Customs - Enter the Characters (2009)

Belgiƫ
Label: Noisesome

1. Enter (0:41)
  2. The Matador (3:23)
  3. Justine (3:35)
  4. Tonight We All Stand Out (3:47)
  5. Rex (3:19)
  6. Where the Moon Spends His Days (4:41)
  7. Violence (3:36)
  8. Talk More Nonsense (3:38)
  9. There's Always Room for One More Poledance (3:21)
  10. We Are Ghosts (3:33)
  11. Shut Up, Narcissus (3:49)
  12. Acrobats (6:02)
Een groep waar wij, Belgen, fier op mogen zijn.
Uitschieters van het album zijn voor mij: Rex, The Matador, Where the moon spends his days en Violence.
Violence vind ik een prachtig, meeslepend nummer dat goed gemaakt wordt door een melancholisch klinkende gitaarriff tijdens het refrein.
Eerst vond ik enkel Rex geweldig en de andere catchy klinkende songs zoals Justine en The Matador, maar puur qua nummer vind 'k Violence er echt bovenuit steken. Inhoudelijk sterk en het nummer klinkt ook minder bewust catchy dan hun hitsingles Rex en Justine.
Where the moon spends his days bezit trouwens ook nog een gitaarintro die mij wel aanspreekt. Het nummer pakt je al vanaf het begin bij je nekvel.
De grote drie nummers van het album zijn toevallig vlak na elkaar gezet: Rex, Where the moon spends his days en Violence.
Dit is puur smaak, maar 'k hoor de sound van The house of love ook graag en Customs is toch wel een soort van reïncarnatie van hun geluid. Echt een ontdekking dit album...

avatar van ebenzer
Er wordt overal gezeverd dat er geen originele noot op deze plaat te bespeuren staat,maar moet een goed album echt mega-origineel zijn om goed te zijn?Ik denk het niet,Customs doet wat al zoveel andere groepen geprobeerd,Joy Division proberen na te gaan.Helaas wordt hun geweldige plaat overal afgebroken vanwege te weinig originaliteit.Kijk eens naar songs als Rex,Justine,Shut Up Narcisus...Een voor een uitstekende nummers,dus bij deze doe zo voort Customs en blaas de non-believers helemaal omver met een volgende plaat