Nas - The Lost Tapes (2002)

Label: Columbia

1. Doo Rags (4:03)
  2. My Way (3:55)
  3. U Gotta Love It (3:18)
  4. Nothing Lasts Forever (3:52)
  5. No Idea's Original [Original Version] (3:04)
  6. Blaze a 50 (2:49)
  7. Everybody's Crazy (3:35)
  8. Purple (3:39)
  9. Drunk by Myself (4:03)
  10. Black Zombie (3:35)
  11. Poppa Was a Playa (3:49)
  12. Fetus (3:20)
  13. My Worst Enemy * (4:11)
Dit album is naar mijn mening na Illmatic het beste album van Nas. De beats hebben allemaal een lekker oldschool vibe en Nas komt weer met goede teksten. Jammer dat ie zo kort duurt, daarom geen 5 sterren. In ieder geval wel de beste mainstream release van 2002.

avatar van T.O.
Heb een aantal nummers van dit album gehoord, en het klonk inderdaad alsof het niveau van Illmatic wordt behaald, vooral qua teksten. Ik vraag me alleen af of er ook wel een mate van samenhang tussen de nummers is.

avatar van Jordy
Heel erg goed inderdaad. Een groot deel van dit album had eigenlijk op I Am en Nastradamus moeten staan, maar ze waren blijkbaar niet commercieel genoeg.

avatar van Word_Play
Erg, erg sterk album. Zoals Kody al zei, lekkere oldschool vibe en tekstuele/conceptuele juweeltjes op deze plaat.

Superalbum! Hele relaxte beats en de raps van Nas zijn als vanouds My Way, Nothing Lasts Forever en Poppa Was A Playa zijn m'n favorieten. Goede teksten ook trouwens!

4 sterren.

Music
The Lost Tapes is het album dat geflopt is toch dacht ik??
het zijn nummers die afgewezen zijn ofzo..
en nu heeft hij het op cd gezet ofzo

Ik zou het niet weten, maar ik weet wel dat zo'n sterk album meer bekendheid verdiend!

Stem verhoogd naar 4.5. Zo'n lekker album gewoon!

avatar van thomzi50
Ik vind de reacties hier'n beetje overdreven. Het is niet Nas' slechte (Nastradamus), maar vaak vind ik het hier toch niet helemaal rijp voor'n album. Er zitten knallers tussen, maar soms snap ik dat het niet op'n album staat. Gewoon'n verlorentapes verzameling die bewijst dat Nas een goede m.c. is. 3*

Marcel²
Jordy schreef:

De albums I Am en Nastradamus vind ik matig, maar deze overgebleven tracks zijn erg goed. 4*

thomzi50 schreef:

daarom heet t ook lost tapes

avatar van MJ_DA_MAN
Hele goede CD van Nas. Nummers als Doo Rags, My Way, U Gotta Love It, Nothing Lasts Forever, Drunk By Myself, Black Zombie en Poppa Was A Playa zijn echt topnummers. Haalt net de 4,5 niet maar wel goed voor een dikke 4*. Jammer dat je geen 4,25* kan geven.

hiphop4ever schreef:

daarom heet t ook lost tapes

Daarom is het niet meer dan drie sterren.

avatar van MJ_DA_MAN
Nou van wat ik gehoord heb van Nas (Illmatic, It Was Written, I Am en deze) vind ik deze toch de beste na Illmatic uiteraard. Nas en pianobeats is een goede combinatie. Vooral Doo Rags is heerlijk .

avatar van Niek
Purple

avatar van FunkyMonk
This is the shitttt! 4* (U gotta love it!)

avatar van MJ_DA_MAN
Veel beter dan I Am en Nastradamus bij mekaar. Deze waren toch van die albums afgegooid? Als je een top 10 van die 3 CD's moest maken zou het op 1 of 2 na (Nas Is Like zou dan de nummer 1 zijn toch wel) allemaal van deze CD zijn.

avatar van MJ_DA_MAN
My Way en No Idea's Original zijn trouwens geproduceerd door The Alchemist, en Poppa Was A Playa door Kanye West .

Melle K
Producers volgens het boekje.

Doo Rags - Precision
My Way - Alchemist
U Gotta Love It - L.E.S.
Nothing Lasts Forever - L.E.S.
No Idea's Original - Alchemist
Blaze A 50 - L.E.S./Poke and Tone
Everybody's Crazy - Rockwilder
Purple - Hill, Inc
Drunk By Myself - Al West/Poke and Tone
Black Zombie - Hill, Inc
Poppa Was A Player - Deric "D-Dot" Angelettie
Fetus - Trackmasters

Geen Kanye West dus, lijkt me ook nogal onwaarschijnlijk gezien de Jay-Z / Nas situatie in die tijd.

avatar van MJ_DA_MAN
O Wiki meldde wel dat Kanye de track heeft geproduceerd maarja als het inlay-boekje dat zegt zal het wel kloppen.

Melle K
Als je wilt weten wie iets geproduceerd heeft kan je beter op Discogs kijken dat klopt bijna altijd.

eazyfan
Doo Rags en Drunk By Myself zijn echt superdope, eens de rest checken .

avatar van FunkyMonk
die beat van poppa was a player is wel geript van IAM & Fonky Family (Bad Boys de Marseille); zalig nummertje! (het originele dan)

zeker 1 van de beste albums van nas, goede teksten en goede beats,
doo rags vind ik echt een geniaal nummer samen met black zombies beste nummer van de cd
Nas laat zich met deze cd zeker van z`n beste kant zien. ik vind deze cd zelfs nog beter als illmatic

scarface213
Relax album
4.0
maj .. nas = altijd goed

scarface213 schreef:

maj .. nas = altijd goed

Nastradamus wel eens gehoord?

MJ_DA_MAN schreef:

Nastradamus wel eens gehoord?

ok nastradamus is erg commercieel kwa beats
maar ik vind teksten egt niet zo slecht

avatar van thomzi50
Ik vind artiesten als Genuwine het daar vooral verzieken

ja er staat ook wel een hoop crap op
maar de helft vindt ik zeker wel goed

avatar van Conway Twitty
J.M. schreef:
ja er staat ook wel een hoop crap op
maar de helft vindt ik zeker wel goed

dus 5* .

Kon eerst alleen Ill-en Stillmatic waarderen, maar deze zit toch wel tussen die twee in.
Begint geweldig met een van de beste nummers van Nas en houd eigenlijk de hele cd lang een hoog niveau aan.
Lekkere weer die echte NY sound met o.a. producties van Alchemist op zijn hoogtepunt.