Felt - Felt 3: A Tribute to Rosie Perez (2009)

Label: Rhymesayers

1. Protagonists (3:40)
  2. Felt Chewed Up (3:42)
  3. Get Cake (0:56)
  4. Bass for Your Truck (3:15)
  5. Like You (3:27)
  6. Permanent Standby (3:55)
  7. Kevin Spacey (1:10)
  8. Ghost Dance Deluxe (4:00)
  9. Revisiting the Styleetron (5:15)
  10. Whaleface (2:53)
  11. Glory Burning (4:13)
  12. Henrietta Longbottom (3:35)
  13. She Sonnet (3:42)
  14. Felt Good (1:26)
  15. Deathmurdermayhem (5:03)
  16. The Prize (2:39)
  17. G.I. Josephine (3:34)
  18. The Clap (0:51)
  19. We Have You Surrounded (3:35)
  20. Give It Up (3:46)

met Aesop Rock

21. Paul Reubens (3:30)
avatar van Rhythm & Poetry
Het album waar ik momenteel het meest hoge verwachtingen van heb. Ik kan niet wachten. Dadelijk Protagonists nog maar eens beluisteren, daar was ik de eerste paar keer nog geen grote fan van.

Edit. toch een kleine groeier, ik vind het nog steeds niet geweldig, maar het valt al beter in de smaak.

avatar van Kill_illuminati
Wou wat een mooie cover! Overigens is Felt 3 het album waar ik het minst van verwacht. Maar ik laat mij verrassen.

avatar van Chrisseh
Kijk hier zeker naar uit. Maar wel erg veel tracks. (Ik houd meer van korte albums, blame my (fictieve) ADHD maar).

Een track genaamd 'Kevin Spacey' móet wel goud opleveren. Toch? Toch?!

Rene1979
Ik verwacht hier het meeste van na Ali... Rhymesayers staat voor kwaliteit.

^idem.

Hoop wel dat Aesop genoeg variatie in zijn producties stop.

avatar van GarnalenPeller
Komt wel goed, luister bv. de stukjes beats uit al die bullshit filmpjes, klinkt echt heel vet allemaal. klik bij 6:05

avatar van VanDeGriend
berichten plus link verwijderd

Net te laat VDG
OK, Murs doet het goed, maar ik vind Slug qua flow saai uit de hoek komen op dat nummer (She Sonnet). Jammer.

productie is zalig..

Vanaf Like You haalt de plaat een zeer hoog niveau

Rene1979
Mij benieuwen!! Ik ga zo meteen luisteren,....

avatar van GarnalenPeller
BAM, Een van de best geproduceerde album ooit in je face. Zo.
Aesop Rock overclassed hier het hele Felt oeuvre wat mij betreft.
S&M doen hun ding, maar hebben bij de eerste luisterbeurt nog niet mijn aandacht van die fucking beats af kunnen halen.

Rene1979
Zo Zo twee hele positievelingen...
Ik ben aan het luisteren.
De beats van Ace Rock zijn wel knallend..
Ik ga alleen nog ff luisteren voor ik definitief stem...

She Sonnet is wel heel erg moddervet hoor...

P-DawG
Nice! Ik ben hem nu aan het binnenhalen

Gezien de reacties hier heb ik er nu al vrij hoge verwachtingen van. Gelukkig kan ik Aesop Rock, als producer, altijd wel waarderen, dus wat dat betreft zit het wel snor.

avatar van Jurrien
Heb hier veel zin in Morgen maar eens goed de tijd nemen hiervoor.

Rene1979
Je heb wat Sander... Maar je kende hun eerdere albums toch wel al hoop ik he... Of is dit de eerste uit de Felt trilogie die je luistert?

P-DawG schreef:
Wel knap dat je na 1 luister beurt al je oordeel klaar hebt liggen GarnalenPeller;)

Heb ik niet, is gewoon wat ik ervan vind na 1 luister beurt . Ik verander hem op het moment dat van mening verander.

Peace to anyone who's got a Tupac shirt

hahaha

Rene1979
Ik heb hem nu al een paar keer geluisterd deze cd is wel moddervet.!

P-DawG
Damn.. wat een album!

Permanent Standby en Ghost Dance Deluxe verdienen iig al een diepe

Rene1979
Ik ga na 5 keer luisteren toch stemmen.

Het wordt een 4.5

Het beste album samen met Ali en Diamond District

Stay tuned, Felt # 4, Tribute to Heidi Fleiss

avatar van Rhythm & Poetry
Soms is het leven echt een bitch, gisteren wilde het downloaden lukken, vandaag de hele dag gewerkt en nog geen tijd gehad om het op te zetten, morgen avond zal pas mijn eerste luistersessie volgen en dan zul je zien dat ik weer op stap moet van mijn vrienden.

avatar van FlyLo
Wat heb jij een zwaar leven zeg.

