The Rolling Stones - Jump Back (1993)

Alternatieve titel: The Best of '71-'93

Label: Virgin

1. Start Me Up (3:34)
  2. Brown Sugar (3:49)
  3. Harlem Shuffle (3:24)
  4. It's Only Rock N' Roll (5:08)
  5. Mixed Emotions [Single Version] (4:00)
  6. Angie (4:32)
  7. Tumbling Dice (3:46)
  8. Fool to Cry [Sucking in the Seventies Edit] (4:06)
  9. Rock and a Hard Place [Single Version] (4:11)
  10. Miss You [7" Re-mix Version] * (3:36)
  11. Hot Stuff [Sucking in the Seventies Edit] (3:29)
  12. Emotional Rescue (5:40)
  13. Respectable (3:07)
  14. Beast of Burden [Sucking in the Seventies Edit] (3:29)
  15. Waiting on a Friend (4:35)
  16. Wild Horses (5:43)
  17. Bitch (3:37)
  18. Undercover of the Night (4:33)
  19. Miss You * (4:48)
Lekker album met lekker energieke nummers. Brown sugar vind ik één van de beste intro's hebben ooit gehoord.

avatar van avdj
Die intro is inderdaad geweldig. Op deze CD staan trouwens sowieso allemaal toppers.

avatar van Thunderball
Persoonlijk vind ik deze plaat beter dan de 2e cd van Forty Licks, omdat hier wel nr's als Harlem Shuffle, Bitch en Waiting on a friend opstaan, die mogen gewoon op een overzicht niet ontbreken.

Zelf houd ik niet zo van nr's als Fool to Cry en Angie, maar ze horen er natuurlijk wel op te staan.

Prima compilatie!
4,5 sterren.

avatar van marco straaten
Brengen ze uberhaupt niet teveel verzamelalbums uit? Maar ja als fan koop je toch maar weer. De laatste tijd verdiep ik me juist wat meer in hun wat minder bekende werk

Dit is wel chill, ik heb het nog niet goed genoeg gehoord, maar mijn vader heeft een paar cd's van The Rolling Stones.

avatar van avdj
Dit is een prima verzamelaar, maakt veel anderen overbodig.

PRIMA VERZAMELAAR

Jump Back biedt een aardige verzameling hits van The Stones. Misschien ook een goede introductie voor de meer jeugdige muziekliefhebbers, die gedwongen opgroeien tussen de Britney Spears en Justin Timberlakes van deze tijd. Het kan nooit kwaad om kennis te maken met deze rockende opa's.

Maartje Bronkhorst

avatar van marco straaten
daar sluit ik me helemaal bij aan.
Dit culturele erfgoed mag niet verloren gaan.
M.Bronkhorst schreef:
PRIMA VERZAMELAAR

Maartje Bronkhorst

avatar van ricardo
Prachtig te combineren met The Singles collection,the London Years.Hier het nieuwere werk op van The Stones('71-'93)Lijkt me ook wel compleet,en er missen volgens mij niet echt essentiele nummers op.4*

Wat onvriendelijkheden verwijderd. Edit: en nog een paar.

avatar van rudiger
ricardo schreef:

Helemaal mee eens .
Hott Stuff , Angie , Fool To Cry ,
4,5 ster.

avatar van LucM
Een goede compilatie, maar er ontbreekt toch wel één sterk nummer en dat is "She's so cold", dat vind ik veel beter dan "Hot Stuff" dat ik altijd een eentonig nummer heb gevonden (iedereen laat wel eens een steekje vallen). Maar voor de rest staan er prima nummers op, vooral eerste twee tracks, "Waiting on a Friend" en "Wild Horses".
Er zou eigenlijk een CD-box moeten komen met de singles en B-kanten na 1971, net zoals de London Years-box dat gelijksoortig werk verzamelt uit de jaren '60.

Harald
Verzameling van singles en B-kanten heb ij toch op Rarities 1971-2003 staan ofwel hier een aantal tracks onderbereken.

Ik vind She's So Cold zowieso een ondergewaardeerd nummer.
Verdient veel meer dan alleen een achteloos plekje ergens achterin het matige Emotional Rescue.
She Was Hot wordt ook altijd weggezet als zijnde een inferieure Stones-single terwijl beiden gemakkelijk behoren tot het beste post-Exile-werk.
Misshien hebben de heren wat tegen elementen?
Vandaar misschien dat de laatste albums zo lauwtjes klinken....
Gaat ze behoorlijk goed af, moet ik zeggen.

stuart
Mooie verzamelaar voor wie alleen geïnteresseerd is in de GROOTSTE hits van de Stones tussen 1970 en 1990.

