Bush - Sixteen Stone (1994)

Label: Trauma

9. Monkey (4:00)
  10. Glycerine (4:26)
  11. Alien (6:34)
  12. X-Girlfriend (0:44)
  13. Comedown [Acoustic] * (4:21)
  14. Swim [Live] * (7:46)
  15. Alien [Live] * (7:03)
  16. Bomb [Live] * (4:53)
  17. Little Things [Live] * (7:21)
avatar van Leeuw
Tsja, helemaal grijsgedraaid dus. Prachtig.

Hier nog een. Ik kan deze plaat wel dromen. Brengt me terug naar mijn vakantie in Duitsland en Oostenrijk op mijn 16de met mijn scoutingvriendjes. Toen draaiden we alleen maar deze plaat, Throwing Copper van Live en Nirvana. Dat is alweer 9 jaar geleden (wat gaat de tijd toch hard!).

Everything Zen, Come Down en vooral Machinehead zijn echt super!

avatar van Koekebakker
PartyMarty schreef:

en vooral Machinehead zijn echt super!

Yep, fantastische rocksong.

Everything Zen,

Beste nummer van de cd!

I don't think so!

Try to see it once his way Herman!

PartyMarty schreef:

Try to see it once his way Herman!

Bedoel je nu dat ik een man ben?

Sorry Bloompje, vergissing, zal 't nooit meer doen.

Geweldige plaat.
Weet iemand trouwens of de band uit elkaar is?

avatar van HammerHead
Frenkie schreef:

Geweldige plaat.
Weet iemand trouwens of de band uit elkaar is?

Dat lijkt me een totaal oninteressante vraag, aangezien ze na dit album nooit meer iets fatsoenlijks hebben uitgebracht.

Wel een heel mooie video voor ik meen Cold Contagious. Razorblade Suitcase was wat minder heftig dan 16Stone, maar er staan wel een aantal goede nummers op.

Of Bush nog bestaat... Ze zijn in ieder geval erg inactief... Vorig jaar was er nog wel een single van Gavin Rossdale onder een andere naam. Was volgens mij in het kader van een of andere film. The Matrix ofzo?

Triple X geloof ik

Adrenaline uit xXx inderdaad.

avatar van otherfool
Grote mannenmuziek voor jongetjes, noem ik deze plaat tegenwoordig (ietwat pedant, ik weet het). Maar toen ik een jaar of 16 was vond ik het machtig. Hun volgende plaat (Razorblade Suitcase) trouwens nog meer dan deze.

De single 'Everything Zen' was me direct al opgevallen, en een paar maanden later kon je echt niet meer om Bush heen. Ze waren ook nog eens afsluiter op Pinkpop, al zal dat na hun 2e plaat zijn geweest (niet helemaal zeker).

Anyway, terug naar de plaat. Na de sterke opener staan er nog een paar briljantjes op, dat moet ik nog steeds toegeven. 'Comedown' is sterk, 'Machinehead' een instant classic en naar 'Glycerine' luister ik nog altijd met veel plezier.

Maar voor de rest voel ik me voor 'Sixteen Stone' toch iets te oud. Erg he?

3 sterren voorlopig dan toch maar.

avatar van Eddie
Bush is echt zo'n grunge band uit seattle, en het nadeel vind ik van veel van die bands uit die tijd dat ze maar een echt goede plaat weten te maken, bij bush was dat dat deze. Ook andere bands uit die tijd hadden daar last van (Ik vind van Nirvana alleen Nevermind echt goed en pearl jam gooide na het tegenvallende "vs." over een wat meer experimentele boeg.) Zo is bush ook geen uitzondering maar deze plaat blijft erg goed 3.5*

Ben ik het niet echt mee eens. Deze is beter dan Razorblade Suitcase, maar ook dat is best een goed album. Latere albums van Bush ken ik niet zo goed.

