Robbie Williams - Reality Killed the Video Star (2009)

Label: EMI

1. Morning Sun (4:05)
  2. Bodies (4:04)
  3. You Know Me (4:27)
  4. Blasphemy (4:18)
  5. Do You Mind? (4:06)
  6. Last Days of Disco (4:50)
  7. Somewhere (1:01)
  8. Deceptacon (5:01)
  9. Starstruck (5:21)
  10. Difficult for Weirdos (4:29)
  11. Superblind (4:46)
  12. Won't Do That (3:38)
  13. Morning Sun [Reprise] (1:19)
  14. Arizona * (5:38)
avatar van Azzurro
De king of pop (voor mij dan toch) is back! En het werd verdikke tijd ook! Bodies is echt een super nummer (een mengeling van Rudebox, Millenium en Rock DJ --> minder goed dan Rock DJ, even goed als Millennium maar vooral veel beter dan Rudebox )
Dat het maar rap 6 november is!

avatar van rkdev
De nieuwe single van Robbie Williams, zijn eerste sinds 2007, was gisterenochtend voor het eerst te horen op de Nederlandse radio bij Giel Beelen op 3FM. De single 'Bodies' is de voorloper op het nieuwe album Reality Killed The Video Star.
De track is hier te luisteren : Radio 3FM - 3fm - Actueel

Vroeger ( 2e helft van de jaren '80 ) viel dit soort muziek in de catagorie Stock, Aitcken, en Waterman.
Ik ben eigenlijk sowiezo niet zo'n Robbie Williams liefhebber, al moet ik toegeven hij heeft een paar mooie nummers gemaakt, maar de track die ik net beluisterd heb vind ik toch wel vrij monotoon en fantasieloos klinken,...hopelijk vinden z'n fans het wel erg leuk.

avatar van rkdev
Misschien komt dit door producer Trevor Horn (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Trevor_Horn), die het geheel een ietwat eighties sound heeft meegegeven.

De titel van het album is overigens een knipoog naar een hit van Horn's band The Buggles: Video killed the radio star.

avatar van Tijn79
Azzurro schreef:

Ik ben ook best benieuwd naar het nieuwe album, maar ben het met je eens wat Bodies betreft, maar ik weet niet of het een positief iets moet zijn, dat het nummer op die 3 nummers lijkt.
Het mist een beetje originaliteit...helaas.

Maar we wachten het album maar af

Eindelijk weer eens een leuke hoes. Werd weer eens tijd.

kaztor schreef:
Eindelijk weer eens een leuke hoes. Werd weer eens tijd.

Okay, de hoes van Rudebox was spuuglelijk. Maar zijn andere hoezen zijn toch OK ?

Nou, ik vond die van "INTENSIVE CARE" ook niet om over na huis te schrijven

Rudebox schreef:
Nou, ik vond die van "INTENSIVE CARE" ook niet om over na huis te schrijven

Gelukkig verschillen smaken, want dat vind ik een van zijn mooiste hoezen.

rkdev schreef:

Gelukkig verschillen smaken, want dat vind ik een van zijn mooiste hoezen.

Ik vond juist die van "ESCAPOLOGY" de mooiste. Simpel concept, maar mooi uitgevoerd.

avatar van Azzurro
als ik mij ook even mag moeien over de cover. Escapology staat bij mij met stip op nummer 1, Rudebox op de laatste plaats

Azzurro schreef:

Helemaal mee eens. Escapology is zijn mooiste hoes.

rkdev schreef:

Helemaal mee eens. Escapology is zijn mooiste hoes.

Ach, die van "Sing When You're Winning" vond ik ook wel grappig. Vooral het boekje, schitterend..!!

Zag trouwens laatst een interview, geloof bij Boulevard, met Robbie. Jeetje, die kerel zag er relaxed uit.

Ik vond hem er sowieso beter uitzien

6 november duurt lang...ben dan ook echt benieuwd naar dit album!

