menu

Live - The Distance to Here (1999)

mijn stem
3,19 (457)
457 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Radioactive

 1. The Dolphin's Cry (4:24)
 2. The Distance (3:51)
 3. Sparkle (4:33)
 4. Run to the Water (4:28)
 5. Sun (3:32)
 6. Voodoo Lady (4:19)
 7. Where Fishes Go (4:22)
 8. Face and Ghost (4:30)
 9. Feel the Quiet River Rage (4:36)
 10. Meltdown (3:55)
 11. They Stood Up for Love (4:35)
 12. We Walk in the Dream (4:22)
 13. Dance with You (4:37)
 14. I Alone [Acoustic] * (4:04)
 15. The Dolphin's Cry [Acoustic] * (3:17)
 16. The Distance [Acoustic] * (4:46)
 17. Run to the Water [Acoustic] * (4:28)
 18. They Stood Up for Love [Acoustic] * (4:21)
 19. The Dolphin's Cry [Acoustic Version] * (5:08)
 20. I Alone [Recorded Live for Y100] * (5:07)
 21. The Dolphin's Cry [Radio Mix] * (4:00)
 22. Turn My Head [Recorded Live in Melbourne, Australia, May 1997] * (4:07)
toon 9 bonustracks
totale tijdsduur: 56:04 (1:35:22)
zoeken in:
JonnieBrasco
Tja, na een half jaar nog geen berichten bij dit album, misschien wel typisch voor deze plaat. Afgezaagde nummers overheersen eigenlijk (zoals de bekendere nummers Run to the Water, The Dolphin's Cry en They Stood Up for Love). Toch luisterde ik altijd wel graag naar de nummers Sparkle en Meltdown bijvoorbeeld. Deze rocknummers pakten me toch nog steeds wel een beetje zoals het hele album Throwing Copper me beetgreep. Ook de intro van Where Fishes Go heb ik vaak op de handmatige repeat gehad, maar dit album helemaal uitzitten is toch wel een beetje een straf geworden; ik heb er de laatste jaren ook nooit meer echt wat van gedraaid, dat doen de radiozenders wel...

Ik heb deze nog wel gekocht, maar wist hierna zeker dat ik volgende albums van Live niet meer hoefde te hebben. Veel draaiuren heeft ie bij mij ook niet gehad, dat kwam idd doordat 3fm helemaal wegliep met de cd en hij wel zoooo vaak daar gedraaid werd. De eerste 2 albums zijn wat mij betreft het beste van Live.

4,5
Dit is echt een topalbum, zeker met de nummers dance with you, the distance en voodoo lady. ik geef em 4.5*

5,0
Lekker cd, zeker de beste van alle albums tot nu toe.

4,5***

avatar van thyson
3,5
Heb toch een gemengd gevoel bij deze. Heel wat mooie momenten (Dolphin's Cry, The Distance, Voodoo Lady) maar toch allemaal een stuk minder dan voorgangers Secret Samadhi en Throwing Copper.
Ed Kowalczyk begint hier stilaan zijn pedalen te verliezen - die trip door de woestijn heeft hem duidelijk geen deugd gedaan - en dat spirituele love-love-en-nog-eens-love gemekker kan ik missen als de pest.

dutch2
Na deze cd voor het eerst in jaren weer eens te hebben gedraaid, begrijp ik eindelijk wat nou het belangrijkste manco is. De eenvormigheid. (Bijna) alles in midtempo, (bijna) alles volkomen dichtgeplamuurd en (bijna) alles eindigend met een twee minuten durende oerschreeuw van onze Ed. Daarnaast zijn de liedjes gewoon wat zwakker dan op de vorige twee cd's en draaft Ed wel heeel erg door in zijn teksten over liefde, licht en dolfijntjes. Wel is het jammer dat hierdoor de paar aardige nummers (The Distance, Sun, We Walk in the Dream) op die manier onopgemerkt voorbijgaan.