On topic: nu ben ik wel héél benieuwd geworden. Slug en Aesop zijn altijd de moeite, en al helemaal als ze in vorm zijn. Murs is leuk meegenomen.

DevendraBan
Geef mij maar de beats van Ant, daar passen Slug en Murs zoooo goed op.

tuktak
dit is zeker wel een goede plaat geworden idd, enige is dat slug en murs wel redelijk hetzelfde stemgeluid hebben. niet dat het stoort, maar misschien had het met een andere invulling meer afwisseling kunnen geven.

Relax
Vond de beats van Aesop altijd kut.. vooral op zijn meest recente solo album, daar erger ik me er kapot aan.

Maar hier zijn ze gewoon geniaal inelkaar gezet!
Ben niet zo'n fan van rock samples, maar dit klinkt niet heel erg rock-achtig gelukkig.

GarnalenPeller schreef:
BAM, Een van de best geproduceerde album ooit in je face. Zo.
Aesop Rock overclassed hier het hele Felt oeuvre wat mij betreft.

Je hebt gelijk, van de drie Felt albums vind ik deze het best geproduceerd, althans zo denk ik er voorlopig over. Het is heel wat anders dan de aanpak van The Grouch en Ant. En hoewel Ant een meester is in het maken van mooie samples en ook The Grouch het niet onverdienstelijk deed (wel duidelijk de minste van de drie) geeft Aesop er pas echt zijn eigen draai aan. Hij kiest niet voor makkelijk of lekker in het gehoor liggende producties, catchy zijn ze dan ook absoluut niet, maar ze zijn des te spannend en aangrijpend. Het hele album blijf je gefocused op de sterke Aesop Rock beats.

Murs en Slug leken mij aanvankelijk niet geschikt voor het rappen op dergelijke beats, hoewel beide rappers natuurlijk wel redelijk divers zijn passen ze wat mij betreft beter bij Ant zijn meesterwerken. Slug meer dan Murs, want Murs lijkt zich beter aan te passen. Liever had ik dus Aesop Rock zelf of Cage,El-P en zelfs P.O.S. horen rappen op A Tribute to Rosie Perez. Maar goed, dan was dit natuurlijk geen Felt album geweest.

Toen ik het de tweede keer beluisterde, vond ik de raps al beter aansluiten op de producties, met name Murs stijgt toch boven zichzelf uit en dat is fijn om te horen. Slug staat op zijn beurt lyricaal zijn mannetje maar blinkt nog niet uit. Misschien moet ik nog wennen aan de combinatie, bovendien vond ik Slug aanvankelijk ook niet geweldig op When Life Gives You Lemons...

ik vind ze beide gewoon beter en beter worden EN beter passen in de producties (klinkt raar haha)

avatar van Rhythm & Poetry
Ja ik denk ook wel dat ik dit steeds wat beter ga vinden, en laat ik wel wezen: ik vind het nu al erg goed. Maar ik merk gewoon dat ik bij een album als dit (een album dat dus anders klinkt dan dat ik gewoon ben) wat meer tijd nodig heb om het echt dope te vinden. Niet omdat ik niks gewend ben, integendeel zelfs, maar soms koppel ik een ander type beats aan de rapper(s), albums als dit verwarren mij dan wat. Maar ik hou wel van die onvoorspelbaarheid.

Natuurlijk is het niet helemaal waar dat dit album voor mij een onverwacht geluid heeft, aangezien ik al weer een tijd geleden kennis maakte met Protagonists. Overigens vind ik het nummer niet helemaal representatief voor Felt 3, aangezien ik de producties later op het album eigenlijk nog een stuk beter in elkaar vind steken.

avatar van Ward
In mijn ontdekkingstocht in hiphop leek het me leuk om ook een paar dingen van dit jaar te proberen. Eminem, Jay-Z en Mos Def had ik ook al beluisterd, waarvan alleen de laatste me beviel. Maar de berichten hier maakte me erg benieuwd naar dit album. Na een stuk of 8, 9 luisterbeurten lijkt het me tijd om de stand op te maken.

Dit is het eerste Felt-album dat ik heb geluisterd. In het begin kon ik erg weinig met deze beats, vooral die rock-samples vond ik erg vervelend (misschien vreemd voor iemand die vooral (indie)rock gerelateerde dingen luistert). Maar ik merkte al gauw dat de beats met elke luisterbeurt aan kracht wonnen en gewoon fantastische knallende beats zijn. Ook Slug en Murs (kende van te voren alleen van Murs enkele nummers) spreken mij erg aan. Vooral hun spitsvondige, intelligente teksten en hun onweerstaanbare, droge gevoel voor humor spreekt mij heel erg aan. Glory Burning, Henrietta Longbottom en Deathmurdermayhem springen er voor mij persoonlijk uit. Ik verhoog naar 4*