Rizz
Bodies, wat een lekker nummer. Kijk echt uit naar de rest van dit album en denk dat dit de eerste cd in tijden wordt die ik ga kopen

Al iemand wat meer songs gehoord van dit album. Ben heel nieusgierig..!!

En wat betreft "Bodies" -->

avatar van MusicFreak
Toch geen onaardig nummer, dat 'Bodies'
ben wel benieuwd naar de rest

avatar van friday the 13 th
Bodies klinkt inderdaad vrij goed, maar is zeker geen hoogschieter naar Robbie Williams standaarden. Maar klinkt wel héél erg leuk en zal waarschijnlijk nog meer groeien.

Maar ik dacht dat hij iets in de stijl ging maken van Kylie's grootste hit "Can't get you out of my head"?

avatar van Maximusic
Meestal zijn eerste singles vrij simpele catchy nummers, wat dat betrefd vind ik bodies zeker niet verkeerd maar ik neem aan dat het niet het beste van de plaat zal zijn.

avatar van Azzurro
op www.robbiewilliams.com kan je van elk nummer een stukje voorbeluisteren.
Mijn eerste indruk is: yeah, Robbie is back! Ik verwacht een album in de stijl van Escapology!

avatar van Darkzone
Gisteren de 30 sec. clips van alle nummer beluisterd en ben weer onder de indruk.
Veel mensen halen hem naar beneden omdat hij in een boyband is begonnen en omdat hij nog échte POPmuziek maakt. Geen braaksels van dancemuziek of hiphop of fusion of whatever, maar echte POPmuziek.

Veel fans die de jaren 80 niet hebben meegemaakt of er totaal niet van houden, vonden Rudebox maar niks. Een aantal nummers hadden idd achterwegen gelaten kunnen worden (The 80s, The 90s), maar verder was het een erg tof en gewaagd album. Erg ondergewaardeerd ook.

Maar met dit album zal de Robster weer helemaal terug zijn (wat met de vorige King Of Pop helaas niet lukte ). Op naar eenm volgende tournee!

avatar van Arrie
Darkzone schreef:

Volgens mij haalt niemand hem naar beneden omdat hij in een boyband is begonnen. En volgens mij rapt hij toch op bijv. Rudebox en Trippin'? Of is het ineens wel pop als hij het doet?

Ik dacht even Linkin Park te horen bij Bodies.
Ik vind het wat passé, eerlijk gezegd.

kaztor schreef:
Ik dacht even Linkin Park te horen bij Bodies.
Ik vind het wat passé, eerlijk gezegd.

Linkin Park..?!?

Héél apart. Vind het wel een typische Robbie Williams plaat. Al denk ik niet dat dit het sterkste nummer is van zijn nieuwe album.

Dat handen-in-de-lucht-refreintje, ja.
Vervang Robbie met Chester Bennington's zeik-gekrijs en je hebt weer een emo-hit uit de Linkin Park-fabrieken wat mij betreft.

Moet wel gezegd dat ik dit veel beter trek dan dat post-Sing When Your Winning-gezwijmel.

avatar van Maximusic
Ik vind het ook een prima nummer, terwijl ik van Linkin Park echt niets moet hebben

avatar van Azzurro
Ik heb dinsdag zijn optreden op de Electric Proms gezien en het was schitterend, fenomenaal en zalig! Enkele nieuwe nummers afgewisseld met zijn klassiekers. De nieuwe cd wordt volgens mij zeer muzikaal, in tegenstelling tot zijn laatste 2 draken van albums! Dat het maar rap 6 november is!

Het is nog niet eens 6 November, en ik luister het album al

tuktak
bofkont

SPAROOD
Net het album voor de eerste keer beluisterd. Het album begint eigenlijk meteen al goed met het openingsnummer morning sun en laat mij daarna ook niet meer los. Ik verwachte veel van het album en naar mijn mening is dit ook wel ingelost. Ik geef nu een voorlopig een 4, na enige tijd zal ik dit nog eens bekijken.