Hierna heb ik Live gelaten voor wat het is. Het leek mij een beetje te veel op opkomst en ondergang van Simple Minds, die andere Messiaanse band. Jammer, want Throwing Copper blijft een wereldplaat.

avatar van aERodynamIC
3,5
The Dolphin's Cry was een nummer waar ik gelijk helemaal weg van was indertijd. Nu is dat enthousiasme wel een stuk weggeebt. Ik kan me ook wel vinden in commentaren dat het allemaal net even wat zwakkere liedjes zijn dan b.v. op een Throwing Copper.
Maar als ik in de stemming ben vind ik dit beslist zo slecht nog niet. Ik weiger dan ook mee te gaan in het afzeiken van deze band. Een fan wil ik me nu ook weer niet noemen, maar kijk een beetje door de grote gebaren heen en er blijft nog genoeg moois over.

4,5
Eén van de mooiste albums van Live al zeg ik het zelf. Grote vooruitgang in de stem, waardoor meer afwisseling. Dit zie je ook bij 'Chad Taylor' en 'Chad Gracey'.

Mooie nummers zijn: 'Voodoo Lady' en 'Dance With You'(één van de weinige rustige nummers onder hun).

Stem: 4,5*'en

miloz
Opzich zeker geen slechte cd. Maar ja, een stuk commercieel en voorspelbaarder. Ik was destijds gek van deze plaat, mijn kennismaking met Live. Ik heb hem echt grijs gedraaid. Maar tegenwoordig ben ik er snel op uitgekeken.

avatar van SiSsY bOY
4,5
Beste Album van Live, Ook de bonus cd van live in belgium is prachtig. 5*

avatar van VanDeGriend
4,0
Live zit op MuMe een beetje in dezelfde hoek als U2, Kane Coldplay en Blof. Niet echt te vergelijken bands maar als gemene deler genoeg succes om irritatie op te wekken bij de MuMe populatie. Van al deze bands is irritatie bij Live waarschijnlijk het meest op zijn plaats. Valkuil daarbij is dan wel dat mooie platen uit het verleden met terugwerkende kracht een negatiever oordeel krijgen dan ze verdienen. Zo aan de gemiddelde score en de commentaren te zien, geldt dit theorietje voor deze cd.

avatar van Hans Brouwer
De enige plaat van Live die ik ken. Deze plaat krijgt van mij 3*

avatar van Chainsaw
4,5
Weet niet wat het is, maar ik vond ook deze CD opnieuw een schitterend album van Live. Ook deze is (net als Birds of Pray) misschien niet zo briljant als Throwing Copper, maar komt wat mij betreft wel redelijk in de buurt.

Vooral Face & Ghost, The Distance en Meltdown zijn favoriete Live-nummers van me geworden. 5 sterren en ook een top 10 positie voor dit Live- album.

3,0
Ik vond deze plaat indertijd echt wel goed. Ik heb hem al even niet meer gedraaid, maar dat komt waarschijnlijk door de verschrikking van V. Niettemin heb ik toch respect voor deze plaat. 3.5 ster

avatar van Casartelli
3,5
Casartelli (moderator)
Of deze plaat nou al voortekende wat er ging komen of niet, hij blijft toch best goed vind ik (VanDeGriend beschrijft het wel verdomd treffend hierboven). Per saldo is deze wel al wat minder dan Throwing copper en Secret samadhi, maar met songs als The distance, Run to the water, Voodoo lady, Face and ghost en Feel the quiet river rage komt hij toch nog op 3½*.

avatar van Flipper
3,0
Omdat ik zo enthousiast was over Throwing copper en Secret samadhi, heb ik deze blind aangeschaft. Dolphin's cry vond ik wel een goede single mij verder heeft dit album mij nog nooit kunnen bekoren, watik wel nog steeds heb met bovengenoemde albums.
Na dit album heb ik ook niets meer van Live aangeschaft.

avatar van Hans Brouwer
Flipper schreef:
Na dit album heb ik ook niets meer van Live aangeschaft.

