Kyuss - ...And the Circus Leaves Town (1995)

Label: Elektra

1. Hurricane (2:41)
  2. One Inch Man (3:30)
  3. Thee Ol' Boozeroony (2:47)
  4. Gloria Lewis (4:02)
  5. Phototropic (5:13)
  6. El Rodeo (5:35)
  7. Jumbo Blimp Jumbo (4:39)
  8. Tangy Zizzle (2:39)
  9. Size Queen (3:46)
  10. Catamaran (2:59)
  11. Spaceship Landing (34:04)
avatar van beruk
Mjaa stonerrock rocks!!! vuig vet en smerige beuk muziek!! Een min puntje, die fuzz voluit op de gitaar moet dat nu de hele cd??

@beruk: Zeker bij Kyuss. Gitaren aangesloten op basversterkers, dat was nou eenmaal hun handelsmerk.

avatar van roelenbastiaan
Ik vind alle albums van Kyuss geweldig, maar dit album is naar mijn mening toch wel het beste, muziekaal gezien, maar ook de opnames zijn een stuk verbeterd. Sky valley zit nog heel veel in het sfeertje van Blues for the red sun (hoewel elk album wel nieuwe elementen heeft). maar dit album heeft Kyuss toch wel tot een hoger niveau gebracht. nummers als El Rodeo en Size Queen had ik niet snel op een Kyuss plaat verwacht. ik denk toch dat ze op het juiste moment zijn gestopt, omdat ze 3 (en 2 voorlopers) geweldige albums hebben gemaakt. het was de juiste tijd om als band andere richtingen in te gaan. In deze 3 albums zit alles wat Kyuss Kyuss maakt, en ik denk dat ze het gevoel hadden dat ze er niets meer aan hoefde toe te voegen.

avatar van edgarphoto
jurado schreef:
catamaran is een cover (die identiek aan het origineel klinkt) van 80's cultstonerband Yawning man..de oude band van Alfredo Hernandes.
Yawning man zijn sinds een tijdje weer bij elkaar.

Dat is waardevolle info! Gelijk even downloaden op soulseek.

Nu al weer een uur kyuss aan t luisteren, en,
het is absoluut de beste en vetste en smerigste en mooiste en diepste en echtste harde gitaarshitband die ik ken!
Qotsa ook niet te onderschatten,
en Unida.

avatar van jurado
Yawning Man lijkt verder niet veel op Kyuss maar wellicht kan je de psychedelische surf-sound wel waarderen.

avatar van Ludakris
Ik had dit album al een tijdje gedownload en was net van plan het te kopen, tot een vriend me een hoop cd's gaf die hij niet goed vond. Je kan wel begrijpen hoe blij ik was dat deze daar ook tussen zat. Heeerlijke cd! De woorden die spontaan bij me opkomen zijn: strak, lekker, ruig, vettig, hard, recht door zee. De andere albums van Kyuss vind ik toch minder dan dit hoor.

avatar van Bruno Banani
Tja, het blijft een eeuwige strijd die we maar es met alle voorstanders van hun favoriete Kyuss-plaat in een (drie)hoek ergens in de mojave desert en dan 1 grote knokpartij, en degene die wint deelt de paddestoelen, tequila en hasj uit en mag integraal zijn plaat draaien.
Ik sta in de 'Circus'hoek!
Net iets zwaarder, net die vocalen iets lekkerder in de mix, net iets hardere drumslagen en in vergelijking met de andere twee blijft het nivo hier ongekend hoog, waar de andere twee nog wel wat hele kleine dipjes hadden, heeeeeeeeeeeeeeel klein weliswaar, maar dit is de bijbel van de woestijn-stonerrock.
Vergeet ik het basloopje van Catamaran nog te noemen, mooier wordt het niet op dit vlak, wat een nummer!
Perfect lied om in je blauwe auto met blauw interieur onder de azuurblauwe hollandse luchten te rijden met dit nummer?!

avatar van BlueVelvet

Inderdaad, heerlijk nummer.
Bruno Banani schreef:
Ik sta in de 'Circus'hoek!
Ik sta in de 'Blues for the Red Sun'-hoek; de plaat met de mooiste titel en prachtigste nummers

Mondo Generator vind ik geen waardige afsluiter voor Blues for the Red Sun. Het is ook het enige nummer geschreven door Nick Oliveri, prima bassist overigens. Ik sta in Sky valley. Asteroid, Supa Scoopa, Gardenia, Odyssey, Demon Clearner etc. En een hele leuke bonus track! Waarom ik dit bericht bij ...And the Circus Leaves Town post is mij atm eigenlijk even een raadsel.

