Paul McCartney - Good Evening New York City (2009)

Label: Mercury

1. Drive My Car (2:25)
  2. Jet (4:20)
  3. Only Mama Knows (3:41)
  4. Flaming Pie (2:29)
  5. Got to Get You into My Life (2:51)
  6. Let Me Roll It (5:51)
  7. Highway (3:55)
  8. The Long and Winding Road (3:41)
  9. My Love (3:53)
  10. Blackbird (2:43)
  11. Here Today (2:32)
  12. Dance Tonight (3:02)
  13. Calico Skies (2:39)
  14. Mrs. Vandebilt (4:40)
  15. Eleanor Rigby (2:25)
  16. Sing the Changes (4:17)
  17. Band on the Run (5:16)
  18. Back in the U.S.S.R. (3:08)
  19. I'm Down (2:23)
  20. Something (4:07)
  21. I've Got a Feeling (5:51)
  22. Paperback Writer (3:29)
  23. A Day in the Life / Give Peace a Chance (5:42)
  24. Let It Be (3:55)
  25. Live and Let Die (3:14)
  26. Hey Jude (7:23)
  27. Day Tripper (3:12)
  28. Lady Madonna (2:33)
  29. I Saw Her Standing There (3:09)

met Billy Joel

30. Yesterday (2:17)
  31. Helter Skelter (3:53)
  32. Get Back (4:00)
  33. Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band / The End (4:28)
avatar van Running On Empty
De luxe boxversie met 4 discs en fotoboekje lag vandaag op de mat. Eenvoudig maar toch schitterend uitgevoerd. Morgen luisteren en kijken.

avatar van Running On Empty
Geweldige liveregistratie, zowel de 2CD als de Concert DVD. Enige kritiek op de camerapositie op afstand recht voor McCartney. Die shots vind ik gewoon minder mooi en dat had iets beter gekund. Andere camera totaalshots vind ik echter weer heel erg goed.

Disc 4 moet ik nog bekijken maar 4 sterren zonder meer.

[quote="Running On EmptyDie shots vind ik gewoon minder mooi en dat had iets beter gekund. Andere camera totaalshots vind ik echter weer heel erg goed [/quote] Dat heb ik ook wel eens thuis wel eens met mijn vriendin. Maar wat betreft die dvd vind ik dat wel erg "muggeziften". Het is ook nooit goed!!!

Ad Brouwers schreef:

Het viel mij meteen op en ik geef eerlijk mijn mening. Niets mis met de DVD hoor maar de cameraposities op bijvoorbeeld de laatste Kansas DVD (There's Know Place Like Home) vind ik veel beter. Deze McCartney zal ik echter heel vaak draaien, tijdloos en prachtig en eindelijk geen semi-docugedoe.

Helemaal met je eens dus, R.O.E. Pracht-DVD !!!

Beste "Live Optreden" en registratie in 2009 de cd/dvd: Good Evening New York City

avatar van George
Good Evening NewYork City ,heeft zich een plaats verworven bij mijn meest geliefde live registraties ooit.
Met kop en schouder de muziekdvd uit 2009 !

avatar van echoes
Volgens mij ontbreekt er wat in de tracklist hierboven:

Tussen "Paperback Writer" en "Let it be" zit "A day in the life/givepeace a chance" en aan het eind zit ook nog "sgt. pepper reprise/the end"

Antonio
Heb dit album een paar dagen terug gekocht voor mijn moeder (voor kerst morgenavond), aangezien ik verzuimd heb haar uit te nodigen voor Paul's concert in Arnhem onlangs...

Nu kan ze tenminste zien en horen wat ze gemist heeft

Ben tevens zo armoedig geweest om het album meteen maar op mijn MP3 speler te knallen, zodat ik er (na morgenavond) ook zelf nog van kan genieten !

Voortreffelijk live document, alhoewel het niet kan tippen aan de fenomenale 2 1/2 uur die ik zelf op 9 december in Arnhem heb mogen aanschouwen...

Alleen jammer van de audio terreur die The Long & Winding Road heet, ik was geloof ik de enige in het hele Gelredome die maagrispingen kreeg, wat een onnoemlijk zeiknummer is dat zeg

Let Me Roll It =

avatar van Philipstown
De uitvoering van 'Here today' is zeer ontroerend. Pauls stem breekt in de laatste zinnen van het nummer. Zeer indrukwekkend.
Ook dapper dat McCartney -toch altijd zeer bewust van de manier waarop hij overkomt- deze versie op de dvd heeft uitgebracht en er niet in heeft 'gesneden'.

Net de 2cd+1dvd binnen gekregen, voor 12 euro natuurlijk een koopje (www.dvd.co.uk)!

