Kane - No Surrender (2009)

Rock / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. No Surrender (3:06)
  2. A Little Something (3:24)
  3. Point Blank (3:04)
  4. Devil in Me (3:46)
  5. In over My Head (3:13)
  6. Heartbeat (2:58)
  7. Dogma 2.0 (3:34)
  8. Scream (2:58)
  9. Love over Healing (4:15)
  10. Here Comes the End (4:35)
  11. High Places (4:58)
avatar van Fieke_28
Stiekem toch best benieuwd geworden naar dit album, maar het valt me na het besluisteren toch best tegen.

"No Surrender" vindt ik nog steeds een prachig nummer, maar nergens op deze plaat wordt dit niveau, of uberhaupt dit gevoel geevenaard.

"Dogma 2.0" en " High Places" zijn nog wel aardig, maar de rest valt me ronduit tegen.

2 sterren voor de moeite.

Het zal wel vloeken in de kerk zijn als ik de rest van de reacties lees hier maar ik vind dit gewoon een lekkere plaat. Het zijn korte niet erg ingewikkelde tracks erop. Afwisseling op het album vind ik goed tussen up tempo en ballads. Love over Healing vind ik het hoogtepunt (zeker na het zien van de film). Point Blank vind ik de minste track maar is nog steeds OK. Kane doet waar ze goed in is op deze plaat en tja dat sommige mensen dat 13 in dozijn vinden zal wel. 13 in dozijn kan wel lekker klinken.

avatar van juventino
Ook ik vind dit wel een lekker plaatje..

avatar van Hans Brouwer
VanDeGriend schreef:
Ik kijk zeker uit naar de nieuwe Kane release want dat betekent dat ik niet ingewikkeld hoef te doen over een leuk Sinterklaaskadootje voor mijn vrouw
Als de Sint mijn vrouw "No Surrender (2009)" kado doet, verliest de Goedheiligman al zijn geloofwaardigheid .

Ik lees al een tijdje de recensies op musicmeter van de Nederlandse rockbands en Kane en in het bijzonder en wil toch een reactie plaatsen.
Ten eerste begrijp ik dat iedereen een eigen mening heeft en mag hebben, maar de manier waarop Kane hier door het grootste gedeelte met de grond gelijk word gemaakt begrijp ik absoluut niet.
Ik ben Kane dit jaar echt gaan volgen, en tuurlijk mag je het geen goede muziek vinden, maar om hun te betichten van arrogantie vind ik zwaar onterecht. Deze gasten stralen zoveel plezier en energie uit, echt super. Ook het nieuwe album vind ik erg goed.
Mijn mening is dat je de band in zijn geheel pas kan beoordelen als je ze zelf heb gezien, maar dit vinden de meeste niet nodig en hebben al een onterecht oordeel klaar, echt erg jammer.

Bespaar je de moeite Rory, een oordeel kan hier soms al gebaseerd zijn op iemand met een bekakt accent en een eigen visie.

Ik heb mijn score toch even iets naar boven heen geklikt, ik het een erg sterk album, hoe vaker ik het luister hoe beter ik hem vind. Ook de teksten voel ik weer, echt fijn dat dat deze keer moest groeien.

Ik zou hem bijna 5 sterren geven als het nummer Heartbeat er niet op stond, hoezeer de andere nummers groeien, na meer beluisteren, hoe meer ik me erger aan dit nummer.
Het is geeneens een erg slecht nummer muzikaal gezien, ik had het zelfs een goed nummer gevonden als die op het nieuwe album van U2 stond en dat terwijl ik geen fan ben van U2. Dat oe oe oe, gedoe tijdens het refrein, echt tenenkrommend.

Dat wou ik even kwijt als die hard Kane fan want..
JA ik heb eindelijk officieel een hekel aan een Kane nummer en dat is ook wel een prestatie.

avatar van Mctijn
Het klopt dat sommige Nederlandse bands onterecht lagere beoordelingen ontvangen dan ze verdienen, simpelweg omdat ze Nederlands zijn.
Anouk, Racoon, Nits etc...allemaal goede Nederlandse artiesten/bands.
Bij Kane heb ik het idee dat ze de lage beoordelingen wel verdienen, want het mijns inziens gewoon inhoudsloze radiorock. Toegegeven, een aantal oudere nummers zijn best te versmaden, maar het gros van de albums zijn niet op een niveau 4* (zeer goed) of 4,5* (klein meesterwerkje) die ik hieronder zie.
Waar ik persoonlijk ook niet zo goed tegen kan is zijn stem. Maar goed, meningen meningen

avatar van lazerus

en dat
dan
heel
groot
op de
cover.

Vind het sowieso showbeffers.

Neemt niet weg dat ze -in het verleden-
een aantal nummers hebben gemaakt
die wel lekker wegluisteren.

Uitgebracht in eigen beheer

Ja snap ik.

mokemusic
Vindt het geen slecht album, maar ben niet fan van ze. De andere albums vindt ik totaal niet goed.

avatar van Joren999
lazerus schreef:
NE
Ik vind dat ook verschrikkelijk lelijk...

avatar van max95
Heb alleen de single "No Surrender" gehoord, verder nog niets. Was wel een lekker nummertje
Denk dat ik deze in de toekomst ga downloaden met torrent. Zal niet lang meer duren. Ben benieuwd!
Durf alleen nog geen cijfer te geven, komt later wel.

avatar van ForgottenSon
Erg lekker album hoor, prachtige afsluiter ook met High Places.

