Riverside - Out of Myself (2004)

Polen
Label: The Laser's Edge

1. The Same River (12:02)
  2. Out of Myself (3:44)
  3. I Believe (4:14)
  4. Reality Dream I (6:15)
  5. Loose Heart (4:50)
  6. Reality Dream II (4:46)
  7. In Two Minds (4:38)
  8. The Curtain Falls (8:00)
  9. Ok (4:46)
avatar van Snappy
Geen last met "opstartperikelen". De cd sloeg direct aan. Niet teveel nadenken. Het is maar met welke instellling je een cd gaat luisteren. Ik ging deze cd voor het eerst luisteren met de wetenschap dat mijn naaste omgeving razend enthousiast was (en natuurlijk IS). Dan is de kans groot dat ie direct aanslaat.

avatar van Pruut
Ja klopt, alleen mijn naaste omgeving heeft een gigantische hekel aan mijn muziek Maar het is goedgekomen, ik ben nu hardstikke verslaafd aan deze cd.

Pruut schreef:

Ik ken dat! Maar ik ben sommige van mijn vrienden muzikaal aan het "opvoeden", o.a. met het muziek van Riverside! Aankomende 21 april 2006 neem ik de 4 vrienden mee naar het concert van Riverside in Zoetermeer, overigens op mijn kosten. Ze hebben er nog nooit van gehoord. Vooraf heb ik ze voorzien van de nodige muziekbagage. Ik moet zeggen dat de eerste geluiden positief hoopvol zijn. Ik hoop dat deze positieve geluiden niet uit beleefdheid zijn! Mocht het concert in goede aarde vallen dan hoop mijn geld terug te zien

avatar van Pruut
Haha, heel goed! Maar Riverside is toch wat te heftig voor mijn vrienden... (ze hebben een hekel aan die gitaarsolo's), gelukkig gaat Radiohead soms nog wel en andere wat "simpelere" bands soms ook nog wel. Maar ik heb nog niet het geld om 4 vrienden naar een concert mee te nemen. Anders zou ik ze heel graag opvoeden

Snappy schreef:
overigens op mijn kosten
Nou nou...plus die biertjes die je voor mij ging kopen...wordt een duur avondje

Nou nou...plus die biertjes die je voor mij ging kopen...wordt een duur avondje

Dat wordt zeker een dure avond! Even agenderen dat ik van tevoren een overboeking doe van mijn spaarrekening naar de lopende rekening . Ach als het maar gezellig is! . Ik herken jou toch in de klukkluk-pak??

avatar van bonothecat
@Snappy als je nu gewoon een meter bier besteld....en er een soort Musicmeter logo op plakt....dan komt iedereen zijn biertje wel halen

...ik heb net besloten om deze cd de volle vijf punten te geven.

bonothecat schreef:

Das een goede , hoeveel MuMe's komen er morgen ongeveer eigenlijk?

bonothecat schreef:
...ik heb net besloten om deze cd de volle vijf punten te geven.

Eindelijk

Exfrozen schreef:
Das een goede , hoeveel MuMe's komen er morgen ongeveer eigenlijk?

Snappy, Bono, Jij kennelijk, Obsessed (?) en ikzelve...minstens 5 ? Beter twee meter dan ?

Obsessed (?)

Wat trekken we aan?

avatar van VanDeGriend
Iedereen een kluk kluk pak is waarschijnlijk teveel gevraagd ?

VanDeGriend schreef:
Iedereen een kluk kluk pak is waarschijnlijk teveel gevraagd ?

Net iets overvraagd ja

Als ze nou in de aanbieding waren..

avatar van bonothecat
Snappy was toch al sinterklaas aan het spelen.....misschien kan er nog een rondje kluk kluk pakken vanaf

avatar van Snappy
Bier voor mijn rekening* en jullie de kluk kluk pakken. Lijkt mij in iedergeval een mooie deal! .
Overigens wel gelimiteerd
Overigens heb ik de kaarten van mijn gezelschap (4 vrienden in totaal) ook betaald. Kan morgen een dure avond worden. Ik zal iedergeval uit voorzorg wat extra pinnen. Een goede bijkomstigheid dat het salaris op de 21ste wordt bijgeschreven.

avatar van VanDeGriend
Haha fijne vrienden. Ik neem ook iemand mee. Als ie t niks vindt, en die kans is helaas behoorlijk, betaal ik de kaart. Hij zou wel zijn eigen kluk kluk pak regelen .

En ik ben alweer thuis.
En jongens, jongens wat heb ik genoten. Zelfs af en toe nog kippenvel gehad en dat terwijl ik nog geen noot van hun gehoord had.
Ik ga maar eens snel tot aanschaf van de cd's.

