Felt - Felt 3: A Tribute to Rosie Perez (2009)

Label: Rhymesayers

1. Protagonists (3:40)
  2. Felt Chewed Up (3:42)
  3. Get Cake (0:56)
  4. Bass for Your Truck (3:15)
  5. Like You (3:27)
  6. Permanent Standby (3:55)
  7. Kevin Spacey (1:10)
  8. Ghost Dance Deluxe (4:00)
  9. Revisiting the Styleetron (5:15)
  10. Whaleface (2:53)
  11. Glory Burning (4:13)
  12. Henrietta Longbottom (3:35)
  13. She Sonnet (3:42)
  14. Felt Good (1:26)
  15. Deathmurdermayhem (5:03)
  16. The Prize (2:39)
  17. G.I. Josephine (3:34)
  18. The Clap (0:51)
  19. We Have You Surrounded (3:35)
  20. Give It Up (3:46)

met Aesop Rock

21. Paul Reubens (3:30)
avatar van GarnalenPeller
Ik vind de laidback dude-talk van Slug en Murs op de Felt albums in eerste instantie ook totaal niet bij zulke beats passen. Het contrast vind ik interessant. De beats van Aesop zijn heel dynamisch, allemaal lijpe drums en geflipte samples, terwijl Slug en Murs op Felt albums juist vrij "simpel" rappen. Maar ook in dat opzicht ook weer geniaal zijn met door subtiele humor heel overdreven mensen en situaties uiteen te zetten.
Vrij uniek allemaal.

avatar van FlyLo
Heel goed verwoord, GarnalenPeller. Ik vind het ook een unieke combinatie en dit album begint langzaam te groeien naar een 4-4.5*.

Relax
Ik vind Murs trouwens wel erg slecht rappen op dit album.
Hij klinkt veel te mainstream-achtig.

avatar van FlyLo
Murs wordt op den duur inderdaad echt ergerlijk om naar te luisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik dacht dat het lang zou duren voor het kwartje in zijn geheel zou vallen bij mij, maar niks is minder waar: vandaag al is er een klik ontstaan met het album. Ik heb dit albums sinds haar lekker 4 maal beluisterd - nog niet vaak genoeg om bij een project als dit precies een cijfer vast te kunnen stellen - en bij de derde en vooral de vierde keer werd ik verliefd op A Tribute to Rosie Perez. Dat de combinatie rappers/producer niet alledaags is werd al snel duidelijk en dat melde ik ook al eerder. Maar eigenlijk valt elk stukje van de puzzel nu al in elkaar, misschien wel omdat het 180 graden anders is dan dat ik van een Felt album verwacht. Aesop Rock is blijkbaar een nog beter producer als rapper (en als rapper had ik al zo'n hoge pet van hem op) en hij blinkt echt uit. Niet vaak op een plaat met rappers als Slug en Murs is het de producer die de show steelt. Toch gaan Slug en Murs goed mee in het niveau van de producties, ze benutte de beats optimaal door er ondergeschikt aan te zijn en door de rust en droge humor toch op te vallen. En zo gaat het geweldig samen, bestaat Felt 3 uit louter hoogtepunten en is dit waarschijnlijk het album van 2009. Net als GarnalenPeller geef ik ook 4,5*: want veranderen kan altijd nog.

Een diepe buiging voor Slug, Murs en Aesop Rock.

avatar van BoordAppel
Lekker zware beats allemaal. Aesop Rock leert nog steeds bij. Hij zit een beetje tussen leermeesters Blockhead en El-P in maar kruipt steeds meer richting die laatste. Toch kan je horen dat het een Aesop beat is en niet een van El-P.

avatar van Rhythm & Poetry
Zie je dat laatste als iets positiefs of niet BA? Ik zou zeggen dat het positief is, want zo kan Aesop zich onderscheiden van El-P.

avatar van BoordAppel
Positief inderdaad. Liever één El-P en één Aesop Rock dan twee El-P's.

Deathmurdermayhem

Pooiertje schreef:
Wel aardige raps maar de producties verpesten het helemaal voor mij.

Je kunt me niet wijs maken dat je de kwaliteit niet erkent. Dat het niet je stijl is vind ik geloofwaardig maar dan vind ik je stem misplaatst. Je mag van mij wel een laag cijfer geven, maar graag dan ook fatsoenlijke beargumentering. Het is erg makkelijk om in één zin het album zo neer te zetten.