A.s. zaterdag (29-4) is het rommelmarkt in Woerden. Als u nog wat Live cd's (z.g.a.n) tegen een leuk prijsje wilt aanschaffen, kom dan langs mijn standje

avatar van c-moon
1,0
Ik hàd iets met dit bandje, vond dat de heren best knappe muziek maakten. Mental Jewelry vond ik al enorm goed, toen kwam het schitterende Throwing Copper, gevolgd door SECRET SAMADHI. Wat ik ech hun beste werk vond en vind, ook een LIVE CD die nog steeds véél opstaat hier...

Maar! THE DISTANCE TO HERE. Nou nee! Toen ben ik echt volledig afgehaakt. Wat een faluwe gezever. Zo'n gezeur... wat een afknapper!!! Toen ik hem kocht was ik al na de eerste luisterbeurt zwaar ontgoocheld... maar koppig als ik was bleef ik het met meerdere luisterbeurten proberen, maar het wou maar niet klikken met mij en dit album. Het was dan ook het laatste Live-album dat ik kocht. Ben toen volledig afgehaakt, en er kwamen maar geen redenen om terug te keren, want telkens als er een opvolger van "The Distance" uit kwam, heb ik dat vol interesse beluisterd: en telkens luidde het verdict: nee, deze ga ik zeker NIET aanschaffen, hier geef ik mijn eurocenten niet aan. Nu moet ik wel zeggen dat de albums "V" en "Birds Of Prey", beter zijn imho dan deze "The Distance.... " maar het niveau van "Secret Samadhi" of "Throwing Copper" werd mijns inziens niet meer gehaald..

Maar net zoals bij vorige Liveplaten, ga ik nu ook weer eens zorgen het nieuwe album beluisterd te krijgen, en wie weet, misschien wordt dit nu wel terug een Live-album dat ik kan apprecieren...

The Distance to here.. Tja. Die ligt hier ergens te liggen, en blijven liggen zal ie vrees ik...

Het ene puntje dat ik geef is uit sympathy en ook omdat de song "The Dolphins Cry" nog wel ermee door kan...

avatar van Bighead
4,0
Tja.
Weet niet waarom. Vooral als ik de reacties hier lees.

Maar het album bevalt me prima. 4*

3,0
Met deze plaat in het achterhoofd en de 'hits' die we voorgeschoteld kregen van nieuwere albums heb ook ik, zoals velen, de interesse verloren. Deze laatste (want als ik over Live spreek, vind ik dit hun laatste album dat de moeite waard is) krijgt nog een 3,5* omdat het zo'n rare overgangsplaat is die bij vlagen nog het Live van weleer uit de boxen doet komen.

avatar van Reijersen
3,5
Live vind ik een rockband die mij altijd wel aangetrokken heeft. Het album Throwing Copper had ik ook reeds in mijn bezit en omdat de singletjes van deze cd mij zeer aanspraken heb ik deze cd ook maar eens uitgeprobeerd. Ik hou wel van de stijl van Live: niet al te harde rock met veel melodie die opgelift worden door de goede stem van Ed Kowalczyk.

De cd bevat ook allerhande songs: droevig, melancholisch, slow, opgewekt etc.

Mijn persoonlijke favoriet is het nummer 'Feel the Quiet River Rage'.

Niet een cd die ik extreem vaak luister, maar juist voor zo af en toe blijft het plaatje lekker.

3,5 ster.

avatar van Tribal Gathering
3,0
Bonnie schreef:
Dit is echt een topalbum, zeker met de nummers dance with you, the distance en voodoo lady. ik geef em 4.5*

Dit zijn ook met afstand mijn favoriete nummers van het album, maar een topalbum zou ik dit zeker niet willen noemen.

