David Bowie - A Reality Tour (2010)

Label: Columbia

1. Rebel Rebel (3:30)
  2. New Killer Star (4:59)
  3. Reality (5:08)
  4. Fame (4:12)
  5. Cactus (3:01)
  6. Sister Midnight (4:37)
  7. Afraid (3:28)
  8. All the Young Dudes (3:48)
  9. Be My Wife (3:15)
  10. The Loneliest Guy (3:58)
  11. The Man Who Sold the World (4:18)
  12. Fantastic Voyage (3:13)
  13. Hallo Spaceboy (5:28)
  14. Sunday (7:56)
  15. Under Pressure (4:18)
  16. Life on Mars? (4:40)
  17. Battle for Britain (The Letter) (4:55)
  18. Ashes to Ashes (5:46)
  19. The Motel (5:44)
  20. Loving the Alien (5:17)
  21. Never Get Old (4:18)
  22. Changes (3:51)
  23. I'm Afraid of Americans (5:17)
  24. "Heroes" (6:58)
  25. Bring Me the Disco King (7:56)
  26. Slip Away (5:56)
  27. Heathen (The Rays) (6:24)
  28. Five Years (4:19)
  29. Hang on to Yourself (2:50)
  30. Ziggy Stardust (3:44)
  31. Fall Dog Bombs the Moon (4:11)
  32. Breaking Glass (2:27)
  33. China Girl (4:18)
  34. 5:15 the Angels Have Gone * (5:22)
  35. Days * (3:25)
avatar van vigil
tja al honderd jaar op dvd uit en nu gaat dit ook op 2 cdtjes gesmeten worden... Niet echt interessant, wel een zeer goede live registraite met prima set list.

avatar van Ataloona
Ja deze heb ik ook op dvd.
Goed concert. Al was de kwaliteit van mijn gepindakaaste cd bar slecht. Ik hoop dat ze daar wat aangedaan hebben.

avatar van Ceasar
Tsja, hij moet zijn aandeelhouders tevreden houden, hè. En aangezien er niets nieuws uitkomt dan maar dit doen... Maar ik, als fan, ben er niet echt blij mee.

vigil schreef:

Ik vind het wel interessant, want DVD's kijk ik hooguit 1 keer en CD's draai ik veel vaker. Maar eigenlijk heb ik met Stage (en een paar bootlegs) wel genoeg live-materiaal van Bowie.

avatar van barrett
Ik luister ook meer naar cd's dan dvd's en deze kan er voor mij dan wel nog bij...

avatar van devel-hunt
Deze is al in honderde uitvoeringen op bootleg uitgebracht. Ik heb liever dat Bowie weer eens een CD met nieuw materiaal uitbrengt, maar ik denk dat dat nooit meer gebeurt. Wel staat er op youtube een nummer van Bowie (she can) do that. Het komt uit een film uit 2008, maar ondanks dat ik op internet lees dat het hier een nieuw nummer betreft, geloof ik dat niet, het klinkt eerder als een overblijfsel van de CD Earthling uit 1997.

avatar van djarend
mosterd na de maaltijd noemen ze dit, hoewel het een goed concert is

avatar van bikkel2
Bowie in topvorm tijdens deze Reality Tour . En ook misschien wel zijn laatste kunstje op het podium .
Ik heb eveneens de dvd al jaren en deze is tegenwoordig voor een leuk prijsje te krijgen in de diverse platenzaken .
Muzikaal hoogstaand en een prima setlijst . De hits worden vaker voorzien van een net even iets ander sfeertje en de albumtracks zijn eveneens zeer goed te pruimen .
Hij klinkt hier zowel zwaarmoedig ( The Motel bijvoorbeeld) emotioneel ( Slip Away ) en tevens ook behoorlijk rockend .
Bowie toont hier aan dat ook relatief onbekender en minder toegankelijk werk ook fier overeind blijft staan .
De vibe is goed , Bowie is goed bij stem en de band met enkele oudgedienden ( Earl Slick , Gail Ann Dorsey) is misschien wel zijn beste ooit .
Hier is het bewijs dat een op een leeftijd zijnde artiest nog immer weet te boeien . Perfecte registratie .

Je kunt net zo goed de DVD aanzetten zonder beeld. Die drie bonustracks zullen mij niet over de streep trekken.

Als er dan toch iets op de markt moet komen, waarom dan geen onuitgebrachte live registratie? Dit vind ik een nogal vervelende streek.

bikkel2 schreef:

Heb hier het dvd'tje nog eens een keer draaien en het is wel een écht goede performance.
Bowie goed bij stem, en idd de relatief minder bekende songs die bewijzen sterke nummers te zijn.
Na 'Rebel, Rebel' is pas 'Under Pressure' weer een echt grote hit en dat is pas nummer veertien op de setlist!

New Killer Star bvb, als hij dat twintig jaar eerder had uitgebracht, was dat gegarandeerd een van zijn grote hits geworden. Cactus, Afraid...