En Niek, ik kijk uit naar je recensie op HHL, ik zag dat jij je naam er bij had gezet.

avatar van Pooiertje
Robje, omdat ik wist dat jij zou gaan huilen als ik een lage stem bij dit album zou plaatsen zonder een berichtje erbij heb ik er speciaal voor jou eentje geplaatst
en nu is het nog niet goed .
Het kan trouwens wel zijn dat er kwaliteit in zit, maar dat maakt het voor mij niet beter.

avatar van Rhythm & Poetry
P, ik wist dat je geen fan was van dit album, maar je hebt nog niet een keer verteld waarom je dat vindt. Verder dan dat Aesop Rock zuigt en smileys als kom je niet. En ik vind het ook vaag dat je Protagonists wel goed geproduceerd vind, niet dat ik het nummer representatief wil noemen voor Felt 3 maar Aesop Rock gaat daarna echt niet 180 graden de andere kant op met zijn beats.

Robje schreef:

Pooiertje schreef:
Wel aardige raps maar de producties verpesten het helemaal voor mij.

Of snap je het nog steeds niet?
Laat ik het zo zeggen: de producties zijn echt geweldig, fenomenaal, magistraal, geniaal maar ik vind ze nog steeds ruk.

Wtf

Terug naar het album, MuMe is soms net een speeltuin, maar het speelkwartier is nu wel afgelopen.

Ik kan trouwens nog niet kiezen welke nummers ik ga aanvinken als favoriet. Sowieso She Sonnet en Deathmurdermayhem, dat zijn wat mijn betreft de beste nummers van dit jaar. Daarnaast zou ik het echt niet weten, alles is zo gelijkwaardig en goed.

Rhythm & Poetry schreef:

Inderdaad, wat slowchat weggehaald.

avatar van Jurrien
Ik begin met 4 sterren. Dit zijn precies mijn soort beats en ik zou ze zo 5 sterren kunnen geven. Slug en Murs hebben mij (nog) niet volledig weten te overtuigen, maar dat kan zeker nog komen. Ik vind het jammer dat de stemmen van beide rappers dicht bij elkaar liggen, omdat ik hierdoor niet altijd door heb wie er nou rapt. Het albums zal eerder stijgen dan dalen. Er staan een paar tracks op dit album die toch echt meesterlijk zijn. Dan heb ik het over: Glory Burning, Hienrietta Longbottom, Deathmurdermayhem en de sluitingstrack.

avatar van J.M.
Die beats zijn echt nice, moest er wel even aan wennen maar nu kan ik geen genoeg van krijgen, zeker één van de beste albums van het jaar.

avatar van -d-
-d-
Ik heb het 3,4 keer geluisterd voordat ik ging stemmen. Het is wel eerst wennen, Maar als je er in zit dan klinkt het als één geheel. Eén van de beste albums van het 2009.

Relax schreef:
Ik vind Murs trouwens wel erg slecht rappen op dit album.
Hij klinkt veel te mainstream-achtig.

Ja daar heb je opzich wel gelijk in, omdat hij nogal veel aan het braggen is. Zelf vind ik Murs toch wel hard komen, maar ik vind hem sowieso wel vet.

RedLightCityBoy
Het refrein van Protagonists.

avatar van GarnalenPeller
I'm done trying to find sunshine I could be an internet punchline by lunchtime
plus I'm clean I can purchase a bernie and put a couple black eyed peas up in his fergie

avatar van Rhythm & Poetry
Ik moet me sterk vergissen, maar volgens mij was hij die lines ook aan het 'freestylen' in de melkweg, erg dope ja.

avatar van Niek
JA! Idd!
Ik dacht al: die I could be an internet punchline by lunchtime heb ik eerder gehoord..
Dank je, Rob.

P-DawG
B-B-BASS FOR YA TRUCKKK !

im like x y and z, i stick by the backdoor

avatar van Osiris Apis
Dat outro van Revisiting the Styleetron (trouwens aangevinkt als favo). Horen jullie ook "Echt wel cool hoor".

avatar van GarnalenPeller
Fuuuck, nu hoor ik dat voor altijd. En ik vond het juist zo'n vet stukje.

avatar van -d-
-d-
P-DawG schreef:
B-B-BASS FOR YA TRUCKKK !

Wat is dat een keihard nummer!!!

avatar van levenvergeten
Some call it swagger.