Sugababes - Sweet 7 (2010)

Label: Island

1. Get Sexy (3:13)
  2. Wear My Kiss (3:43)
  3. About a Girl (3:28)
  4. Wait for You (3:53)
  5. Thank You for the Heartbreak (3:41)
  6. Miss Everything (3:39)

met Sean Kingston

7. She's a Mess (3:26)
  8. Give It to Me Now (3:00)
  9. Crash & Burn (3:34)
  10. No More You (4:17)
  11. Sweet & Amazing (Make It the Best) (3:52)
  12. Little Miss Perfect (3:56)
JdW
Fantastische hoes! Zeer abstract. kleurgebruik is ook buitengewoon te noemen. Niets dan lof voor de creative directer die dit mogelijk heeft gemaakt. Over de inhoud kan ik alleen maar gissen. Als deze net zo hoogstaand is als de buitenkant dan kan het niet meer mis gaan met deze fantastische én originele meidengroep in hun zoveelste liner-up.

avatar van NewYorkCityLight
Ondanks dat ze commercieler zijn geworden vind ik de Sugababes nog steeds goed. Het is wel zo dat dit een van hun mindere CD's is. (Ik vind eigenlijk alleen Three slechter).

Geweldig dat zo'n commerciele meidengroep al 12 jaar meegaat en al 7 albums heeft (+ een greatest hits, en al zij het dan met een aantal wisselingen).

Favorieten zijn nog moeilijk te kiezen. Minste track vind ik nieuw opgenomen nummer Crash and Burn. (en laat die nou uitgerekend 4e single worden, volgens rumours).

Zelf hoop ik (en denk ik eigenlijk ook) dat Miss Everything de volgende single wordt.

avatar van Waste Management
Mijn favoriet is About a Girl (Keisha Mix) en Crash and Burn mag er ook wezen, verder moet ik nog beter naar de andere nummers luisteren.

avatar van Arrie
JdW schreef:
Fantastische hoes! Zeer abstract

Abstract?

vanbakel64 schreef:
Veel aandacht op MuMe voor een groep, die al jaren geen aandacht meer verdiend. Mijn inziens hebben de Babes nooit goede muziek gemaakt en is het allemaal commerciele rotzooi. De vele wisselingen in de groep versterkt dit alleen maar, het gaat niet meer om de artiest of groep.

Anyway, mensen die nog plezier uit deze groep kunnen halen; veel plezier!

Overload vond ik anders absoluut top. Ze waren toen nog een tikkie alto.
Nu is er geen origineel lid meer van over. Triest hoe een meidengroepje kan verworden tot iets dat niet meer is dan een merknaam...

avatar van ChrisX
kaztor schreef:

Ik weet niet beter dan dat dit altijd al zo was... de groep is volgens mij zelfs 'eigendom' van hun managementfirma. Wat dat betreft lijkt het wel een beetje op een sportteam waar ook met enige regelmaat van spelers word gewisseld.

1,0
Niet het beste album van de Suga's maar ik moet toegeven dat ik fan ben. Ze zijn helaas wel erg commercieel geworden, maar wat kunnen ze goed live zingen!!!! (zoek maar op Youtube op: Sugababes live, en kijk de eerste twee filmpjes).
Dit album verdiend 4 sterren

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind niet dat de Sugababes goed live kunnen zingen (ze zijn ook niet slecht ofzo). Maar met het feit dat ze wel ALTIJD live zingen (zoals het eigenlijk ook hoort bij artiesten) verdienen ze wel mijn respect.

De ''rocky'' versie van WMK die ze hebben gezongen bij Let's Dance en Outside In Festival is trouwens veel beter dan de albumversie vind ik.

NewYorkCityLight schreef:

Ja inderdaad zingen ze altijd live! Ik vind dat ze het best goed doen! Niet het beste van alle groepen ofzo maar wel goed genoeg!!!