Niets dan lof voor deze uitgave, maar ik wil deze uitgave graag nomineren voor het meest waardeloze hoesje ooit. Eén keer de schijfjes uit de gleuf halen en meteen een aantal krassen.

avatar van Blokkie
Het blijft een heerlijke herinnering aan een fantastisch concert in Arnhem. Maar hoe meer ik weer naar mijn andere live-cd's van Paul luister. Hoe jammerder ik het vindt dat hij Maybe I'm Amazed niet speelde. Had bijvoorbeeld prima in plaats van My Love gekund. Veel mooier.

avatar van devel-hunt
In eerste instantie denk ik: alweer een live CD van McCartney. Maar als ik het schijfje eenmaal op play heb staan, sta ik voordat ik het weet toch weer mee te brullen. Zonder dat ik het wil overigens, het gaat vanzelf, denk er niet bij na, het zit inmiddels in de cellen.
Maar wat zeker aan deze CD opvalt, hetgeen mij ook al in Arnhem opviel, is hoe goed hij live (weer) bij stem is. Was hij op vorige live platen vaak een beetje hees hier is hij weer loepzuiver. Daardoor zijn beste live plaat sinds 'Wings over Amerika'.
De setlist is vooral het feest der herkenning, als je nagaat dat Macca rustig nog een concert kan vullen met allemaal andere klassiekers is het toch wel duidelijk dat McCartney op dat gebied niemand naast zich heeft.

Ik had het met m'n moeder over de stem van Paul tijdens het bekijken/beluisteren van deze dvd. Ze zei dat zijn stem nu weliswaar wat gezakt is in hoogte, maar dat hij (daardoor) een vollere klank heeft. Paul gaat ook nergens de fout in (ook niet met falsetuithalen). Eigenlijk alleen 'Eleanor Rigby' had hier beter gezongen kunnen worden. Ma vindt zijn stem nu mooier dan in de jaren 60. Ik ben dat wel met haar eens, op Beatles albums vind ik Paul's stem toch wat minder. Net een klein beetje 'geknepen' ofzo. Z'n stem is nu wat rijker en voller, de klank vind ik ook gewoon mooier.

Dit is niet alleen een erg sterke live cd, maar ook een heel erg leuke afwisseling op de Beatles albums.

Father McKenzie
Nèt als iemand anders hier mis ik zijn - misschien wel - beste song ever; "Maybe I'm Amazed", maar dat mag de pret eigenlijk niet drukken;
Paul graait uit zijn rijke oeuvre, wat zeg ik, zijn zéér rijke oeuvre, dat zoals ook al iemand zei, haast zijn gelijke niet kent.
Wàt een klasbak, en wat een leuke live show, ik prefereer de dvd versie, omdat mèt beeld.... ja, met een béétje leuke home-cinéma waan je je haast op het concert zelve;
Zéér puike live show van één mijner helden!

avatar van devel-hunt
Heeft McCartney in het verleden alles in beweging gezet om te vertellen en aan te tonen dat hij de Phil Spector aanpak van The long and winding road als een mismaking van zijn nummer beschouwd. Hij heeft zelfs Let it be...naked in het leven geroepen om zijn versie, hoe het nummer oorspronkelijk was bedoeld, onder de aandacht te brengen, hij haat de Spector aanpak. Zeer vreemd en typisch het stukje grilligheid in Macca's karakter, dat hij momenteel live The long and winding road op zijn Spectoriaans uitvoert, inclusief oorkestbanden en bombarst. Weg is de Naked versie.

Father McKenzie
Hé, ja, daar zit wat in, devel-hunt, ik had daar nog niet zo over nagedacht, maar je hebt gelijk, denk ik.

avatar van Cannondale
Wel leuk als je in Arnhem bent geweest. Kan je al z'n grappen nog een keer terugzien. Hij valt dus wel aardig in herhaling. Maar.....geweldige live-registratie, de beste muziek dvd in jaren!!!!
En de drummer, Abe Laboriel jr, is fenomenaal. En hij kan nog zingen ook, hier met mijn geliefde Franse zangeres:
YouTube - Mylene Farmer & Abe Laboriel Jr - Les Mots

avatar van nawat
Hoeveel live-albums heeft hij intussen al...?
Nuja, ik vind hem wel geslaagd.

avatar van Cloud
De dvd is gedeeltelijk geslaagd. Ik vind het zeer vervelend als ik publiek zie tijdens live dvd's. Ik wil graag zien hoe er gespeeld wordt.
Het is in ieder geval wel een stuk beter dan de registratie van het beatles concert in het shea stadium, dat was echt een grote verschrikking. De setlist is in orde, zitten toch een paar goede beatles tracks tussen. Ook is deze dvd beter dan Paul is Live. Die kan ik totaal niet bekijken.
De cd moet ik nog beluisteren, maar ik heb hem gekocht voor de dvd's.