Bravo!

Het was inderdaad errug goed! Ook ontzettend tof dat ze 3 (of was het zelfs 4) keer terugkwamen voor een encore. Hoogtepunten waren eindeloos maar ik wil iig even uitstippen de publieksfavoriet Artificial Smile en de geweldige epics Dances with the Shadow en bovenal het hoogtepunt: The Same River. Ik heb mijn kluk kluk-pak snel omgewisseld voor een Riverside-shirt want daar hecht ik na vanavond toch wat meer waarde aan

obsessed schreef:
Riverside-shirt
Haha ik ook, de rechter of de linker?

Linker.. die met Second Life Syndrome op de mouw. Er was trouwens ook nog een witte, maar die hing ergens anders

avatar van Exfrozen
Ja idd, die hing helemaal links. Ik heb de Out of Myself genomen, trouwens nog bekende gezien? En ik ben ook benieuwd of iemand nog wat mooie shots heeft kunnen schieten.

Ik heb geen kluk kluk-pakken kunnen herkennen helaas Ik wou eerst ook de OOM nemen, maar een vriend van mij nam die al dus heb ik die ander maar genomen. Ik dacht eerst wel bono te herkennen, maar dat werd een beetje ontkracht toen ik progwereld.org achterop zn shirt zag staan, wat volgens mij niet de werkgever is van mr. the cat.

avatar van Exfrozen
Bonothecat had volgens mij een blauw-wit gestreepte trui aan met het cijfer 1 achterop. Klopt dat bonothecat? En mij misschien nog gezien, ik had een witte trui aan met capuchon en stond ergens linksachter bij de bar.

avatar van bonothecat
Bonothecat had een grijs vest aan.....en stond recht achter de camera-man die tegen het podium aan stond.....Kon goed zien hoe de gitarist zijn veters geknoopt had! Volgende keer toch maar een kleine musicmeter meet-and-greet afspreken. Er waren nu wel erg veel mensen die er eventueel als obsessed mee door konden

.....het concert was overigens briljant....ben helemaal los gegaan. Ik zet nog foto's op het daarvoor geschikte forum

Ik moet trouwens eerlijk bekennen: Ik had toch geen kluk kluk pak aan, ik was wellicht te herkennen aan een Mostly Autumn (Storms over Still Water)-t-shirt, en ik stond op het balkon precies in het midden. W.m.b. de beste plek van de zaal.

avatar van UmmaGumma 44
Hoi allemaal,

ik ben een vriend van Snappy, die me de laatste weken heeft aangestoken met het Riverside- en PT-virus. Ik was één van die vier vrienden die hij gisteren heeft meegenomen naar de Boerderij om naar het concert van Riverside te kijken.
Ik heb erg genoten van het concert en we hebben ons prima vermaakt. Snappy heeft goed gezien, dat deze band muziek-potentie heeft, ook 'live'!!! Hij heeft me er zeker toe aangezet om het komende jaar meer concerten te gaan bezoeken van dit soort bands. Zo staat 9 mei Oceansize op het programma en op 10 juni Arrow Rock.

Maar wat betreft Riverside... heb vooral genoten van Loose Heart, terwijl ik aan het begin ook heugelijk verrast werd door de klanken van 'Shine on you crazy diamond' tijdens het openingsnummer...

Trouwens, mijn eerst stem is direct 5 sterren voor dit album (dat ik tot nu toe nog beter vind dan Second Life Syndrome).

UmmaGumma 44 schreef:
Hoi allemaal,

En Snappy is bezig met zijn extra krantenwijk....hij zal financieel nu wel aan de grond zitten! Welkom overigens hier!

avatar van Snappy
Ik heb het gisteren ervaren als een fijn optreden (bovenverwachting!). Vooraf wist ik ook niet goed wat ik kon verwachten. De jongens van Riverside hadden instrumenten en natuurlijk zang goed in beheersing. Ik had die avond gezelschap van vier kameraden die bekend zijn met de bekender bands, maar ze vonden het optreden ook helemaal geslaagd. En natuurlijk een prachtig bijkomstigheid van die avond is dat ze 3 keer toe terugkwamen. Enig smet op die avond was dat ik naar werd gestuurd met een zak vol munten. Geen Kluk kluk pakken te bekennen, jammer ik had graag persoonlijk kennisgemaakt met een aantal Musicmeters! Volgende keer beter. Concluderend : "Ik heb een genoeglijke avond gehad met een prima spelende band". Overigens heb ik vernomen uit betrouwbare bronnen dat Riverside dit jaar op +/- 15 september weer komt optreden in het "Podium"te Hardenberg. Goed nieuws! Ben ik in iedergeval zeker van de partij.