Lil' Wayne - Rebirth (2010)

Hip-Hop / Rock

10. One Way Trip (4:39)

met Kevin Rudolf

11. Knockout (4:09)

met Nicki Minaj

12. The Price Is Wrong (3:28)
  13. Die for You * (5:08)
  14. I'm So over You * (2:58)

avatar van SvV
SvV
Ben het nog nooit zo oneens geweest met de kritiek en het gemiddelde als bij dit album. Volgens mij zitten er ook heel veel bij die dit gewoon een 0.5 of 1,0 geven omdat het Lil Wayne is die iets nieuws probeert. Ben benieuwd wat dit album zou scoren als het van een nieuwe artiest was.

Ik vind het alleen maar goed dat hij wat nieuws probeert. De combi van hip-hop en rock is op de meeste tracks zeker geslaagd te noemen. Ook een aantal tracks met een zeer verrassende frisse beat. En om nou te zeggen dat dit album heel commercieel voor hem is? Hij had net zo goed meteen Carter IV kunnen uitbrengen en dan zo 3x platina binnen kunnen halen.

Even naar de tracks. De toppers zijn voor mij Prom Queen, Drop The World, One Way Trip en Knockout. Daarna komen Da Da Da en Get A Life. Alleen The Price is Wrong en Runnin' vind ik echt iets minder.

Nu even een jaar de bak in, dan snel Carter IV uitbrengen en van mij mag daar zo een Rebirth 2 achteraan.

avatar van Game
"I'm a dopeboy with a guitar"

Nadat Kanye een nieuwe creatieve richting in ging, moet Lil Wayne ook gedacht hebben dat verandering een goed ding zou zijn. Hij moet het echter bij rappen houden. In principe 'zingt' Wayne met de autotune over live instrumentals wat erg rockerig klinkt, en in sommige nummers schijnt hij zelfs gitaar te spelen. Maar rock is dit in ieder geval niet. Tuurlijk zit er veel gitaar in. Maar een nummer zoals On Fire heeft gewoon een beat. Daarnaast zijn er veel kotsnummers. Get A Life, One Way Trip en Knockout (Nicki Minaj is walgelijk) zijn goede voorbeelden. Een dergelijk nummer zoals Die For You klinkt in het begin nog best aardig, maar als Wayne begint te 'zingen', is de pret al gauw voorbij. Toch kan ik wel genieten van bijvoorbeeld Paradice, waarin Wayne wordt bijgestaan door Cool & Dre, die een fraaie productie aflevert. Drop The World is ook een fraai nummer, vooral wanneer Eminem begint te rappen. Met een ratel flow laat hij zien dat hij een, op het eerste gezicht, langzaam nummer kan omtoveren tot een lyricaal bloedbad. Zo goed heb ik hem de laatste 5 jaar niet horen rappen. Hopelijk zet hij die lijn door op Recovery. Runnin' is ook mooi, alleen het refrein vind ik minder.

2*, een dapper schot van Lil Wayne, maar helaas voor hem: misgeschoten.