Lil' Wayne - Rebirth (2010)

Hip-Hop / Rock

10. One Way Trip (4:39)

met Kevin Rudolf

11. Knockout (4:09)

met Nicki Minaj

12. The Price Is Wrong (3:28)
  13. Die for You * (5:08)
  14. I'm So over You * (2:58)

avatar van BZN
BZN
ben waarschijnlijk een 'hater' op lil wayne, ga dit album daarom ook niet beoordelen.. alleen Drop The World is echt een dikke track!

avatar van Outblasty

avatar van MAS
MAS
Ik moest echt hard lachen om een recensie in de Nieuwe Revu. Daarin stond: "Rebirth is een stinkende nageboorte"

SPAROOD
Outblasty schreef:

For real?

bartvankampen
Echt een prachtig album. Ik heb echt respect voor Lil Wayne en het pionierswerk wat hij hier verricht!! Geweldig hoe hij deze 2 stijlen laat samensmelten. Dit kan nog eens 4,5 of 5 worden bij mij! Nu al een klassieker!!

avatar van Tabossi
Whahaha, bartvankampen, ik neem aan dat je sarcastisch bent? Als iets dit niet is, is het pionierswerk. Deze stijlen zijn al vaker, veel eerder en veeeuul beter samengevoegd. Maar dat wist je al, want je bent sarcastisch. Toch?

avatar van JLjuju
Laten we het hopen.
En laten we hopen dat Outblasty ook sarcastisch is.
Ik heb dit album overigens niet beluisterd, door de eenvoudige reden dat ik niet drie kwartier naar een robot kan luisteren.

avatar van Stapler
bart was niet sarcastisch .

SPAROOD
haha, dat moet haast wel?

t-h-y-$
Outblasty schreef:

Beetje vroeg niet?

avatar van WeztSide
SPAROOD schreef:
haha, dat moet haast wel?

Nee, kijk maar naar al zijn andere albums.

Maar ttp: een vreselijk album, Lil Wayne mixt de twee stijlen lang niet zo goed zoals bijv. Run DMC dat kon.

Rizz
Drop the world is wel een super nummer.

avatar van flow natural
Hmmm een rock album van Lil wayne??
Het zal zeker geen Lenny Kravitz geworden zijn

avatar van musicboy2602
Zeer matige prestatie.

0,5
Nee, dit is em gewoon niet. Ik ben het met velen eens dat drop the world een hele zieke track is, misschien wel zijn beste..........3x raden waardoor?

avatar van Emile93
Hij heeft nu alweer een nieuw album uit, no ceilings. Ik ben benieuwd of die wat beter is want het is een mixtape van oudere nummers!

avatar van SvV
SvV
Emile93 schreef:

Nieuw? die mixtape kwam 31 okt. 2009 uit.

avatar van Game
"I'm a dopeboy with a guitar"

Nadat Kanye een nieuwe creatieve richting in ging, moet Lil Wayne ook gedacht hebben dat verandering een goed ding zou zijn. Hij moet het echter bij rappen houden. In principe 'zingt' Wayne met de autotune over live instrumentals wat erg rockerig klinkt, en in sommige nummers schijnt hij zelfs gitaar te spelen. Maar rock is dit in ieder geval niet. Tuurlijk zit er veel gitaar in. Maar een nummer zoals On Fire heeft gewoon een beat. Daarnaast zijn er veel kotsnummers. Get A Life, One Way Trip en Knockout (Nicki Minaj is walgelijk) zijn goede voorbeelden. Een dergelijk nummer zoals Die For You klinkt in het begin nog best aardig, maar als Wayne begint te 'zingen', is de pret al gauw voorbij. Toch kan ik wel genieten van bijvoorbeeld Paradice, waarin Wayne wordt bijgestaan door Cool & Dre, die een fraaie productie aflevert. Drop The World is ook een fraai nummer, vooral wanneer Eminem begint te rappen. Met een ratel flow laat hij zien dat hij een, op het eerste gezicht, langzaam nummer kan omtoveren tot een lyricaal bloedbad. Zo goed heb ik hem de laatste 5 jaar niet horen rappen. Hopelijk zet hij die lijn door op Recovery. Runnin' is ook mooi, alleen het refrein vind ik minder.

2*, een dapper schot van Lil Wayne, maar helaas voor hem: misgeschoten.

toris
Tot nu toe kon ik deze man altijd wel waarderen, maar ik had nog geen hele albums van hem beluisterd. Wat een ongelofelijk kut album! Ik denk niet dat ik nog albums van hem ga luisteren,

avatar van Game
Je pakt ook wel zijn slechtste album, luister maar Tha Carter II, dat is veel beter. Gewoon hiphop, geen "rock".

toris
Misschien later

avatar van KILLERBEE99
Ik sta er zelf versteld van maar ik vind Drop the World echt een geweldig nummer, niet alleen omdat eminem er voor in komt, maar lil wayne's tekst en flow is echt gewelig op dat nummer, de muziek is ook heel goed! Zelfs vind ik de stem van lil wayne op dat nummer helemaal niet irritant.

Verder vond ik Ground Zero en Get A Life ook wel oke. De rest van het album heeft mij niet veel te bieden, wat ik erg jammer vind. Dit is het tweede album van lil wayne dat ik gehoort heb en vond deze wel een ster beter dan Lights Out...

avatar van SvV
SvV
KILLERBEE99 schreef:

Nu door naar Carter II

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
Dit album scoort als Rene van Rijswijk.

avatar van KILLERBEE99
SvV schreef:

Nu door naar Carter II

Die ga ik ook nog zeker een keer luisteren... Zie nog wel waneer... Carter II word zeker als een van zijn betere albums gezien?

avatar van Silky & Smooth
Qua 'hip-hop gehalte' vindt men dat de beste ja, volgens mij. Al vind ik de mixtape voor Tha Carter III nog steeds de beste.

avatar van NL_RAPPIN
De clips die hier nu allemaal van uitkomen zijn de afgelopen paar dagen (Da Da Da, Runnin' & Knockout) zien er allemaal wel gaar uit behalve Da Da Da, derest is allemaal met zo'n green screen. Zo zal de clip van Get a Life ook wel zijn die nog uit moet komen.

Edit:
Get a Life wordt gelukkig niet gemaakt met een green screen. Link.

avatar van Snoeperd
Linkin park doet het nog beter, als het beste op dit album van eminem komt zegt dat heel veel. Ik ga niet stemmen want dat wordt toch een 1, voor drop the world dan

avatar van bennerd
Snoeperd schreef:
... Ik ga niet stemmen want dat wordt toch een 1, voor drop the world dan

Hé, wees wat origineel, wil je?

Rene1979
Eminem levert wel een erg dope verse af zoals hij was