Kane - No Surrender (2009)

Rock / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. No Surrender (3:06)
  2. A Little Something (3:24)
  3. Point Blank (3:04)
  4. Devil in Me (3:46)
  5. In over My Head (3:13)
  6. Heartbeat (2:58)
  7. Dogma 2.0 (3:34)
  8. Scream (2:58)
  9. Love over Healing (4:15)
  10. Here Comes the End (4:35)
  11. High Places (4:58)
avatar van VanDeGriend
En daar gaan we weer. Buiten de single, nog geen noot bekend van de cd en de eerste troll berichten kunnen al weer verwijderd worden. En als we de muziek niet kennen, kunnen we gaan zeuren over de hoes...hebben we dat tenminste ook al even gehad

Joy
ok ok, excuses maar kon het eerste onzinnige bericht niet weerstaan

ik beloof dat ik um zeker ga beluisteren

avatar van Tha)Sven
Uit schuld zal ik mezelf dan ook maar verplichten deze te gaan luisteren
De single vind ik eigenlijk best aardig tot aan de eerste minuut.
Klinkt alsof ze weer terugkomen van hun elektronische 'experiment'

Ik vind de single "No Surrender" ook goed klinken. Net wat "THA)SVEN" zegt, ze lijken weer terug te komen van hun elektronische experiment. Vond de laatste cd ook veel te bombastische, al zaten daar ook wel degelijk goede nummers tussen.

Ik beloof hierbij ook plechtig dat ik de CD zal gaan luisteren

Joy
men heeft iig doorgehad dat experimenteren niets oplevert en beperkt zich met de single iig weer tot een standaard 13 in dozijndeuntje, iets waar kane goed in is

avatar van kaztor
De titel belooft dat ze het echt menen....

Grindpad
een nogal belachelijke titel, gegeven het feit dat ze radio hitjes moeten scoren en dus voor 100% surrender gaan....

Ik probeer dit soort dingen altijd onbevooroordeeld te beluisteren (sommige dingen van Kane zijn lang niet zo slecht als de criticasters je hier willen doen geloven), maar dit vind ik ook een tegenvallend nummer. Het voortdurende gebruik van korte zingen in combinatie met de stop/start-muziek werkt voor mij helemaal niet. De overdreven dramatische stem werkt ook niet echt en alle overdreven maniertjes (die mooi tot uiting komen in de videoclip) hoeven van mij ook niet zo. Maar dat is meer inherent aan het genre (bij De Staat vind ik het ook irritant) dan aan Kane.

elrayo
Ik vind het stuk voordat hij begint te zingen nog best aardig, maar verder gewoon weer een ontzettend saai 13 in een dozijn pop/rock nummer. Het nummer lijkt trouwens ook wat op Oasis - Stand By Me.

Joy
daar kun je Rigby ook van betichten, sjezus wat een oasis kloon

nochtans ben ik het met herman deels eens, kane is niet allemaal bagger, men kan best ene fatsoenlijk nummer afleveren maar over de gehele linie zijn het zwakke nummers die makkelijk scoren in de top 40 omdat ze zo luchtig wegluisteren

en dat is blijkbaar wat men wil

mijn iritatie gaat dan deels over het gedrag van de bekende knakker, magoed, dat staat deels los van de muziek

avatar van itchy
Ik vind de single No Surrender goed te doen. Ik zat te wachten tot het ging stadionrocken en maar dat gebeurde niet... positieve verassing.
De kleffe clip kan je beter laten voor wat ie is.