Ieniemienie minpuntje, maar dan erg persoonlijk: om één of andere reden heb ik Fame altijd één van zijn zwakste nummers gevonden, en ook nu moet ik het nog steeds uitzitten...

Los
Jep, totaal overbodig. En oud.

Maar oh jee, wat is dit een enorm goede registratie!!!
Als hij niet full price in de schappen komt, is er helemaal niks mis mee. En hoe overbodig ook, goed blijft goed. EN of het nou op dvd er ook is of niet. Maakt het uit?
Is er een concert alleen op cd, dan willen we het jaren later ook op dvd, en is het er alleen op dvd....afijn...

Los schreef:

Goed punt!

Bovendien hebben ze het tenminste mooi ingepakt in een digipak met boekje. Bij Cosmox kost 'ie 14,99 en bij cdwow 13,50 thuisgestuurd, dus dat is best schappelijk.

Los
Ben hem nu op spotify aan het luisteren. En hij is meer dan fijn! Gaat zeker dus ook in de kast komen hier. De drie extra tracks trouwens ook...

Father McKenzie
vigil schreef:

Klopt... maar een die-hard Bowie fan zoals ik.... zal deze toch niet willen missen. Helaas mogen we niet veel nieuws meer verwachten van onze ouwe Thin White Duke....

Los schreef:
Jep, totaal overbodig. En oud.

Maar oh jee, wat is dit een enorm goede registratie!!!

Klopt. Het is altijd weer wat.
Van mij mogen ze zulke dingen wel blijven uitgeven. Hijzelf doet dat immers niet meer, lijkt 't...

avatar van Davidus
Geweldige cd! Energiek en Artistiek, en wat opvalt is dat de nieuwe nummers steengoed zijn. Bowie is de enige uit de sixties die nu in 2009/10 vernieuwend blijft.
Waren de Stones maar zo vernieuwend.....

avatar van Kokuil
Heb de dvd inderdaad ook al jarenlang in de kast en kijk dvd's gemiddeld 1 a 2 x.

Moet ik 'm dan nog op cd kopen? Misschien. Ik heb de audio weliswaar van de dvd geript, maar het publiek is nogal dominant aanwezig in de mix. Hopelijk hebben de de remasteraars de Dubliners wat terzijde geschoven. Zo niet, dan laat ik deze (overigens erg goede) registratie aan mijn huis voorbij gaan.

Davidus schreef:
Bowie is de enige uit de sixties die nu in 2009/10 vernieuwend blijft.
Waren de Stones maar zo vernieuwend.....

Hij heeft sinds 2003 geen nieuw werk meer uitgebracht, dus die constatering slaat nogal dood.

maar hij is toch bezig met een nieuw album in berlijn had ik een tijd geleden gelezen en vind er nu niets meer over

Bowie was wel goed bij stem, maar ik heb hem live wel eens beter gehoord .
Wel een goed optreden!
4 sterren

avatar van Davidus
kaztor schreef:

ok, de stones sinds 1972 niet meer.....

avatar van GothicBowie
Ik heb de dvd ook liggen maar nooit geen fan geweest van DVD's op zich dus ben heel blij met deze audio, een mooie live registratie van wat volgens velen een van zijn beste om niet te zeggen beste tournee 's was.. jammer genoeg geen nieuw werk, maar beter dit dan niks..zeer blij met deze aanwinst

AddictedToElvis
Heb 'm op dvd, en 't is idd een erg goed concert! Alleen is de dvd ontzettend vervelend gemonteerd met de vevelendste kleurgebruik aller tijden!

beaster1256
ik vind hem zeer goed net zoals de dvd , maar naar t' schijnt is hij echt ziek zodat ik twijfel of er nog nieuw werk van hem zal uitkomen , en op toernee gaan , daar geloof ik totaal niet meer in , spijtig , bowie behoorde tot mijn top 10 artiesten ever !!!!!!!!

nog eens beluisterd en blijft erg goed maar niet beter dan live at the bbs vind ik veel intenser en bowie is voor mij mijn nr 1

avatar van vigil
the supermen schreef:
nog eens beluisterd en blijft erg goed maar niet beter dan live at the bbs

en bbs staat voor?

beaster1256
beeb ???

avatar van leoloww
Bijzonder storend dat na het officieel laatste nummer van het concert ( Ziggy Stardust ) de 3 extra tracks geplakt zijn.
Waarom deze niet op de juiste plaats van het concert gezet ?

nijme255@adsl
Bowie live is nog steeds de moeite waard. Jammer dat de opname's ontsierd worden door het gekrijs van het gepeupel. Hadden ze dat niet weg kunnen mixen? Aan het begin en einde van een nummer ok , maar gedurende de songs hoor ik het publiek ook en erg dominant. Een goed livealbum kenmerkt zich toch door een opnamekwaliteit die dat niet toelaat? Ikzelf heb livespul van Supertramp, Peter Gabriel, Sad Cafe en allen naar behoren gemixt, het kan dus wel.