album al uitkwam (helaas).

avatar van lennon
Darkzone schreef:

Toch is soul cake niet representatief voor het hele album. Dit is een lekker "uptempo" goed in het gehoor liggend nummer.. De rest van het album is echt niet zo.. een stuk rustiger.... maar zeker niet minder mooi....

Father McKenzie
Vandaag dit album voor het eerst bij beaster1256 thuis gehoord en ik was er meteen voor gewonnen. Ik kom er zeker op terug.

Father McKenzie
En vandaag een copietje meegenomen in de truck. Goed gemaakt, prima gezongen, formidabele muzikanten... maar eigenlijk ook best redelijk slaapverwekkend.
Goed om in een cd molen met andere, wat conrasterende cd's en dan alles op shuffle.
Maar niet echt om in één ruk uit te zitten, want dan.... val ik geheid in slaap.
Ik verlang echt wel eens naar iets met wat méér ballen, wat Stingske betreft, maar dat zal wel ijdele hoop zijn, sprak de eeuwige fan... ***

We zijn het eens.

Ik zou de cd inderdaad niet kiezen, als je wakker wilt blijven in de vrachtwagen.

Zullen we een briefje schrijven aan Sting?

"Beste Gordon (ik kan het ook niet helpen),

Erg aardig, dat je aan ons hebt gedacht, voor een cd-tje bij de Kerstboom. Nogmaals, we stellen het erg op prijs.

Maar, zoals dat vaak gaat bij Kerst-presentjes, soms heb je het dubbel, soms valt het gebodene een beetje tegen.

Ik zou graag ruilen, maar je hebt niets meer, dat we nog niet kennen. Daarom zullen we If on a winter's night toch maar houden, uiteindelijk eet het verder geen brood, hij staat best leuk wit te wezen tussen de andere cd's.

We weten nu, dat je heel aardige, stemmige ballads en kerstachtige muziek kunt maken.

Maar het ontbreekt ons de laatste jaren aan een beetje houvast. Laten we zeggen, van het niveau Pinkpop meets North Sea Jazz. Ja, niet zo maar eens een jaartje, zeg maar rustig héél wat jaartjes.

En als actie-comite willen wij graag dat daar enige verandering wordt gebracht. Niet nog op goede gedachten gebracht bij de laatste Police-reünie?

Je moet wel uit gaan kijken, dat Paul McCartney niet alsnog hipper wordt dan jezelf. Ik zag hem gisteravond en hij is 10 jaar ouder dan jezelf maar....... je zou het niet zeggen!!

Daarom leggen we de bal weer bij je neer. Graag dus een stevige cd, veel rock, een mooie jazz sectie...........

Een welgemeend schrijven van..............
Je toegenegen enz. enz."

En, is het wat?

Father McKenzie
Hahaha, musician, leuk idee, die "brief" van het actiecomité, ik ga hem mee ondertekenen.
Ik verlang naar zo'n Ten Summoner's Tales part two, al mag hij ook The Revenge of Ten Summoner's Tales heten of ook nog The Son of Ten Sommoner's Tales, en daarnà; The Return of the Revenge of the Son of TST.... àls er mat wat vonken ern vuur uitspatten, waarmee ik ongewild naar een Vlaams broederpaar refereer dat ook nog wàt hipper is dan Gordon himself.... al stààt die baard hem wel!

avatar van rkdev
Waar moet die handtekening komen

Ben het met eerdere posten eens dat 'If on a Winter's Night...' erg mooie, sfeervolle nummers bevat die perfect passen in deze tijd (dus daarmee absoluut geslaagd is), maar als geheel niet de volle minuten kan beklijven. Daarvoor is het allemaal te timide, te mat. Maar goed, van mij mogen de ze nachtmis zo begeleiden

avatar van Ceasar
Ik wil ook wel ondertekenen. Maar ik heb liever dat ie teruggaat naar The Dream of the Blue Turtles en Nothing like the sun. Ten Summoner's Tales was toch ook al een stuk minder.