Heh, ik zat te wachten totdat er wat ging gebeuren en toen was het opeens afgelopen.

dominic
Goede cd, (moderator knip) Heb de cd zojuist beluisterd via de 3fm site. De cd is puur en oprecht zoals kane dat natuurlijk altijd is. En dat mensen zeggen van het is luchtig en scoort vaak makkelijk in de top 40. Dan kan je alles wel luchtig noemen, de tegenwoordige kut plaatjes die je in de top 40 hoort, dan kan je beter kane horen. Kane is pure muziek, geen poespas. Hoeven niet te scoren door blote meiden in hun clips te stoppen. Zoals bijvoorbeeld een britney spears en madonna, dat is pas luchtige ruk muziek. Die meiden kunnen niet eens instrumenten bespelen! Dus mensen wees trots dat wij in Nederland nog pure muzikanten hebben. Maar om terug te komen op de cd, hij is goed. Hoewel ik dogma. 2.0, High Places, Point Blank en Lover Over Heaing(Soundtrack Komt een vrouw bij de dokter) persoonlijk te rustig vind, maar is misschien een kwestie van wennen. Goede afwisseling ook wel van uptemponummers met wat gevoelige. Op een cd van veel artiesten heb je natuurlijk altijd wat mindere.Verder een erg goeie cd. Scream is ook erg lekker, hoewel dit nummer eigenlijk al best oud is, want tijdens een concert van 2005 speelde ze deze ook al. Maar de moeite waard.

dominic schreef:
Dus mensen wees trots dat wij in Nederland nog pure muzikanten hebben.

Daar ben ik inderdaad trots op ja, maar dan moet je dus niet met Kane aankomen. De muziek is simpel, de muziek is niet bijzonder en de muziek is voorspelbaar en saai. Ik heb deze inderdaad ook weer gehoord, omdat Kane heel, heel vroeger nog wel een paar goede nummers heeft gemaakt. Nu zijn ze slechts een karikatuur op zich zelf, je zou ze de Britney van de "rock" kunnen noemen.

Leg de laatste plaat van Moss en deze van Kane eens naast elkaar, DAN kan je inderdaad vol trots zeggen dat er gelukkig nog een aantal prachtmuzikanten in Nederland rondlopen.

avatar van VanDeGriend
Weer een post verwijderd. Je mag Kane en Dinand de door god gezondenen vinden, je mag Kane en Dinand verdenken van de ergste cultuurmisdaad aller tijden, mij om het even, maar graag zulks beschrijven in normale bewoordingen.

avatar van L_T_B
Bericht verplaatst naar Kane

avatar van Bert Wasbeer
Ik zal uit angst voor de smaakpolitie hier maar niet stemmen want ik ga dit album toch niet in zijn geheel beluisteren maar ik moet toch iets positiefs kwijt over de nieuwe single van Kane.

Dit is namelijk, in tegenstelling tot zo ongeveer alle overige nummers van Kane, geen stadionconstipatierock gezongen door een hobbit met een ego ter grootte van een klein melkwegstelsel. Dit nummer was heerlijk 100% geur-, kleur- en gezichtsloos en volslagen voorspelbaar. Typisch fillermateriaal. Het had zo een afgeschoten outtake kunnen zijn van willekeurig welke middle- of the roadband (U2 schiet als eerste in mijn hoofd), ik zou niet weten wat je hier in godesnaam tegen kan hebben.

En geur-, kleur- en gezichtsloosheid, dat is in het geval van Kane echt een enorme verbetering. Waar ik normaal gesproken 0,5 ster eigenlijk al veel te veel vind voor Kane (negatieve sterren zijn helaas niet mogelijk) zou mijn stem voor dit album, wanneer het geheel in deze lijn zou liggen, spontaan nog kunnen oplopen tot 1,0 hele sterren, echt waar.

NB: iemand enig idee wie die gast was op lowlands met het "Kane is WEL cool"-t-shirt?

JdW
Kutplaat en die pipo die is verkozen tot best geklede Nederlander, laat me niet lachen. Gebrek aan beter in deze knakworstcultuur.

