Isbells - Isbells (2009)

Belgiƫ
Folk
Label: Zeal

1. As Long as It Takes (3:34)
  2. Without a Doubt (3:20)
  3. Reunite (3:55)
  4. Maybe (4:06)
  5. Dreamer (4:25)
  6. Time's Ticking (3:36)
  7. I'm Coming Home (4:23)
  8. My Apologies (4:34)
  9. B.B. Chevelle (4:38)
  10. The Night Is Yours * (4:02)
Father McKenzie
Hoho, eerste post?

Aan het luisterpalen, en dat klinkt lekker; ga ik vaker komen luisterpalen, ik had er al hele positieve dingen over gelezen, vandaar; Fris klinkende folk of iets van die strekking...

en ook nog deze is informatief en leuk;

Isbells - Isbells (Zeal, 2009) :: Kwadratuur.be

(verwijderd)
Mijn 'Bon Iver-plaat van 2009' bij gebrek aan een echte. Maar dit klinkt heel erg fijn! Eerste kennismaking vorige week was erg dijn en de cd staat in bestelling Time's Ticking op dit moment mijn favoriet!

avatar van Groenteboer
Inderdaad, een erg hoog Bon Iver gehalte. Maar Isbells klinkt iets minder gecompliceerd en is zeker 'luchtiger'. Al met al een mooie, rustige en enigzins intieme plaat.

avatar van Eliaass
Echt mooi.

avatar van OmeWillem
Ben heel benieuwd hoe deze plaat klinkt. Het komt uit België en het heeft een hele mooie hoes, dat zijn goede eigenschappen om mee te beginnen. De muziek klinkt bij de eerste luisterbeurt ook als iets dat wel eens zeer de moeite waard kan zijn.

Father McKenzie
OmeWillem schreef:

Op deze site kun je hem in zijn geheel "luisterpalen" zoals dat daar heet;
3VOOR12 - Luisterpaal - 3voor12.vpro.nl
Véél plezier ermee!

weer een prachtplaatje uit Belgie. Heerlijk rustig, heel Bon Iver-achtig, maar niet zo erg dat het mij stoort. Ik vind het voller klinken dan onze Bon.

avatar van Woody
Bon Iver maar dan minder spannend.

Onder die vergelijking kom je inderdaad niet uit.
Leuk plaatje en het klinkt allemaal erg mooi. Vooral zoals ze die tweede stem vaak inzetten vind ik erg mooi maar het brengt me niet tot hoogtes die Bon Iver me bijvoorbeeld wel brengt daarvoor is het allemaal net wat te veilig.

avatar van Struikie
Ja de vergelijking met Bon Iver is snel gemaakt inderdaad. De stem en sfeer hebben een sterke overeenkomst. Al klinkt 'For Emma, Forever Ago' wat donkerder. Zijn stem deed mij ook direct denken aan Loney, dear. Muziek wel wat aan Iron and Wine (rustigere nummers).

Bij Isbells is het allemaal wat eenvoudiger en lieflijker, maar niet direct minder goed. Wel mist het wat spanning, dat kan ertoe lijden dat een heel album wat gaat vervelen. Maar goed, een heel sterk debuut mijns inziens. Lekker voor een koude zondagavond.

avatar van shylaa
Prachtige plaat! Héérlijk om bij weg te dromen, ook fantastisch om op te blokken...

Zoals hier al meerdere malen is gezegd: sterk Bon Iver gehalte, maar iets lichter, vrolijker. Maar aangrijpen doet het zeker!

In maart komt hij naar mijn gemeente, ik ben eens benieuwd wat dat gaat geven.

avatar van c-moon
Ik heb de CD nog niet gehoord, maar afgaand op het advies de sympathieke programmacoordinator van cultuurcentrum Mechelen heb ik een kaartje voor hun concert ergens begin 2010...

Ben benieuwd... als ik de commentaren hier lees zal ik het wellicht kunnen pruimen...
Zal me de CD ook es aanschaffen ...

Ik vind de CD prima maar live konden ze mij zaterdag in Trix toch niet heel de tijd boeien. Live zou er soms wat meer variatie in mogen zitten.

Vederlichte plaat waaraan alles klopt. Er staan twee echte briljanten op (#3 en #9), maar de rest heeft absoluut voldoende niveau. De vergelijking met Bon Iver is terecht, met dien verstande dat deze plaat van Isbells beter is.

alpina schreef:

in trix vond ik het ook iets te braaf, maar op het album klinkt het echt wel zeer goed.