Rory schreef:

Wou zelf een soortgelijk bericht plaatsen. Eigenlijk heb ik er helemaal niks aan toe te voegen. Nergens voor nodig om de band met de grond gelijk te maken omdat de zanger een arrogante uitstraling o.i.d. heeft. En dan bij elk album 1* geven, zeer triest. Lekkere nummers, inderdaad wel commercieel maar nee, echt niet slecht naar mijn mening. Natuurlijk heeft iedereen een eigen mening, maar de band bij voorbaat slecht noemen is toch wel erg dom. En nee, ik ben geen Kane fan om dat even duidelijk te maken.

Joy
niet dom, dat is een mening, en het blijft derderangs 'rock'muziek

en ja dat kan je goedvinden maar verdiep je dan eens in rockmuziek uit het verleden, dan kom je er snel achter dat de mosterd niet zo heet en spannend wordt gediend dan je denkt

Joy schreef:
niet dom, dat is een mening, en het blijft derderangs 'rock'muziek

Klopt, het is géén echte rock naar mijn mening, maar dat heb ik ook niet gezegd. Ik vind het alleen fijn in het gehoor liggen en ja, dat kan. Ben over het algemeen ook meer van de alternatieve muziek, maar vind dit ook wel echt goed, ook al is het commercieel. Je bent trouwens wel heel erg bezig met Kane hè, als ik reacties lees over Kane kom jij er altijd wel even tussen om te verkondigen hoe slecht Kane wel niet is.

avatar van anthonio
0,5
Dit album kan me niet echt boeien.
Ik luister graag naar 538 maar wat irritant is dat elk liedje (zelfs een scheet van Dinand) wordt een alarmschijf!. Deze muziek wordt je gewoon door de strot gedrukt terwijl er zoveel andere goede bands zijn.

avatar van Mctijn
anthonio schreef:
Dit album kan me niet echt boeien.

Dat is helaas het geval op vrijwel elke radiozender (ook op de publieke zenders)
Daarom ben ik lang geleden gestopt met radio luisteren en bepaal ik zelf welke muziek ik draai (open deur).

avatar van kaztor
Loes. schreef:

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

avatar van Safri
Mctijn schreef:

Me too. Ook 3FM maakt zich hier tegenwoordig zwaar schuldig aan. En de dj's maar poppenkast spelen, terwijl ze er diep van binnen op spugen.

avatar van pompompom
Loes. schreef:

[...]

En terecht! Het kwade moet bestreden worden!

avatar van Bardt1980
Safri schreef:

Ja hoe kan dat eigenlijk?
Krijg ze soms een dikke fooi van het management of hoe zit dat?
Toen Theo Maassen een tijdje geleden te gast was bij Giel Beelen vroeg hij aan Giel of hij deze rock acteurs daadwerkelijk goed vond. Hier kwam van Giel's kant ook geen duidelijk antwoord. Maar goed, dan hebben we het wel over de grootste nepperd die er rondloopt bij 3fm.

avatar van Safri
Klopt, maar zo was hij vroeger volgens mij niet. Toen in zijn nachtshows was hij eerlijk en recht voor zijn raap. Ik merk die tendens helaas ook bij Ekdom en Stenders. Gelukkig heeft Stenders zijn eigen Kx radio en hier laat hij soms stiekem doorschemeren dat hij puur bij 3FM zit om Kx te financieren.

Toch zou ik graag eens wat eerlijke woorden uit de 3FM dj's horen. Als het een commercieel station was als 538 dan snap ik dat je veel te verliezen hebt als je artiesten gaat afkraken, maar 3fm is een publiek station. Daar mag best wat meer pit en venijn in zitten.

avatar van Bardt1980
Safri schreef:

Daar kan ik me helemaal bij aansluiten!

avatar van Darkzone
Voorheen vond ik Kane echt verschrikkelijk. Vooral de zang en de kop van Dinand stonden mij totaal niet aan, alsof hij een hete aardappel in zn keel had zitten. Buiten dat de zongs mij ook niks deden.

Maar de songs No Surrender en Love Over Healing vind ik zeer mooie en goede songs. En die aardappel is EINDELIJK verdwenen en kan Dinand eindelijk echt zingen!

Ben benieuwd hoe het hele album klinkt.

avatar van Slowgaze
"I was up/I was down/I felt almost everything"
Oftewel, Dinand ontdekt de manische depressie.

avatar van Edwynn
En ik geraak erin tijdens het beluisteren van het nummer.

Stijn_Slayer
'Zingen'.

avatar van KKOPPI
NE

Ik geloof toch wel dat voor veel mensen die deze cover nooit gezien hebben spontaan bij hun opkomt 'KEANE', omdat die band dat ook met zulke letters doet. Zo moeilijk kan iets nieuws verzinnen, in ieder geval voor je cover, toch niet zijn?

Oh God, dat ik dit ooit goed heb gevonden... Wat erg. Gelukkig ben ik Kane inmiddels ontgroeid.