Robbie Williams - Reality Killed the Video Star (2009)

Label: EMI

1. Morning Sun (4:05)
  2. Bodies (4:04)
  3. You Know Me (4:27)
  4. Blasphemy (4:18)
  5. Do You Mind? (4:06)
  6. Last Days of Disco (4:50)
  7. Somewhere (1:01)
  8. Deceptacon (5:01)
  9. Starstruck (5:21)
  10. Difficult for Weirdos (4:29)
  11. Superblind (4:46)
  12. Won't Do That (3:38)
  13. Morning Sun [Reprise] (1:19)
  14. Arizona * (5:38)
Darkzone schreef:
En de eerste paar zinnetjes van Blasphemy. Deze zijn zo tenenkrommend. En dat voor een schitterend mooi nummer! Foei!

The Last Days of Disco en Difficult for Weirdos hadden zo van de laatste Pet Shop Boys kunnen komen en dat is een compliment. Verder hoor je natuurlijk goed dat Trevor Horn de boel heeft geproduceerd: ook de Frankie violen zorgen ervoor dat Robbie dit keer naar Hollywood gaat. En niet meer komt met die soms te gemaakte over het paard getilde of kinderachtige liedjes. Opvallend is dat er eigenlijk geen mindere nummers op dit album staan. De muziek is relaxed, soms lekker groovy en soms mooi (zeker door al die strijkers).

Het valt me allezins mee: dit is een prima popalbum geworden. Samen met Sing When Your Winning en Escapology is dit zijn beste album. Naast de 2 eerder genoemde songs zijn Bodies, Do You Mind, het George Michael achtige nummer Starstruck & Superblind andere favoriete tracks.

Volgens mij heeft Darkzone De Volkskrant gelezen. Deze had het over tenenkrommende teksten. Nu verwacht ik van Robbie Williams geen fraaie dichtregels en zo bezien valt dat best wel mee. Het voorbeeld wat zij aanhaalden was Blasphemy, maar het begin en delen daarvan zijn eigenlijk het enige echte kromme aan teksten. Kortom: het is wederom erg flauw van Gijsbert. Zo ongelooflijk makkelijk en goedkoop 'scoren'. Heb 't is over de fraaie beats die op sommige nummers te horen zijn, maar daar lees je niets over.

Ik heb trouwens per abuis de deluxe versie ontvangen.
Ik moet zeggen dat dit als een fraai boekwerkje (op cd formaat) gemaakt is. Foto's zijn genomen in de woestijnen naast Los Angeles (ja, er staan ook Joshua Trees op...) met een mooie kleurzetting. Leuk hebbedingetje.