Verzonden!

avatar van kaztor
lennon schreef:
Wel jammer dat Sting zo'n enorm hoog Sky radio gehalte gaat rkijgen nu...

Dat heeft ie al een jaartje of 20.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
De liedjes van dit album zijn toch echt geen Sky-radiomateriaal.

avatar van devel-hunt
Sting is heeft al jaren de twijfelachtige eer van de meest saaie artiest allertijden. Al zijn platen vanf begin jaren 90 hebben een heel hoog gaap gehalte. Ook deze kerst CD, als je deze CD hoort zal je het liefst zowel de eerste als tweede kerstdag onder de dekens op bed blijven liggen. Waar zijn de tijdens van I can't stand losing you gebleven?? Het enige pluspunt is de hoes. Mooie en sfeervolle foto, maar verder,,,,,,,

avatar van lennon
kaztor schreef:

Dat heeft ie al een jaartje of 20.

Ben met je eens dat ie dat al een tijdje heeft, maar 20 jaar? naaah...

de ellende begon met Brand new day echt uit de hand te lopen!

Back on topic

Heb het album nu een keer of 5 gehoord en heb het project goed op me laten inwerken door het zeer fraaie boekwerk eens aandachtig door te lezen (inclusief de songteksten) en de DVD te bekijken.
En ik moet zeggen dat ik het een erg geslaagd project vind.

Ik blijf bij mijn eerdere post "erg mooie, sfeervolle nummers die perfect passen in deze tijd, maar als geheel kan het niet de volle minuten beklijven. Daarvoor is het allemaal te timide, te mat." Maar zo op een Winter's Night zoals vanavond kan de plaat me (met koptelefoon op, helemaal afgesloten) wel raken. 17 nummers is erg lang en de helft aan nummers had het album wat 'luisterbaarder' gemaakt. Maar elk nummer heeft z'n eigen karakter en stijl.

De uitschieters voor mij zijn het werkelijk schitterende Christmas at Sea met hierin erg mooie Keltische zang door Mary Macmaster, The Burning Babe en Soul Cake. De 3 nummers die ik al kende van eerdere releases door Sting (Gabriel's Message, Hounds of Winter en Lullabye for an Anxious Child) behoren ook zeker tot de betere nummers voor mij.

Extra vermelding voor de erg mooie verpakking (van de special edition in ieder geval).

avatar van Ceasar
Vandaag het album voor nog geen 10 euro gekocht. En ik ben er blij mee. Mooie warme liedjes waarbij geruststellend is dat de beste twee liedjes (5 en 10) eigen composities zijn. Wel vind ik dat ie wat minder zijn gekunsteld zwoele stem op moet zetten. Dat is niet altijd mooi en zeker niet nodig.

X-man
Ik vind dit echt de plank misslaan. Ik kan eigenlijk alleen genieten van Soul Cake, dat nummer heeft tenminste nog de X-factor (voor mij dan).

Het is allemaal niet slecht, maar zijn 'aangepaste' stem vind ik meer irriterend dan luisterbaar.

beaster1256
inderdaad een sting voor in de winter en niet voor in je camion father , je gaat zeker in slaap vallen , de sfeer is ok voor bij sting's grote haardvuur in zijn kasteel met zijn ruige baard , zich te bezinnen over zijn leven .

de songs zijn mooi maar beklijven niet , alle songs lopen wat dooreen en trekken dus ook op elkaar , de begeleiding is sober maar fraai zoals we van sting kunnen verwachten , .

het is maar wachten tot iemand hem eens een schop voor zijn kont geeft zodat hij niet volledig ingedommeld raakt

ach ja, het beste heeft hij jaren geleden gemaakt , gelukkig is mijn vrouw een sting fan , ze mag hem hebben als laat kerstkado , ik ben er weinig mee !