Dwangbuis
Ik vind de Rolling Stones interessanter in hun periode van de jaren 60 en begin jaren 70. Veel heb ik dus niet gehad aan Jump Back - b-sides en rarities zouden het nog wat gezelliger gemaakt hebben op deze verzamelaar.

Pieter Paal
We missen dan alleen deze Top 40 hits en tips nog:

- Star star 21/5w
- Ain't too proud to beg tip
- She's so cold tip
- Going to a go-go (live) 4/7w
- She was hot 20/4w
- One hit (to the body) tip
- Terrifying 58/6w (in Mega Top 100)
- Almost hear you sigh 13/7w
- Sad sad sad 71/5w (in Mega Top 100)
- Highwire 8/8w
- Ruby Tuesday (live) tip
- Sexdrive 22/4w
- Jumpin' Jack Flash (live) 67/5w (in Mega Top 100)

avatar van LucM
Inderdaad, Pieter Paal, deze compilatie is niet volledig maar wat erop staat is OK. Zoals eerder gezegd zou er een singles-collection moeten verschijnen van hun periode na Decca (net zoals er een gelijkaardige compilatiebox bestaat van hun Decca-werk uit de jaren '60). Hun oeuvre vind ik ook minder interessant dat die in de jaren '60 en begin jaren '70 - en hier sluit ik mij aan bij Dwangbuis - maar de meeste Stones-singles staan nog steeds als een huis.

avatar van bikkel2
Niet interessant voor de Stonesfans , maar ok. voor de singleliefhebber die zich liever niet aan de reguliere Stonesalbums waagt .
Ze hebben natuurlijk goeie singles gemaakt , dat is buiten kijf .
Ook in de periode dat de albums artistiek minder interessant werden , slingerden ze altijd wel weer een aardige single op de markt .
She's So Cold en She Was Hot , mis ik hier jammer genoeg .
Daar hadden Rock And A Hard Place en Harlem Shuffle voor mij wel mogen wijken .
Niet volledig dus , dit Jump Back .

avatar van muziekhater
Jammer dat de kwaliteit niet zo best is, de songs zijn op zich goed te pruimen. Overigens mijn eerste aankoop van Stones materiaal, en ik vermoed ook mijn laatste.

avatar van ricardo
Mooie verzamelaar van The Stones, met de grootste hits die ze gemaakt hebben tussen 1971 en 1993. Ik vermaak me altijd prima met dit album. Als je The Singles Collection The London Years er ook nog bij neemt, dan heb je m.i de essentie van The Stones wel in huis. Ik heb er genoeg aan om mij te vermaken iig. Ik heb geen enkel regulier album org van hun in huis iig.

avatar van kareltjemusic
Leuke nummers erop, maar als je alle normale cd's al hebt van de stones een overbodige uitgave.
Maar voor iemand die er nog niets van heeft een leuke indicatie wat de groep tussen 70-90 heeft gedaan.

Father McKenzie
Als je deze verzamelaar hier vergelijkt met het werk uit hun voor mij echt beste periode (vanaf de single Jumpin' Jack Flash - dus meteen na de dwaling genaamd Their Satanic Majesties Mistake - tot en met Tattoo You in 1981, dan valt deze hier toch wat bleekjes uit.
Met 1,2, 4, 6,7,8, 10, 11, 13 t.e.m. 18 is niets mis, integendeel.

Harlem Shuffle vind ik maar een slappe cover, een nummer dat niets toevoegt aan het origineel van Bob & Earl uit '63. Het is plat nagespeeld, het heeft geen spirit, het toont hoe triest het met de Glimmer Twins gesteld was ten tijde van het bijhorende album, Dirty Work.

Mixed Emotions van halfgeslaagde "comebackplaat" Steel Wheels, heb ik altijd een draak van een nummer gevonden. Dit draai je nooit als "partysong" op een feestje, neen, dan moeten de mensen Brown Sugar of Jumpin' Jack Flash of Paint It Black horen, en gelijk hebben ze.
En als er dan toch iets van Steel Wheels had opgemoeten, hadden ze beter voor Almost Hear You Sigh gekozen, tenminste een seksueel geladen song.

Rock and a Hard Place vind ik het geforceerdste nummer ooit van de Stones. "Laten we nog eens iets maken zoals Brown Sugar of Start Me Up, zouden we dat nog kunnen? Niet dus. Het klinkt gewoon nèrgens naar, vreselijk meuk heb ik dat altijd gevonden...

