Neil Young - Greatest Hits (2004)

Canada
Label: Reprise

1. Down by the River (9:20)
  2. Cowgirl in the Sand (10:08)
  3. Cinnamon Girl (3:02)
  4. Helpless (3:40)
  5. After the Gold Rush (3:48)
  6. Only Love Can Break Our Heart (3:11)
  7. Southern Man (5:33)
  8. Ohio (3:02)
  9. The Needle and the Damage Done (2:13)
  10. Old Man (3:25)
  11. Heart of Gold (3:09)
  12. Like a Hurricane (8:23)
  13. Comes a Time (3:07)
  14. Hey Hey, My My (Into the Black) (5:02)
  15. Rockin' in the Free World (4:44)
  16. Harvest Moon (5:03)
  17. The Loner * (3:50)
  18. Sugar Mountain * (5:35)
avatar van Poeha
Ho, ho niets verkeerds over iemand z'n leeftijd, hoop ik, Kjeupa?
Je kunt het ook omdraaien voor jouw leeftijd heb je dan toch vrij "oude muziek" in je top 10 staan!
De meeste (let wel, ik zeg de meeste) mensen van "jouw" leeftijd zullen er iets anders in hebben staan!
Maar ja, sommige dingen moeten groeien en sommige groeien nooit (zoals de meeste van die lange tracks hier).

avatar van Rinus
Fantastische verzamelaar van deze man. En het accent ligt toch wat op het heavier werk van NY. Natuurlijk kan iedereen zeggen, ik mis deze of deze song, maar de compilatie geeft toch een goed overzicht van man´s indrukwekkende repertoire. Het grootste deel staat ook op de dubbel CD "Decade", maar het geluid op deze CD is veel beter (geremixed en geremastered)

EVANSHEWSON
musicfriek schreef:
Ik geef in principe geen 5 sterren aan verzamelaars, maar dit wordt mijn enige uitzondering. Allemachtig, wat een klassiekers allemaal hierop. Deze man is een genie gewoon

Prima verzamelaar, maar ik verwachtte na zoveel jaar carriëre gewoon IETS MEER dan een simpele enkele verzamelplaat.

Decade was destijds een dubbelelpee, maar nu is Neil minstens 40 jaar bezig en zou een klein boxje met op zijn minst 4 ceedees en een boekwerkje en onuitgegeven moois zeker op zijn plaats geweest zijn, want deze - overigens prima verzamelaar -doet de man vreselijk tekort!

En het mooie Philadelphia van de gelijknamige film ontbreekt ook nog!

4,5 sterren daarom en nèt geen 5, gewoon omdat men er zich zo makkelijk vanaf maakt !

****

Volgens mij KUN je helemaal geen verzamelaar van Neil Young maken, zijn platen zijn allemaal zo verschillend. Je kan de folky Young top vinden, maar dat wil niet zeggen dat je hem in zijn "Computer Age" of Ragged Glory tijd ook te pruimen vind lijkt me.
Deze plaat is hooguit nuttig als je kennis wilt maken met zijn werk.

Overigens behoort driekwart van de nummers hier wel tot mijn favorieten.

avatar van rudiger
moviefreak#1 schreef:
Geen "Cortez the Killer" én geen "A Man Needs a Maid" tsssss wat een baggeralbum

Ongelofelijk hoe kan je dit nou `n baggeralbum noemen .
Deze verzamelaar is gewoon 1 groot hoogtepunt en luistergenot , ik ben zelf niet zo`n enorme NY fan en bezit maar 2 albums van deze ras artiest , nl LIVE MASSEY HALL en DEZE .
Als je de reguliere albums niet bezit is dit natuurlijk `n geschenk uit de hemel.
Het openingsnummer Down By The River is beresterk met lekker veel gitaarwerk erin , nr 2 idem dito .
Hier staat geen zwak nummer op , en ben blij dat ik deze aangeschaft heb en voor de prijs hoef je het niet te laten , nog geen 10 euri met `n dvd erbij.
dit is verplichte kost , en ik waardeer dit dan ook met 4,5 ster .

Harald
Opvallend aan deze cd is die heel erg goede geluidswaliteit

avatar van Twinpeaks
Degelijke verzamelaar om een goed inzicht te krijgen in de wereld van Neil Young.Mooie bloemlezing van 1969 t/m 1992.Tuurlijk ontbreken er persoonlijke favorieten,maar om het iedereen naar de zin te maken ,zou je 6 cd box uit moeten geven.

avatar van SiSsY bOY
Heerlijke verzamelaar dit. Ik laat de wat oudere muziek meestal voor wat het is maar hier kan je gewoon niet omheen als muziekliefhebber. 4 dikke ****

avatar van Gert P
Jammer dat Cortez the Killer hier niet bij op staat.
Had needle and the damage down en southern man er wel afgemogen, had je de perfecte verzamelaar van hem.

avatar van Hans Brouwer
Beste Gert P., "The Needle and the Damage Done" is zo'n beetje het beste nummer van Neil Young. En jij wil dat weglaten .

EVANSHEWSON
Gert, je kan een omvangrijk en rijk oeuvre als dat van Neil Young onmogelijk proberen vangen op een enkel schijfje, no way, ik vind deze Greatest Hits lang niet slecht, maar het werd en wordt gewoon tijd om een soort verzamelbox uit te brengen, van oud werk en onuitgegeven werk uit Neil's muzikale schatkamer;

Hoe komt het dat in 1977 al een flinke dubbelaar "Decade" uitkwam en dat sindsdien geen Decade volume II en III zijn uitgekomen?

