Lil' Wayne - Rebirth (2010)

Hip-Hop / Rock

10. One Way Trip (4:39)

met Kevin Rudolf

11. Knockout (4:09)

met Nicki Minaj

12. The Price Is Wrong (3:28)
  13. Die for You * (5:08)
  14. I'm So over You * (2:58)

RedLightCityBoy
Wat haat je op me broertje?

avatar van No Surrender
Wat verschrikkelijk, ik denk laat ik eens een nummer van dit album luisteren. Dus ik net even naar YouTube en daar DaDaDa ingetypt, ongelooflijk dat een artiest of zelfs de label zulk soort muziek durven uit te brengen.

avatar van Devoo
Al die negatieve commentaar, maakt me alleen maar benieuwder!

avatar van master-rens
Ik zou zeggen check een nummer van dit album op YouTube en na 1 nummer ben je allesbehalve benieuwd naar de rest van het album.

Kid
Wat wordt dit album in de grond gebeukt zeg! Ik had van te voren wel verwacht dat het niet al te goed ontvangen zou worden, maar dit..? Nouja ik kan me die mening opzich wel goed indenken.

Ikzelf vind dit persoonlijk een redelijk album. Sterker nog, Lil Wayne's beste! Ik vind dat hij hip-hop, rock, en pop goed weet te combineren. Tekstueel stelt hij natuurlijk nog steeds niks voor, maar ik vind het een hele vooruitgang na Tha Carter IV. Het is natuurlijk nog steeds niet hoogstaand, maar dat moet je ook niet van Lil wayne verwachten. Autotune vind ik normaal gespoken een doodzonde, maar het geeft dit album iets unieks. Uniek slecht zullen de meeste wel zeggen

Echt slechte nummers staan na mijn mening niet op het album. De meeste zijn gewoon matig tot voldoende met een paar uitschieters als: Drop The World, Paradice en Get A Life. Al met al een ruime voldoende dus voor dit 'rock' album van Wayne! 3,5*

avatar van Silky & Smooth
Tha Carter IV?

Kid
Haha, wat een domme fout van me:P Tha Carter 3 natuurlijk (a)

Veel negatief commentaar, maar ik ga hem nu beluisteren ben erg benieuwd want ik vond drop the world (het enige nummer dat ik ken ) erg sterk. maar we zullen zien wat ik er van denk na het geluisterd te hebben.

Waarom staat de lengte van elke track er niet achter?

P-DawG
Omdat nog niemand zo vrij is geweest dat in te vullen. Als je wilt kan je dit zelf doen onder het kopje 'Corrigeren' rechtsboven de albumhoes.

Relax
Staan 2 mooie nummers op, Paradice en Drop the World.

De rest is zeer ondermaats.

1,61 gemiddeld

avatar van MJ_DA_MAN
Dat kunnen wij zelf ook zien ^ - ^.

Maar nee, dat nodigt mij niet meer uit deze plaat te proberen.

Social_Mask
Niet 'meer'?

Wat, je dacht in eerste instantie zeker: "Oh, leuk. Lil' Wayne komt met nog een soloalbum. Dat kan nog wat worden. Ik bedoel maar, Lil' Wayne staat toch altijd garant voor kwaliteit? Je hoort alleen zo verdomd weinig van hem de laatste tijd. Wat? Een combinatie met rock zeg je? Aaahhh, en ik maar denken dat ik hier op aarde ben gebracht, niet dat het mij gevraagd is overigens, zonder een doel! Maar er bestaat wel een God: Lil' Wayne komt met een Hip-hop slash Rock album!!! Hoe is het mogelijk?!?!"

Maar toen brak het moment aan dat je het gemiddelde zag en daarmee kwam er een eind aan al je hoge verwachtingen...

avatar van MJ_DA_MAN
Als je grappig wil zijn, dan moét je dat ook zijn en niet semi-grappig.

RedLightCityBoy
Inderdaad en als je grappig over wil komen moet je ook niet met on oprecht sarcasme komen.

avatar van Dociz
Relax schreef:
Staan 2 mooie nummers op, Paradice en Drop the World.

De rest is zeer ondermaats.