De rest van deze kompiel is best ok, maar geef mij toch maar de echte spetters; Jumpin' Jack Flash, Street Fightin' Man, Honky Tonk Woman, Paint It Black, 19th Nervous Breakdown, de eerste punkplaat ever; Have You Seen Your Mother Baby, Standing In The Shadows (nog een kanjer van een titel ook!), het onnavolgbare Gimme Shelter en het nummer dat het gewoon verdient om in een Stones top 100 allertijden op één te staan; Sympathy For The Devil. Voor wie niet weet wat Rock'n Roll is... laat je dàt nummer maar eens horen!

Op deze verzamelaar hoor je een band die het allemaal best nog héél aardig tot soms héél goed doet, maar hun echte hoogtijdagen lagen toch in de tweede helft van de magische sixties tot en met circa 1974.

Al vind ik persoonlijk dan hun werk vanaf 1975, Black & Blue, Some Girls en Tatto You daar eigenlijk niet veel voor onderdoen; Emotional Rescue is een ander paar mouwen, dat is te vlug in elkaar geflanst en een halve gemiste kans.

Ach, wie deze al heeft, kan tenminste op een feestje toch al wat prima partysong op de halfdronken medemensen loslaten, niet?

Father McKenzie schreef:

Ik heb altijd het idee gehad dat men het na Some Girls allemaal wel geloofde. Tattoo You is voor het leeuwedeel een outtakes-album en Undercover klinkt (wellicht door het succes van Tattoo You?) lekker, maar totaan pakweg Voodoo Lounge klinkt het allemaal zo belangeloos en geforceerd.

avatar van De Ulk
Ik vind 'm niet zo goed, als verzamelaar. Ik begrijp best dat nummers als Miss You, Wild Horses, Undercover Of The Night en Fool To Cry, hoe belabberd ik ze ook vind, op zo'n verzamelaar horen. Maar troep als Harlem Shuffle, Emotional Rescue, Rock And A Hard Place, Hot Stuff en Bitch hadden ze er toch niet op hoeven zetten? En dan ontbreken pareltjes als Sway, Rocks Off, Star Star, Time Waits For No One, Memory Motel, Dead Flowers en 100 Years Ago. En van het latere werk hadden Sad Sad Sad en Highwire niet misstaan. Jammer, gemiste kans.

avatar van lennon
Leuke starter als je de Stones nog niet kent...

Dit was mijn 2 Stones album na Steel wheels.. maar eigenlijk is dit natuurlijk (achteraf gezien) veel te beperkt...

Wel veel top nummers op deze plaat.. daarom gewoon bijna de volle score!!

avatar van Floater
Deze samen met Rolled Gold (incl.bonus tracks) geeft toch een heel aardig beeld van wat de Stones op hun kerfstok hebben...

Voor zo'n € 20,- heb je dan heel veel waar voor je geld!

Pieter Paal schreef:
We missen dan alleen deze Top 40 hits en tips nog:

- Star star 21/5w
- Ain't too proud to beg tip
- She's so cold tip
- Going to a go-go (live) 4/7w
- She was hot 20/4w
- One hit (to the body) tip
- Terrifying 58/6w (in Mega Top 100)
- Almost hear you sigh 13/7w
- Sad sad sad 71/5w (in Mega Top 100)
- Highwire 8/8w
- Ruby Tuesday (live) tip
- Sexdrive 22/4w
- Jumpin' Jack Flash (live) 67/5w (in Mega Top 100)

Wow Pieter Paal: goede reactie zeg. Mis ik er toch nog meer dan ik zelf had bedacht. De live nummers lijken me logisch dat die er niet op staan, maar Star Star, She Was Hot (ik heb de single nog), Almost Hear You Sigh (wat een mooi nummer), Sad Sad Sad (toen een concert favoriet) en Highwire worden toch wel gemist op Jump Back.

avatar van rudiger
Dit is een prachtige verzamelaar van The Stones en natuurlijk staat hier niet alles op maar dat is met geen 1 verzamelaar het geval . Als je deze in huis neemt en dan nog de Singles Collection London Years erbij neemt dan zit je er warmpjes bij met de komende feestdagen voor deur .
Persoonlijk zag ik voor Brown Sugar en Wild Horses twee andere songs nl. She`s So Cold en Almost Hear You Sigh omdat de eerste 2 genoemde al op Singles Collection staan maar ja je kan niet alles hebben , wel willen .

avatar van deedee
Toevallig sinds jaren vandaag weer eens in de auto opgezet. Hier kwam ik de file wel mee door. Onverwacht lekker toch wel. Ik mis eigenlijk alleen Time Waits for no one. Had in de plaats gemogen van Mixed Emotions.