Asaf Avidan & the Mojos - The Reckoning (2008)

Israƫl

3. Her Lies (3:51)
  4. Weak (3:33)
  5. Reckoning Song (2:46)
  6. Sweat & Tears (3:32)
  7. Rubberband Girl (2:55)
  8. A Phoenix Is Born (1:04)
  9. Over You Blues (2:57)
  10. Empty Handed Saturday Blues (4:06)
  11. A Ghost Before the Wall (3:11)
  12. Growing Tall (3:26)
  13. Little More Time (5:11)
  14. Devil's Dance (3:32)
  15. Of Scorpions & Bells (9:05)
  16. One Day / Reckoning Song [Wankelmut Remix - Radio Edit] * (3:33)
avatar van pdonidvie
De remix vind ik trouwens best irritant na een tijd. Het duurt wat te lang. Geen mij maar de originele track.

avatar van Bardt1980
Ik vind het nog een slechte remix ook! Het doet 't origineel echt geen eer aan. Hopelijk komen ze er vanzelf achter, net als jij, dat het origineel en de rest van zijn oeuvre stukken beter is

avatar van Mctijn
Ik had eigelijk nog niet verder gekeken dan Poor Boy / Lucky Man. Erg goed album overigens.

Maar dit debuutalbum is echt tegen het geniale aan. Bijna elk nummer kruipt diep onder je huid, heerlijke melodieën, prachtige zang. Hij durft (?) inderdaad nog wat minder uit de bocht te vliegen op deze plaat, maar dat maakt 'm ook wat relaxer in het beluisteren.

Ik zal 'm toch echt een keer live moeten zien, hopelijk komt hij binnenkort naar Nederland of Duitsland.

Live is hij echt geweldig. Je moet zeker gaan als hij komt (ga ik dan zeker ook weer doen als dat mogelijk is).
Live zet hij ook zo'n strot op. Geweldig gewoon!

Mctijn schreef:
Hij durft (?) inderdaad nog wat minder uit de bocht te vliegen op deze plaat...

Al eens goed naar het einde van Her Lies geluisterd?

Om van Empty Handed Saturday Blues nog maar te zwijgen

avatar van T.A.
Wow, hoorde Little More Time en dacht dit is Janis Joplin.
Even de rest beluisteren.

avatar van Manuel
Ik kwam de Wankelmut Remix tegen via Beatport, en vind hem echt zwaar relaxed eigenlijk! Naar aanleiding hiervan dit album maar even checken!

En de 20 stemmen lijst is dan eindelijk ook een feit voor dit album met een mooi gemiddelde van 4,25*

Het heeft even geduurd. Dat het juist een remix moest zijn die Asaf in veel landen op 1 heeft gebracht in de hitlijsten en dat hij zich daarmee in de belangstelling heeft weten te werken.....

Nu op naar waar hij momenteel echt mee bezig is: Different Pulses.

avatar van Jordipordie
Ligt het nu aan mij? Dacht echt dat ik een dame hoorde zingen Overigens prettige CD en ook de remix van One day mag er gewoon wezen

avatar van discipline
Ik heb de cd gekocht om de Wankelmut Remix maar eigenlijk luister ik daar niet eens meer na. Wat een prachtig album en vooral A Ghost Before The Wall, Growing tall en The Reckoning Song zijn pareltjes!

discipline schreef:

Dat ding hoort ook helemaal niet op dit album

avatar van Mctijn
Toch leuk dat zo'n ding met wat extra bass ervoor zorgt dat de ogen van veel mensen opeens wordt geopend

90% van de mensen zal daarna de originele versie beter vinden denk ik, vooral de live uitvoering. Hoe geniaal is dit:

YouTube - Asaf Avidan // Reckoning Song (One Day)

Ik zie dan toch dat iemand 0,5* heeft gegeven
Voelde zich waarschijnlijk misleid door de remix

avatar van tsjong

0.5*....

Cured
tsjong schreef:

0.5*....