@vlaeks: de vergelijking met bon iver gaat zeker op, maar bon iver vind ik dan weer net iets beter.

avatar van tumkie
Mooi debuut.
Amusant maar na veel draaien is de fun er af.

avatar van Norbert
De vergelijking met Bon Iver ligt er inderdaad ontzettend dik bovenop. Ik heb zojuist deze plaat en For Emma, Forever Ago achter elkaar in de playlist gezet en het duurde me 2 nummers voordat ik doorhad dat ik van Isbells naar Bon Iver was geswitcht. Isbells doet naar mijn idee wel onder voor Bon Iver, maar ondanks dat blijft dit een ontzettend mooie en hartverwarmende plaat.

avatar van Madjack71
Positieve reacties hier. Denk dat ik dit album maar eens ga luisteren. België is wat dat betreft toch al de hofleverancier van de betere popplaten, daar kunnen wij kaaskoppen nog wat van leren.
Als het goed klinkt, heb ik het geluk dat Isbells in april naar mijn stedje van lol en plezeer komt.

avatar van AOVV
Naast Bon Iver, herken ik hierin ook The Low Anthem; Elliott Smith: Joshua Radin; en de meester natuurlijk, Nick Drake.

Prachtige stem heeft deze man, engelachtige backing vocals, simpele akoestische arrangementen zonder veel boe of ba.

4 sterren

Vanavond gezien als voorprogramma van Local Natives.
Zelden zo mooi voorprogramma mee gemaakt.

avatar van pjh1967
deric raven schreef:
Vanavond gezien als voorprogramma van Local Natives.
Zelden zo mooi voorprogramma mee gemaakt.

Daar ben ik het mee eens deric. Mooi, ingetogen en breekbaar, maar kwam goed over vanaf het podium.

go isbells! vandaag in de fnac in antwerpen gezien. fragiel en mooi:) as long as it takes is een terechte hit..raakt me

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Ik denk dat half Antwerpen daar was . Wàt een overrompeling .
En de aanwezigen hadden meer dan gelijk, want dit was gróóts, dames en heren! Nog intiemere versies dan op plaat, faut le faire. En op basis van het nieuwe nummer dat ze speelden (letterlijk dan, want Gaetan had nog moeite met de tekst), lijkt die intimiteit nog niet van plan om snel af te druipen . Kortom, gaat dat zien (en horen)!

Op een gegeven moment verslapt mijn aandacht toch een beetje. Had er iets meer van verwacht. De verglijking met Bon Iver hoef ik niet meer te maken. Ben toch heel benieuwd hoe ze het er live vanf brengen. Een 3.5

avatar van LucM
As Long as It Takes ken ik wel en ook mij doet het denken aan Bon Iver, het klinkt erg fris en lekker.

avatar van hansjuvefan
Wat een prachtige plaat.
Vooral de eerste 5 zijn echte pareltjes.
prachtige samenzang, leuke subtiele koperklanken, en dan natuurlijk die fragiele(ik val in herhaling, maar het is nu eenmaal het beste bijvoegelijk naamwoord die bij deze groep past ) stem en gitaarspel.
Een groep die je in het verleden duwt(velen noemen Nick Drake als inspiratie), maar evenzeer een groep die de nieuwe muziekhype volgt. Het toont inderdaad ook vele gelijkenissen met Fleet Foxes en Bon Iver. Maar nu hebben we dus onze eigen versie.
Als deze groep zo door doet zullen ze zeker groot worden!
Nu eens zien wat ze er live van maken...

avatar van Lost
man, man, man, ... wat een openingsnummer.... Ben weer trots om een belg te zijn... de rest is ook niet mis... Prachtige sfeerplaat!!

avatar van c-moon
Ondertussen dit prachtige werkstukje in huis....
zooooo mooi.....

Vrijdag 26.02 zie 'em live: can't wait !!

Het is vaker gedaan, ongetwijfeld beter gedaan, maar dat neemt niet weg dat Isbells met een uiterst verzorgd en smaakvol album naar buiten zijn getreden.
Een zeer fijn en intiem werkje waar niemand echt grote problemen mee zou moeten hebben lijkt mij.
Saai? Braaf? Misschien voor sommigen wel maar voor mij is dit gewoon lekker genieten.

avatar van Madjack71
Juist aERo, met lekker genieten is niets mis mee. Daarom ga ik ook naar het concert van Isbells in april. Heb het album nog niet geluisterd, maar die ga ik binnenkort zeker halen.

c-moon schreef:
Ondertussen dit prachtige werkstukje in huis....
zooooo mooi.....

Vrijdag 26.02 zie 'em live: can't wait !!

Mechelen;) Ik kom nog eens omdat ik de plaat pas echt ontdekt heb na het optreden in de Fnac A'pen.