Met name Run to the water en They stood up for love zijn van die standaard EO-jongerendag platen zonder enig onderscheid van alle soortgelijke deuntjes. Tel daarbij op een aantal niet echt bijzondere rockers en een niet echt bijzondere productie en je houdt een wat nietszeggend album over.

De door Bonnie genoemde nummers zijn echter top. Helaas vind je deze echter niet terug op een best of..

avatar van damage
5,0
Dit is een album waar ik naar kan blijven luisteren!
Vorig jaar op Werchter gezien en kvond het één van de beste optredens dak gezien had.

m'n favoriete nummers

Run to The water
Dolphin's Cry

avatar van graeck
5,0
Bighead schreef:
Tja.
Weet niet waarom. Vooral als ik de reacties hier lees.

Maar het album bevalt me prima. 4*

Als kind helemaal weg van de bekende nummers "Run to the Water" en "Dolphin's Cry", en later eindelijk ook het album in huis. En ik ben het eens met Bighead: als ik alle reacties lees dan snap ik niet hoe ik het zo'n goed album kan vinden. Maar toch doe ik dat

Dit is (afgezien van de uitstekende single van Overcome) het enige wat ik van Live in huis heb, maar ik heb er absoluut geen spijt van. Wat mij betreft de volle mep, 5*...

avatar van thetinderstick
3,0
Dit is het laatste album van Live wat ik nog heb aangeschaft. De band ging per album flink achteruit. Voor deze 'The Distance To Here' kan ik niet meer dan 3* geven. 'The Dolphin's Cry' heb ik altijd een vreselijk overschat nummer gevonden. 'They Stood Up For Love' en 'Run To The Water' hebben een aardige melodie, maar de tekst is al tenenkrommend met het te hoge EO gehalte. Hoogtepuntjes op deze plaat zijn dan nog 'The Distance', 'Where Fishes Grow', 'We Walk In The Dream' en 'Dance With You'. Een laatste stuiptrekking van wat eens een geweldige band was. Jammer.

avatar van SoNick
3,0
@Tribal Gathering: The Distance en Dance With You staan beiden wel op Awake: The Best of hoor!

avatar van rkdev
3,0
De singles zijn de beste nummers, verder niet bijster goed. Natuurlijk ook niet slecht, maar het heilige vuur van de 1e 3 platen is weg.

avatar van LucM
3,0
Hun vorige albums "Throwing Copper" en "Secret Samedi" vind ik prima, "The Distance to Here" een stuk minder. De bombast en het grote gebaar hebben hier de overhand genomen wat het songmateriaal niet altijd ten goede komt. Dit album kocht ik vanwege de akoestische bonus-CD die bewijst dat Live wel degelijk mooie popsongs kan brengen zoals "They Stood Up for Love" dat ik in deze versie veel beter kan pruimen dat die gezwollen theatrale rockversie. Al klinkt "The Distance to Here" wel fraai, Live is hier voorspelbaar geworden.

avatar van Hans Brouwer
Hans Brouwer schreef:
A.s. zaterdag (29-4) is het rommelmarkt in Woerden. Als u nog wat Live cd's (z.g.a.n) tegen een leuk prijsje wilt aanschaffen, kom dan langs mijn standje
Niemand had op 29 april 2006 belangstelling voor mijn "The Distance to Here (1999)". En dat is maar goed ook. Ik heb 'm vanmiddag nog maar eens gedraaid en het is toch wel een goed rockalbum.

avatar van barrett
2,5
Vroeger vond ik deze plaat ech top, ik kon ieder liedje meezingen en ik wist iedere noot of deuntje te imiteren. Nu heb ik deze voor een prikje gekocht uit jeugdsentiment en opnieuw beluisterd maar ik moet zeggen deze plaat heeft duidelijk de tand des tijds niet overleeft, of is het mijn muziekbeleving die verandert is...

Gast
geplaatst: vandaag om 22:16 uur

geplaatst: vandaag om 22:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.