Ik heb Sting nog mee zien zingen en spelen in het tv programma Hall Of Fame 2009 (prachtprogramma, overigens, met al die wereldartiesten) en Sting is echt nog niet "op". Deze plaat mag dan misschien niet aanslaan, maar ik ben er van overtuigd dat hij ons weer gaat verrassen met iets anders in de toekomst.

Father McKenzie
Ach, ja, beaster1256, Sting doet geen vlieg kwaad, en was onlangs in De Laatste Show te gast, op één (Voor de Nederlanders, dat heette vroeger BRT 1, het eerste net dus van de BRT die nu VRT heet, om het makkelijk te maken) en hij had absoluut géén ster-allures; Hij ging dan nog live Message in a Bottle spelen, weliswaar een béétje ingekort, maar hij kon het nog...
Tja, het doet mij ook verlangen naar wat steviger werk. Voor mij was zijn beste solo plaat toch Ten Summoner's Tales, dit hier verbleekt daar vreselijk bij.
Deze dient met mate ingenomen te worden; één eetlepel voor het slapengaan.
En één na het ontbijt, maar met veel water doorspoelen.

om maar te zeggen; op zich geen slechte songs, er zit véél sfeer in, maar het is zo verdomde rustig en slaapverwekkend... nou, in een dvd-molen met echt sterk contrasterende muziek kàn dit, maar om deze in één ruk af te spelen, het lukt me zelden, je kunt onmogelijk je aandacht tot op het eind bij dit plaatje houden. De hoes is schitterend, dàt dan weer wel.

En wil inderdaad iemand ouwe Sting eens een flinke trap onder zijn Toscaanse wijnboerkont geven?

Laat hem aub weer eens rocken!

avatar van rkdev
Ik hou van beide gezichten van Sting ( mijn 2 favorieten zijn niet voor niks Soul Cages en Ten Summoners Tales) en ook deze kan ik op z'n tijd wel waarderen, maar ondertussen is het inderdaad tijd voor de genoemde schop onder z'n Toscaanse kont.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Wat mij betreft blijft ie dit gewoon maken, dit is stukken meer verteerbaar dan Sacred Love in ieder geval.

avatar van Ceasar
Ik heb mij de afgelopen dagen prima vermaakt met dit album. En ik ben niet één keer in slaap gevallen!

avatar van Mjuman
Ik draai em net - thank you very much BangCD for taking 5 weeks to get this album here! - en ik deel de mening van al die zuurpruimende oude rockers niet!

Het label - DGG - had een tip moeten zijn: klassiek weet u wel, met akoestische instrumenten; oa. "Es ist ein Ros entsprungen" maar dan in het Engels. Heb je geen liefde voor klassiek of klassieke getinte folk. maar uitsluitend de hang naar de broekrok, dit album niet draaien.

Nee neem dan Mick Jagger, die zie ik over 5 jaar met rollator (als 71-jarige, lekker geloofwaardig) nog over het podium schuifelend: "I know it's only rock & roll and I like it" - for sure Mick, vergeet niet de wieltjes van je rollator goed te smeren! Sting maakt een andere keuze.
Ik kan er fff niet op komen (leeftijd??) maar wie zong dat ook al weer: "oh no we won't live here, let's go living in the past" - vast een boeren(jethro)pummel.

avatar van vigil
Toch kunnen we denk ik niet uitsluiten dat mijnheer Sumner als volgend project (of daaropvolgend) een pop/rock album op stapel heeft staan.

vigil schreef:
Toch kunnen we denk ik niet uitsluiten dat mijnheer Sumner als volgend project (of daaropvolgend een pop/rock album op stapel heeft staan.
Nee. Sterker nog, eigenlijk verwacht ik het ook. "If on a winter's Night..." was een suggestie van iemand anders (zoals hij zelf zegt in de bijbehorende DVD) en gezien het succes van de Broken Music tour (vooral de uptempo nummers) en de reunie van The Police kan het toch bijna niet anders dan dat Sting zijn pop/rock-jasje weer aantrekt lijkt mij.