1,0
-Get sexy vond ik eerst een stom nummer en ik moest het vaak beluisteren om het wat te vinden. 4 van de 5 sterren.
- Wear my kiss. Best leuk maar na vaak luisteren gaat deze toch licht irriteren. 3,5*
- About a girl. Een van de beste nummers van het album. Leuk nummer! 5*
- Wait for you. Een leuk nummer. 4*
- Thank you for the heartbreak. 3,5*
- Miss everything (met Sean Kingston). Het beste nummer van het album! Blijft op een positieve wijze hangen! 5* (had het liefst 6* gegeven)
- She's a mess. Ook een heel goed nummer. 5*
- Give it to me now. Beetje saai 3,5*
- Crash & Burn. Mooi nummer 4*
- No more you. Goed nummer 4,5*
- Sweet and amazing blijft lekker hangen. 4*
- Little miss perfect. Prachtig nummer. Een van de beste nummers van het album 5*

Uiteindelijk ongeveer 4 sterren

avatar van NewYorkCityLight
Crash and Burn schijnt de nieuwe single te worden. (Minste nummer van het album, dus wat mij betreft slechte keuze).

Wear My Kiss is binnen gekomen op #7 in de UK (About A Girl kwam daar op #8, dus hij doet het nog beter dan z'n voorganger).

avatar van Waste Management
Crash and Burn begin steeds beter te worden maar naar mijn gevoel word tie niet beter dan About a Girl (Keisha Mix) waar ik wel op hoopte.

Rizz
Beetje lelijk voorkantje, maar ga het album vandaag wel even beluisteren.

avatar van NewYorkCityLight
Album krijgt ontzettend negatieve reviews (wat een verrassing).
Hopelijk doet dit een belletje rinkelen dat dit soort muziek niet bij de Sugababes hoort. De muziek is niet slecht, maar de naam wordt op dit moment behoorlijk door het slijk gehaald.

Wat voor muziek zijn ze nu gaan maken dan? Dat kan ik uit de berichten hier niet opmaken.

avatar van NewYorkCityLight
Meer electropop, zoals zoveel muziekacts tegenwoordig.

Het is commercieler, de lyrics gaan meer over sexy zijn (Get Sexy), en dronkenschap (She's A Mess) in plaats van de nummers die ze vroeger maakten (Stronger, Too Lost In You etc. etc.).

Je hoort heel duidelijk dat ze met Amerikaanse producers hebben gewerkt (RedOne, producer van Lady Gaga op About a Girl).
Zelfs de ballads op dit album klinken Amerikaans en zonder echt gevoel. No More You is geschreven door Ne-Yo en Crash and Burn is geproduceerd door Ryan Tedder.

Kortom, de Sugababes onderscheiden zich niet meer echt zoals ze dat vroeger deden. Ze hebben op dit album zelfs maar op 2 nummers meegeschreven! (1 daarvan is She's A Mess waarbij ze alleen de woorden I naar She hebben veranderd (het nummer heette oorspronkelijk namenlijk I'm A Mess)).

In Engeland wordt nu de term 'from band to brand' gebruikt voor de Sugababes waar ik het wel mee eens ben. Volgende maand gaan ze naar India om te werken aan album 8 (wat ik heb vernomen), hopelijk mag dat weer iets specialers worden.

Okay, bedankt voor je verhelderende reactie.

Ik was er al bang voor... vond de latere singles ook al steeds minder leuk worden. Overload was sowieso al een klassieker, maar daarna hebben ze ook nog een hoop memorabele hits gehad. Steeds meer Amerikaans, steeds minder Brits. Zonde.

1,0
Ik vind dat Jade het erg goed doet bij de suga's alleen moet je haar niet live 'get sexy' horen zingen want dan verpest ze het hele nummer. Het is een geweldige zangeres en ik hoop dat deze formatie nu eens wat langer mag blijven (ook al heb ik niet veel hoop)

Tjah, ik heb de CD net gedraaid, en vraag me af of ik hem nog wel een keer zal draaien. Maar om er een beter beeld van te krijgen zal het wel moeten. Maar ik ben er niet erg enthousiast over. Wat hier ook al eerder is beschreven, is dit album overgeproduceerd. Er zit weinig creativiteit in de liedjes.

