Weezer - Raditude (2009)

Label: Geffen

1. (If You're Wondering If I Want You to) I Want You To (3:28)
  2. I'm Your Daddy (3:08)
  3. The Girl Got Hot (3:14)
  4. Can't Stop Partying (4:22)

met Lil' Wayne

5. Put Me Back Together (3:15)
  6. Trippin' Down the Freeway
  7. Love Is the Answer (3:40)
  8. Let It All Hang Out (3:17)
  9. In the Mall (2:39)
  10. I Don't Want to Let You Go (3:48)
  11. Get Me Some * (3:36)
  12. Run over by a Truck * (3:33)
  13. The Prettiest Girl in the Whole Wide World * (4:00)
  14. The Underdogs * (4:40)
  15. Turn Me Round * (3:10)
  16. I Woke Up in Love This Morning * (3:04)
  17. The Story of My Life * (3:15)
  18. Kids / Poker Face * (4:58)
avatar van max95
Facedown schreef:
Heel snel na 'de rode' is Weezer hier opnieuw met een nieuw album (met een belachelijke titel).

Helemaal mee eens. Veel te snel.

Rijnes
(If You're Wondering If I Want You to) I Want You To & The Girl Got Hot zijn lekkere platen, de rest vind ik niet zo. Dit is voor mij geen verassing, vind bij alle Weezer-albums slechts enkele tracks goed genoeg om te blijven luisteren.

avatar van marcel2
De "rooie" was nog wel okee, maar hier slaan ze de plank volledig mis.
Can't Stop Partying (die stijl past ze helemaal niet) en dat refreintje in Love Is The Answer. Het is geen R&B-act!!!

0,5
i want you to is het enige nummer wat ik wel leuk vind. 1/10 dus een half puntje

avatar van SoNick
marcel2 schreef:
De "rooie" was nog wel okee, maar hier slaan ze de plank volledig mis.

Ik vind deze eigenlijk beter als die rooie...

avatar van BoyOnHeavenHill
Och ja, ik vind dit toch gewoon een leuke plaat hoor. Bij de statistieken staat het openingsnummer qua stemmen ruimschoots bovenaan, en ook bij mij is dat een favoriet, maar Put me back together vind ik zelfs nog beter, met alle karakteristieke Weezer-kenmerken: knallende gitaren, melancholische ondertoon, prachtige brug en hoge meebrulfactor. Ook voor de rest is er niet zoveel mis met dit album : dat sitarnummer is soms nogal vervelend, en In the mall is erg vlak, maar verder staan er wat mij betreft geen missers op (nee, ook Can't stop partyin' niet, leuk nummer), en I don't want to let you go is een mooie afsluiter. Wat mij betreft een acceptabele revanche voor het onevenwichtige rode album.

Overigens heb ik een uitgave met slechts één bonustrack, maar dat is dan meteen ook wel een prijsnummer, want You turn me round is zó knullig, amuzikaal, slecht en vals dat ik me niet kan voorstellen dat het serieus bedoeld is.

avatar van Shelter
Ik snap die lage score hier echt niet, ik vind het een typisch Weezer album met mooie volle gitaren, veel melodie en vooral humor en nerdy stuff. Ze doen me altijd denken aan een andere nerd-punk favoriet van mij Fountains of Wayne. Zelfs Cant Stop Partying vind ik best lollig, volgens mij nemen veel mensen die track echt veels te serieus. Ik zie het als een parodie van Weezer op de gedrochten van hiphop. Wel jammer dat dit album zo kort is.