En In Utero is natuurlijk ook een ontzettend goed album van Nirvana. Heeft voor mij een langere houdbaarheidsdatum dan Nevermind, waar ik eigenlijk nooit meer naar luister. En Vs. van Pearl Jam is ook een fantastische plaat. Daarna werd het inderdaad minder, maar t/m No Code zijn hun albums zeker de moeite waard wat mij betreft.

avatar van EmDee
[off-topic]Ik vind Vs ook geen slechte plaat en dat experimentele duurde ook maar één album (Vitalogy) waarna ze het geweldige No Code afleverden.[/off-topic]

Ik vind de eerste 2 albums van Bush het beste, maar ook op latere albums staan geweldige nummers als Chemicals between us en Letting the cables sleep.

Maar dit album is imho wel het stevigste album wat ze hebben uitgebracht. Pas in het tweede deel gaat het tempo iets omlaag.

Bush is officieel nog niet uit elkaar, maar dat zal niet lang duren. Gavin Rossdale is in ieder geval nu bezig met een nieuw solo-album (can't wait) en speelt ondertussen wat filmrolletjes (zie constantine..)

dit was zeker een briljant album, maar razorblade suitcase is naar mijn mening nog steeds het beste. Bush is natuurlijk sowieso briljant

avatar van otherfool
Hmm Constantine heb ik gezien, maar heb heer Rossdale daar niet in opgemerkt, terwijl hij toch een behoorlijke rol heeft. Goeie make-up (of slecht geheugen van mijn kant) zullen we maar zeggen

Eddie schreef:

Voor zover ik weet komt bush trouwens uit engeland. en ik vind vs minstens evengoed als het album ten! maar inderdaad, bush heeft na zijn eerste twee albums niet veel meer bewezen, alleen enkele goede singles.

avatar van Eddie
pope schreef:
Voor zover ik weet komt bush trouwens uit engeland.

Oeps, dat is waar, zo'n grote Bush fan ben ik dan ook niet.

avatar van Nubis
Ik vond Bush een tijd (vlak na Nirvana etc.) erg leuk geloof ik.

Maar in tegenstelling tot de positieve reacties hier, heb ik deze cd na aankoop nog maar weinig gedraaid.. Best wel een miskoop eigenlijk.

Misschien nog leuk voor heel af en toe (en dan vooral nummers als 'Glycerine' ( ) en 'Everything zen'..).

Een aantal andere nummers (plus bovenstaande nummers) van Bush vind ik daarentegen wel nog steeds mooi ('The chemicals between us').

avatar van LittleBox
Brings back memories...

dit noem ik dan een plaat die ik fantastisch vind om mee mee te brullen. Weg frustraties en 'welkom' vreugde ! Normaal ben ik niet echt een grote fan van grunge-bands, maar deze kan ik niet echt ontwijken. Vergelijken met oudere albums kan ik niet echt doen omdat ik het andere werk niet echt ken. 4 met een dikke knipoog naar Comedown....

szynell.

avatar van Snappy
Deze plaat behoort tot de klassiekers!

avatar van James Bomb
Geweldige plaat met Everything Zen, Little Things, Machinehead en Glycerine als de echte toppers. Krijgt van mij ****.

Gavin Rossdale heeft trouwens een nieuwe cd gemaakt met als bandnaam Institute. Hou je van Bush dan weet ik zeker dat je die cd ook wel kunt waarderen. Als je Bullet Proof Skin hoort weet je dat het goed zit.

avatar van Albert Filth
Zoals Rock hoort te zijn. Echt en Rauw!

Deze cd kreeg ik cadeau van m'n broer toen ik m'n plechtige communie deed. Ik moet dus toen een jaar of 11 - 12 zijn geweest. Sindsdien is deze echt grijsgedraaid. Overduidelijk het beste Bush album met één van m'n favoriete 'triestige/trage' nummers: 'Glycerine'. Daarnaast nog veel toppers zoals Everything Zen, Comedown, Little Things en Machinehead.

Feeder
Werkelijk heerlijk album. Met uiteraard glycerine als ultieme hoogtepunt