Kinderachtig commentaar verwijderd.

avatar van Pinsnider
...en de heren moderators zijn er maar weer druk mee Jullie kijken vast uit naar nieuwe Kane releases..?? Werk aan de winkel!!!
Ik kijk om een andere reden altijd uit naar een nieuwe Kane; heerlijk even naar Musicmeter om de even voorspelbare als smakelijke commentaren te lezen...
Ik las in de spits dat het een echte "bandjes"-plaat was geworden. Ik raak zowaar benieuwd! Maar als ik de eerste klanken van de eerste single hoor en vooral de stem van die zanger dan zakt de hoop me heel diep in de schoenen... Terwijl hij in datzelfde interview beweerde een betere zanger te zijn geworden....
Toch maar eens luisteren, want ondanks dat ik Kane en die twee verschrikkelijke gasten echt tot nu toe niet kan uitstaan heb ik op de één of andere manier toch het idee dat ze toch wel tot het schrijven van een echt goede plaat in staat zouden moeten zijn... Als ze maar eens normaal zouden doen....

avatar van VanDeGriend
Ik kijk zeker uit naar de nieuwe Kane release want dat betekent dat ik niet ingewikkeld hoef te doen over een leuk Sinterklaaskadootje voor mijn vrouw

Wel mee eens hoor. Volgens mij zit er best eens een leuke plaat in. Ik heb alle cd's natuurlijk voorbij horen komen en ben zelfs meegeweest naar concerten (al gaat ze nu al een tijdje met vriendinnetjes). Heb echt wel slechtere dingen gezien.

Of die gasten eikels zijn weet ik niet, ken ze niet en boeit me weinig. Als dat een criterium wordt kan ik geloof ik driekwart van mijn cd's weggooien. Ik vond de laatste cd prut maar daarvoor heb ik toch wel dingen voorbij horen komen die ik nog zo gek niet vind. En de single bevalt me best dus ik luister maar weer een keer mee als hij in de auto op staat.

avatar van jeroenheinz
Heb eigenlijk een schurfthekel aan Kane, maar net toch even naar het nummer Love over healing geluisterd en dat viel me reuze mee. Eens kijken of ik in een goede bui de hele plaat eens ga beluisteren..

Ik was nooit een groot Kane fan, maar het is een NL die veel heeft bereikt. Toch kan ik helemaal niets met dit album... No surrender klinkt nog leuk, maar verder heeft het weinig te bieden, voor mij althans. 2* voor de moeite.

avatar van ðe waan
Een nieuwe plaat van Kane. Arme moderators.

Mitchel Boer
dominic schreef:

Madonna bespeelt de gitaar.

Ik heb de plaat nu een paar keer gehoord en ik ben blij.
Na de in de media bestempelde flop van Catwalk Criminal (ik vond em wel goed) zijn ze nu gekomen met een 'ons' album.
Ja een 'ons' album.
Ze zeiden het zelf al, ze hebben het erg leuk gehad op het podium en dat wouden ze voortzetten in de studio en dat is naar mijn mening erg goed gelukt.
Het klinkt ongedwongen, lekker en puur. Dat pure heb ik altijd al kunnen horen maar ik begrijp dat dit hier veel meer te horen is.

Je kan op dit album ook duidelijk horen dat Dinand de touwtjes wat losser heeft gelaten, wat wel weer terecht is want hij werkt nu echt wel met goede muzikanten en ze zijn ook goed op elkaar ingespeeld. Toch vind ik het wel knap voor iemand die altijd alles maar perfect wil hebben en nu aankomt met een soms zelfs jam achtige sound.]

Al met al vind ik het een goed album, het enige wat bij mij nog moet groeien zijn de teksten, wat dan wel weer raar is want deze pakten mij altijd juist als eerste.

Hoogtepunt: Dogma 2.0
Zinkpunt: Heartbeat

Mitchel Boer schreef:

Madonna bespeelt de gitaar.

En drums, ze is begonnen als drummer.

Maar dit is hopeloos off topic.

Het lijkt erop dat Kane een betere plaat heeft gemaakt dan de vorige, ik krijg bijna zin om er eens naar te gaan luisteren. Wellicht binnenkort.

avatar van Thunderrock
Even olie op het vuur...
Ik vond de vorige best OK...

Ik vind dit toch wel echt het minste album tot nu toe...