Fashawn - Boy Meets World (2009)

Label: One

1. Intro (2:16)
  2. Freedom (3:07)
  3. Hey Young World (4:06)

met Aloe Blacc en Devoya

4. Stars (4:28)
  5. Life as a Shorty (4:21)

met J. Mitchell

met Planet Asia

11. Breathe (3:10)
  12. Father (3:24)
  13. Sunny CA (5:40)

met Co$$ en Mistah F.A.B.

14. Bo Jackson (2:56)

met Exile

15. Lupita (4:21)
  16. When She Calls (4:18)
  17. Boy Meets World (10:02)
  18. The Outer City *
avatar van Osiris Apis
De vinyl versie bevat 3 bonustracks. Heeft iemand al deze tracks gehoord?

avatar van MAS
MAS
Die komt pas over 2 dagen uit.

Misschien ga ik die wel halen vind dit een geweldig album.

mwoeb.
holy fucking goodness, die intro. that's why i like hip-hop.
gruwelijke beats, nicely sliced

mwoeb.
ik zou sterven voor die instrumentals, zeker die van life as a shorty, tijdje geleden gehoord op een low end theory podcast en ik was helemaal hooked. fijn om eindelijk de tracktitel en artiest te weten te komen.

EDIT; en joanna newsom samplen, ook fijn. al had ik het liever wat subtieler gehad.

mwoeb.
even (al) mijn loftrompetten bovenhalen. want, damn', wat een prachtig album is dit, hét album dat ik nodig had. nu ga ik me terug meer op hip-hop storten.

track per track analyseren doe ik liever niet, lange reviews schrijven is ook niet m'n ding, dus hou ik het simpel;
met een intro als deze kun je niet anders dan gevangen worden door de heerlijke beats van exile, oh zo doeltreffend in het voortstuwen van good vibes door m'n speakers, en de bijpassende flow van fashawn. het album laat je daarna niet meer los. mij althans niet.

panjoe (moderator)
Zeker goed te pruimen dit .

avatar van josbosvos
RedLightCityBoy schreef:
Het sterke van dit album is dat Fashawn enorm sterk en mooi kan vertellen (hij brengt alles sterk over) ]

hehe sorry dit moest ik even quoten ^^

Ben net begonnen aan de eerste luisterbeurt van het album, klinkt veelbelovend .

avatar van Niek
Hè ruk! Dit valt ff tegen. De Exile-producties op Below the Heavens zijn dik in orde (hoewel ik die van Blu op A Day Late and a Dollar Short weer beter vind) maar dit stelt echt heel weinig voor. Life as a Shorty is beschamend simpel. Genialiteit zit in de eenvoud maar dat is hier toch zeker niet het geval! De verschillende producties steken zo verschrikkelijk vaak precies hetzeflde in elkaar. En in plaats van interessant doen met pianoloopjes die niet doorlopen (wat soms heel vet kan uitpakken) mag Exile ook wel eens gewoon met een catchy melodietje op de proppen komen. Dit doet me allemaal een beetje pretentieus aan. Ook Fashawn is zeker geen verbetering tov Blu (en daar was ik al geen fan van, zijn raps dan). Hij rijmt moeilijker en voor zijn flow geldt hetzelfde. Ik heb de plaat nog niet uitgeluisterd dus ik zal nog geen waardering geven. Wel kan ik al zeggen dat ik hem sowieso niet beter vind dat Below the Heavens (en daar was ik al geen grote fan van).

P.S. Bovenstaande is zeer ongenuanceerd, dat komt dat de teleurstelling die heerst op dit moment. Als ik mijn sterren neerpleur zal ik dat met de juiste nuance toelichten .

avatar van josbosvos
Valt mij inderdaad ook tegen dit, ik vind Exile wel lekkere producties leveren, maar hij is hier zeker niet op zijn hoogtepunt en ik vindt hem dan ook beter op The waiting room en Below the heavens.

Fashawn ben ik ook niet een grote fan van, hij heeft een degelijke flow, maar tekstueel vind ik hem heel weinig voorstellen:

dialect unmatched, gotta apdapt to the slang thats spoke
a west coast thing, outta town niggas get took out they frame jus for thinking every hoods the same
especially where i'm from, we live by the gun
put money over bitches and die over funds

van lines als dit wordt ik niet echt warm, maar desondanks luistert het nog aardig lekker weg, vandaar nog 3 sterren.

gelukkig is er het geweldige When She Calls (2de en 3de verse ) Waardoor je die enkele slechte lijntjes vergeet

2nd Chamber schreef:

co-sign. Die track is echt té geweldig voor woorden. Word keer op keer stil wanneer ik 'm hoor

een goed debuut van deze man
de producties van exile vind ik heerlijk en pakkend
fashawn heeft een fijne stem en vind ik goed passen op de beats
tekstueel niet al te hoogstaand , maar door zijn delivery trekken zij mijn aandacht
en door de hele sound van dit album is het iets wat ik vaker kan en zal luisteren

D-visible schreef:
een goed debuut van deze man
de producties van exile vind ik heerlijk en pakkend
fashawn heeft een fijne stem en vind ik goed passen op de beats

Precies mijn gedachten .