Eens.
Ground zero doet ook nog wel.

@MJ_DA_MAN

Niet te veel van de publieke opinie aantrekken. Dat zegt namelijk ook niet altijd alles;) In jou geval snap ik heel goed dat je het niet wil luisteren, gezien je top 10 en verdere stemgedrag. Maar tegen andere wil ik zeggen: Gemiddelde zegt ook niet altijd iets, bepaal zelf of je een plaat goed of slecht vind.

Social_Mask
MJ_DA_MAN schreef:
Als je grappig wil zijn, dan moét je dat ook zijn en niet semi-grappig.

Verdomme, het was nooit mijn intentie om grappig over te komen, ik was juist uiterst cynisch. Het ene sluit het andere weliswaar niet uit, maar het al dan niet grappig vinden van mijn uitspatting is hoogst persoonlijk. Maar mijn bedoeling was geheel on-grappig. Mijn excuses als dat niet duidelijk was. Of ze welgemeend zijn laat ik in het midden, maar dat doet er verder ook niet echt toe.

avatar van Wauzzer
Drop the world is het enige "goede" nummer maar dat komt ook mede door Eminem. Misschien dat die es een heel rock/rap album moet maken?

avatar van Boy
Boy
Vind deze plaat een perfect voorbeeld van een slecht uitgevoerde crossover. Toch heb ik me met sommige nummers nog wel aardig vermaakt, zoals Prom Queen, On Fire en Runnin'. 2,5 dan maar.

avatar van No Surrender
Drop the World vind ik best wel goed, Eminem komt geweldig op dat nummer. En Lil Wayne komt er matig op.

Relax
Trouwens beetje jammer dat de vocals van Eminem veel te hard staan op Drop The World, met de koptelefoon merk je dat heel goed.
De overgang naar het refrein klinkt dan lichtelijk dramatisch.

avatar van SvV
SvV
Ben het nog nooit zo oneens geweest met de kritiek en het gemiddelde als bij dit album. Volgens mij zitten er ook heel veel bij die dit gewoon een 0.5 of 1,0 geven omdat het Lil Wayne is die iets nieuws probeert. Ben benieuwd wat dit album zou scoren als het van een nieuwe artiest was.

Ik vind het alleen maar goed dat hij wat nieuws probeert. De combi van hip-hop en rock is op de meeste tracks zeker geslaagd te noemen. Ook een aantal tracks met een zeer verrassende frisse beat. En om nou te zeggen dat dit album heel commercieel voor hem is? Hij had net zo goed meteen Carter IV kunnen uitbrengen en dan zo 3x platina binnen kunnen halen.

Even naar de tracks. De toppers zijn voor mij Prom Queen, Drop The World, One Way Trip en Knockout. Daarna komen Da Da Da en Get A Life. Alleen The Price is Wrong en Runnin' vind ik echt iets minder.

Nu even een jaar de bak in, dan snel Carter IV uitbrengen en van mij mag daar zo een Rebirth 2 achteraan.

avatar van Silky & Smooth
De voornaamste reden voor Lil' Wayne om dit album te maken is dat hij een superster wil worden. Volgens hem ben je pas een echte superster als je muziek kunt maken in alle genres. Er kan net zo goed hierna een reggae-album van hem uitkomen.
Als hij dit album puur commercieel had uitgebracht was dat een domme zet geweest. En zoals we allemaal weten die maken ze niet rondom Lil' Wayne. Alles wat verkocht moet worden wordt per miljoen verkocht, minimaal. Dan had hij inderdaad beter Carter IV uit kunnen brengen, wat gegarandeerd miljoenen keren verkocht wordt.

Relax schreef:
De overgang naar het refrein klinkt dan lichtelijk dramatisch.

SPAROOD
Laat carter IV maar komen. Hier staan welgeteld 3 nummers op die ik nog wel te pruimen vind. De rest zwaar ondermaats.
2 **

P-DawG schreef:

Hoezo? Ik ervaar gewoon een minpunt in die track, het staat me gewoon niet aan.

Het spijt me dat ik muziek anders ervaar dan jij.

Ai. Excuses aanvaard.