Ohja ik reageerde op BlueVelvet!

avatar van Fred Zed
Niets mis met deze cd eigenlijk, staat en masse in de afprijsbakken overal ten velde maw voor een prikje haal je deze classic in huis.

PriestMaiden
Prachtige nummers op dit album. Sky Valley is ook een meesterwerk. Mijn favoriete nummers zijn de eerste twee van deze plaat.

Ludakris schreef:

Ongelofelijk. Iemand die een Kyuss-cd weggeeft...

avatar van jurado
Daar krijgt meneer vast nog spijt van...want tijdloze muziek....

avatar van Ludakris
Inderdaad... Maar die vriend van me is een 40-jarige metalhead die zijn horizon niet graag meer verbreedt naar iets 'zachtere' muziek. Zoals ik zei, ik kan er maar blij mee zijn

avatar van Ducoz
El Rodeo is echt een killer

avatar van Mindshifter
Het niveau van Blues of Valley wordt op deze plaat absoluut niet gehaald. Er staan een paar waanzinnige nummers op maar over het algemeen de zwakkere van het drieluik van Kyuss. *3.

avatar van Thomzic
Recht voor je raap! Een onbetwiste klassieker in het genre. De invloeden van Josh Homme komen hier beter door naar mijn idee. Zoals Phototropic en El Rodeo, waar meer melodie in te ontdekken valt. Opvallend is dat er geen jamsessies inzitten. De nummers zijn recht in het gezicht. Kort en krachtig maar zeker niet eentonig. Over het hele album gezien halen ze een hoog consistent niveau. Alleen van het nummer Spaceship heb ik nooit wat begrepen. Voor de rest volume op luid en blazen maar.

Thomzic schreef:
geen jamsessies

Spaceship Landing en Jumbo Blimp Jumbo, iemand?

avatar van Thomzic
kaztor schreef:

Spaceship Landing en Jumbo Blimp Jumbo, iemand?

Minder ruimte voor jammen was een betere verwoording geweest. Hierbij gelet op de voorgaande plaat Sky Valley.

avatar van trebremmit
Kyuss, betere stonerrock is er nog niet gemaakt. Ik vind deze net zo goed als Sky valley.

BSound
Kwam er net achter dat ik deze niet had. Affijn een pindakaas later. Hij is top! Een van de beste uit het ouvre!

avatar van Holy Goof
Weeral top! Spijtig dat de groep uit elkaar ging na dit album.

Vanaf vandaag in mijn bezit. Eerste nummer klinkt weer ouderwets Kyuss

avatar van stef212
Schiet me niet af als het al vermeld is, maar die intro van El Rodeo, doet die niet wel heel erg denken aan een stukje 'Black' van PJ?

avatar van Ducoz
Kijk eens dames en heren, Kyuss is terug.. Wel zonder Josh!
Maar happen zou ik zeggen!

Dit is btw echt een super album, lekker zanderig!

avatar van philtuper
Iedere zichzelf respecterende Kyuss-fan heeft zowel Blues als Sky Valley en Circus in zijn platenkast. Dat kan gewoon niet anders. Ik kan nooit kiezen, vind ze alle 3 geniaal. En o wat ben ik blij dat ik ze ooit een keer live heb zien spelen. Volgens mij was het ook nog ern van hun laatste optredens (Pukkelpop '95).

avatar van laboomzaa
Met mij en Kyuss kan het vriesen of dooien...vandaag deze en de vorige weer eens opgelegd en dan is het muzikaal allemaal wel lekker...maar ik kan weinig met de zang!! En vandaag ging hij door merg en been...

Soms heb je zin in een Desperados biertje.
Als je die niet in huis hebt, dan probeer je de smaak op te roepen met dit album van Kyuss.
Het beste is natuurlijk een combinatie.
Als je vervolgens de hele avond in dit sfeertje wilt blijven, draai je vervolgens muziek van Monster Magnet, Badmotorfinger van Soundgarden of het nummer Silverfuck van Smashing Pumpkins.
Zelfs ZZ Top en Black Sabbath is zeer geschikt te noemen.

Natuurlijk kan het ook dat je hierna Dire Straits of Supertramp gaat draaien, dan raad ik je aan om het in het vervolg maar bij 4 Desperados te houden.

Berichten verplaatst naar Kyuss

avatar van Ronald5150
Dit is niet echt het genre waar ik heel warm voor loop. Toch heb ik meerdere pogingen gewaagd om deze plaat te doorgronden. Ondanks dat er een aantal sterke nummers op staan vind ik het toch wat te log en te lomp allemaal. Soms heel erg groovend, maar te vaak eentonig en in herhaling vallend. Desondanks zal ik andere Kyuss platen zeker een kans geven.