Nas - The Lost Tapes (2002)

Label: Columbia

1. Doo Rags (4:03)
  2. My Way (3:55)
  3. U Gotta Love It (3:18)
  4. Nothing Lasts Forever (3:52)
  5. No Idea's Original [Original Version] (3:04)
  6. Blaze a 50 (2:49)
  7. Everybody's Crazy (3:35)
  8. Purple (3:39)
  9. Drunk by Myself (4:03)
  10. Black Zombie (3:35)
  11. Poppa Was a Playa (3:49)
  12. Fetus (3:20)
  13. My Worst Enemy * (4:11)
Nee ik had het over nastradamus
The lost tapes vindt ik zeker 1 van het beste werk van Nas inderdaad

Melle K schreef:
Producers volgens het boekje.

Doo Rags - Precision
My Way - Alchemist
U Gotta Love It - L.E.S.
Nothing Lasts Forever - L.E.S.
No Idea's Original - Alchemist
Blaze A 50 - L.E.S./Poke and Tone
Everybody's Crazy - Rockwilder
Purple - Hill, Inc
Drunk By Myself - Al West/Poke and Tone
Black Zombie - Hill, Inc
Poppa Was A Player - Deric "D-Dot" Angelettie
Fetus - Trackmasters

Geen Kanye West dus, lijkt me ook nogal onwaarschijnlijk gezien de Jay-Z / Nas situatie in die tijd.

Poppa was a player is egt wel geproduced door Kanye West hoor
Check http://en.wikipedia.org/wiki/The_Lost_Tapes

Melle K
Gast ik heb deze cd toch, en nog gekocht ook.
Zou je ook eens moeten doen, dan kan je in het boekje lezen wie dingen heeft geproduceerd, en hoef je niet meer naar wikipedia.

Ben je daar toch te gierig voor, kijk dan tenminste op www.discogs.com[/url] dat is tenminste een betrouwbare site.

Melle K schreef:
Gast ik heb deze cd toch, en nog gekocht ook.

Jij bent

ik weet zeker dat Kanye west co-producer is van poppa was a player

avatar van J.M.
Maar echt super goed album

avatar van Conway Twitty
J.M. schreef:
Nee ik had het over nastradamus
The lost tapes vindt ik zeker 1 van het beste werk van Nas inderdaad

Ohw oke, ja het is een pareltje.
Halfje erbij.

J.M. schreef:

Jij bent

ik weet zeker dat Kanye west co-producer is van poppa was a player

Jongen, heb je de plaat thuis op de plank staan? Origineel?? Ikke, net als Melle K, wel en Kanye West of K.West of wat dan ook staat nergens in het boekje vermeld. Dus ook niet bij Poppa Was A Playa. Hoe kun je daarover in discussie gaan? Hoe zou je dat zekerder kunnen weten dan iedereen die de plaat origineel heeft?

avatar van MJ_DA_MAN
Hij kent Kanye en Nas persoonlijk en was erbij toen dat nummer werd gemaakt .

MJ_DA_MAN schreef:
Hij kent Kanye en Nas persoonlijk en was erbij toen dat nummer werd gemaakt .

Hahaha

avatar van J.M.
HAHAHA jullie zijn te grappig
serieus
het is gewoon zo, kanye heeft geholpen en die andere keel zet het op zijn naam

avatar van J.M.
staat ook niet in het boekje vanwege ruzie jay-z en nas

avatar van Niek
Als jij me nou even kunt vertellen hoe jij op dit hersenspinsel komt, dan kunnen we misschien jouw standpunt op waarde schatten. Maar vooralsnog loop je iets heel ongeloofswaardigs te verkondigen zonder ook maar een enkele bron te vermelden...

avatar van J.M.
ik het al op verschillende sites gelezen, en het is ook pas bekend gemaakt toen de ruzie van jay-z en nas over was

avatar van J.M.
en by the way nas en kanye west zijn goed vrienden van mij

Melle K
Jij bent echt mijn held gewoon.

avatar van Conway Twitty
Beetje moeilijk gedoe, je komt er toch niet makkelijk achter.
Ik heb het boekje waar nergens iets staat over Kanye en dat geloof ik.