Af en toe wat beelden uit het publiek vind ik leuk voor het sfeerbeeld. Ik vind de dvd erg goed gefilmd in ieder geval.

avatar van Cloud
ik vind sommige shots bij deze dvd heel irritant. Niet de shots van het publiek, maar zo een kop van iemand vol in beeld. Nee ik wil de muzikanten zien. Voor de rest is het goed gefilmd, niet te druk in ieder geval.

avatar van musician
Ik zou overigens niet weten waar het nog aan zou kunnen liggen om de cd geen 5**** te geven.

Het is een dusdanig machtig epos dat af en toe een iets minder nummer volstrekt niet opvalt tussen alle nagenoeg ongeëvenaarde rock van de beste componist aller tijden.

Hij weet zonder problemen en zonder kwaliteitsverlies nummers uit de jaren 60 en van nu aan elkaar te koppelen waarbij niet alleen de kwaliteit van de nummers recht overeind blijft staan maar waarbij tevens de luisteraar die er onbekend mee is niet direkt zal kunnen zeggen of het prachtige Highway uit 2008 komt of van een Beatles cd.

Ja, wij weten het, maar qua uitvoering is het niet te horen en blijft het in alle gevallen uiteraard gewoon McCartney.

Misschien ben ik bevooroordeeld omdat ik eigenlijk ditzelfde concert heb gehoord en gezien maar dan iets dichterbij (Arnhem) maar het feit blijft dat er in mijn optiek nauwelijks enige slijtage bij McCartney (68) heeft plaatsgevonden.

Sterker, het lijkt wel of hij rusteloos steeds minder oog krijgt voor romantiek en steeds meer voor rock kiest (Highway is inderdaad van 2008) zodat er naar verhouding nog maar slechts een paar ballads zijn terug te vinden (bijvoorbeeld in de periode bij de nrs. 8 t/m 12) en McCartney blijkbaar vooral de indruk wil wekken springlevend en onvermoeibaar te zijn.

Maar zijn grootste kaskraker ooit (Mull of Kintyre) laat hij angstvallig achterwege net als trouwens heel wat meer mierzoete nummers die hij ooit solo en met Wings had bedacht in de jaren 70 en 80.

Wat overblijft is het belangrijkste deel van de beste rockmuziek die hij ooit heeft gemaakt. Daarom van mij de volledige vijf sterren.

avatar van Blokkie
Mooie recensie. Overigens speelt hij Mull of Kintyre de laatste tijd best vaak live, maar dan vooral in Schotland en Canada.

avatar van lennon
Cloud schreef:

Valt me op bij meerdere McCartney dvd's / video's (ik vind het niet storend overigens) maar blijkbaar wil men graag de shots van de superblije mensen laten zien.. en zeg nou zelf.. er zijn heel veel herkenbare indrukken te vinden in die shots.. kippenvel huier, herkenning daar, herinnering hier...

avatar van James Douglas
Is deze Good Evening New York City ook enkel op DVD-format te verkrijgen of ontkom ik er niet aan om deze inclusief twee audio schijfjes aan te schaffen?

Daar ontkom je niet aan, beste James

musician schreef:

Sterker, het lijkt wel of hij rusteloos steeds minder oog krijgt voor romantiek en steeds meer voor rock kiest (Highway is inderdaad van 2008) zodat er naar verhouding nog maar slechts een paar ballads zijn terug te vinden en McCartney blijkbaar vooral de indruk wil wekken springlevend en onvermoeibaar te zijn.

Je hebt mij overgehaald musician: ik begrijp dat dit vooral een rock cd/dvd is. Daarom heb ik 'm nu toch aangeschaft. Ik kan nl. niet zo goed tegen die soms wat simpele zwijmelpop die Sir Paul ook heeft gemaakt. Overigens is de 2CD/DVD nu voor een prikkie te koop op Amazon UK.

avatar van musician
west schreef:
(...)Je hebt mij overgehaald musician:

Er rust een zware last op mijn schouders; maar je zult je geen moment vervelen. Zeker niet als je Sir Paul in Arnhem hebt zien optreden, dan geeft het ook hele herkenbare beelden.

Maar ik geloof dat zo'n beetje iedereen het er wel over eens is: prima concert.

musician schreef:

Er rust een zware last op mijn schouders;

Ik heb Paul McCartney in 1992 live in Ahoy gezien. Dat was extra gaaf, omdat hij toen voor het eerst weer Beatles nummers speelde. Erg emotionele zaal toen ook. Verder ken ik zijn dvd's in the USA & In the USSR. Vooral die laatste beviel mij, omdat hij daar ook veel rock nummers speelt. En juist daar is hij echt goed in volgens mij.