"This is a Journey into sound"
Zeg dat wel ja. Want Anthrax klinkt hier toch wel eventjes wat anders dan voorheen. Ik lees dat het sample veel gebruikt is/wordt bij de hiphop, ze zullen het voor die tijd waarschijnlijk wel gebruikt hebben om makkelijker bij het publiek mee te liften. Dat zal ook wel een reden zijn voor de nieuwe zanger, die zo wegelopen lijkt uit de gemiddelde grunge/rock band van die tijd. Om dan ook direct met de deur in huis te vallen, Bush is geen betere zanger. Zijn bereik is kleiner en eentoniger dan Belladonna. Toch waardeer ik Bush net wat meer, die is makkelijker aan te horen. En het past prima bij de insteek en stijl van het album. Want dit 6e album is duidelijk een andere stijl voor ze. Eentje die ik ook wel goed kan waarderen, misschien nog wel meer dan hun oudere Thrash werk.
Wel heb ik er een groot kantteken bij, namelijk dat dit niet meer zozeer als Anthrax klinkt. Of dat echt slecht is weet ik (nog) niet, maar het Thrash gevoel is hier wel minder aanwezig dan bij de vorige. Ze klinken regelmatig meer als het stevigere broertje van Pearl Jam dan als een van de Big Four Thrash bands. Maar goed, het levert alsnog zeer vermakelijke muziek op. Een album wat minder sprekend is als de voorganger, maar zich wel makkelijker laat beluisteren. En dat ze hier wat rauwer klinken is ook wel fijn. In die zin mag ik dit album dan ook wel goed hebben. Ondanks dat dit meer als andere bands klinkt dan Anthrax.
De nummers hebben een redelijke vaste lijn en kwaliteit in zich zitten. Dat maakt het lastig om echt favorieten aan te geven. Er zitten ook niet echte uitschieters tussen wat het ook weer wat lastiger maakt. Wel merk ik dat This Is Not an Exit hier erg goed bevalt. En dat Black Lodge mij minder boeit, maar dat is het ook wel zo'n beetje.
Sound of White Noise Is een fijn album geworden in het grungy Thrash hoekje. Niet eentje die overal bovenuit springt, maar wel eentje die erg lekker wegluisterd. Ik ben benieuwd hoe Bush het blijft doen de komende paar albums. Belladonna liet een mooie groei zien, maar ik betwijfel of dat met Bush ook gaat gebeuren. Voor nu in ieder geval een nette tweede plek. Een van hun toppers wat mij betreft.
1. Persistence of Time
2. Sound of White Noise