Relax
Tja ik kan ook "ZEGGEN" dat ik die poppa was a player gemaakt heb natuurlijk en die teksten ook.
Scott Storch en Dr. Dre waren verbaasd van me techniek, en veel zogenaamde sites hebben MIJ vermeld als beste producer allertijden jaja, mijn produce naam is trouwens Sneeuwwitje en de 7 dwergen wat overigens een "sprookje" is

jij wel

eazyfan
Moest dit een gewone Cd geweest zijn zonder twijfel 5*, maar omdat het verzamel is 4*. Alles vind ik geweldig aan die Cd, die rhymes zijn duidelijk geniaal en totaal mijn stijl. Beats prachtig, waarom een verzamel?? Ok omdat deze tracks een album niet haalden maar Nas had dit gewoon moeten uitbrengen.

Harco

Wat maakt dat nou uit?

Harco schreef:

Wat maakt dat nou uit?
Omdat een verzamel niet echt regulier is, kan ook Greatest Hits zijn en die draai ik ook niet in me top10.

avatar van herbertwest
Ik vind het ook een beetje raar Eazy. Dit zijn gewoon 12 tracks die gewoon later zijn uitgebracht. Alle cd's zijn toch verzameling van nummers. En een greatest hits zijn nummers van andere cd's die goed zijn aangeslagen. Deze cd bevat geen 1 nummer van een ander album. Ze zijn echt allemaal voor het eerst uitgebracht op een album. Daarom vind ik dat je het niet met een greatest hits kan vergelijken

eazyfan schreef:

maar dit zijn toch allemaal nieuwe nummers,
vet onzin dit is gwoon vet 5* waard

eazyfan schreef:

Ik snap dit ook niet helemaal. Een Lost Tapes is toch totaal niet te vergelijken met een Greatest Hits? Op een Greatest Hits staan (zo goed als) alleen maar nummers op die al eens zijn uitgebracht. Dáár stem ik ook niet hoger op dan een 4. Maar dit zijn elk weer unieke nummers. Dus ik vind dat je dit album dan ook als een volwaardig album kunt beschouwen.

avatar van J.M.
na illmatic is dit het beste album van nas, egt hele goede teksten en super beats, nas uit z`n oude tijd
hier staan ook geen gast optredens op klinkt egt super, had ie ook bij hip hop is dead moeten doen, dan had dat een klassieker kunnen worden

eazyfan
Ik ga voor de 4,5* dan. Is idd wel verzamel maar ook tracks die nergens anders te vinden waren. Elke track is echt goed en totaal niet commercieel. Het beste na Illmatic naar mijn mening.

avatar van FunkyMonk
Relax schreef:

Maakt allemaal niet veel uit eigenlijk, de beat is gestolen van een franse klassieker, Nas is grote fan van hen. (dat refrein pffff):
IAM Ft Fonky Family - Bad b...

dit verzamelaarsalbum van Nas begint zo vet.

Doo Rags heeft een een goeie pianobeat maar bij Nas zijn stem is dit een prachtige combinatie. ook een van mijn favo,s

My Way heeft ook een mooie beat ook goeie tekst.

U Gotta Love It vind ik een goeie L.E.S productie, een van mijn favo,s
erg goeie beat een van de betere beats van het album.

Nothing Last Forever is ook een mooie beat, Nas belooft dat je alles gaat krijgen wat je wil.

tot deze eerste 4 nummers is het album op een hoog niveau. daarna zakt het in 5 t\m 7 en bij 8 krijg ik het gevoel dat het niveau weer stijgt. Purple heeft lekkere beat om op te relaxen vind ik.

Drunk By Myself is ook een van mijn favo,s
een van de betere teksten van het album en refrein past erg goed bij de tekst.

Poppa Was A Playa is ook goed, jammer dat de beat gestolen is van een Franse Klassieker.. of de beat nou van Kanye West of Van een ander is weet je niet maar nogmaals dit meldt Wiki:
Fetus heb ik erge commentaar op, erg slechte afsluiter deed me helemaal niks en juist een goeie intro of afsluiter vind ik erg belangrijk bij een goed album. ik Vind dat het niveau helemaal afzakt bij die rottrack. maar gelukkig is het album dan afgelopen ik dacht eerst dat ik het album een 4.5 gaf maar omdat het verzamelaar is 4.0 zeker een van Nas zijn betere samen met Stillmatic.

Raekwon the chef
Ik had eens een andere versie van Fetus, die ik erg goed vond, deze Fetus is wat minder maar niet heel slecht.
en cool_man_1992, vergeet je dan niet Blaze a '50?

Raekwon the chef schreef:
en cool_man_1992, vergeet je dan niet Blaze a '50?

Ja, ik bedoelde van 5t/m 7 vanaf No Idea's Original [Original Version] tot en met everbody,s crazy.
maar ik zei dat die tracks gewoon redelijk waren.