Leuk album voor tienermeisjes.

avatar van Ka1eDa21
- Get Sexy: lead single. Na een aantal keren besluisterd te hebben, toch een goed liedje. 4 sterren
- Wear My Kiss: derde single. Een leuk lied, wat goed in je hoofd blijft hangen. Ook een goede videoclip die bij dit lied hoort. 5 sterren
-About a Girl: tweede single. In het begin één van mijn favorieten, nu begint het nummer een beetje te vervelen. Slecht uitgewerkte videoclip. 4 sterren
-Wait for You: Een super lied, jammer dat Jade hier schreeuwerig naar voren komt. Toch zit er een lekkere melodie in. 4,5 sterren.
-Thank You for the Heartbreak. Ook een nummer welke ik in het begin fantastisch vond, maar nu ook wel weer weet dat ze dankbaar zijn voor hun gebroken hart. Versie van Jade is wel weer een leuke toevoeging, ook al is Amelle het sterkst in dit lied. 4,5 sterren
-Miss Everything. Een super lied. Sean Kingston maakt dit lied helemaal geweldig, hopelijk wordt dit hun zomersingle! 5 sterren
-She's a Mess. Een beetje overgeproduceerd. De coupletten zijn goed, het refrein een beetje saai. 3,5 sterren.
-Give It to Me Now. Het minste liedje van het album. Erg saai en blijft niet hangen. 2,5 sterren.
-Crash & Burn. Geen verkeerd liedje, maar een lied zonder gevoel en emotie. Hopelijk wordt die niet de vierde single (zoals wel wordt gezegd helaas) 3,5 sterren.
-No More You. Een gewoon liedje. De liveversie met Keisha en Heidi leek veel te beloven, maar ook dit liedje is er overgeproduceerd. 3 sterren.
-Make It the Best (Sweet and Amazing). Een leuk vrolijk liedje. 4 sterren.
- Little miss perfect. Voor mij de topper van het album. Ook het enige lied wat niet te overgeproduceerd klinkt. 5 sterren

3,7 sterren gemiddeld. Ik rond het af naar boven, omdat de toppers van het album ook érg goed zijn.

Dit zou mijn singlekeuze zijn geweest (er zouden namelijk 6 singles uitkomen):

1ste: Wear my kiss
2de: Thank you for the heartbreak
3de: About a girl
4de: Little miss perfect
5de: Miss Everything
6de: Wait for you

Review van het album Sweet 7 van de Sugababes
Ik heb zitten nadenken over de nummers met ex-Sugababe Keisha die eerder uitlekte op het internet. Er zijn behoorlijk wat vergelijkingen met de vocals van Keisha en nieuw Sugababe Jade. Sommige reacties zullen zowel positief als negatief zijn.

01. Get Sexy
De 1ste single van het album en laatste single met Keisha. Nummer klinkt lekker club-gericht en Amelle neemt duidelijk de overhand en het bevalt me. Goed nummer, alleen vind ik de versie met Jade verschrikkelijk.

02. Wear My Kiss
3de single van het album. Nummer klinkt lekker electronisch en bevalt toch een behoorlijke Suga-sausje. Versie met Jade springt veel beter uit dan de versie met Keisha.

03. About a Girl
2de single van Sweet 7 en 1ste single met Jade. Alhoewel de versie met Keisha mijn meest favoriet is vind ik de versie met Jade baggerslecht. Keishas vocals komen beter naar voren in het nummer en de vocals van Heidi en Amelle klinken geweldig en het is ook lekker club-gericht.

04. Wait for You
Het nummer bleek eerst mijn meerst favoriet te zijn maar is het niet geworden en er zijn natuurlijk wat vergelijken met die van Keisha en die van Jade. Alleen jammer dat Heidi zo wienig zingt. Ik moet dit even zeggen. Keisha's versie is beter.

05. Thank You for the Heartbreak
Wat ik over dit nummer te zeggen heb is dat Heidi alweer zo weinig zingt maar ik vind de beide versies leuk. Beide versies klinken gewoon geweldig.

06. Miss Everything (feat. Sean Kingston)
Een goede samenwerking met Sean Kingston, Stemmen van de Babes klinken goed, lekker nummer, ook club-gericht. Net als bij TYFTH vind ik de beide versies geweldig.

07. She's a Mess
Klinkt overgeproduceerd en jammer dat hun stemmen gemixt zijn maar ik waardeer het nummer wel. Verder een lekker nummer om naar te luisteren.