Was mijn favo album van 2009 dit, echt twee maanden aan een stuk van genoten

avatar van thgryda
Lol ik lees net pagina 2, stomste discussie ooit echt... Raar dat het nog niet verwijderd is

jazzybelle
Fashawn is echt een leuke rapper. Klinkt spontaan en kom daardoor erg enthousiast over. Op dit album krijgt jij goede begeleiding van Exile. Hoogtepunt: Our Way.

avatar van Shelter
Ik ben dit gaan luisteren omdat veel mensen het helemaal te gek vonden. Na een paar luisterbeurten moet ik zeggen dat ik daar niks van snap. Ik vind geen enkel nummer echt goed en er zijn wat nummers die ik echt slecht vind (hey young world, life as a shorty, Why en boy meets world). De rapper vind ik ook verre van buitensporig goed. Gek genoeg vind ik Blu & Exile/Evidence/Aloe Blacc helemaal geweldig dus ik had toch "my hopes up high"... 2*

Relax
Klinkt als een goed sterk album, ben verrast, beetje jammer dat Evidence meedoet.

panjoe (moderator)
Dit is zo'n album waarvan ik vanaf de eerste keer al denk: wat leuk! maar me nergens echt wegblaast. Er is niet veel mis met Boy Meets World maar het heeft gewoon niet genoeg overtuigingskracht om mijn aandacht vast te blijven houden.

4,0* -> 3,5*

avatar van thgryda
Ik vroeg me af waarom dit mijn favo album van 2009 was en ik herrinerde me niet dat een 4.5 verdiende dus besloot ik het album nog eens op te zetten en eventueel te verlagen naar 4. Maar nog steeds genoot ik van elke track (zelfs life as a shorty hetgeen ik het minste nummer vind), daarenboven was zijn optreden deze zomer op Splash erg sterk. Dus ik ga de 4.5 laten staan, exiles beats zijn top en net als bij blu begin ik fashawn steeds beter te vinden. Niet dat hij lyricaal gezien de beste mc is maar zijn flow en hongerige stijl van rappen vind ik erg sterk en dat hij die energie ook live wist te brengen vond ik al helemaal geweldig. Als ik hem voorbij hoor komen op andere projecten zoals op het kero one album of die ep van evidence vind ik hem ook steeds erg goed klinken. Ik laat de 4.5 dus gewoon staan

Hier ga ik niet te veel woorden aan vuilmaken. Wat een debuut!
Prachtige producties en teksten, na minstens 15 luisterbeurten blijft dit album even sterk, en dat wilt toch iets zeggen.
Een uur lang genieten is dit. 4 sterren, niet minder.

avatar van WeztSide
Gebeurt me niet vaak dat ik een paar nummers van een album op Youtube langs ga en dat ik ze allemaal goed vind. Fashawn vormt hierop een prettige uitzondering.
Liefdesverdriet, dus het is wel ff fijn om gelijk hele nieuwe shit op m'n iPod te droppen.
Beoordeling komt nog

avatar van Nr.4
Voor mij het beste album van de laatste jaren. Fashawn beschrijft heel tof en vol overtuiging zijn stappen in de grote mensen wereld. Live een keer of vier gezien en blijf me erover verbazen hoeveel skills dat mannetje heeft. De beats van Exile matchen helemaal, hopelijk werken ze samen aan een vervolg.

avatar van Silky & Smooth
De tweede klassieker van producer Exile. Ditmaal samen met Fashawn, een heel sterke rapper. Ook zijn teksten en flows komen perfect tot hun recht op heerlijke beats van Exile. Dit album kan net niet tippen aan Below the Heavens, maar een dikke 4,5* is het zeker waard!

Rene1979
Tracklist wederom aangepast omdat een of andere eigenwijs hem weer had aangepast. Alleen Outer City is een bonus track. heb de LP hier voor me liggen en dit is de zoveelste keer dat hij moet worden aangepast. Album telt 17 "gewone" tracks en 1 bonustrack.. Handjes af nu aub ik zal ook de crew op de hoogte brengen.

avatar van He$$el_01
Die van mij heeft er 15 hoor. Ik heb Breathe en The Score niet.

Rene1979
Digitaal of origineel? Want het origineel heeft er gewoon 17..
De LP release heeft er 17 dus dat is de tracklist die we aanhouden.

avatar van Nr.4
He$$el_01 schreef:
Die van mij heeft er 15 hoor. Ik heb Breathe en The Score niet.

mijne ook niet, heb de originele cd.

avatar van He$$el_01
We zijn opgelicht.