De Hoogste tijd voor een véél completer oeuvre-overzicht en wat een albumartiest als Neil betreft moet je niet met een dom "Greatest Hits" afkomen, want daar is een artiest pur sang als Neil niet mee gediend, dat is voor hitparadebandjes, niet voor een gigant met zulk een oeuvre...

Natuurlijk moet Cortez The Killer op die box, dat spreekt, maar ook te titelsong van On The Beach en nu natuurlijk zeker ook Ordinary People van zijn onlangs verschenen Chrome Dreams II.

avatar van Gert P
Dat van Decade 2 en 3 ben ik wel eens.
Van mij mogen ze die dan wel op sacd uitbrengen.
Heb Decade ook en nog wel gewonnen in de cd show van Wim van Putten.
Hadden ook de Butterfly Springfield nummers wel afgemogen.

Hans Brouwer schreef:

Geef mij maar Cortez the killer, lijkt me aardig beter.
Is dit trouwens erg veel verbeterd met de soundkwaliteit?
Of kan ik nog beter de dvdversie halen?
Heb hem in ieder geval nog niet omdat ik alle nummers wel heb.

Father McKenzie
Stiefmoederlijke behandeling van een rockgigant met een gigantisch oevre... Neil Young's beste songs proberen te vangen op een enkele ceedee van goed een uur en een kwartier, het is toch een beetje minnetjes...

Waar blijft die verschrikkelijk lekkere reuzebox met een overzicht van héél zijn oeuvre, met outtakes, nooit eerder gereleasede parels en de betere albumtracks uit zijn immense oeuvre??

Ach, dit is best een leuke SAMPLER, niets meer, niets minder!

avatar van Hans Brouwer
Father McKenzie mag ik het album "Decade" uit het jaar 1977 onder uw aandacht brengen .

avatar van rudiger
Dat kent hij al , kijk maar `n paar berichtjes hierboven .

Father McKenzie
Ja, Hans, merci, maar er had al lang een tweede en zefls derde Decade of een equivalent ervoor mogen komen, toch? Voor een reus met zulk een carriëre!

Stijn_Slayer
Prima cd, beter had niet gekunnen in mijn ogen. Gelukkig ga ik dan de beste man ook nog eens live zien op Bospop!

avatar van bertus99
Het valt me wel op dat het allemaal nummers zijn uit de jaren 70 en een uit de jaren 80 (Rocking in the free world). We horen dus vooral hoe de vroege Neil Young klonk.
Natuurlijk liggen hier de wortels van Neil en was het zijn meest populaire periode. Maar om een greatest hitsalbum met louter oud werk uit te brengen doet toch een beetje onrecht aan zijn latere werk.

avatar van CTK
CTK
Like A Hurricane is zo een prachtig mooi nummer.

De allereerste keer dat ik dit nummer hoorde, was ik echt overdonderd. Die dag hem gemakkelijk nog 10 keer afgespeeld. Wat een nummer.

Uiteraard moeten de anders songs hier niet veel onderdoen!!

Topartiest! 4,5*

Wammel
EVANSHEWSON schreef:

****

Volgens mij bestond Decade destijds uit 3 schijven. Maar dit volledig terzijde.
Prima verzamelaar en een heel goede opnamekwaliteit.

stuart
Zoals hierboven al eens is gezegd, is dit een Greatest Hits album en geen Best Of. Hierdoor is het 70's werk ook erg aanwezig want dat was toch wel zijn absolute topperiode als je het vergelijkt met de 80's. Als je dat in ogenschouw neemt kun je volgens mij beter Decade kopen, al is dit zeer beslist een leuke verzamelaar (volgens mij zijn ze in ieder geval bij de Free Record Shop allebei 9,99 euro).

avatar van ricardo
Heeft deze verzamelaar nu ook een betere geluidskwaliteit dan Decade uit 1977?

Stijn_Slayer
Nee, dat valt wel mee. Neil Young heeft nou eenmaal geen loepzuivere productie.

avatar van ricardo
Op Massey Hall anders wel!

Stijn_Slayer
Klopt, maar op studio albums meestal niet.

avatar van Rogyros
Meestal vind ik verzamelaars wel leuk, maar meer ook niet. Alleen dit album is een plaat waarop klassieker op klassieker volgt. Zo goed. 4,5 *****

beaster1256
ja dit is niet verantwoord , een opeenstapeling van hoogtepunten , als je niks van neil hebt , koop deze en een wereld gaat voor je open !!!

het beste van het beste van ome neil , waanzinnig goed !

avatar van Von Helsing
Only Love Can Break Our Heart , enkel en alleen kan een liedje door Neil zo prachtig en ontroerend worden vertolkt.

Indrukwekkende verzamelaar van een ras artiest.

Down_By_Law
Stijn_Slayer schreef:
Nee, dat valt wel mee. Neil Young heeft nou eenmaal geen loepzuivere productie.

De geluidskwaliteit is echt vele malen beter dan op "Decade". Misschien heb je deze CD als mp3, en dan hoor je het verschil niet, maar de CD klinkt echt geweldig. De DVD die er in de limited edition bij zit al helemaal. Dat is trouwens een soort voorproefje van de Archives. Je kunt bij elk nummer teksten, informatie, foto's, fotobijschriften en soms ook videoclips selecteren.