08. Give It to Me Now
Wat een draak van een nummer. Als de Sugababes het meest trots zijn op dit nummer verklaar ik ze voor gek. Alle slechtste nummer van de Sugababes ooit.

09. Crash & Burn
Een nieuw toegevoegde nummer en 1 van mijn favorieten, een Pop / Rock nummer is het en klinkt bijna als een ballad. Verder een mooi nummer.

10. No More You
Geschreven door Ne-Yo. Best een mooi ballad alleen zit er weinig inspiratie en emotie in. Verder wel aan hoorbaar nummer.

11. Sweet & Amazing (Make It the Best)
Weer 1 van mijn favorieten. Doet mij denken aan Back When van het album Change. Als ik het nummer luister raak ik echt in een vrolijke stemming, wat een vrolijke nummer.

12. Little Miss Perfect
De afsluiter van het album. Best een goed nummer. Stemmen van Heidi en Amelle klinken interessant en Jade is te schreeuwerig en het klinkt zo Amerikaans en gevoelloos. Ik kan het nummer net zoals de afsluiter Undignified van het album Change niet tippen aan al die andere afsluiters zoals: Run for Cover, Breathe Easy, Maya, 2 Hearts en Can We Call a Truce. Het is zo Amerikaans, zonde.

Mijn Favorieten zijn:
01 About a Girl (Keisha Mix)
02. Crash & Burn
03. Sweet & Amazing (Make It the Best)
04. Miss Everything (feat. Sean Kingston)
05. Wear My Kiss (Jade Mix)

avatar van NewYorkCityLight
Miss Everything wordt toch de nieuwe single, geweldige keuze .

Niet dat iets dit album nog kan stoppen van floppen. Het kwam vorige week binnen op een extreem teleurstellende #14 met verkoopcijfers van 11.000. Nu staat het op nummer 35 in de midweeks...

NewYorkCityLight schreef:
Miss Everything wordt toch de nieuwe single, geweldige keuze .
Idd geweldige single keuze

Fantastisch album vind ik!! Hun beste!!!
De eerste 7 singles zijn pareltjes. Meezingbaar, hitgevoelig!
Snap niet waarom de mensen de nieuwe cd niet lusten! Jade is een goede zangeres en een waardige opvolgster van Keisha! 4.5/5!!

Caps-bericht + reactie weggehaald.

avatar van xMilennx
Ik vind de hoes juist pokkelelijk, kan er niets aan doen. Ik zou de cd alleen al niet kopen omdat ik zoiets niet in mijn kast wil hebben staan, maar bon.
De roze hoes die ze normaal voor het album met Keisha gingen gebruiken, vind ik al iets beter, maar nog niet echt een creatief hoogstandje hoor.
Eigenlijk liggen mijn verwachtingen erg laag als de songs bij de hoes zouden passen. Veel te commercieel, niks talent.
Ik moet wel zeggen dat ik About A Girl en nog meer Wear My Kiss toch geen slechte nummers vond, toen ik ze voor het eerst hoorde. Bij Get Sexy schrok ik wel even omdat ik toen totaal niet zo'n soort nummers had verwacht van de Babes, maar leuk vond ik het wel.
Het enige wat me eigenlijk tegenvalt is dat ze vroeger zo getalenteerde cd uitbrachten, prachtige muziek, ik kon er kippenvel van krijgen. Nog nooit zo'n grote fan geweest van een groep. Volgens mij vooral te danken aan Mutya Buena, waarvan ik denk dat ze het meeste verantwoordelijk was voor het toenmalige succes.
Nu zijn het liedjes die ik wel leuk vind om naar te luisteren, maar ze raken me niet. Al het persoonlijke is weg en ze steken zeker niet boven de andere groepen uit.

avatar van NewYorkCityLight
Uhm, er was geen roze hoes voor Keisha? Dat was precies dezelfde kleur als deze alleen dan met een foto van Keisha erin ipv Jade.

NewYorkCityLight schreef:
Hij bedoelt vast die hoes van Get sexy, die is zwart met roze.

avatar van Lovekellycl
Zeker niet slecht, beter dan verwacht. Enkel Get Sexy, All around the world, She's a mess and Give it to me now vind ik zwak.

avatar van NewYorkCityLight
All Around the World?? Bedoel je About a Girl?