Tsjonge jonge... . Na ja, is wel erg laag voor zo'n album, maar misschien vindt ie er.... niks aan . Ik heb er sinds gisteren wat van beluisterd en ben enthousiast.

avatar van Manuel
Fijn album, maar ik moet zeggen dat ik ook de remix erg fijn vind! Tenminste eens niet van die rare dubstep-, drum and bass- of house-creaties waar sommige bands of dj's ineens mee aankomen, maar gewoon sterke minimal/deep house met het pakkende wat het origineel al had. Precies mijn ding. Maar met zo'n sterk origineel en rest van album is het natuurlijk zonde dat enkel de remix doorbreekt..

avatar van Fathead
Ik geef niet vaak 5 sterren voor een album, maar deze verdient het dubbel en dwars. Een paar redenen voor de maximale score:

- Het feit dat het album na talloze draaibeurten niet aan kracht inboet.
- De welhaast perfecte balans tussen uptempo nummers en rustigere gedeeltes.
- Het energieke Hangwoman; probeer maar eens niet te springen bij dit nummer.
- De zang aan het einde van Her Lies.
- Het feestje dat gebouwd wordt bij Rubberband Girl.
- Eén van de vele persoonlijke favorieten: het lichtelijk krankzinnige Over You Blues.
- De tromroffel aan het einde van Empty Handed Saturday Blues.
- De prachtige wending halverwege A Ghost Before the Wall.

Het mooiste bewaart hij echter voor het laatst. Het lijkt haast wel een tweeluik, enerzijds het verdrietige Devil's Dance en het definitieve Of Scorpions and Bells. Van de cello naar de accordeon, zo mooi, zo mooi. Een album zo eenvoudig besluiten...

Wat een geweldige artiest is dit.

Fathead schreef:
Wat een geweldige artiest is dit.

Kan niet anders dan beamen

Wauw! Geweldig dit! Her lies vliegt compleet de bocht uit

avatar van Mr. Borntoolate
Wat een stemgeluid, ook live! Sinds Chris Cornell nooit meer zoiets moois gehoord.

avatar van chevy93
Had ik dit jaar al een 5,0* gegeven? Nee, niet voor een dit jaar ontdekt album, althans.

Het begon, hoe cliché, bij Wankelmut. Een versie die ik nog steeds beter vind en dat ik Reckoning Song als één van de minste nummers op dit album beschouw, zegt meer over dit album dan dat nummer. Misschien heeft het ook wel wat met de remix te maken heeft.

Afijn, waarom ik vervolgens met deze begonnen ben is mij nog altijd onduidelijk. Different Pulses is duidelijk populairder, maar gelukkig heb ik het niet gedaan, want dat album mis ik de klik. The Reckoning is rauw en lieflijk tegelijk. Keiharde rock die doet denken aan de hoogtijdagen van Led Zeppelin, maar tegelijkertijd hemeltergend ingetonge nummers waar een Nick Drake en een Neil Young nog een puntje aan kunnen zuigen.

Asaf Avidan pakt het beste van de afgelopen 50 jaar muziek en bundelt dat in één album. Met speels gemak wisselt hij tussen dampende gitaarriffs en ritmisch akoestisch gitaarwerk. Harder, zachter, sneller, langzamer, dit is een plaat die alle kanten op schiet. Maar uitsluitend de goede kant op, want dit is zo'n zeldzame plaat waar letterlijk geen verkeerde noot op staat.

chevy93 schreef:

Goed om te horen Chevy Ik vind dit album ook mede door zijn rauwheid net wat beter dan Different Pulses. Wellicht dat Poor Boy / Lucky Man je dan ook wel aanspreekt.

avatar van chevy93
Poor Boy / Lucky Man is inderdaad mijn volgende stap.

Eigenlijk klopt het niet dat het met Wankelmut begon, want het begon met My Favorite Clown (inderdaad van dat album). Een nummer wat wij betreft nog ieder nummer van deze plaat wegblaast en zich inmiddels in mijn top 100 (of daar omheen in ieder geval) heeft genesteld.

avatar van Fathead
Vergeet 'Through the Gale' ook niet! Een lekker rockend album waarbij de tijdsduur het grootste minpunt is (veel te kort...).

Het loopt hier lekker

Dan maak ik even schaamteloos gebruik van de situatie om een ander blues/rock (iets psychedelischer) album uit hetzelfde jaar onder de aandacht te brengen: Imaad Wasif - Strange Hexes (2008)

Ik vind het album van Imaad Wasif nog net wat beter dan deze, ondanks dat ik beide met 4,5* gewaardeerd heb. Wie plaatst de 3e stem?

chevy93 schreef:

Beter laat dan nooit

Voor mij al weer exact 4 jaar geleden zie ik nu.

Mctijn schreef:
Wie plaatst de 3e stem?

Ja ja, hij roteert hier al twee weken...

Fathead schreef:

Ja ja, hij roteert hier al twee weken...

Oh? Hoe ben je opeens op dat album gestuit? Toch een van de verborgen pareltjes op MuMe.